Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CudarPesta

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kamera stabilizátorok piacán a DJI Osmo Mobile az egyeduralkodó. 75 ezer forintos jelenlegi ára azonban sokakat elriaszthat. Nekik lehet jó alternatíva a Zhiyun megoldása, ami fél áron kínál hasonló teljesítményt.      ..
CudarPesta 2018.03.17 17:55:09
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kis nagy japán cég, úgy hívták hogy Sansui. Egészen pontosan Sansui Electric Co (Sansui Denki Kabushiki-gaisha). Maga a név, ízlelgessük csak: Szanszui, sokat mond a hifi berkekben felnőtt zene-, és kütyübarátoknak. Bár igaz, ami igaz,…..
CudarPesta 2015.04.19 12:25:02
@Audiolife: @Swinn: sziasztok. Tudnátok olyan embert ajánlani, aki a megkopott alumínium erősítő-előlapon képes a felíratozást újrafesteni? (Gondoltam, hogy nekiállok magam, de ha van aki ezzel (is) foglalkozik, inkább rá bíznám. Köszesz
Botor módon belekezdtem a szélessávú projektembe, nem gondolva arra, hogy egyszer majd be is fejezem. Az igazi D.I.Y ugyanis sosem ér véget, mindig van valami fejleszteni való, valami, aminek a végén „kijön” a képzeletbeli gyártósorról a hangfal, amire mindig is…..
CudarPesta 2015.04.09 00:53:58
@Tamás Gojdár: lehet egy hobbit ( pl Zsákos Pancsi-t :D haha ) annyira szeretni, hogy DIY is bevállal az ember érte. Szerintem nem egy másik hobbi ez, hanem egy leágazás a hobbin belül (vagy méginkább fejlődés, előrelépés a hobbin belül) Ha szeretem a jó zenét és az eszközöket amin megszólal, elkezd érdekelni mélyebben, hogy is működik, milyen átalakítással hogyan változik a zenehallgatási élmény.
Félig jó hasonlat: Nagyon szeretek szaunázni (száraz finn szauna).. oly annyira, hogy most végzem az utolsó simításokat a saját építésű szaunámon. Persze itt nem kell méricskélni, meg hangolni. Tökéletes végeredmény akkor nem lesz csak ha abbahagytam volna félúton az építését. Felfűtöm, izzadok, hidegmerülök, kielégülök.

Szerintem abból lesz DIY egy hobbin belül, aki szeret alkotni, mert ilyen (is) a jelleme...

Szerintem :)
CudarPesta 2015.04.09 01:01:40
@Audiolife: ez a bejegyzás pont jókor jött... köszesz

A t-amp -os bejegyzésnél gondoltam nézek szélessávú hangfal terveket és bárhogy gogléztam nem sok használhatót találtam.
Tényleg le kell poroljam a DC++ progit ... azokon a HUBokon minden van.
1902-ben, Taiwanban született és élete nagy részét ott is töltötte Li Mei-shu, festőművész. Nem hinném, hogy bármi köze lenne az Audio Note által gyártott integrált erősítőhöz, de hasonlatnak és analógiának jó lehet; mármint a festészet. Szia, dobozos! Ismét egy…..
CudarPesta 2015.04.07 12:24:35
@Audiolife: ..a második képen az a rendszer(ed)! uhh ... :O
Minden bizonnyal a Tripath TA-2024-es IC-re épülő Sonic Impact hobbi erősítő volt az első igazi mém az audio történetében. A nevetségesen kinéző, leginkább szappantartóra hajazó dizájn, a bóvli megépítettség, a kinézetét messze felülmúló hang, valamint az interneten…..
CudarPesta 2015.04.07 11:46:48
@kadibela: @Audiolife: tudnátok ajánlani szélessávú hangdobozt? vagy szélessávú hangszórót egy bevált DIY hangláda tervvel? Audio Note E nézegettem, szép, de most azt izé.. nem vennék :D
ilyen t-ampot is csak a bejegyzésben említett cégnél találok.... vagy ebay
Már csak azt kell kitalálnom milyen tampont vegyek? :)
Kezdő hifisták egyik legnagyobb gondja - miután egy tűrhető rendszert felépítettek -, hogy a gyűjteményüket milyen darabokkal gazdagítsák. Elment az összegyűjtött pénz a cuccra, de csak kellene pár új lemez is. Ilyenkor kell igazán a zenei muníció, hiszen végre van min, de…..
CudarPesta 2015.04.02 19:03:54
@Audiolife: köszi a kiegészítést, frissítést..
Sajna egyenlőre csak egy Sony RDR-HX1000 -en tudok CD hallgatni (a "nem jelent semmit EISA díjas" felvevő mentségemre legyen mondva gomokért került hozzám még 2007ben :D ). Mondjuk, hogy a CD lemezeimet egy ilyenen hallgatom és hogy ez pont egy hozzáértő, zeneszerető oldalon derül ki az felér egy kisebb fajta szentségtöréssel. :)
Az oldalon olvasottak hatására már elkezdtem keresgetni jobb CD lejátszót vagy olyat, amit meg lehet berhelni egy TDA1541 ICvel (DAC chipnek az angol és a magyar linken is utánnaolvasva... elképesztően izgalmas dolog így belelátni, hogy építi fel a zenét... a Philips mennyit agyalt.. és a zseniális megoldása a 16 bitre... ejj, ez jó na)
Fúúú.. és ha ez megvan, majd jön a lemezjátszó inveszt... lesz itt elfoglaltság évekig.
Jártamban keltemben olykor belebotlok, vagy még többször szembejön velem valami, amit érdekesnek tartok. Igyekszem ezekről beszámolni, azon melegében. Hiszen erről szól ez a dolog nem? Vagy csak én gondolom, hogy ilyen altruista dolgokat kell letenni az asztalra, amiben semmi pénz…..
CudarPesta 2015.03.27 23:20:39
képtelenség... Egy ismerősöm böngészett, majd vásárolt egy régi, "jó adatokkal" rendelkező jól kinéző sztereo erősítőt a 80'as évekből. Lelkesedésén újra fellelkesülvén gondoltam én is belevetem magam a vadászatba hátha összejön valami. Mivel nekem már van (többek között) egy gyönyörű állapotban lévő Sony ST TA-1066 -om ezért gondoltam ebayezek rá egy hozzá való Sony ST-5066 -os tunert. Meg is lett csarnok elsőre némi szájkarate a postaköltség miatt, de már úton. (fémfaház ahogy teszkójéknál mondják... imádom azt a hifi korszakot amikor a készülékház még faból (is) volt)..
No de... jött a vita, mert ismerős már nyomja is hogy neki olyan kell ami THD 0.000000000004% vagy hűdepici legyen mert akkor jó. Nem vagyok egy audiofil világból való, de saját szavaimmal tapasztalataimmal érzéseimmel próbálom védeni azt amit gyerekkorom óta hallok, amit jó hangzásnak gondolok... hogy nem biztos az a 0.00000 fúdepici, attól még lehet fos az egész..... és ekkor elkezdődőtt. Elkezdtem belemerülni ebbe az egészbe kb 4-5 napja.. megint.. immár egészen más szemszögből nézve ezt az egsézet, mint legutóbb huszonévesen tettem. Építettem hangfalakat ami jó nagy lett kb 140 cm elegáns egy rakás fos hangzással de jó megjelenéssel. Építettem mélyládát ami már jobb volt, meg is vette haverom gyorsan... örültem. Tizenéves fejjel kis orion erősítőmhöz (SE 1025) mélykiemelőt hogy szaggasaja függönyt. Tiniként imádtam a mély hangokat, minél mélyebb annál jobb. 7 éves voltam, mikor Apám (korhű hifista) egy külföldi kétkezi melós munka után tele zsebbel (1986) beállított 5 óriási dobozzal, ebből kettő nagyobb volt, mint én magam. Nem nekem vette őket de örültem, mint majom a farkának pedig még azt sem tudtam mi van bennük. Anyám annyira már nem volt boldog, nővérem meg letojta az egészet mikor kiderült mit rejtenek a dobozok. Aiwa AD R450 deck, Videoton RT 6303S tuner és a két maradék komponens ami tényleg megváltoztatta az életem irányát Videoton EA 7386 S és két Videoton DC 2550 A hangfalak. Mikor összerkata és megszólalt az első szám Boston - More than a feeling, majd Mike Oldfield - Shadow on the wall.... hát akkor... komolyan elsírtam magam (de előttem van az az este :D ). Ez volt a csúcs, a non plus ultra, a hangok quintesszenciája... Anyu is bejött a konyhából, hogy wtf? nővérem lapozott egyet a popmagazinban... minden összeállt.
Visszatérve az elejére... Az erősítő THD-je 0.008% (mondtam is az erősítőkereső ismerősnek :P). Úgy gondolom ezekkel a hangfalakkal elképesztő párosítás. Persze ez egy adat. "Apám mondta" a hangzás több tényező együttes egymásra ható eredménye én meg bőszen bólogattam és alig vártam, hogy közelebb kerüljek a hangerőszabályzóhoz. Következő sokkhatás mikor eltávolította a hangfalszövetet és megláttam a mélysugárzót: úúúúúúú.. ez mi???!??
Namég1x visszatérve az elejére. Amiért írok az a bennem pár napja egyre erősődő kétely. Hallom én a zenét? Olvastam kutattam, hátha enyhül ez a feszítő érzés. Hisz tinédzserként szinte csak a basszus érdekelt meg a basz... :D. Elvetődtem erre a tökjó blogra, rátaláltam a Sima Pointe-ra. Régi vágyam egy csöves erősítő. Hallanám egyátalán a csöves hangzást? Hallanám a különbséget csöves és tranzisztoros között, netán két csöves között az eltérést? Yellow - Pocket Universe egyik nagy kedvenc... Hogy szólna? Írtó kiváncsi vagyok. Feleségemet készítem, hogy ha meghallom amit eddig nem akkor "tutibiztoshogylesz" egy Simám. Elkezdtem szervezni zenehallgatást Sima csövessel ill. egy másik manufakturával aki tranzisztoros meg FETes erősítőket gyárt. De bennem a feszültség... hallani fogom a high end-et? van ilyen fülem? vagy ez egy zárt viág marad örökre?....képtelenség hogy ne halljam...képtelenség