Regisztráció Blogot indítok
Adatok
graycivil

0 bejegyzést írt és 4659 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Századvég már méri, mennyien támogatnák ezt - állítja egy belső körös kormányember. ..
graycivil 2020.02.09 16:47:54
graycivil 2020.02.09 16:48:39
Finoman szólva sem fogadta jól egykori évfolyamtársa győzelmét. ..
Meg az az egész ellenzéket. ..
graycivil 2018.10.07 20:58:53
@6.Lenin: Üdvözöllek, elvtárs! Igazad van. Te mindig tudtad, hogy melyik ló alá kell állni tátott szájjal. :)
A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb fölénnyel nyerte meg a 2018-as választást, mint amire akár maga is számított. Ha megnézzük a választás…..
Régóta meggyőződésem, hogy a politikusi beszédeket önmagukban értelmetlen elemezgetni. Teljesen felesleges olyan kérdésekről beszélni, hogy mennyi volt bennük az újdonság vagy hasonlók, mert csak egy dolog számít minden beszéd kapcsán: segítették az adott szereplő stratégiájánák érvényesülését, vagy…..
Lassan két hete lepte meg az egész országot a hódmezővásárhelyi időközi választás eredménye. Az ellenzéki pártok által támogatott független jelölt meglepő győzelme után sokan azt várták – a kormányoldalon és a kormányváltást kívánók között is -, hogy az ellenzéki pártok viszonylag rövid időn belül…..
graycivil 2018.03.14 10:31:47
@6.Lenin:

... a sok elvtárssal

Ezek után a részetekről "józan érvekről" beszélni totál felesleges. Egy igazi a F.Y.DESZ-es az anyját is eladná ... bárki másnak, míg a sajátját disznóólakkal és 800 milliós zsebpénzekkel tömi.
graycivil 2018.03.14 10:49:16
@6.Lenin: "B+!"

Valóban ütős érveitek vannak. Szerintem hagyjuk. Földrengésbiztos fejetek van...:)
A mai hódmezővásárhelyi időközi polgármester választást nem csupán helyben követték izgatottan, de a végeredményére az egész ország figyelt. Nem azért, mintha egy megyei jogú város választási eredményéből automatikusan következtetni lehetne arra, mi történik majd április 8-án. Sokan és sokszor…..
Hivatalosan csak szombaton kezdődött, de nyilvánvaló, hogy hónapok, sőt, talán évek óta tart a 2018-as parlamenti választás kampánya. A java azonban tényleg csak most jön: a pártoktól és a választóktól is. Ez a szűk ötven nap lesz az az időszak, amikor azok, akik korábban még nem döntöttek, a…..
graycivil 2018.02.19 09:20:43
• Ha az európai kormányok képesek javítani a gazdasági gondokon, meg tudják állítani a populista nyomulást; • Orbán segítséget ígért Varsónak, mert szerinte azt inkvizíciós veszély fenyegeti az EU részéről; • A magyar miniszterelnök beindította a választási hadjáratot a pénteki rádióinterjúval...
Az MSZP-ben már ott tartanak, hogy Gyurcsány nem is volt felelős 2010-ért...
graycivil 2017.07.28 19:54:22
@Mr. Cobb: Amilyen központosított korrupció, a közszféra "totális uram-bátyám" megszállása van ebben az országban, az már valóban tragédia számunkra, polgárok számára.

Valóban távolinak tűnik a NER bukása, de kormányzás szakmaiatlansága miatt, ez bármelyik pillanatban megtörténhet.
graycivil 2017.07.28 20:02:44
@meszena: Na várjunk csak! Akkor most az MSZP az ellenzéki összefogás vezető pártja akar lenni, vagy együttműködés helyett fel akarja szívni az összes ellenzéki párt táborát...ami agyrém?

"Az ellenzéki egyműködésű 90% eséllyel bukás,..."
Vagyis Te is úgy tartod, hogy a cél nem 2018 megnyerése, hanem az utána történő erősödésre játszol?
graycivil 2017.07.28 20:12:13
@Mr. Cobb: 89' előtt ugyanígy biztosak voltak Kádár hívei a legyőzhetetlenségükben. És utána ugyanúgy tagadták, hogy Kádár hívei voltak, ahogy a mostaniak tagadni fogják.
Minden ilyen ügyben elindul a demokrácia végéről szóló vita. Én pedig ahelyett, hogy szépen beállnék vagy ebbe a kórusba, vagy abba a másikba, amelyik kéjesen kacag és (a nyilvánvaló politikai megfontolás helyett) üzleti döntést emleget cinikusan, újra és újra megpróbálok - reménytelenül - érvelni…..
Ami soha nem volt kérdéses a kvótanépszavazáson, az a Nem szavazatok jelentős arányú győzelme. Én is nemmel szavaztam, megírtam, miért: megnéztem a népszavazási kérdést, és a migránskvótáról, a szuverenitási dilemmákról megvolt a véleményem − és megvolt egy éve is. Ami kérdéses volt, az a részvétel…..
A Magyar Helsinki Bizottság a kvótanépszavazás meghekkelésére hívta fel a választókat: érvénytelen szavazatok leadásáért kampányol. Mint aki a korai időktől (a 90-es évek elejétől) a Bizottság tagja vagyok, és előtte részt vettem az ellenzéki Független Jogvédő Szolgálat munkájában is, ezt az akciót…..
A politika nehéz mesterség. De a politikát felelősséggel, becsülettel megítélni sem könnyű. Egy szóban, egy cselekedetben, egy szavazatban összesűríteni mindazt, amit a szándékokról, az eszközökről és az eredményekről gondolunk. Elválasztani, megkülönböztetni az igazat a hamistól, a természeteset a…..
graycivil 2016.09.26 07:55:41
Hát ez a merénylet eléggé felbolygatta az eddig sem csendes kampányvizet. Négykilences bizonyossággal merem gondolni a következőket:

- A robbantás időzítése abszolút nem volt véletlen
- A tettesek vigyáztak, hogy csak a hangulatkeltéshez szükséges kárt okozzák, könnyebb sérüléssel turbózva, és lehetőleg civileket kímélve. Ezt azonban túltolták, és sajnos súlyosak lettek a sérülések
- A kormány hivatalosan nem fog migráncsozni
- ...de a lakájmédia állandóan érzékeltetni fogja, hogy lám, ilyen lesz a migránsterror, ha ideér.
- A tettes - még ha megnevezve meg is lesz valaki - sosem kerül kézre
- A kormány nem rendelt meg egy ilyen merényletet, és nem is tudott róla.
- Vannak hatalmak, akiknek nagyon jól jönne, ha Orbán egy eredményes népszavazással a háta mögött felhatalmazva érezné magát, hogy az EU szétverésén tevékenykedjen

A kormány elég nyíltan jelezte, hogy a terror közvetlen megtapasztalása sokat lendítene a népszavazási aktivitáson akkor, amikor a tendencia az érvénytelenség felé mozog. És ezeket a jeleket az országokon átívelő "törvényfeletti" szervezetek pontosan vehették. Az biztos, hogy 2-ig nem fogunk megtudni semmit az eddigi semmitmondó bejelentéseken kívül. Bár valószínűleg nem is tudnának. Látványos "árnyékbokszolás" fog folytatódni a tettesek "kézre kerítésére". De azt hallani fogjuk ezerrel, hogy lám ez a mocskos ellenzék már rögtön a kormányt vádolja. Mocskos dolog a politika, és mindig lehet még mocskosabb.

Bár örülnék, ha mindez csak egy alaptalan vízió lenne.
Handó Tünde OBH-elnök ismét megtalálta a módját annak, hogy a Fidesz számára politikailag kényes perekben a hozzá lojális bírák mondjanak ítéletet. Ha már nem tudja kihelyezni a pereket, házhoz rendeli kiválasztott bíráit...
„Vigyázz, el ne császárosodj!” − jutott eszembe Marcus Aurelius római császár kétezer éves figyelmeztetése a mindenkori hatalmasoknak két éve, amikor felavatták a felcsúti, makovecziánus csodastadiont, természetesen Orbán Viktor, annak családja, no meg Mága Zoltán hegedűmaestro, ejtőernyősök,…..
graycivil 2016.05.01 17:28:22
@Tündér_Lala: Azt az Orbán-család luxusbirodalmával hasonlítsd inkább össze!
„Nem nyilatkozunk arról, hogy miért vagyunk itt. Magánügy!” – ezzel hárították el az újságírók érdeklődését kedd délelőtt a Nemzeti Választási Irodánál kialakult tumultus résztvevői: egy csapat kigyúrt kopasz férfi, és egy idős néni. Szerintük tehát a népszavazás – a népszuverenitás közvetlen…..
graycivil 2016.02.23 16:09:36
@maroz: Remélem, Te sem gondolod komolyan, hogy "erős emeberekkel" védekezhettek volna a fafejűek ellen. Valószínűleg egy "kis 2006 ősze" tört volna ki, és egyértelműen balos provokációnak állították volna be "közszolgálatilag és ügyészileg".

A "sok sunyi hatalomvédés" most nyíltan, ezzel az erődemonstrácival kilépett a tettleges-közvetett diktatúra állapotába.
graycivil 2016.02.26 08:55:32
@A megvalósult amerikai ólom..: Nem kellene ahhoz érvényesnek lennie a szavazásnak, hogy súlyos károkat okozzon a FIDESZ-nek. Egy nagyarányú IGEN durván megroppantaná a "nemzeti egyetértés" rednszerét.
Migráció és mi címmel körkérdést és cikksorozatot indít a Mandiner: vezető magyar véleményformálókat kérdezünk meg arról, mit gondolnak az egyre forróbb témává váló migrációról és a kapcsolódó jelenségekről. Az eddig megjelent írások ezen a linken…..