Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hetek_hu

120 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hetek Volt egyszer egy…Hollywood 2020.02.10 10:41:14
Mindenki felsóhajthat, növényi alapú ételeket szolgáltak fel a 92. Oscar- gálán. Ja meg Bong Joon-Hu történelmet írt!..
Egy tüntetésen történő felszólalása miatt Blanka egy csapásra a politikai csatározások frontvonalában találta magát. Hol politikai pártok emelik pajzsukra, hol a bizonyítványában kutatnak. Mi a politika, mi a média és mi a felszólaló lány felelőssége? A Hetek magazinban Benkő Gyula Gavra Gábor…..
A Hetek hetilap legfrissebb számának és podcastunknak is a középpontjában az aktuális Hetek hetilap főbb témái kerültek: Mit tartunk fontosnak 2019-ben? Európa parlamenti választás, Brexit lezajlása, és egyéb fontos külpolitikai események Milyen év várható Izrael politikájában? Netanjahu nagy…..
Útban a torinói Bilederberg-csúcsra Budapesten is megállt Michael Horowitz professzor, aki Ronald Reagan vezető jogtanácsosa volt a Fehér Házban. A rebublikánus emberi jogi szakértő a Heteknek arról is beszélt, milyen konkrét lépéseket tanácsolna Orbán Viktornak, amelyekkel javítani tudná amerikai…..
Hetek Tűzparancsolat 2018.05.13 22:20:23
Kásler professzornak a Tízparancsolat egészségmegőrző hatásáról szóló kijelenté­séről egyből visszakézből hallottam, úgyhogy megpróbálom értelmezni, mint svédcsavart az IKEA-bútorhoz. A becsmérlés kontextusába ágyazott, utálkozó cikkek, egymással versenyezve akarták nevetségessé tenni a doktort, aki…..
A Hetek információi szerint az újonnan megválasztott magyar miniszterelnök egyik első útja Jeruzsálembe vezethet. "Előreláthatólag a következő hetekben Orbán Viktor miniszterelnök Izraelbe utazik Benjamin Netanjahu miniszterelnök meghívására" - ezt jelentette be Yossi Amrani izraeli nagykövet…..
Az Amerikai Egyesült Államok törvényei a terrorista szervezeteknek nemcsak a finanszírozását szankcionálják, de azok bármilyen egyéb támogatását is szigorúan megtiltják. Ilyen segítség például a képzés biztosítása, a szakmai tanácsadás, vagy bármilyen asszisztencia és szolgáltatások nyújtása ezeknek…..
Hetek Natalie Portman árulása 2018.04.25 10:54:43
Az amerikai zsidó vezetők okolhatóak Natalie Portman árulásáért - írja Caroline Glick, a Jerusalem Post korábbi vezető szerkesztője a Breitbart Jerusalem hírportálon megjelent elemzésében...
Caroline Glick, a Jerusalem Post volt vezető szerkesztője a honlapján tette közzé figyelemreméltó elemzését a szíriai helyzet következményeiről, amelyet most magyar fordításban is közzéteszünk. Szíria elnöke, Basar al-Aszad nem független szereplő a világpolitikában. A rezsim az irániaknak és az…..
„Orbánék csomagolhatnak” „A Fidesz megérdemli ezt a vereséget” „A magas részvétel bizonyítani fogja, hogy az egész ország elégedetlen a mostani kormánnyal” – hallottam ezeket a szavakat Gyurcsány Ferenctől és saját baloldali és liberális ismerőseimtől, megszólalóktól, amikor kiderült, hogy várható a…..
Lement a választás, most jön az elemzés és értelmezés időszaka. Az egyértelműen látszik, hogy a Fidesz-KDNP egyértelműsítette a fölényét. De nézzük a többi pártot: teljesítményük értékeléséhez hívjuk segítségül a 2014-es adatokat...
Geert Wilders Sopronban Az elmúlt hosszú hétvégén Magyarországra látogatott Hollandia legnépszerűbb politikusa, az iszlámkritikus felszólalásairól ismert Geert Wilders. A tavalyi választásokon előretört, majd 1,4 millió szavazattal a második helyen befutó Szabadságpárt elnöke, Halállistán című…..
"Nem tudom, mennyi van hátra, de ezt az időt ki akarom használni arra, hogy másoknak segítsek, és persze arra is, hogy bebizonyítsam: ártatlan vagyok." - mondta a Heteknek adott utolsó interjúban Stadler József.  A juhászból lett milliárdos vállalkozó 66 éves korában hunyt el...
Döbbenetes jelentések látnak napvilágot az idős- és fogyatékos-otthonokról. Ellenpéldaként bemutatunk egy olyan nonprofit intézményt, amely virágzik: 8 éves várólistáik vannak, mert a lakók jól érzik itt magukat, és eszük ágában sincs meghalni! Itt kicsi a fluktuáció, mivel kevés lakónkat veszítjük…..
A Capitoliumtól két sarokra lévő hatalmas, nyolcszintes és 40 ezer négyzetméter összalapterületű intézményt egy milliárdos keresztény üzletember hozta létre, 500 millió dolláros alapítói támogatással. A látványos projektről a Hetek november 17-ei számában írtunk részletesen...
Évek óta festői környezetben, Noszvaj környékén él, borászata van, tavaly kávézót is nyitott, és nem mellesleg 16 éve járja az országot előadásaival - kíváncsiak voltunk Csernus Imrére, ezért egy csendes hétköznap délelőtt ellátogattunk hozzá. Miért váltott életformát? – Az egész életemet…..
A Szentírás szerint az ember félelmének a legfőbb, primer oka a haláltól való félelem (vagyis a halálnak való kiszolgáltatottság), ami azt is jól jelzi, hogy a halál nem egy jó, elfogadható, természetes állapot. Az ember nem tud (mert nem is lehet) kibékülni a halállal, még ha ezt a különböző…..
A szabadság Felülről jön. Sem nyugatról, sem keletről, sem északról, sem délről. Onnét Fentről jön, Szellem szárnyán a szívbe, majd innét tovább, anyanyelven, megállíthatatlanul! (Monda Jézus: „megismeritek az igazságot és az igazság szabadokká tesz titeket.”)..
Hetek Kampányfinis a szomszédban 2017.10.05 17:18:52
Kevesebb, mint tíz nap választja el Ausztriát a parlamenti választásoktól. Október 15-én járulhatnak az ország választási joggal rendelkező polgárai az urnák elé. Miután „karosszékben ülve“ végignéztük az amerikai választások körüli botrányokat, nagy meglepetésre mi is benne vagyunk egy eddig…..
Augusztus 20. a magyar államalapítás és államalapító Szent István király emlékünnepe. Szent István király a független magyar államot jelképezi. Nem véletlen, hogy ezt az ünnepet az 1848–49-es szabadságharc leverését követően hosszabb ideig egyáltalán nem is lehetett megünnepelni. A kommunista…..
Mi magyarok nem turisták vagyunk történelmi területeinken, Izrael sem megszálló hatalom ősi földjén: a történelemhamisító elnevezéssel „Ciszjordániának” titulált Júdea-Szamáriában. Nekünk fontosak Kolozsvár, Székelyudvarhely, Munkács, Szabadka, Kassa; miért ne lenne nekik fontos Kelet-Jeruzsálem,…..
Szakítás Katarral: Testvérietlenítés Alig néhány nappal Donald Trump öbölbeli látogatása után a Szaúd-Arábiai királyság, Egyiptom, Bahrein és Jemen bejelentette, hogy megszakít minden kapcsolatot Katarral. Pillanatokon belül csatlakozott hozzájuk az Egyesült Arab Emirátusok is. Ám a miniállam sem…..
Jeruzsálem közel 2000 évvel ezelőtti római ostromának bizonyítékait találták meg izraeli régészek a Bibliában is szereplő Siloám-medence közelében. A kutatók szerint a jeruzsálemi alsó városban feltárt ostromlövedékek és nyílvesszők pontosan megegyeznek az első századi történész, Josephus Flavius…..
„Nem a sorsom ellenére, hanem a sorsommal együtt vagyok az, aki vagyok” – állítja életrajzi kötetében Molnár Ferenc Caramel énekes-dalszerző, aki most lapunknak bővebben is kifejtette, mi mindent ért ez alatt. Hallottam, hogy nemrég érkeztél vissza Magyarországra. Hol jártál? – Sepsiszentgyörgyön,…..
Budapesten tartott előadást egy innovációs konferencián a világhírű haifai Bar-Ilan Egyetem elnöke, Daniel Hershkowitz. A matematikus-professzorral életének fordulatai mellett az oktatás szabadságáról és az egyetemi autonómia korlátairól is beszélgettünk, no meg arról, milyen területen számíthatunk…..