Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eisen64

146 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerint a 200 éve született Karl Marx nem felelős a nevében később elkövetett bűnök miatt. Ez persze nem így van, de fogadjuk most el Juncker állítását. Ha Marx csak azért felelős, amit személyesen írt és mondott, az eredmény akkor is borzalmas. A…..
Néhány napja a neves brit liberális lapban jelent meg egy véleménycikk, “Orbán Viktor bigott elképzelési miatt szégyellem, hogy magyar vagyok” címmel. A szerző úgy érzi, számára a magyarság levakarni való bélyeg...
Vágó István mai Facebook-bejegyzésében szinte szó szerint idézte Ravasz László református püspöknek az első zsidótörvény felsőházi vitájában tett felszólalását. Vágó István képzett ember, tudja, hogy“kaftános-pajeszos-kalapos zsidók” rajta kívül kiket idegesítettek még...
Donald Trump volt az első hivatalban lévő amerikai elnök, aki személyesen köszöntötte a minden évben sok tízezer résztvevővel tartott March for Life (Felvonulás az életért) menet résztvevőit. Egy részlet az elnök beszédéből, magyar szinkronnal...
A Sátán Egyházának küldött újévi Twitter-üdvözletet Chelsea Clinton, a volt elnök lánya. Az üzenet még hívei körében is vihart kavart, Clinton törölte is azóta a posztot...
Az izraeli miniszterelnök karácsonyi jeruzsálemi üzenetében megígérte, hogy jövőre személyesen vezet túrát keresztény zarándokok számára Jézus nyomdokain. (Videó magyar szinkronnal)..
Az ENSZ december 21-ei rendkívüli közgyűlésén a tagállamok arról szavaztak, elfogadják-e Jeruzsálemet Izrael fővárosának. Európai szemmel az eredmény botrányos és szégyenletes: a kontinens nagyhatalmai egységesen nemet mondtak erre a kérdésre. Berlin, Róma, London, Párizs, Madrid és Brüsszel azt a…..
Az ENSZ Biztonsági Tanácsában egyedül az Egyesült Államok állt ki a történelmi tény mellett, miszerint Jeruzsálem Izrael fővárosa. Nikki Haley beszéde a szavazás után. Donald Trump amerikai elnök a támogatások megvonásával fenyegette azokat az államokat, amelyek az ENSZ Közgyűlésében csütörtökön…..
Agresszió tört Erdélyre 1916. augusztus 27-én. Román csapatok jelentek meg a gyakorlatilag őrizetlen hágókon a hadüzenet átadásával szinte egy időben, lelőtték a mit sem sejtő határőröket, hivatalnokokat, beözönlöttek Erdélybe, ahol az erdélyi románság felvirágozva és éljenzéssel fogadta őket. (A…..
"Hatalmas büszkeség számomra, hogy bemutathatom könyvem magyar fordítását. Magyarország a második otthonom. Ez drága feleségem, Krisztina szülőhazája, azé a gyönyörű, intelligens és bátor asszonyé, akit Eger és Szigetvár asszonyainak mintájára faragtak" - írja Geert Wilders a Halállistán című könyve…..
Soros befektetésének célja nem más, mint megingatni Izrael státuszát, bátorítani az izraeli arabok radikalizálódását és nem utolsó sorban támogatni a különböző nemzetközi fórumokon (ENSZ, EU) történő Izrael ellenes fellépését...
A Capitoliumtól két sarokra lévő hatalmas, nyolcszintes és 40 ezer négyzetméter összalapterületű intézményt egy milliárdos keresztény üzletember hozta létre, 500 millió dolláros alapítói támogatással. A látványos projektet a Hetek mutatta be...
A 20. századi diktátorok közül alighanem Lenin élete a legtalányosabb. A modern kori terrorizmus atyja, a koncentrációs táborok kitervelője, fizetett német ügynök volt, de milliók szemében továbbra is jóságos és bölcs nagyapó, akinek mauzóleumánál állandó sor kígyózik...
Az ENSZ Emberi jogi tanácsában előbb a demokratikus mintaországok, úgymint Szíria, Venezuela, Észak-Korea, Irán, Katar és a PFSZ elmondják szokásos gyűlölet paneljeiket a "rasszista, csecsemőgyilkos, földfoglaló stb" Izraelről, majd drámai pillanat következik. Megadják a szót egy civil szervezet…..
A populista politikusok elkéstek a nacionalista üzenetükkel – írja Leonyid Breshidky orosz elemző a Bloombergen megjelent véleménycikkében. "A nacionalista retorika némely szavazót megtéveszthet abban, hogy vezetőik valóban függetlenek. A kelet-európai politikusok valójában nagyon kemény választás…..
A hadtörténelem egyik legváratlanabb győzelmét aratta Izrael az 1967. június 5-én kezdődött hatnapos háborúban, de ez a siker még a zsidó állam vezetőit is meglepte. Öt arab hadsereg készült arra, hogy a tengerbe szorítsa Izraelt, ráadásul mögöttük állt a kor egyik szuperhatalma, a Szovjetunió is. A…..
Mennyit érnek a gyermekek egy hedonista Európában? Mi történt azzal a felelősséggel, amellyel egy uralkodó az állampolgárok védelmére tartozik? – teszi fel a kérdést a manchesteri merénylet után Giulio Meotti olasz újságíró. Az Il Foglio munkatársa az izraeli Arutz Sheva hírportálnak írt…..
Az orosz külügyminisztérium április 6-i közleménye kijelenti: "Nyugat-Jeruzsálemet Izrael fővárosának tekintjük". Eddig a hivatalos álláspont az volt, hogy a várost "folyamatos nemzetközi státus" alá kell helyezni. Moszkva a Jerusalem Post kérdésére egyértelművé tette, hogy a döntés azonnali…..
Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy a NAV az eSZJA portálon a személyes adatok kitöltésénél egy meglepő választási lehetőséget kínál fel: Az adózó levelezési címeként az országok között "Megszállt palesztin területek" megjelölését is felajánlja a rendszer. Szijjártó Péter…..
Nem Bill Haley és nem is a most 90 évesen elhunyt Chuck Berry találta ki a rock and rollt, de még csak nem is a 20. század találmánya a legnépszerűbb zenei műfaj – állítja egy brit zenetörténész provokatív könyve. “A Rock and Roll titkos története – A modern zene misztikus gyökerei” című könyvében…..
Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy a debreceni Civishír hírportálon 2017. március 12-én megjelent "Lopakodó sunyiság az ATV-n" című, Szalmási Nimród által "írt" cikk nemcsak témájában, hanem több bekezdésében szóról szóra megegyezik a Magyar Narancsban két évvel korábban megjelent…..
A Berliner Kurier hétvégi száma listát készített a “világ legőrültebb diktátorairól”. A felsorolás hét vezetőt nevezett meg, köztük az izraeli miniszterelnököt. A listán szerepel Basar Aszad, Kim Dzsong Un és Robert Mugabe, hiányzik viszont a hágai nemzetközi bíróság által háborús bűnökért körözött…..
Határozottan elítélte el az amerikai zsidó közösségek ellen megszaporodott fenyegetéseket és az antiszemitizmust Donald Trump. Az amerikai elnök újságíróknak nyilatkozott erről, miután látogatást tett az afroamerikai történelem és kultúra Washingtonban a közelmúltban megnyílt múzeumában. Trump…..
A történelemből eddig csak ellenpápákat ismertünk, most úgy tűnik, van már “ellenelnök” is, mégpedig Barack Obama személyében. Január 20-a, Donald Trump beiktatása óta folyamatos össztűz zúdul az új kormányzatra, de ez csak a kezdet: Obama mögött egy olyan akciócsoport sorakozott fel, amely 5 millió…..
"Gyöngyösi Márton pártja nevében reményét fejezte ki, hogy ha Tel-Aviv továbbra sem hajlandó a nemzetközi jog elfogadott normáinak megfelelő magatartást tanúsítani, akkor a nemzetközi közösség és a hágai Nemzetközi Bíróság meg fogja tenni a szükséges lépéseket arra nézve, hogy Izraelt visszaterelje…..