Regisztráció Blogot indítok
Adatok
józan'

0 bejegyzést írt és 1009 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A gréczyzsoltját neki! A Nemzeti Együttműködés pálmájának kritikátlan levéltetveiként egyenesen a négyszáznegyvennégy szervilis magyarokról szóló összeállításáig nyaltuk magunkat! (Megtekinthető itt, A 30 legszervilisebb magyar – 1. rész (A-tól K-ig) cím alatt, ötödik…..
józan' 2013.10.27 14:08:15
@Gabrilo: Már megint ez a kétbites pártlogika. Kit érdekel, hogy mit művelnek a ballibek? Ők a mérce? Vagy csak akkor kritizálhatnak, ha feddhetetlenek?

"Mindezt majd akkor veszem komolyan, ha a 444 a saját befektetőiről ír gúnyiratot vagy készít vicces animgifet."

hehe, ez jó, de akkor ezek szerint a fenti kérdésemre a válasz igen.

Amúgy nem inkább arról van szó, hogy a király meztelen? Ezek a "huszadik senki agent provocateur-ök" véletlenül ráléptek az ifjúkonzervatív tyúkszemre? Észrevették, hogy ebben a társaságban olcsó karrieristák tülekednek a húsoscafat körül, és ahol az önálló gondolat = bűnös önjáróság?
Miért olyan ciki ezt bevallani? :)
józan' 2013.11.03 16:28:57
@Gabrilo: jajajajj :) maga mindig olyan jól teccett viselni a kritikát :))) Erről molnárgörénnyel meg a többi volt blogossal folytatott parttalan személyeskedései a legjobb bizonyítékok. De sajna én ebben nem leszek partner,
úgyhogy ha van érdemi felvetés, akkor még állok rendelkezésre, egyébként viszlát.
  Először nem tudtunk semmit, aztán megtudtunk valamit, de ettől még homályos marad a kép: ennyit képünk van eddig az EU-csúcsról, és főleg annak magyar vonatkozásairól. Orbán Viktorban újra a kurucos énje győzött - hogy az EU törekvései kapcsán csak átmenetileg vagy…..
józan' 2011.12.09 18:01:18
@biobender: Jah, majd meglátom. De először inkább vizsgáljuk meg, mennyit is "gazdagodtunk" 2004 óta? Mennyi "jót" és "fejlődést" jelentett nekünk mindeddig az, hogy az eu tagjai vagyunk?
józan' 2011.12.09 19:11:55
@torró: figyelj, szerintem ne az zavarjon, hogy szökőévente egyszer értelmes eszmecsere folyik itt egy fontos témáról, inkább menjél rtlklubbot nézni, nemsokára kezdődik a fókusz meg a barátok közt.
józan' 2011.12.09 19:39:57
@mialenyeg: "Szépen sorrendben olvasgatva a híreket..."

Igen, én is ezt tettem, és úgy tűnik, hogy az a hajnali _nem_ igazából csak egy kis fádatság miatti malőr volt, nem több, és Orbán előbb-utóbb mégiscsak besorol majd Merközyék mögé, sajnos.
De legalább nincs hintapolitika, hehe.
Sokat nevetünk, esetleg (vérmérséklettől függően) átkozódunk Szijjártó Péter egy-egy nyilatkozatán (nemrég például azon, hogy nem kíván foglalkozni az amerikai szórakoztatóipar napról-napra megjelenő, újabb fejezeteivel), a kormányzati sajtósok, sajtóosztályok…..
józan' 2011.09.19 16:45:38
    Unalmas poprock – ez volt a véleményem, amikor először meghallgattam a Foo Fighters első lemezét. Az FF a Nirvanához képest olyan volt, mint magyar népdal után alpesi nótákat vagy mozgalmi dalokat énekelni – napfényes, vigyori, túl kommersz zene. Dave…..
  Mit meg nem tudunk, ha uniós honlapokat olvasunk! Nagyriportban számol be a magyar helyzetről az EUobserver.com portál. „The new text, termed the 'Easter Constitution' by its authors to symbolise the 'rebirth' of the Hungarian nation, bans gay marriage and abortion and gives…..
józan' 2011.04.05 21:37:32
@Humperdickk: "Tudom, ezek kurva magas labdák"

Dehogy magas labdák, csak el lett mondva a pártközpontban, nagyjából 2010 májusa után, hogy kell keresni minél több kompromitáló hülyeséget, amit aztán lehet hajtogatni álló nap.

Szerinted egy kicsit sem feltűnő, hogy a tavalyi választások után mennyire ellépték a netet a kormányt fikázó portálok/kommentelők/ facebook-oldalak/blogok/akármik? Ki lett adva az ukáz: karaktergyilkolni kell a neten, ezerrel.

Ilyenekben mindig jók voltatok...
  Huszti István, az Index fotósa örökítette meg egymás mellett Molnár F. Árpádot, az elhallgattatott Hírháttér Multimédia alapító főszerkesztőjét, keresztyén tényfeltárót, legalább a világ legnagyobb Echelon-tanúját és Gyurcsány Ferenc sortüzes…..
józan' 2011.04.05 18:56:24
  Matematikai modellel bizonyítaná be három amerikai tudós, hogy bizonyos országokban a vallásosság ki fog halni a társadalomból. Hit, társadalom és történelem matematikai levezetése? Mi van? Feltéve, hogy nem csúcsra járatott iróniaméterrel vagy a nemrég általunk is…..
Mandiner blog Alkotmány rebranding 2011.03.11 12:01:00
  Új alkotmányt írtak, mégse változott sok minden: sokak előzetes félelmeivel vagy éppen reményeivel ellentétben nem szabták át a magyar államrendet. Nem lettünk sem királyság, sem elnöki rendszer, még az Alkotmánybíróságot sem szüntették meg, Orbán Viktort nem emelték…..
A gyakori hamis tényállításokon túl még szerzői jogi védelem alatt álló képek manipulálásától sem riadnak vissza. Soha el nem mondott szövegeket adnak államtitkárok szájába. Azt állítják, hogy a birtokukban van Lipcsei Péter - eszmei értékét tekintve…..
józan' 2011.03.04 12:07:39
Nekem gyanússá vált mostanában a Hírcsárda.

Gondolom már mindenki értesült arról a szégyenletes eseményről, hogy betiltották a
hirhatter.com/ -ot (de most tényleg :).
Miért nem olvashattunk erről egy árva szót sem a csárdán???!!! Miért nem lett mostanában megemlítve Molnár F. Árpád a legnagyobb magyarországi ecselon-tanú???!!!
És most ez a blog.hu-s váltás is...ti beálltatok a tömeggyilkos ecseleon globálháttérhatalom szekértolói közé!!!
Ugyanúgy elhallgatjátok az igazi híreket, mint az összes többi!!!
Kifinomult liberális képszerkesztés   Az előző heti első rész után a mai Mancsban zárul a kétrészes riportsorozat a polgári underground köreiről, a Mandiner, a Konzervatórium, a Jobbklikk és a Kommentár világáról. A második részben a szellemi háttérről olvashatnak az…..
  Egy interneten keringő levél a Regnum Marianum-templom újjáépítése érdekében indított kezdeményezést. A templomot, ami a Felvonulási 56-osok terén a regnumosok központjának épült, Rákosi romboltatta le, ma kereszt áll a helyén (amit egyszer megrongált pár…..
Mandiner blog Szigorúan nyilvános 2011.03.02 05:01:00
  Miközben Matolcsy csomagolt és széllkálmánozni kezdett az Aranytízben, addig a Parlament Caféban Blazovich Péter, Boér Zoltán, Fráter Olivér, Ungváry Krisztián és Lázár János bemutatták a Kádár-rendszer szigorúan titkos…..
Érezve alkotmányozási kísérletének legitimációs problémáit, a kormány úgy próbálja letudni a társadalmi részvételt, hogy postázott egy 12 pontos, ikszelgetős kérdőívet, amely őt jogilag nem kötelezi semmire. A hazája sorsáért felelős állampolgár ikszelgetéssel…..
Sajnos itthon nagy hiány van szalonképes konzervatívból. Hiába hívja fel a figyelmet erre a rendszerváltás óta a baloldali értelmiség és a közírók hada, a hazai, földhözragadt, mucsai, bőgatyás, nemkonzervatív nacionalista demagóg jobboldal nem hallja meg figyelmeztető szavát,…..
józan' 2011.02.22 09:45:05
@HaKohen: A Konzervatórium már régóta tetszhalott állapotban van, amihez mondjuk vastagon hozzájárul az is, hogy pár trollon kívül alig ír ide valaki.

Ahogy én látom már nincs lényegi mondanivaló, csak teljesen érdektelen, unalmas elemzések, okfejtegetések, néha egy kis perifériára került szürke bölcsészkedés, oszt jónapot. Vegetálás' van.
(Ez alól mondjuk pont kivétel a dobray/szilvay/vendée nickeken futó szerző igyekezete, aki próbál fontos témákat körüljárni nagyjából korrekt írásaival és meglátásaival, ezt becsülöm)

A szerzők többsége részéről szvsz a szándék sincs meg túlzottan, hogy bármi érdemlegeset alkossanak már, ha jól tudom az eredeti gárda is nagyjából feloszlott.
A megmaradt(?) vagy új olvasótáborról meg már ne is ejtsünk szót. :)))
Elég csak a facebook-os arcokra vagy a néhanapján idelátogató index-trollokra ránézni. Lassan már kapcsolat.hu-s a színvonal.

Pedig lehetett volna ebből sok mindent csinálni. Lehetett volna tényezővé válni, kinőni az indexblogos korlátoltságból, lehetett volna olvasótábort kreálni, lehetett volna jobboldali-véleményformálóvá válni...
Bár, ahogy a jobbklikk.hu is mutatja, lehet, hogy túlzottan igény nincs rá (de ott legalább hellyel-közzel jó írások vannak).

Nagy kár érte. Nekem, mint a kezdetektől idejáró olvasónak hiányoznak azok a jó kis viták/írások, amik két-három évvel ezelőtt jellemzőek voltak itt. Akkor még úgy tűnt, valami komoly(abb) is lesz a dologból.
Szar ezt így kimondani, de úgy látszik a Benei Péter kiválása/netes piár-trendfasszá válása megpecsételte a konzi további sorsát (erjedés),
ami pedig arra a kínos gondolatra enged következtetni, hogy a többi szerző igazából nem is olyan jó, életképes arc, mint amilyennek először tűnt. No mindegy.
józan' 2011.02.22 11:35:59
@Gabrilo: Világos. Hát akkor mit is kívánhatnék mást, mint: jó munkát! :)
  "Melyik naplóba is írjuk Pistikét: a zöld katolikus naplóba, a kék reformátusba, a piros ate..., bocs, erkölcstanoktatásba? Vagy ő is olyan izé, akinek csak bibiliaismeret van? És az akkor most beszámít a hittanba? Hogy buddhista? Kaphat felmentést?" Az…..
józan' 2011.02.14 15:44:20
@Tanbácsi:

kedves bácsi. Gondolom, szakmabeliként, szembesültél azzal a hatalmas színvonalsüllyedéssel és igénytelenséggel, ami az utóbbi években lezajlódott.
No most, ebből az következik, hogy a helyzet megváltozott, azóta mióta te szocializálódtál. Az állam pedig kénytelen lépni, kénytelen döntésekkel, megoldásokkal előállni, ha azt akarja, hogy 20 év múlva ne menjen teljesen csődbe ez az ország. Ezért aztán, ilyen helyzetben, a lelkiismereti szabadság, és egyéb hasonló idealisztikus 20. századi faszságok(melyeket egyébként nem veszélyeztet a dolog) abszolút háttérbe kerülnek. Evvan.

Ui.: az oktatás már régóta a diákokra erőltet egy bizonyos világképet, amely eléggé erősen korlátozza a lekiismereti szabadságot. Ez a felvilágosult tudományos racionalizmus.
Persze az a tény, hogy ez amúgy nem probléma neked/nektek mutatja meg igazán, hogy igazából nem is a lekiismereti szabadság olyan becsületesnek és tisztességesnek tűnő féltéséről van itt szó.
józan' 2011.02.14 16:19:48
@Tanbácsi: ez gondolom nekem jött.
Nem meggyőződésről volt szó, hanem tényről. A tudományos racionalizmus egy másik VILÁGKÉP-et szállít a tanulók agyába, mint amilyen a vallási/szellemi anyag. A biológia pl. Darwin után az embert egy intellligens állatnak tekinti, ami egy teljesen nyilvánvaló blődség, és nem csak a kereszténységgel, hanem gyakorlatilag minden vallással (az emberi lélekkel) szembemenő hülyeség. De kismillió egyéb példát lehetne még felsorolni.
Namost ezt a világnézetet kapják meg a tanulók már jóideje matematika, kémia, fizika, irodalomórán a felvilágosult Voltaire-ek túlhangsúlyozása által.

Kérdem én, hol a fenében van itt lelkiismereti szabdság?
  Az alábbi dőlt betűs sorokat 2009 decemberében, több mint egy évvel ezelőtt írtam le. A bejegyzés címe Magyarország mindenki ellen! volt. Szimbolikusan azt mondhatnám, mára érett be a vetés. Ma már persze ez nem nóvum a jobboldali médiában, de azért azoknak, akik…..
józan' 2011.01.20 16:25:39
@Herr SturmLikudnik:

"Először azért szivatott meg minket, mert sikerrel adta el, hogy jó antikomancs a kunbélás magyarokkal szemben, másodszorra meg azzal, hogy a nyilas magyaroknál jobb szovjetbarát."

No igen. A dörgölőzés, taktikázás, elveink meghazudtolása csak mert a "nagyok" úgy kívánják...
ez a szláv népeknek mindig ment, nekünk sose.
A tél eddigi egyik, ha nem a legundorítóbb napirend előttijén vagyunk túl ma délután. A győztesünk pedig nem más, mint Harrach Péter, aki a karácsonyi jókívánságok közt és persze a kormány szociális érzékenységét hangsúlyozva elmesélte, hogy egyszer kezet fogott egy…..
Piacpárti, szélsőséges piacpárti, liberális, szélsőliberális, konzervatív, ultrakonzervatív, öngondoskodáspárti, öngondoskodás-ellenes, kapitalista, neoliberális, kommunista – repkednek az ilyesmi jelzők mostanában a publicisztikákban. Ne legyél neokon – mondta egy…..
Sajátságos kivétel nemzeti ünnepeink sorában augusztus huszadika. Egyrészt sokak (talán megkockáztatható: a többség) számára ez a későaugusztusi nap a nyári szabadságolások és a vakációszezon miatt - az átadható üzenetek szempontjából nem túl szerencsésen - egyfajta…..
józan' 2010.12.13 11:06:19
@IGe: Azt nem értem, miért foglakoztatják ennyire a humanisták és az ateisták az Árpád egyház egyik prominens tagját?