Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pallos Levente

8 bejegyzést írt és 615 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Yale egyetem kutatói állítják a Proceedings of The National Academy of Science-ben, hogy a potenciás munkaadók a meghallgatás első másodpercében fel tudják mérni a jelentkező társadalmi-gazdasági státusát, műveltségi szintjét. Ez kedvezhet azoknak, akik a beszélgetés kezdetén azt a benyomást…..
Tegyük fel, hogy a hatalmas kínálatból hosszú és kitartó munkával sikerült jobbra húzni néhány olyat, akikre tényleg érdemes időt és energiát áldozni. A match-ek örömmel töltenek el, némi önbizalomra is szert teszünk és az első beszélgetések alapján a reménynek alapja is van. Várjuk hát a…..
Pallos Levente 2019.09.12 10:45:49
@kunzsuzsi: Nyilván van olyan is, aki focimeccsen, vizsgára várva vagy boltban sorban állva ismerkedett meg a házastársával, mégsem társkereső helyek ezek.
Pallos Levente 2019.09.12 12:00:42
@Wildhunt: Remélem, sosem. De ezt miért kérded tőlem?
Pallos Levente 2019.09.12 14:41:57
@Wildhunt: Dehogy. Nincs kedve, de valamilyen előny érdekében dug.
Erre vágyott sok-sok álláskereső, most megérkezett. Jelöltélmény okán küldik szorgalmasan a HR-esek a visszajelzéseket, időnként tényleg sokat dolgoznak azon, hogy a jelölt megkapja a visszajelzést. Alapvetően kétfelé oszthatók a sikertelen jelentkezések: amikor már a beküldött álláspályázatra…..
  Ezt a videót úgy kezdtem nézni, hogy majd nagyon megmondom a magamét. A profdoktor Révész Péter ugyanis matematikai és informatikai szakember, ennek nem szokott jó vége lenni. A végére kicsit változott ez, de azért mégis van egy-két hozzáfűznivalóm, ugyanis nagyon erős tévedésekkel kezd. A…..
Pallos Levente 2019.07.30 11:17:07
@FILTOL: Miért ne lenne joga, miért ne lenne jogod úgy gondolni, ahogy??? Ki akadályoz meg benne????
Az másik kérdés, hogy hibásan gondolod.
Pallos Levente 2019.07.30 15:41:09
@bölcsbagoly: Tehát a világ összes történésze csaló?
Pallos Levente 2019.07.30 16:05:19
@bölcsbagoly: OK, szóval a világgal van bajod. Ezen nem tudunk segíteni, azt hiszem.
Állítólag a fiúk mindenkit jobbra húznak. Állítólag. Persze én erről semmit nem tudok, lány vagyok a húspiacon, ahol mindenki azt dobja a közösbe, amit csak tud. Csinos fotó, polcolt csöcsök, a srácok meg kiírják, hogy milyen magasra nőttek. Izmozás, kutya, estleg póz egy jó kocsival, nyaralós fotó,…..
Pallos Levente 2019.07.29 08:23:07
@Oatmilk: :-)))) Ez nagyon vicces.
Szia, a nevem Betti. 27 éves vagyok, és 6 éve alkoholista. A függőségem minden momentumát, őszintén, kendőzetlenül követheted itt a blogon, a sikereket, és a kudarcokat is.. A blogot három okból írom: 1, Nekem tényleg segít az írás. 2, A visszajelzések alapján nektek is 3, Borzalmas tévképzetek,…..
Pallos Levente 2019.07.17 09:32:26
@kovacsbelane: És mi oldódik meg?????
A MOM Park bevásárlóközpont környékén járva sokszor érezem magam úgy, mintha a szöuli Gangnam vagy Samsung üzleti negyedek egyik utcájára tévedtem volna. S ez az érzésem egy icike-picikét helyes is, hiszen ami a koreai üzleti világot illeti, nem kis jelentőségű irodának ad otthont immár tizenhat éve…..
Slow Motion Minden punci szép! 2019.06.02 10:21:36
Provokatív és figyelemfelhívó címet választottam, hogy elérjem és átüssem a figyelmi küszöböt. Ez az írás nőknek és férfiaknak, fiataloknak és öregeknek, hétköznapi (laikus) személyeknek és szakembereknek (orvosok és pszichológusok) egyaránt szól, akik bármilyen formában kapcsolatba kerülnek a női…..
Pallos Levente 2019.06.06 11:18:05
@Womb Raider: De, állítottál: "Fogd fel buksi, nincs ilyen. [hogy a többségnek azonos preferenciája van] Aki ilyet állít, az maximum képeken lát ilyesmit.."
Pallos Levente 2019.06.06 15:19:09
@Womb Raider: "Oké.. akkor te meg azt állítod, hogy minden férfi azonos ízléssel bír.. " Pont ez az, amit nem bírsz megérteni. Én csak azt mondom, hogy egyikőtök állítása sincs alátámasztva tényekkel. Az ő részéről az, hogy a férfiak többségének azonos a véleménye, és a tiéd sem, miszerint nincs többségi vélemény. Ettől még az egyik biztos, hogy igaz, de nem tudjuk, melyik. De nem attól lesz igaz az egyik, hogy a másik nem tudja bizonyítani a sajátját.

Én egyébként nem állítottam semmit egyik irányba sem, fentebb csak azt említettem, nekem mi nem tetszik.
Volt szerencsém belebotlani a National Geographic Channel légikatasztrófákról szóló dokumentumfilmjébe, s mivel az epizód a Korean Air 8509-es járatának szerencsétlenségéről szólt, nem kapcsoltam tovább. A teherszállító gép lassan 20 éve, 1999. december 22-én, pár perccel a londoni Stansted…..
Pallos Levente 2019.05.28 08:17:42
@fofilozofus: A meritokrácia definíció szerint hatékonyabb a szenioritás alapú vezetésnél.
Károsíthatja az asztmások, a szénanáthások, más allergiás megbetegedésekre hajlamosak egészségét a beltéri ruhaszárítás. A szobában száradó ruhák ugyanis akár harminc százalékkal is megemelhetik a páratartalmat, ami súlyos következményekkel járhat. A párás környezet kedvez a poratkák és a…..
Pallos Levente 2019.03.06 11:14:11
@midnightcoder2: Pontosan. Éppen azért szárítunk a szobában, hogy legyen pára.
Reggel a szokásos időben kelek fel. Tegnap ugyan esett hajnalban 10 centi hó, de gondolom, egy teljes nap alatt csak sikerült azt letakarítani a városi utakról. Leviszem a biciklimet a panel második emeletéről, majd a folyton visszacsukódó ajtón átküzdve magamat kitolom a küszöbön; bele a…..
Pallos Levente 2019.01.25 09:05:46
@midnightcoder2: Ez volt nekem is az első gondolatom. Veri a nyálát, hogy választás, de annyit nem tesz meg, hogy a társasházában rákérdez a neki problémát jelentő dologra.
Nagyjából 62 millió forintnak megfelelő kárt okozott egy japán parknak egy dolgozó, aki ingyen engedte be a turistákat. Indoka kifejezetten meglepőnek mondható...
Apunak jönnek a milliárdok, addig pár fánkocska pár milliója kit érdekel? ..
Pallos Levente 2018.07.20 11:28:09
@vanRob: De, teljesen világos, papának van sok pénze a koncesszióból. Semmi újdonságot nem mond az írás. "Vetélytárs" - ez úgy hangzik, mintha giga corpok monopolista vetélkedéséről lenne szó, nem 1-2 kis boltról. Bárki, bármikor nyithat ilyet.
Vihar a biliben.
Pallos Levente 2018.07.20 12:40:12
@csúti csüngőhasú tolvaj: OK, tehát akkor Budapest ÖSSZES étterme, büféje, kocsmája Orbáné? Szerintem túltoltad, nem kicsit.

Amúgy nem ez volt a lényegi hozzászólásom, hanem az első.
Elképesztő titkokra derült fény a napokban. Három világhírű futballistáról is kiderült, hogy igazából nem az, akinek mondja magát, és sikeres sportolói pályafutása csupán álca arra, hogy elterelje a figyelmet rendkívül tehetséges zenei pályájáról. A világ megdöbbenve fogadta a hírt, és teljes az…..
Pallos Levente 2018.07.15 16:46:15
FuraTermék Blog A szerelem földje 2018.07.06 09:32:09
Mai posztunk tartalma egyesek számára felkavaró lehet - és alapvetően a 18. életévét betöltött korosztályok számára készült, ezért kérjük, ennek figyelembevételével kattints a "Tovább" gombra.    Köszönjük!..
Pallos Levente 2018.07.07 17:54:34
@steery: Haha, ez elképzelhetetlen. Koreában a szexualitás no-no téma. Szexről nem beszélünk, homoszexualitás, AIDS csak a külföldiek körében létezik, stb.
Az emberek sokféle okból és sokféle módon csalják meg partnerüket. Állítólag az intelligens emberek még hajlamosabbak a megcsalásra. Az Ashley Madison társkereső oldal legutóbbi felmérésében 1074 embert kérdeztek meg. Azt kutatták, hogy a munkakör és a megcsalás között…..
Az tény, hogy a Tinder amellett, hogy az egyik legnépszerűbb randiapp, még a társkeresést is sikerült megváltoztatnia. Az igazi kérdés csak az, hogy ez a változás igazából jó-e a társkeresőknek vagy sem!..
Pallos Levente 2018.04.23 11:43:54
@KUNTYI: Én szinte kizárólagosan örök szerelmet, hosszú távú kapcsolatot kereső profilokat láttam.
Sokat utazva feltűnő, hogy Magyarország wannabe légitársasága elég mostohán bánik a nem A-listás nőkkel, ha azok arra vetemednek, hogy jelentkeznek légiutaskísérőnek. A Wizz-sztyuvik szinte mind 40 alatti, magas, sovány, kifejezetten csinos arcú hölgyek és hozzájuk illő urak. Még elvétve sem látni a…..
Miért kiirthatatlan a sárga csekk a magyar közéletből? Miért kígyóznak sorok a postán a pénzbefizetés ablaknál? A készpénzes fizetéshez való ragaszkodás a magyar gazdaság egyik, ha nem a legfőbb betegségére mutat rá. Én csak akkor megyek a postára, ha igénybe kívánom venni az alapvető…..
Pallos Levente 2018.03.06 08:35:02
@karandash: "Ha Magyarországon is lenne lehetőség befizetni a sárga csekket máshol is, mint a postán, napi 24 órában nyitva álló automatáknál vagy boltokban,"
Félig megvalósult, a postán van automata, fél perc az ügyintézés ott (gyorsabb, mint az ablaknál). De nem használják az ügyfelek.
A világ számos országában ismert a postán rendelt menyasszony fogalma, valószínűleg nem is megy ki a divatból, amíg vannak olyan országok, ahol a nők számára a jobb élet elérésének - értsd, jó, vagy legalábbis jobb anyagi körülmények közé kerülés - szinte egyedüli útja egy közeli vagy távoli, de…..
Pallos Levente 2018.02.21 10:25:15
@pizo: Én 20 éve dolgozok velük, sok évet éltem ott, beszélem a nyelvet, ismerem a gondolkodásukat.
A mindennapokban az átlagember tart a nyugatiaktól. Ennek egyik része persze a nyelvtudás hiánya, másrészt a kisebbségi komplexus. Nagyon messzire visz a téma, de egyszerre van meg bennük a mindent szétvető jogos büszkeség az elmúlt 60 év fejlődése okán, másrészt annak az érzése, hogy ők jóval kevesebbek, mint a Nyugat (amit főleg a múlt eredményei (kultúra, középkor stb.) miatt éreznek). Amire az átlag amerikai rá is erősít a birodalmi felsőbbrendűségével.

A "színeseket" sokan lenézik, a kínaiak esetében ehhez (a gazdasági hatalmukból adódó) félelem vegyül, a japánokat pedig megvetik a történelmi okok miatt. Természetesen ez csak általánosítás, magyarokról, németekről, stb is lehetne hasonlót mondani.
Pallos Levente 2018.02.21 14:11:19
@aspectratio67: Nem külföldire vágyik ő, hanem feleségre. De vidékre, öregebb fickóhoz nem megy le egy fiatal koreai nő. Meg amúgy is kevesebb a házasságkötés, neki viszont asszony kell a házhoz.
2018. február 9 és 25 között a Dél-Korea északkeleti részén magasodó hegyvidék ad otthont a XXIII. téli olimpiai játékoknak. Több sikertelen pályázat után 2011-ben a dél-afrikai Durban városában megrendezett szavazáson nyerte el Phjongcshang megye a rendezést. Az észak-dél szembenállás árnyékában…..
Pallos Levente 2018.02.09 12:16:21
@Untermensch4: Pont ezt mondom, ebben a projektben lehet, hogy többet vágnak ki, de összességében meg nem. Nem biztos, hogy az ember minden egyes projektje egyenként, minden szempontból megfelel minden elvárásnak.

Ugyanakkor Koreában pont hiányoztak az igazi alpesi nehézségű és méretű sípályák. Most lesz több, ami nyilván segíti a belföldi síturizmust (ami egyébként szépen belendült az utóbbi 8-10 évben).
Pallos Levente 2018.02.09 17:07:07
@Tranquillius: Ennek okai között szerepel szerintem a komolyabb lejtők hiánya (a jobb síelők számára) illetve a zsúfoltság. Mindkettőn segíthet az új létesítmény, gyorsvonat összeköttetés, stb. 15-20 éve lényegében nem síeltek Koreában, most viszont még az alacsonyabb számokból is az látszik, hogy van egy jelentős tábor.

@pitcairn2: Igaz, mi lesz, ha ÉK megdől. Akkor például egy csomó déli üzemre sem lesz szükség, mert az északi munkaerő környékére kellene telepíteni. Igazából DK-ban minden fejlesztéssel le kéne állni, hiszen ki tudja, mikor lesz egyesítés, és akkor mire használják a meglevő létesítményeket?? Több évtizedes távlatban is bizonytalan esemény bekövetkeztére nem lehet építeni az életet.

@Untermensch4: Nehéz lehet a tökéletes embernek megfelelni.

Egyébként Koreában is vannak teljesen felesleges betonöntési projektek a F1 pályától kezdve (na, annak konkrétan 0,0 értelme volt, és a sípályával ellentétben nem is hasznosítható semmire, azon sokkal inkább értelmes lenne rugózni) stadionokig (igen-igen) vagy megalomán vidéki kiállítási központokig.
Van-e olyan jó a gyümölcslé, mint a friss gyümölcs? A levek hízlalnak? Számít, hogy otthon facsarom-e vagy a boltban veszem? Pár hétköznapi kérdés, melyekre egyszerű a válasz...
Pallos Levente 2018.02.02 07:52:06
@Attilajukkaja: Haha, akkor viszont azt állítja, hogy 3 narancs egészségtelenebb, mint 1. Nem a lé formátum miatt.
Pallos Levente 2018.02.02 07:52:55
@Zb74: :-))))))
Pallos Levente 2018.02.02 11:55:14
@Attilajukkaja: Az a nevetséges, hogy úgy indítja, melyik a jobb. Majd arra jut, hogy nem az a kérdés, melyik a jobb ("Azonos mennyiségeket nézve nincs óriási különbség makro- és mikrotápanyagok tekintetében a két verzió között. "), hanem hogy mennyit fogyaszt belőle.
A célja világos, csak hibásan fogalmazza meg. Nézd ezt az érvelést: a fa égésének füstje veszélyesebb az emberre mint a teherautófüst, mert a teherautó amíg elhalad melletted, 3 mp-ig kapod a füstjét, a tábortűznél meg ott ülsz 2 órát. Remélem, érzed, hol a hiba. Az (valószínűleg) igaz, hogy a tábortűznél üléstől több káros anyagot kapsz, mint egy teherautó elhaladásától, de az nem igaz, hogy önmagában a fa füstje veszélyesebb anyag lenne.
Ha utazom akkor mindig megpróbálok egy piacot is megkörnyékezni, hogy megmerüljek a helyi kultúrában. Az ország gazdasági és földrajzi adottságain túl néplélektani következtetéseket is le lehet vonni a termelők és kifőzdék kínálatanák felmérése után. Novemberben a koreai barátnőm vitt…..
Pallos Levente 2018.01.22 17:31:27
@bcrics: Hurkájuk van a koreaiaknak is, belet esznek grillezve, a magyar pacalt pedig boldogan eszik, szóval akkora problémát nem jelentene nekik.
Pallos Levente 2018.01.23 09:11:31
@Tourmand: Azt nem minden nap eszik. Viszont az iváshoz zsíros kaja kell, ezért is nyomják a sok grillezett húst.
A Bulinegyed lehet áldás, lehet átok. Valójában egyik sem: csupán egy helyzet, amihez lehet alkalmazkodni. Nekünk sikerült. Ha követed a blogot, elmondom, hogyan.   A helyzet  A házunkban 5 kocsma és 6 bejelentett airbnb működik. Mivel a lakások egy része a Rákóczi útra nyílik, a nyári estéken…..
Pallos Levente 2018.01.06 17:52:05
Pallos Levente 2018.01.05 19:54:00
@Szarvas Norbert: Ez csak a legutolsó számlánál érdekes. Ha az előzőt befizetted, a következőn szerepel ennek az elszámolása és a nullás egyenleg (illetve a most fizetendő adag). Azaz innentől kezdve minden korábbi számlát eldobhatsz, hiszen maga a szolgáltató igazolta, hogy felőle minden rendben.