Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szalmakazal

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ritkán érzem, hogy a politika (vagy egy konkrét politikus) ennyire felháborítson, mint tegnap Hadházy Ákos, aki egyedüliként nem ment be az új parlament alakuló ülésére. Ehelyett Kisvaszaron tett "alternatív esküt". Kezdem távolabbról. A Holt költők társaságában Mr. Keating az udvaron tanít:…..
Miután az oroszok háborúja harcászati szakértőkké képezte át azt a sok millió virológust, aki pár éve még csak futball szakértő volt, a vasárnapi eredmények újabb gyors váltást hoztak: hirtelen a politikai elemzők országa lettünk! Nem baj ez egyáltalán, hiszen ha szavazni jogunk van, akkor az…..
  Már a választások előtt is sokan beszéltek arról, hogy nem jó az, ha a Fidesz túlnyeri magát. Még olyanokat is ismerünk, akik csak és kizárólag azért szavaztak a Kétfarkú Kutya Pártra, a Megoldás Mozgalomra, vagy épp Toroczkaiékra, hogy ezzel is akadályozzák Orbánék újabb kétharmadát. Jómagam…..
Egyetlen kérdés Orbánnak és győz az ellenzék   Orbán Viktor csatába indul. Csatába a békéért. Csatába Brüsszelbe, miközben Ukrajnában van háború. Csatába a saját NATO szövetségeseink ellen… Akárhogy is nézzük, van azért ebben az egészben egy iszonyatos nagy adag abszurditás. Azt hinné az ember,…..
Ha marad Viktor kivégeznek, egy kalap alatt az oroszokkal Van azért annak egy diszkrét bája, amikor Varga Mihály pénzügyminiszter délelőtt még a magyar válságkezelés sikerességéről beszél a facebook hullámain, majd ugyanaznap délután már a klasszikus Brüsszel hibáztatást húzza elő, mondván a…..
Lecserélhető-e MZP 27 nappal a választás előtt? A közel 12000 indexes válaszadó véleménye a választás előtt 27 nappal enyhén szólva sem bíztató az ellenzék számára. Szokták volt mondani, hogy innen szép nyerni, de a valóság az, hogy innen szinte lehetetlen. Hogyan jutottak el azonban a…..
Most olyan választás jön, amelyet akkor is a Fidesz nyer, ha elveszíti azt. Körülbelül így lehetne megfogalmazni azt a vélekedést, amely mostanában ugyanúgy megjelent mind ellenzéki körökben, mind kormányoldalon. Nem alaptalan ez a felvetés, hiszen a Fidesz látványosan építi azt a gépezetet, amely…..
Ezt a Fideszt már nem Orbán Viktor irányítja Bármennyire is furán hangzik a címben felvetett állítás, különösképpen egy annyira centralizált, már-már félkatonai szervezetre vonatkoztatva, mint a Fidesz belső kör, mégis fenntartom. Ezt a Fideszt már nem Orbán Viktor irányítja, hanem a félelem.…..
szalmakazal 2021.10.15 20:10:34
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Gyurcsányné meghalt, ha nem tudnád
Szomorúan tapasztalhatod, hogy nap mint nap újabb hírek érkeznek katalizátorlopásokról. A némi nemesfémet (platinát, ródiumot és palládiumot) tartalmazó alkatrészt pár perc alatt gyerekjáték szinte hangtalanul leszerelni a legtöbb autótípus alól. A katalizátorok lopása egyébként Európa nyugati felén…..
  Örök kérdés. Mi az, ami belefér a családi költségvetésbe, ha egy fokkal jobban szeretnénk érezni magunkat a kocsiban. Egyáltalán mit jelent az, hogy „prémiumautó”? Az, hogy újonnan 15 millióért tekerhető kormányt és utcára néző ablakokat kapunk, az egy dolog. De vajon 20 évesen mit tudnak ezek a…..
A 2020-as év többek számára hozott új lehetőségeket, kihívásokat. A nadrágszíj eggyel (kettővel) beljebb kerül, a családi költségvetést át kell számolni, így akár a telefondíjcsomag, extra fogyasztási javak, cikkek mérséklése, átmeneti megszüntetése mellett kell eldönteni, hogy mi az, amiből viszont…..
szalmakazal 2020.03.27 20:56:22
Valószínű mindenkinek elment az esze már a home office unalmában. Egy neten köröztetett kérdőív kitöltésével akarnak a szegedi egyetem kutatói magvas következtetéseket levonni a járvánnyal kapcsolatban. Valójában megkutatják a nagy semmit. Pótcselekvés. Alibi. Áltudomány. Marhaság. Ez is a magyar…..
Kivel kell itt orális szexuális kapcsolatot létesíteni ahhoz, hogy kapjak egy takarót? Kedves Praxis!   Előrebocsátom, hosszú lesz. Eddigi életem legborzasztóbb éjszakáját töltöttem a Jahn Ferenc Kórház frissen felújított sürgősségi osztályának betegszobájában. Ennyi embertelenséggel,…..
Milyen kérdések merülnek fel elsőként? Vételár, méret, márka, típus, meg ugye dízel vagy benzin. Az a kérdés is előjön, hogy kötelező, alkalmi, szezonális jelleggel milyen összegektől lehet elbúcsúzni? Kis pénzügyi tudatosságot becsempészni kívánó, kockás füzet feletti fejvakarós-könyöklős 5 perc…..
szalmakazal 2020.03.07 20:07:27
A
Számonkérő, lekezelő, minősíthetetlen, ordenáré módon bántak a beteggel.. Vajon tényleg a fejétől bűzlik a hal? Tisztelt szerkesztőség!   Úgy gondoltam, ki kell, hogy írjam magamból az egészségügyi ellátásom alatt átélt tapasztalataim és benyomásaim, mert nem bírom magamban tartani, ugyanakkor…..
  Több, mint egy hét telt el azóta, hogy a Partizán nevű csatorna kirobbantotta a botrányt „Dr” Daróczi Csilla, a Budafok-Tétényi Családsegítő vezetője körül...
Botka László polgármester az index interjújában elhangzott azon kérdésre, hogy autómentes lesz-e a szegedi belváros, lényegében azt felelte, hogy NEM. Vagyis ezt nem mondta ki, csak, hogy büszke arra, hogy Szeged a legzöldebb város, és itt a legnagyobb a kerékpárral járók aránya magyar települések…..
      Barbival elég izgalmas anyagokat láttunk mostanában, ez most a csájniz InStyle. Hát,l nem lett a legizgibb editorial, azt kell mondjam, de nem is rossz. Mondjuk a borítót azért eléggé kedvelem. Ti mit gondoltok a képekről?   ..
Botka László bejelentkezett a miniszterelnöki posztra - de hogyan! A szegedi polgármester a 168 Órának adott egy stílustalan, vagdalkozó interjút, amelyben közölte feltételeit az ellenzéki oldallal. Botka a szokatlan interjúban kígyót-békát kiált a párttársaira, a beszélgetést dokumentáló videóban…..
Miért nagyon fontos a választási matek elemzése, mielőtt bárki is legyintene az ellenzék esélyeit latolgatva? A Fidesz számára nem túl jó hír, hogy jelen állás szerint legalább az ország fele ellene fog szavazni az októberi helyhatósági voksoláson. Érdemes ugyanis ara gondolni, hogy mi volt…..
Én már az Exatlon első promója láttán attól rettegtem, hogy előbb-utóbb eljön az a pillanat, amikor a távolról skorbutos öregasszonynak tűnő Palik László lefordul a dobogóról Dominikán. És akkor még nem is tudtam, hogy a műsorvezető csak gyümölcsöt és zöldséget eszik, és minden nap edz valamit de a…..
A Csongrád megyei kiskirályt találta el a szegedi polgármesterre kilőtt golyó...
szalmakazal 2018.11.24 09:11:01
@paraszthajszal: Szeged jelen helyzetben igen figyelemre méltó helyzetben van, lehet országosan is meghatározó lesz a polgárok "viselkedése".
Sok minden történt az elmúlt 12 évben. Szeged önálló gondolkodású város lett, és mára európai polgároknak érezhetik magukat.
Ez a szabad emberek városa. Senki sem teheti alsó-felső akármilyen csúttá.
Szeged a szabadság és a tolerancia értékein alapszik. Ezt a polgárok értelmes és okos gondolkodó uralma garantálja. A szegediek bátrak, nem dőlnek be a megfélemlítésnek, vagy a megvesztegetésnek. Nem félnek a hatalom zsaroló, a lakájmédia lejárató aljas rágalmaitól. A szegediek értik, hogy mit jelent a szabadság és ragaszkodnak ehhez, ha tetszik ez, ha nem.