Regisztráció Blogot indítok
Adatok
megamovieboy

475 bejegyzést írt és 1454 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Európai Kalifátus A.I. által elképzelt zászlaja   Az Európai Parlament a kontinens legantidemokratikusabb szervezete. A nemlétező európai demokrácia nevében ítélkezik, törvénykezik demokratikus országok felett. Semmibe veszi az EU tagországainak demokráciáit, azok döntéseit és az ott élő…..
Az alapvető eltérés a bolgár és a magyar posztkommunista rendszer között, hogy a magyar rendszer mindig stabil, a bolgár meg csak ideiglenesen az. A magyar rendszerben a pártrendszer stabil, jönnek persze új pártok és eltűnnek régiek, de ez sose drasztikus, mindig mindez lassú folyamat. A…..
megamovieboy 2024.04.09 08:17:03
@Gery87: MP az amerikaiak reakciója az eddigi Gyurcsánymentes baloldal alkalmatlanságára. Egyértelműen ők állnak mögötte. Innentől felesleges kérdés, hogy MP milyen változást hozhatna mint önálló entitás, mert a valóságban a változás az amerikai érdekek érvényesítése lenne. Azt pedig Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai idején láttuk, hogy mit ad a magyar emberek többségének.
Az, hogy MP ehhez magát lelkesen odaadja, az mutatja, hogy az ország ellen van. Valamint, hogy belemegy egy ilyen szerepbe bizonyítja hogy pszichopata.
Utoljára Schiffernél lehetett elhinni, hogy akar tenni valamit, a globalista média le is járatta. Nincsenek csodák. Az amerikai kézben levő média csak amerikai érdekek mögé áll oda.
Cogito Mindenki haza? 2024.04.08 06:18:48
04.01. Micsoda országban élünk, amikor azon az ünnepen, amelynek nem lenne szabad másról szólnia, mint a szeretetről, a megbocsátásról, az együttérzésről, ugyanúgy folyik a sárdobálás, a gyűlöletkeltés, a háborús hisztéria, mint az év többi napján? Micsoda országban élünk, ahol nem hallgathatjuk…..
A különféle német nyelvű országok (Ausztria, Bajorország, Német-Római Birodalom, Németország) több évszázadon keresztül legfőbb szövetségeseink voltak, ez valahogy „történelmileg így alakult”. Igaz lehet az is, hogy ez a magyar német/osztrák afféle kutya-macska barátság volt, mert minek nekünk…..
Hét tenger OFF Topic 2024.03.16 09:18:27
  "Nekünk a szabadság az, ha olyan hazát építhetünk magunknak, ahol nincs a fejünk fölött semmiféle háziúr."  ..
megamovieboy 2024.03.17 12:43:03
@savanyújóska: Végülis csak hű maradtál a nevedhez...
Az események értelmezése sokféle módon lehetséges. Más értelmezések nem biztosan cáfolják egymást.
Éppen ezért nem szoktam beszédekre reflektálni.
 Alternatív logó: tenr.ai   A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP), a magyar politikai élet egyik olyan, nyugatról átvett eleme volt, melyet jó minőségben valósítottak még és ennek köszönhetően valóban működött. Protestpártként a politikai kínálattal elégedetlen, de állampolgári jogával élni akaró…..
A leonardo.ai szerint ilyen Magyarország. Ez nagyon kedves tőle.  Az izraeli mészárlás mindenkit meglepett, még az arabokat is. Pedig olyan nagy meglepetés azért nem volt abban, hogy ilyenre igény bőségesen volt a környéken. Az volt a váratlan, hogy úgymond ilyen nagyban meg tudták csinálni.…..
megamovieboy 2024.03.05 11:15:00
@Deansdale: Szerintem a zsidóktól nem látod a lényeget. A gázai övezet egy Iszlám Állam, amit többek között az EU nagylelkűségének hála, részben mi tartunk el. Már a palesztin eredetsztori a nagy meneküléssel is sántít. De hogy Izraelben élnek palesztinok, mint izraeli állampolgárok, ez minden palesztin sirámot megdönt. Ha nem megy el a többi, ők is ugyanolyan módon élhetnének.
Az Izraelen kívül élő palesztinok nem csak Izraelt, hanem a többi környékbeli országot is fenyegetik. Az az Egyiptom zárta le a határait Gáza felé, mely egyrészt az egyetlen szárazföldi kapcsolat Izraelen kívül, másrészt onnan származnak a palesztinok. El lehet képzelni, mennyire senkinek sem kellő népről van szó, ha már a származási helyükön is nemkívánatosak.
Miután Gázában a terrorizmusnak 75%-os a támogatottsága, így terrorállamnak kell tekinteni. Innentől kezdve a jogok nem érvényesek rájuk, mert önmagukból csináltak törvényenkívülit. A nemzetközi jog szerint büntetlenül ölhetsz, ha kalózok megtámadnak a tengeren. Akkor is elsüllyesztheted a kalózhajót, ha azon kórház, óvoda, Terézanya, sőt a CEU van.
Mindenki sajnálja a gyerekek halálát, csak éppen nincsen semmilyen módszer, amivel fel lehetne számolni ott a terrorizmust ártatlanok halála nélkül. És mint írtam, elmenekíteni sem lehet a civileket, azért kétmillió potenciális terroristát senki sem szeretne befogadni.
Tök mindegy, Izrael tudott a támadásról vagy sem, már rég fel kellett volna számolni a Hamaszt. Pofátlanság, hogy ennyi ember más pénzéből él, ők meg hatalmas összegeket költenek alagutakra, meg rakétákra. Ez a nép semmiféle értelmes, magyar szemmel logikus lépést nem tesz. A szuperképességük, hogy néha sikerül zsidót ölni, ezért támogatja őket néhány arab ország, de leginkább Irán. De ezeken kívül, meg az USA baloldalát leszámítva senkit nem izgatnak.
bircahang Ilyen a diplomácia 2024.02.29 12:12:00
A francia elnök szorgalmazta csapatok küldését Ukrajnába. Ami egyetlen dolgot jelent: nem lesz csapatküldés Ukrajnába. Ilyen a diplomácia ugyanis. Ha komolyan lenne gondolkodás csapatküldésről, akkor erről nem lenne előzetes vita a nyilvánosság előtt. A csapatküldés nyilvános…..
megamovieboy 2024.03.02 10:47:22
@Wildhunt: Tartok tőle, a románokkal már nem lenne ilyen vicces üzengetés.
 Csak kapkodjuk a fejünket, hogy mi van! Eddig azt mondták, Ukrajna a világ közepe, ott fogják legyőzni a gonosz seregeit. Ez ugye jó hír. De ha már legyőzték a gonoszt, akkor mi szükség a svédekre? De ne is ragadjunk le egy logikátlanságnál, amikor van nagyobb bukfenc is. Most van szükség a 140…..
megamovieboy 2024.03.02 10:39:26
@F.M.J.: Az szinte mellékes, hogy a beavatkozással éppen ellentétes hatást értek el, mint az állítólagos cél. Elkezdődtek a tárgyalások, hogy majd a végén megszavazzuk a svédek csatlakozását. Beavatkoztak a jenkik, mire a svédek gondolhatták, ezzel előnybe kerültek. Mire a magyarok bebizonyították, hogy akármeddig elhúzzák, az amerikaiaknak nincsen befolyásuk. A svédek ezt belátták. Erre az USA még a megegyezést közvetlen megelőzően különféle cirkuszi dolgokkal állt elő, még meglovagolva az általuk vitt narratívát. Eközben Magyarországon béke és nyugalom, mindenki tudta, hogy idő és megegyezés kérdése az egész ügy. Az amerikai cirkusz nekünk csak egy vicc volt.
Alekszej Anatoljevics Navalnij, ahogyan a mesterséges értelem fog emlékezni rá   Alekszej Navalnij életéről pontosan annyit tudunk, amit a média, az amerikai média mutatott. A halálával kerek lett a kép a szabadságért és igazságért harcoló tragikus hősről, akit eltiport a gonosz putyini hatalom.…..
Olimpia plakát klasszikus stílusban. Készítette a leonardo.ai.  A lengyelek szóban bejelentkeztek az olimpiára. Ha ténylegesen megszerzik a rendezés jogát, akkor úgy 60-100 évig nem lesz több a keleti blokkban. Az tuti, hogy ki kell várnunk megint három Ausztrál rendezést, mire a k-európaiakra…..
Deansdale Pedofilügy 2024.02.13 09:44:27
Előszóként annyit, hogy a pedókat minden normális ember elítéli, amelyik pedig gyerekhez nyúl azt minden normális ember drasztikus büntetéssel sújtaná - aki ezzel mismásol az utolsó féreg, vagy haladár, de ez a kettő voltaképp ugyanaz. Viszont én személy szerint sajnálom, hogy a pedók rühellése…..
bircahang Eretneksirám 2024.02.08 12:12:00
Vicces. Szent Perinta, a dühödt keresztényellenesek élő ikonja fel van háborodva: törölték hozzászólását. Furcsa ezt az tőle hallani, aki még a semleges kommenteket is törli saját oldaláról. Persze jó, hogy Perinta is beállt a műbotrányba. Még az kellene, hogy Vásárhelyi Mária petíciót…..
megamovieboy 2024.02.13 15:12:08
@Tapi2021: A hiba abban állt, hogy megadtak egy kegyelmet úgy, hogy az illetőt már látatlanban elítélte a társadalom. A kegyelem jogos lehetett, míg a társadalom ítélete megalapozatlan, de a hisztériára épülő információs társadalom egyelőre így működik.
Kép: Információs társadalom a leonardo.ai stílusában megfestve    A köztársasági elnök lemondásához vezető út számomra végig értelmezhetetlen módon történt. Hiszen nem volt olyan információm, ami alapján megítélhettem volna az okokat. Ezzel szemben nagy tömegek, többek között jobboldali…..
 A nyugati államok egyre nagyobb erőfeszítéseket tesznek arra, hogy a hadsereget nemannyira kedvelők is jól érezzék magukat katonai szolgálat vállalásakor. Aki nem volt katona, annak is van valamilyen elképzelése milyen is ott. Kiképzés, laktanya, hierarchia, menetgyakorlat, akadálypálya,…..
Szóval Sanyi, jelenleg egy olyan világban élünk, ahol még egy Alíz Csodaországba oltott Frakenstein történetből is csak ki tudják hozni a végére, hogy egy WÓK FEMINISTA PROPAGANDA legyen, és aztán - bár nem elsősorban ezért, de mégis - tizenegy Oscar díjra jelöljék, és ennek harmadára ráadásul még…..
Nekem is van „megfejtésem” az Orbán-rendszer (vagy a NER rendszerének) mibenlétét illetően, láttam és hallottam számos elemzést, de néhányan szerintem egy kicsit túlbonyolítják: egyszerű és következetes rendszerről van szó, ami néhány kulcsszóval jól jellemezhető. Nem szabad naivnak lennünk és…..
megamovieboy 2024.01.02 02:36:16
Akkor nem vitaként, hanem másik látásmódként írom ezt a listát.
A Kádár rendszer nosztalgia az utána következő dúlásból ered. Ott akkorát romboltak a gazdaságon, hogy 30! év kellett a rendberakáshoz.
Az európai gazdaságnak 2023 a vég kezdete volt. A németek leromlása már egyértelmű. Nálunk valóban túlfűtött volt a gazdaság, de a szankciók mellett a legnagyobb csapás az energiaárak elszállása volt. A brüsszeli packázás, hogy visszatartottak már megítélt pénzeket, sőt a közös hitelt is elképesztő módon. Minden esetben a nép viseli a terheket. A kormányzatnak és a cégeknek végső soron belőlük van pénze, vagy ha a cégeket túlterhelik, akkor lelépnek, vagy csődbe mennek.
A lengyeleknél nem volt Gyurcsány és az áldásos tevékenysége, ezért bíznak egy másik lehetőségben, amelyik jóban van Brüsszellel. Az első lépéseik a progresszív irányt mutatják, amiből komoly bukta is kisülhet, de ezt rábízzuk a lengyel választókra.
Az orbáni rendszer alapja, hogy a felzárkózó társadalmak sosem libreálisok, ha nagy lemaradást kell behozniuk. Ez eleve csak tucatnyi országnak sikerült, akik közül Izraelnek és Írországnak már aránylag jó fejlettsége és tőkéje volt hozzá. Még Korea sem volt valóban demokratikus, amihez képest viszont a mai magyar rendszer az.
A gazdaságról már a Fidesz is elmondta, nem akarunk kompország lenni. Nem lecserélni akarjuk a nyugati befektetőket, ilyenre nem is látni példát, hanem kiszélesíteni a befektetői palettánkat keletiekkel. Hiszen a globális dél gazdasági ereje hamarosan eléri a nyugatét, és mivel jóval többen vannak, bőven van előttük növekedési potenciál. A magyar tőke növelése mellett a keleti tőkével kevesebb kitettségünk lesz a nyugattal szemben, csökken az egyoldalú kiszolgáltatottság. Mellesleg bizonyos ágazatokban már fejlettebb a kelet. Egy nyitott gazdaság nem zárkózhat el a tőke és a technológia elől.
Az aksigyárakat ránk verni elvi hiba. Nem mi találtuk ki az elektromos autómániát, de ránk lett kényszerítve. Kérdőjeles az egész elképzelés. Viszont, ha meg akarjuk tartani az autógyártást, akkor kellenek az akkumulátor üzemek is. Eleve nem csak az ott dolgozóknak adnak munkát, hiszen az energiaellátásukat kiszolgáló erőművek is igényelnek munkát, sőt magyar befektetést, amiből szintén haszon keletkezik.
A propagandában nem azért erős a Fidesz, mert hangosabb, hanem mert jobban ki vannak dolgozva az alapok. Épp elég látni, ahogyan az ellenzéki média értelmes kérdést sem tud feltenni.
Akikkel együtt emlegetik Orbánt, Netanjahu és Erdogan, hatalmas lépéseket tettek az országaikkal gazdaságilag, technológiailag. És igen, közös bennük, hogy elutasítják a progresszív izmusokat.
Mostanában előkerülnek ilyen gondolatok, hogy a Fidesznek már konszolidálnia kellene magát, meg hogy ők a hibásak az osztályharc fokozódásáért. A Fidesz nem fog békejobbot nyújtani feleslegesen azoknak, akik harminc éve okkal ok nélkül támadják, karaktergyilkossággal, lejáratással, kigúnyolással stb. Inkább a másik oldal egyre vadabb tombolása látszódik, amikor erőltetnek egy felesleges háborút, abszolút kártékony betelepítéseket, a világ szétkapcsolására tett kísérlet stb. Ezekkel szemben áll a békepártiság, a gazdasági összekapcsolódás a nemzeti érdekek képviseletével. a saját lakosság támogatása idegenek helyett.
 Megérkezett Angliába és megkérdezték mi a célja a Liverpoolban? Ilyenkor szoktak olyanokat mondani, hogy szeretne beilleszkedni, minél többször pályára lépni stb.  De nem Szoboszlai! Ő nem is értette a kérdést. Hiszen mit akarhatna egy ifjú titán, aki a Liverpool csapatához kerül, mint megnyerni a…..
Air Power Blog Aeromagazin 25 2023.12.02 00:01:00
Jó kérdés, hogy egy nemzetet mi tesz azzá, ami. Az elsők között ott van ugye a nyelve. Amíg a dolgokat magunk közt tudjuk, magyarul megbeszélni, addig kommunikációs értelemben szuverének lehetünk. Ez vonatkozik az általános (köz)ügyekre, de a részletekre, mondjuk a szakmai-érdeklődő közösségek…..
megamovieboy 2023.12.03 16:10:54
Sokan még mindig nem nagyon értik, hogy mi történik ma Magyarországon. Így például az értelmiség még nem jött rá, hogy becsapták, en bloc átverték, gyakorlatilag mindegy, hogy a felsőfokú végzettségű emberek melyik csoportjáról van szól. Ezek nagyon erős szavak, de egyre inkább közelítik azt a fajta…..
megamovieboy 2023.12.03 15:40:57
Az az értelmiség, amelyik fennen hirdeti saját fensőbbségét, megbukott. Azért bukott meg, mert semmibe vette a többséget. Ez egy demokráciában vesztes magatartás. Csak éppen azt hitték, a nyugati média és egyéb támogatással ezt meg lehet tenni. Létre lehet hozni a szellemi elit "demokráciáját" a többieket meg ki lehet rekeszteni. Ezért megy a siránkozás, hogy ellenük van a határon túli, a vidéki, a külvárosi, a szegény, a tanulatlan, az idős, a cigány, szóval a Körúton kívül szinte mindenki. Csak a lenézett emberek ráébredtek, főleg Orbán miatt arra, hogy amíg a szellemi elit jobban él, addig ők rosszul és inkább szavaznak egy olyan felállásra, amiben a dolgok fordítva vannak. A nép számára a baloldali elit sirása, jajveszékelése, egy örömóda.
A kiváltságosok kasztját a demokráciában nem Orbán találta ki, ez így működik nyugaton is. Olyat kritizálni, ami nyugaton is így van, az cinkes baloldali nézőpont, bár egyre gyakrabban ragadtatják rá magukat.
A zöld érvekel előjönni olyasmi, mint az erkölcsöt előkapni, ha nincs érv. Főleg úgy, hogy az ország károsanyag kibocsátása csökkent miközben a gazdaság nőtt, ezt összesen ha két tucat ország tudta előadni az elmúlt időszakban.
A Pegazussal nem az ellenzéket figyelték meg, hanem az amerikai hálózatot. Az ellenzék erre adta elő azt a bohózatot, hogy a Hatalom megfigyeli a népet. Aztán az állítólag megfigyeltek saját maguk listázták a megfigyelteket, de egyetlen pék, ápolónő, takarító, bolti eladó, semmilyen a nép gyermeke kategória nem volt köztük. Azaz magukat leplezték le a közzétevők.
A pazarlást meg pontosítani kell! Pazarlás lehet a túl sok jacht, helikopter luxusköltés. Ezekből arányaiban nincsen túl sok másokhoz mérve. A többi pénz pedig befektetés. Vannak olyanok, amiknél meg kell fizetni a tanulópénzt, de ezt mindenki más is befizeti. Az a balos elképzelés, hogy a magyarok nem értenek semmihez, nem tudnak semmit, nem szabad rájuk bízni semmit sem, megbukott. Nem csak az Oscar díjak, vagy a Nobel-díjak miatt, hanem mert a magyar vállalatok rendtábilisan működnek. Bank, energia, építőipar, sőt már informatika-távközlés is.
Tehát a hatalom nem hogy antidemokratikus, hanem inkább képviseli a nép azon részét, melyet a baloldali demokrácia apostolai oly nyugodt lenézéssel nyomnának el. Képviseli őket, munkát ad nekik, támogató könnyítést ad, nemzeti közösséget épít.
A magyar tőke tíz év alatt megduplázódott, azaz a magyar profit megkétszereződött. Márpedig egy tőkés gazdaságban a jólétet a profit megszerzése hozza. Még tíz év és nem fogunk extra segélyt kapni Brüsszelből. Azaz elérjük az EU átlagot. Ez a baloldallal nem jönne össze.
Olvasgatom a médiát, mert tájékozódni azért csak kell. Épp nemrég beszélgettünk egy kisebb társaságban, hogy miből lehetséges a különféle médiumok olvasottsági adatai és a választási eredmények közötti különbség. A megfejtés nem volt mellbevágó. Még a nem egy oldalon álló, de gondolkodó emberek is…..
A fejlett országok vs. „globális Dél” koncepció hibás, teljesen másról van itt szó. Először is Latin-Amerikát teljesen kivehetjük ebből a képből, Argentína és Brazília csak papíron lehet része bármiféle „Nyugat-ellenes” koalíciónak. A foci-világbajnokságok kivételével máshol nem rúgnak labdába, a…..
megamovieboy 2023.10.21 16:47:39
A mostani helyzetben szerintem nem Ázsia a hunyó. Ők csak le akarják rázni magukról a nyugati igát. Ha a nyugat nem fenyegetné őket katonailag, akkor lehetne egy békés szabad gazdasági verseny. De az USA ebbe már nem mer belemenni, inkább választja a bezárkózást és a fenyegetést.
Európára nem Ázsia veszélyes, hanem az USA. Az ő jelenlétük miatt robbant ki az ukrajnai háború. Az ő pénzükből szállítják Európába a migránsokat.
Nem azt mondom, hogy a globális dél jófiúk csapata lenne, hanem azt, hogy az USA birodalmi érdekeinek érvényesítése legalább olyan kártékony. És nNem arról van szó, hogy az USA alapvetően gonoszabb lenne, hanem csak több erővel rendelkezik az agresszióhoz. Ha az USA a barátunk, akkor már nincsen szükségünk ellenségre.
Annak oka meg, hogy a rajtkőről pisálunk a medencébe az, hogy a többiek a vízben ugyanazt csinálják, beleértve az USA-t is. Nincsen meg az erkölcsi fölény a nyugat részéről, hogy kritizáljanak minket. Az USA pofátlanul, nyíltan csinálja az ellenkezőjét, mint amit Európától megkövetel. Az EU meg sunnyogva teszi. Azt is megérdemelnék, hogy közvetlenül a fejükre menjen a pisa, ne csak alul legyen nekik meleg!
Hogy még érthetőbb legyen, nem azért bontottuk le a vasfüggönyt nyugaton, hogy most keleten felhúzzunk egy másikat!
A nyugat dagadtra kereste magát a kínai kényszermunkásokon. Az ott termelt áruval tönkretette a keleti blokk könnyűiparát. A nyugat a tőkét Kínába vitte, nem hozzánk. Nálunk csak a profitot realizálták. Most, amikor a kínai tortából mi is kapnánk, most azt mondják: nono, nektek ezt nem szabad, mert ez csúnya dolog.! A nyugat nekünk a gyarmati státuszt kínálja. A gyarmatosítók ellen harcoló kelet viszont nem kíván tőlünk ilyet. Önmagában a nyugati élet, a szabadság számunkra értékesebb, mint ami keleten van, csak éppen a nyugat ezt megtagadja tőlünk.