Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Simone Lewis

141 bejegyzést írt és 614 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rihaj!Elmondanám, és kerek perec kinyilatkoztatom, sőt írásba adom: maratont aszfaltútra tervezni akkora badarság, mint szabadtüdős merülőversenyt laza homokba!Arról nem beszélve, hogy mivel SPAR, gondolom akciós lehetett, mert csak FÉLmaraton volt, érted. Az meg, hogy megbénította…..
Nokérem, vége az oskolának! Gyorsan eltelt a 4 hét, sűrű is volt nagyon. Suli, utána meló, aztán haza tanulni. Jól lezsibbadtam, agyam kapacitása véges, én nem is tudom, hogy tudtam a főiskolát elvégezni :) Ma megajándékoztunk a tanárunkat, kapott virágot, képeslapot meg egy…..
otthontepitunk Háziállat 2014.07.17 11:52:44
Ha már vidéken lakunk, úgy illik hogy tartsunk háziállatot is, nemde? Első kicsikénk a Kovász lett :) Hétfőn kezdtem el, tényleg olyan mint egy igazi jószág, végülis a szemem láttára kelt életre, és napról-napra növekszik. Napi kétszer etetést kíván, meleget és némi…..
Simone Lewis 2014.07.25 21:28:52
Nem, nem kirándulni voltunk ma. Ez a hátsó kertünk. Igazán vadregényes, bodzás-borostyános, akácos kalandpark. Az igazi kaland az lesz, míg élhetővé varázsoljuk! Egyelőre próbáljuk a rengeteg benőtt akácfát kiszorítani, hogy csak a telekhatárokon maradjon meg. Nagyon sok van,…..
Évi Izraelben Harci helyzet 2014.07.25 15:39:17
Péntek van, itthon vagyok, ma nincsen tanítás, itt ma van "szombat". A hét elég egyhangúan telt, délelőtt iskola, néha egy-egy riadó, általában 11 óra felé, aztán suli után irány az iroda, meló délután 5-ig, aztán jövök haza és tanulok estig. Nem is nagyon tekeregtem, csak…..
Szerda este megérkezett Tomi időben, kimentem elé a reptérre. Este csacsogtunk kicsit Uri Bácsival, elmondta merre érdemes (és merre nem ajánlatos) kirándulnunk majd. Csütörtökön délelőtt nekem még suli volt, Tomi addig strandolt a suli melletti parton, szépen lepirult. Délután…..
Évi Izraelben אזעקה 2014.07.15 18:41:37
אזעקהEjtsd: "azaka"Ezt a szót elég sokat hallani itt most. Jelentése: sziréna, riadó.Otthon is hallani a hírekben, hogy mi megy itt most, de ahogy elnézem, napi egy-egy cikk jelenik meg és az is leginkább csak a legrosszabb részeket tartalmazza.Azt nem részletezem, hogyan jutott el…..
otthontepitunk Belevágtunk! 2014.07.14 11:41:55
"Szégyen-gyalázat, kinőttük ezt a házat!" Ez a mondat fogalmazódott meg elsőszülött fiamban néhány évvel ezelőtt. Ezzel elvetette a magot, ami aztán csírázni kezdett, és végül szárba szökkent az elhatározás: Költözünk! Három kisgyerekkel és az évek óta szorgosan…..
Csütörtökön délután végre kimozdultam. Délután 2 felé elindultam egy körútra az irodából. Kimentem gyalog a tengerpartra. Iszonyat meleg volt és persze csak sóvárogtam a fürdés után, nem volt nálam a fürdőruhám. Végigslattyogtam a promenádon, vagy min és nézelődtem.…..
Kissé megkésve, de beszámolok az első napomról a suliban. Reggel 3/4 9-re kellett odaérnem, időben elindultam. Rendben odaértem, bár a forgalom valóban erősebb volt jóval. Leparkoltam, bementem a kiírt terembe, már voltak ott páran. Mindenki megilletődve pillogott körbe és közben…..
Évi Izraelben Ismerkedő nap 2014.07.06 20:55:07
Ma már kitettem a lábamat a házból! Reggeli után, olyan fél 11 felé (azért nem kapkodtam el a dolgokat) elindultam a sulit megnézni. Még csak holnap kezdődik, de el akartam ma menni, hogy ne akkor kelljen bolyongani. Le lett töltve a telefonomra a Waze nevű navigációs program, áldom…..
Ez volt a mai nap...Tulajdonképpen semmit sem csináltam :)Egész jól aludtam, 3/4 9-kor keltem. A klímát kikapcsoltam éjszakára, hát reggelre rendesen meleg volt. Zuhanyoztam, majd kibotorkáltam kávét inni. Sajnos csak nescafe van - ez az egyetlen negatívum, amit el tudok mondani Uri…..
Évi Izraelben D-1 2014.07.03 16:21:49
Holnap indulok, nem mondom, hogy nem izgulok....Reggel dolgoztam még pár órát, aztán szépen nekiálltam összekészíteni a cuccaimat. A listát egy ideje írtam, így gyorsan ment. Már csak az lesz a kihívás, hogy melyik felét hagyom itthon, ugyanis kb. kétszer annyi mindent szeretnék…..
Simone Lewis 2014.07.04 18:58:59
@MGerg: Köszi Gergő :)
Mi lett a panelmoly júzereddel? :D
Évi Izraelben Ehun vagyok e! 2014.07.04 18:57:32
Nokérem, megjöttem!A pesti reptéren valami iszonyat tömeg volt. Két orosz pacák konkrétan egymásnak esett és összeverekedtek, némi vér is folyt, a rendőrök választották őket szét. Volt feszültség rendesen.A repülőút unalmas volt, talán annyi érdekesség, hogy Király…..
Évi Izraelben Előszó 2014.07.02 13:31:28
Pénteken indulok Tel Avivba, egy hónapra. Suliba fogok járni héberül tanulni meg dolgozni is tervezek :)Úgy döntöttem, hogy e-mailezgetés helyett egy blogba írom majd le élményeimet és így majd dédunokáim is elolvashatják, ha akarják.Nyugodtan lehet majd kommentelni a posztokra,…..
Ahogy az első részben februárban írtam, január végén kidobtam egy adag futocuccot, mert már mosás után is érződött rajtuk az a kellemetlen szag. Fő problémám a téli időszakban főleg az, hogy a reggeli futások után a futócucc bekerül a táskámba és napközben nincs…..
Simone Lewis 2014.06.19 14:38:38
@BGy: @dvorcsakl: Nekem is tönkretette csomó (utcai+futós) ruhámat a stift, golyós dezodor, majd átálltam a fújós dezodorokra. Hatás ugyanaz, de nem fogja be a ruhákat.
Megérkezik. A. Mi. Kis. Agarunk-Egerünk.Aki tarkabarka, mint a Joli. A lenti képen kb. 4 hetes már, és amúgy kislány. Amikor elmentünk kiválasztani a fajtamentéshez, egyfolytában jött utánunk, mászott ránk, szóval kiválasztott minket, én érzem. Szeretném Penny-nek hívni (épp…..
Simone Lewis 2014.05.23 12:20:48
@Veress Márta: Elvileg 2 hét és elhozzuk, fogok jelentkezni.
Több színkombináció van: fekete, fehér alapon foltos, zsemleszínű, szürke (=kék), szürke-csíkos, meg mint a miénk, ez csíkos hivatalosan, talán barna-fekete csíkos...
Minulómanuló Jolicica jelentkezik 2014.04.30 12:15:13
Visszanézve Jolánról érdemben 2012 októberében írtam. Ha tudná, biztosan sérelmezné. Pedig azóta is szemünk fénye.Akkor azt írtam róla, hogy bújós korszakát éli. Ez azóta is csak fokozódott. Mindig ott van ahol mi. Ha éppen mindketten bent toporgunk a 2 nm-es spájzban…..
Simone Lewis 2014.05.05 14:08:49
@Veress Márta: Nemsokára írok újra, biztos lesznek új kalandok a kutya miatt :)
Ez a költői kérdésem van. Benéz még ide valaki egyáltalán? Mert ha igen, írok.Éljenek a lusta blogírók.  ..
Simone Lewis 2014.04.25 15:34:45
@kdella: Hoppá, vannak még meglepetések :) Még nem is írtál ide soha :)
De akkor összeszedem magam és hamarosan tudósítok!
Simone Lewis 2014.04.30 12:15:48
@Veress Márta: :)
Jelentem, megszületett a bejegyzés, posztoltam!
Vasárnap a Hosszútáv blog szerkesztőbigottsága teljes létszámban vett részt a Velencei-tó körbefutásán (idei hivatalos nevén a IX. Böllhoff Tóparti-Futópartin). Nincs időm tisztességes beszámolót írni, ezért be kell érnetek pár kósza gondolattal, hátha Rrróka blogtárs…..
Péntek délután a szokásomhoz híven már futócuccban fejeztem be az aznapi csilletologatást, így miután az összes szenet felhoztam a bányából rögtön indulhattam is futni. Illetve előtte percek alatt összeállítottam még a kertben a hintaágyat, de ez mellékszál, csak azt mutatja,…..
Simone Lewis 2014.03.26 15:36:58
@snatch_: Az a biznic, hogy itt nem fizet azért a jóembör, hogy elvigyék a szemetét. Ha havi 4 kukaürítést fizetnek a népek, az 5. kukányi szemét megy az erdőbe, útszélére....De van olyan, aki alapból nem fizet, hanem mindent visz az erdőbe. Ha meg gumiabroncsot akarsz kidobni, még neked kell fizetned, hogy egy használtgumi telepen átvegyék tőled (!). Nálunk tele van az erdő autóbontós hulladékkal, építési sittel. No wonder.
Simone Lewis 2014.03.27 16:10:25
@snatch_: Igen. Kocsival 5 km kb. 150-200 ft, míg a legkisebb sitteskonténer kibérlése cca. 12,000 Ft, háztartási hulladékszállítás meg vmi 2-300 Ft per hó. Ennyi.
Futok. Nőnapi Virág-futás 2014.03.08 20:17:48
Ezt a futást tavaly is néztem, és akkor meg is maradtam a nézegetésnél, merthogy futni nem futhattam. Idén viszont nem volt kérdés, hogy megyek, annak ellenére, hogy mostanában ritkán vagyok ott közösségi futásokon. Nagyon kedves ötletnek tartom, és ma tapasztaltam, hogy a…..
Ha hivatalosan akarok fogalmazni, akkor azt mondom, korrigáltam a prioritásokat az életemben. Ez azt jelenti, kivonom magamat a blog.hu vezérürüjei közül és csak szemlélődő, néha-néha hozzászóló leszek. A futásra jobban fogok koncentrálni, mint 2013-ban, hiszen új célokat…..
Uccuneki! 2013 H2 2014.01.21 14:08:24
Azt hiszem itt az ideje, hogy összeszedjem magam és írjak, mert fél éve posztoltam utoljára. Bízom benne, hogy egyik olvasóm sem dőlt kardjába.Mint másokon, magamon is észrevettem, hogy meglehetősen alábbhagyott a futós blogírás- és olvasás kedv, így nem igazán éreztem…..
Laci Today Húzás! 2013.12.22 20:22:29
Rihaj!Tudom, ezer éve nem írtam, épp valami mentségen töröm a fejem...     ...mondjuk, semmi nem jut eszembe. De majd most megígérem, hogy összekapom magam! Próbálok valami aktuálissal újranyitni, úgyhogy elárulok Nektek egy titkot így karácsony előtt!Munkahelyen ki…..