Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ash

196 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Júliusban összepakoltunk otthon, majd megérkeztünk a Lutonra. Szó várt, a fák nagyon zöldek voltak és kicsit esett az eső. Az első hétvégén megismerkedtünk Newburyvel és elintéztünk pár halaszthatatlan dolgot. A lányokkal sokat sétáltunk hétközben, megtaláltuk a leendő…..
..napló.. Hazaköltöztünk! 2013.08.12 15:20:25
Már egy hónapja és azóta jó sok dolgot csináltunk itthon is. Volt erdélyi lagzi, egy hét a nagyinál, közinyaralás, Balaton, Montessori-tábor és dédilátogatás. A költözés elég nagy munka volt fizikailag és lelkileg is. Az utolsó hét csupa-csupa búcsúzásból állt és nekem…..
Ma volt a lányok utolsó balettórája és a (főnyeremény) tanárnéni konnyes szemmel búcsúztatta őket. Aztán ez a szám szólt a rádióban hazafelé, a romantikus, girbe-gurba úton Thatcham és Newbury között, ahol tehenek legelnek és minden, de minden csupa zöld. Tényleg már,…..
..napló.. Múzeumok 2013.07.02 20:17:49
Szokták kérdezni tőlünk, hogy a gyerekeink mit csinálnak, amikor mi múzeumba megyünk? Most már nem is kell nevetnem a kérdésen, csak szépen elmagyarázom, hogy a) oldogatják a gyerekeknek szánt feladatokat; b) mesélünk nekik a kiállításokról; c) sütit esznek a kávézóban és…..
..napló.. Egy nap 2013.07.02 15:19:18
Mióta gyerekeink vannak, elég jól strukturáltak a napjaink. Mert a gyerekeknek kell a napirend. Ha visszagondolok egy-egy már magunk mögött hagyott időszakra, sokszor beugrik az is, hogy milyen ritmusban futottak a napok. Hogy amikor Ada csecsemő volt, sokszor olvastam ebédidőben a…..
..napló.. Inglis 2013.06.12 18:34:09
Szóval a lányok és az angol. A fordulópont karácsonykor jött: három hétig nem voltak iskolában és amikor visszatértek, hirtelen a helyükre csúsztak a dolgok és elkezdtek angolul beszélni.Mi csak ámultunk és bámultunk. Ada már szinte tökéletesen fejezi ki magát és persze…..
Mivel január óta pár hét egészség-pár hét betegség ciklusokat írunk le családilag, már nagyon vártam a májusi hétvégéket, amikor végre megint mindenki jól lesz, a náthákra és fülfájásokra már nem is emlékszünk, a szél balzsamos, a szoknyák pörgősek, a napsütés…..
..napló.. Newbury majális 2013.05.09 19:07:39
Itt május 1. nem munkaszüneti nap/ünnep, de május első hétfője igen és általában ekkorra időzítik a May Day-jel kapcsolatos tevékenységeket. A városban hajóverseny volt, amire saját készítésű járművel lehetett nevezni, illetve vásár és mulatság a parkban. Mivel Aduska épp…..
Igencsak le vagyunk maradva, ígérem, behozzuk, de rengeteg volt a betegség és ez kicsit visszavett az íráskedvemből. Ada most is éppen fülfájós és lázaska... Na de először is írok a múlt szombatról Jött egy kis hidegfront, de ez nem szegte kedvünket és elmentünk a közeli Vyne…..
..napló.. Lencsi négyéves lett! 2013.05.01 18:13:49
Lencsi szülinapja is megvolt, már alig várta és nagyon boldog volt, hogy mi mind őt ünnepeljük. A csokitorta váratlanul jól sikerült, bár persze lapos lett, mint egy palacsinta. Az ajándékok közül a locsolókannának örült a legjobban, ugyanis új szenvedélye a kertészkedés!…..
..napló.. Ada hatéves lett! 2013.05.01 18:01:12
Ada március végén hatéves lett, de akkor pont sok betegség járt nálunk (ami azt illeti, egész február-márciusban) és nem írtam róla. Sajnos pont a szülinapján is nagyon lázas volt -- és még utána is napokig, végül ügyelet lett belőle --, de azért megünnepeltük! Ő…..
..napló.. Dance show! 2013.03.10 23:00:22
Csütörtökönként a lányok táncórára járnak. Ez az egyedüli iskolán kívüli fix programjuk. A suliban ugyan sok after school club van, de Ada annyira fáradt már 3 után, hogy szerintem jobb, ha itthon pihen, vagy kinn szaladgál (Lencsinek meg tulajdonképpen nincs is lehetősége napi…..
..napló.. Curriculum I. 2013.02.12 00:36:09
Huh. Elég kemény heteink voltak mostanában, sok-sok betegséggel, rossz hírekkel, kellemetlenségekkel. Úgyhogy most írok valami nyugodalmas témáról, miközben próbálom elfelejteni 2013 eddigi teljesítményét és jobbakat remélek. Lássuk az iskolai tantervet! Az angol iskolai év…..
..napló.. Szonja 2013.01.30 11:14:50
Tegnapelőtt megszületett a lányok unokatestvére, Szonja baba. Nagyon korán érkezett. Az állapota stabil, inkubátorban van, de biztosat csak egy-két hét múlva fogunk tudni. Most minden fohászra szüksége van. ..
..napló.. Hóhelyzet 2013.01.24 12:23:31
Karácsonykor Magyarországon voltunk. Amikor eljöttünk Budapestről, a gyerekek szomorúan taposták az előző éjszaka hullott havat a repülőtéren: nekik sajnos nem jutott szánkózás és hóemberépítés ezen a télen. Egészen múlt hétig! Akkor ugyanis itteni viszonylatban rengeteg hó…..
..napló.. Karácsony az iskolában 2012.12.19 12:17:10
A lányok iskolájában komolyan veszik az ünnepeket! Már többeknek meséltem mostanában, hogy nincs semmiféle szeretetünnepe-maszatolás, a karácsony Jézus születésének ünnepe és punktum. Úgy látom, maximális figyelmet fordítanak arra, hogy a gyerekek megismerjenek más…..
..napló.. Lencsi angolul tanít 2012.12.11 15:54:32
- Anya, mikor valami rossz, azt kell mondani: "Oh, dear!" - csipogja a lehető legbritebb kiejtéssel. Aztán kis hatásszünet után folytatja - Amikor pedig jó vagyok, akkor azt, hogy "good girl". Érted..? Elmegy és a Vidám mesékkel tér vissza: - Mummy, read this book, okay?..
..napló.. Bath: Római fürdő 2012.11.27 20:03:44
Az őszi szünetben elmentünk egy napra Bath-ba, szigorúan felnőttprogramként. Először a római fürdőt látogattuk meg, ami, ne tévesszen meg a neve, nem gyógyfürdő, hanem persze múzeum. Mégpedig a legjobban megőrzött római kori fürdők egyike. A városban, amely Anglia egyetlen…..
..napló.. Polesden Lacey II. 2012.11.25 20:11:19
Itt ebédeltünk, metszően tiszta idő volt és sok-sok oxigén. ..
..napló.. Polesden Lacey 2012.11.25 20:05:36
November első hétvégéjén, az őszi szünet méltó lezárásaként elkirándultunk Polesden Lacey-be Imoláékkal (aztán náluk is aludtunk Datchetben). A hely maga egyrészt az Edvárd-kori kastély miatt, másrészt a gyönyörű park és kert miatt érdekes. A parkban halloween trail is…..
Az őszi szünet előtt megérkeztek hozzánk nagymamáék, azaz Ani mama és Laci papa. Szuper hét volt, egyrészt mert találkoztunk velük és végre megnézhették, hol lakunk és miket csinálunk, másrészt mert mi, felnőttek, végre kettesben is csatangolhattunk egy kicsit. Hogy miket…..
..napló.. Deszen-ó-dáun 2012.11.13 22:52:10
Reggel felkeltem, torokfájósan és iszonyú fáradtan. Léna is náthás és a szülői ágyban kötött ki hajnalban, mellette pedig nem könnyű mélyen aludni. Átvonszoltam magam Adához, aki zsepit kért, majd megállapítottam, hogy ő sem fog ma iskolába menni. Semmi komoly, csak nátha…..
Ma november 5-e van, azaz Guy Fawkes éjszakája *, úgyhogy egész este figyeltük, hogy látunk-e tüzijátékot. És igen, Newbury népe nem fogta vissza magát! A fenti kép pedig az iskolai Halloween diszkó után készült, ami ugyan túl hangos és ijesztő volt a gyerekeknek, de az…..