Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GregJazz

166 bejegyzést írt és 665 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
30 éve történt...The Secret Policeman's Other Ball1981. szeptember 9.London, Drury Lane TheaterI Shall Be ReleasedMessage In A BottleRoxanne..
GregJazz 2011.09.10 23:34:00
@attis: 09.09. 09:09??? :DD
Kedves Barátaim!Több, mint tíz hónapos szünet után az alábbi jó hírrel szeretnék szolgálni Nektek:2011. január 1-től a GregJazzBlog kicsit más néven és merőben más formában, de folytatódik tovább! :)Látogassatok el az alábbi Facebook oldalra,…..
11 ezer néző előtt, november 6-án adott koncertet Sting a Papp László Budapest Sportarénában. Az esemény több szempontból is unikumnak bizonyult korábbi fellépéseihez képest, mivel a brit muzsikus egészen új oldaláról mutatkozott be. A közönség a koncert elején még nem…..
Sose voltam igazi Sting-rajongó, de hát nem lehet minden koncertre csápoló fanatikusokat küldeni. A Police-t annak idején többé-kevésbé szerettem – különös tekintettel a Ghost In The Machine lemezre; felteszem, nem sokan tartják épp ezt jobbnak a többinél –, azt a…..
Sting egykori trombitása, Chris Botti 2010. október 13-án saját együttesével először lépett fel Budapesten. A három évvel ezelőtti, nagysikerű debreceni koncertje óta nem járt hazánkban, de azóta is megállás nékül turnézik világszerte. Bandájának…..
StingSymphonicity TourRoyal Philharmonic Concert Orchestraconducted by Steven MercurioBudapest, MagyarországPapp László Budapest Sportaréna2010. november 6., 20:00 A Sting.com ma bejelentette, hogy Sting és zenekara a Royal Philharmonic Concert Orchestra zenekarával (vezényel Steven…..
GregJazz 2010.06.07 22:30:24
Sting.blog.hu Album: Symphonicities 2010.05.16 22:27:00
Sting Symphonicities 2010.07.13 Deutsche Grammophon Cherry Tree Records B003LAH7MU   1. Next To You 2. Englishman In New York 3. Every Little Thing She Does Is Magic 4. I Hung My…..
14 éve történt... Sting: The Hounds Of Winter Budapest, Kisstadion 1996. május 23. Jegyek: 2900 / 2600 Ft..
A júniusban induló An Evening With Sting turné hangulatába lehet belepillantani az alábbi videón három rövid dalrészlettel. A háttérben a Royal Philarmonic Concert Orchestra fog zenélni, őket pedig Steven Mercurio fogja vezényelni. Természetesen Sting mögött ott lesz hű társa…..
[Népszava] Nem Sting lesz a pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programsorozat idei sztárvendége, a fellépésre ugyanis nincs olyan időpont, amely a világhírű brit rockzenésznek és a szervezőknek is megfelelne.Sting fellépését a Pannon Filharmonikusok zenekarral tervezték,…..
Idézek egy új dzsesszlemez megjelenéséről szóló sajtóhírlevelet. Az a gyanúm, hogy a magyar sajtó tulnyomó része ebből nem fogja tudni pontosan kisakkozni a zenekar felállását:Egri János (1966) évek óta a legjobb hazai jazzbőgős és basszusgitáros. Nagy merészség (és főleg…..
Adott egy francia dobos, Manu Katché, aki muzsikált már Peter Gabiellel, Stinggel, Jan Garbarekkel és volt zsűritag egy zenei tehetségkutató műsorban. Adott egy francia, illetve német nyelvű csatorna, az Arte, ahol a fókuszban a művészet áll. Gondoltak egyet a…..
GregJazz 2010.01.08 22:11:37
@syba61: Egyetértek! :)) Nagyon jó és kellemes európai jazz feat. Tomasz Stanko, Jan Garbarek stb.
GregJazz 2010.01.10 12:54:23
@Tatuska: Szia Tatuska! BÚÉK! És itthon végül a Mezzot is megszüntették... :((
Januárban a tavalyi év azon jazz koncertjeiről szavazhattatok, amelyekkel a GJB kiemelten foglalkozott. Egybehangzó véleményeitek alapján a legjobb 2009-es koncert az Oregon őszi, A38-on tartott fellépése lett! Bevallom, maximálisan egyetértek a végeredménnyel, hisz a…..
GregJazzBlog Üzenőfal 2009.01.03 12:00:00
Ide várom Tőletek a bloggal kapcsolatos - posztoktől független - aktuális véleményeiteket, észrevételeiteket, esetleges kritikáitokat és kérdéseiteket! Írjatok bátran! Igyekszem majd mindenre reagálni...
GregJazz 2010.03.02 21:43:49
@Herbie: Herbie, köszi a híreket!
www.danubiusmusic.com/HU/events/metheny_2010.html

Béla! Milyen volt Pat Bécsben???
GregJazz 2010.03.27 19:46:46
@syba61: Nagyon köszi a részletes beszámolót, Béla! :))

Nyár végén újra PMG a Margitszigeten!
GregJazzBlog Utolsó bejegyzés 2010.02.16 19:23:00
Kedves Olvasóim!Kétéves lett a GregJazzBlog és eljött a pillanat, hogy bezárja kapuit! A döntés már régóta érlelődött bennem, s higgyétek el, nem volt könnyű...Azt hiszem, az elmúlt két esztendőben sikerült mindent megfogalmaznom kedvenc előadóimmal és…..
Szilveszter napján milyen más témával foglalkozhatnánk, ha nem a humorral? Az alábbi lemezborítók engem mindig is mosolygásra késztettek. Ha ismertek Ti is hasonlóan vicces darabokat, azokat nyugodtan linkeljétek be a kommentekbe!Billy Cobham: AlivemutherforyaA Svájcban élő…..
GregJazz 2010.01.03 13:46:23
További videó poénok:

Marcus Miller kölcsön gitárrral:
www.youtube.com/watch?v=JoFsT1XpMU4

Mike Sternt olasz rajongók szívatják:
www.youtube.com/watch?v=4JVtjn_7Ya8

Richard Bona és Mike Stern hülyéskedik:
www.youtube.com/watch?v=Vao7yiayUm0

Bonny B - a Spyro Gyra dobosának szólója:
www.youtube.com/watch?v=I8AuhRtW2ic

:))
GregJazz 2010.02.15 18:52:31
@mB: Szia mB! Köszönöm a pontosítást!
Az az igazság, hogy Harcsa Veronika címben szereplő 2007-es lemezéről már a blogom indulása óta szerettem volna írni. Nos, ez eddig valamiért mindig elmaradt, most viszont bepótolom! A 27 éves énekesnőnek annak idején már a bölcsődei…..
Borlai Gergő barátom - kontinensünk egyik legjobb dobosa -, újabb nagy dobásra készül! Míg tavalyelőtt weboldala fórumán jelentette be kultikus bandája, a European Mantra feloszlását, tavaly pedig hasonló körülmények között tudatta a rajongókkal a K.L.B. Trio…..
GregJazz 2010.02.11 23:49:00
@nite_club: Wow! Köszi a kiegészítést, Miki! :))
November jazzere az 1971. január 1-én született Chris Potter. A kanadai színésszel össze nem tévesztendő amerikai multi- instrumentalista és zeneszerző az utóbbi idők egyik legsikeresebb, feltörekvő szaxofonosa. Chicagóban született, Columbiában gyerekeskedett, s már nagyon korán…..
A szavazás győztese augusztusban a Ti véleményetek alapján ismét a felülmúlhatatlan Vinnie Colaiuta lett!Vinnie 1990-ben csatlakozott Sting, a The Soul Cages turnéra szerződtetett új zenekarához, majd az azt követő hét évben is az együttes dobosa maradt. 1999-ben azonban már…..
GregJazz 2008.09.10 22:19:48
Köszi, Dani! Nagyon is így van! Ezek szerint ez a fotó akkor tetszeni fog:

vinniecolaiuta.com/images/thecatsatrylesedit1.jpg

Akkor még egy kis programajánló:

Steve Smith épp most szombat délután jön kurzust tartani a Dózsa Művházba, a belépés ingyenes és kötelező! ;)

Dennis Chambers már rengetegszer járt itt kis hazánkban, többek között John McLaughlinnal, Bob Berggel, Andy Summers-szel, Mike Sternnel, legutóbb pedig Santanával. Aki eddig nem látta volna még élőben, ne hagyja ki legközelebb!

Vinnie Colaiuta júliusban Veszprémben verte szét az új sportarénát... Ugyanezt teszi majd Bécsben október végén is! :))
A Detroitban született altszaxofonos, Kenny Garrett idén lesz 50 esztendős. Édesapja asztalos volt, aki csak hobbiból játszott tenoron, s egyszer vett a fiának egy műanyag játékszaxofont. Otthonukban főként Stanley Turrentine, Joe Henderson és Maceo Parker zenéje…..
Richard Bona ötödik stúdióalbuma, a The Ten Shades Of Blues tavaly októberben jelent meg, azonban itt a blogon még nem ejtettünk róla szót részletesen. Szubjektív elemzésem során ismét dalról-dalra haladok, de előtte néhány érdekességet is szeretnék…..
Dominic Miller angol gitáros, Sting első számú kísérőzenésze. 20 éve zenélnek együtt és közeli barátok. Ahogyan az egykori Police-frontember fogalmaz, Dominic az ő „jobb keze és bal keze”. Az Argentínában született hatgyermekes muzsikus viszont kettős karriert űz.…..
GregJazz 2009.11.23 19:48:05
@Elvira Gömböcz: Köszönöm, Elvira! A Te interjú-fordításod is jól sikerült!
Dominic Miller angol gitáros, Sting első számú kísérőzenésze. 20 éve zenélnek együtt és közeli barátok. Ahogyan az egykori Police-frontember fogalmaz, Dominic az ő „jobb keze és bal keze”. Az Argentínában született hatgyermekes muzsikus viszont kettős karriert űz.…..
GregJazz 2009.11.23 22:22:05
@lisanga: Köszi! :)) Valóban van némi igazság abban, amit Dominic Bonáról mond, és ugyanezt említette Sternnel kapcsolatban is az interjú után. Mindenesetre, azért nem ártana megnéznie egy-egy koncertjüket élőben, mert csupán a CD-ik hallgatása után jutott ilyen következtetésre... az meg ugye Pro Tools! :))
Dom tényleg egy eredeti figura, őszinte és nulla sztárallűrrel rendelkező művész, aki ráadásul tudja magáról, hogy nem a világ legjobb gitárosa, viszont szerintem az övé a legjobb meló!!! :))
GregJazz 2010.01.30 18:48:05
Érdekes szemelvények Dominic Miller Twitteréből:

To my fans: I don't smile at gigs. If you want happy, smiley, hlthy, go see Mike Strn, Pat Mthny, Rchrd Bona, Stly Dan or any jazz gig.
11:20 AM Jan 18th from web

I love jazz philosophy but not the music itself. I don't like metal phlsphy but I love the music. Hmmm
11:36 PM Jan 19th from web

@ruslanpiano Jazz musicians don't hang out at W hotels unless they r playing standards in the bar, or their name is Chris Botti.
11:37 PM Jan 20th from web in reply to ruslanpiano

New self plug! Title track of my new album "November" now on site
www.dominicmiller.com It comes out next month. Hope ya like it... Dx
8:38 PM Jan 25th from web

Saw Bill Frisell tonight. Most creative electric guitarist I think I have ever heard. Incredible palate of sounds in his fingers.
8:48 PM Jan 27th from web

Great to be working with Sting, Christian McBride, Vinnie Colaiuta and David Sancious again here in Philly. Goegeous, crispy cold sunny day.
7:06 AM Jan 29th from web

twitter.com/DominicMiller1
Richard Bona egy igazán eredeti figura. A világ egyik legjobb basszusgitárosa, fantasztikus torkú énekes és hihetetlen humorú előadó, aki imádja Magyarországot, no meg a gulyást. Az itthoni közönség iránti érzett szeretete 2004 nyarától datálódik, amikor az A38-on teljes…..
GregJazz 2009.11.17 16:25:10
@lisanga: Kedves Lisanga! Köszönöm a hozzászólásodat! A félreértések elkerülése végett, ezt a blogot én írom (Greg), Attis barátom a Sting.hu főszerkesztője. A fényképeket egy megint más "Attila" készítette. Az ominózus jelenetről sajnos egyelőre nem találtam fényképet, de azt szívesen venném, ha megírnád nekünk, hogy tulajdonképpen ki volt az a leányzó és milyen ajándékot adott át Bonának... :))
GregJazz 2009.11.18 17:10:32
@lisanga: Köszi a részletes beszámolót! :)) Nem biztos, mert az eléggé messze van még... de ha tehetem, ott leszek én is Pécsett! A tavalyi elég jól sikerült kis buli volt ugyanott!