Regisztráció Blogot indítok
Adatok
katona_évi

116 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Anglia egyik prominens egészségügyi vezetője úgy nyilatkozott a minap: a tömegeket érintő elhízás miatt szóba kerülhet a cukor megadóztatása - írja a BBC. Sally Davies, Chief Medical Officer (azaz az ottani egészségügyi fővezető) azt mondja: hacsak a kormány nem lép fel az…..
Cukroskata szerint ezt a kakaóscsigát náluk mindenki szereti. Ha a Diabet mix keveréket használják és persze nem esznek túl sokat belőle, nem olyan vészes a szénhidráttartalma. Erre is érvényes, hogy lehet nyírfacukorral készíteni...
Röviden? Azt, amit bárki másnak! Őszintén szólva a karácsonyi ajándékban legutolsóként kívánnék bármit, ami a cukorbetegségre emlékeztet... Persze kivételek mindig vannak, például ha cukorbeteg szerettednél még (vagy már) nem teljes a "menetfelszerelés" és valami nagyon…..
Már a Télapó-csomagba is zseniális ötlet volt beletenni, de karácsonyra csoki helyett adjatok a gyerekeknek ilyen tusfürdőt és fürdőgolyót! A DM-ben és a Rossmannban rengeteg féle színes-jópofa állatos-tündéres-kalózos formában kapható, a fürdőgolyóból/fürdősóból pedig…..
Cukkerberg Tukmálás anyai szemmel 2013.12.05 09:56:05
Télapókor és a karácsonykor nagyon elszaladhat a ló, ami az édességeket illeti. A következő bejegyzést Tamara írta nekünk még régebben: ő két gyönyörű, szöszi ördögfióka édesanyja. Gyermekei 2 és 4 évesek voltak akkor, a nagyobbik cukorbeteg. "Megszokott dolog…..
Cukroskata pozsonyi kifli receptje. A tészta és a töltelék a beigliével azonos, csak a kiformázás helyett ki kell nyújtani a tésztát, megkenni a töltelékkel és feltekerni. Ezt is lehetne Diabet mix-el és nyírfacukorral készíteni. Köszönjük! Hozzávalók:A…..
Itt egy igazi diabetikus szuper finomság a karácsonyi időszakra: csak cukormentesen! Csokis karácsonyi fatörzs Cukroskata blogjáról!A csokis narancsos karácsonyi fatörzs a franciák hagyományos karácsonyi tortája. Már nagyon régen csinálom, így a recept csak nyomokban hasonlít az eredetihez, de…..
"Belevalók" címmel ingyenes továbbképző programot indít az Egy Csepp Figyelem Alapítvány óvodai nevelők számára, hogy felkészítse az óvónőket, dadusokat a cukorbeteg kisgyerekek óvodai gondozására, és hogy megkönnyítse a diabétesszel élő gyerekek óvodai felvételét,…..
Egy újabb klassz recept a "Magyarország Cukormentes Tortája" Háziversenyről - ezúttal Ördögh Zsófia receptje van soron, a narancsvirágos-sárgabarackos mandulatorta. ..
Sorban pakoljuk fel a "Magyarország Cukormentes Tortája" Háziverseny recepteket: ma a Szedres zabkása torta van soron, amellyel Czakó Mariann egy Dcont TREND vércukormérőt nyert a 77 Elektronika Kft. felajánlásából. 100 g kalóriatartalma 152 Kcal, a szénhidráttartalom 100 g-ra 9g. Íme a…..
Íme, a "Magyarország Cukormentes Tortája" Háziverseny kreatív különdíjas receptje, a Kakukkfüves baracktorta! Szász Kinga ezzel a recepttel egy Pötyi ajándékkosarat nyert a versenyünkön. Íme Kinga receptje:..
...és íme, megvan a 2013-as "Magyarország Cukormentes Tortája" Háziverseny győztes süteménye: Andrássy Katalin mesterműve, az Édes-nemes csokoládétorta! A finomság egy fantasztikusan olvadó étcsokoládé mousse-ból, egy réteg házi paprikazseléből és kakaós mandulapiskótából áll. A nyertes ezzel…..
Augusztusban kiderül, melyik lesz idén "Magyarország Cukormentes Tortája", mert újra itt a Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével közösen meghirdetett versenyünk! Emlékeztek a tavalyi győztesre, az Almatortára egressel? Egy csomó cukrászdában még most is kapható - a tavalyi Ízek Utcáján,…..
Szuper dolog látni, hogy megvalósul egy álom - és további jó dolgok születnek belőle! Igazi mesekönyvvel rukkolunk elő 2013 tavaszán a Libri gyerekkönyvekkel foglalkozó részlegével, a Kolibri Kiadóval együtt. A kötet 2013 április 21-én, a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon…..
Hortobágyi Anna, a Kakukkfű szerzője már megint kitett magáért: mangós-málnás tejpitét készített, persze diabetikus változatban. A recept eredetijét Varga Gábor Desszert szerelem című könyvében találta, aszalt szilvás változatban.A lisztet kicserélte diabetikusra, a porcukrot nyírfacukor porra, és…..
Hortobágyi Anna óriási lelkesedéssel csinálja a Kakukkfű blogot, ahol remek diabetikus receptek vannak napról napra, nézzétek meg! Most éppen egy csicsóka fánkot csinált - wow! -, ami több szempontból is nyerő ötlet. Egyrészt, a csicsóka fontos diabetikus alapanyag, íze is hasonlít a burgonyáéhoz,…..
Turcsák Katalin, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány dietetikusa a cukorhelyettesítőkről írt nekünk. A cukorbetegeknek szánt korszerű táplálkozási ajánlások elsősorban az energiamentes édesítőszerek alkalmazását javasolják, az energiát képviselő cukorhelyettesítők háttérbe…..
Ez a poszt az édesítőszerekről szól: szacharin, ciklamát, aceszulfám, aszpartám, szukralóz; sztívia. Az energiamentes édesítőszerek közös tulajdonsága, hogy édesítő erejük sokkal nagyobb, mint a kristálycukoré, valamint nem vagy csak csekély mennyiségű kalóriát…..
A 2012. július 1-jétől bevezetett változások nagyszámú cukorbeteg életét nehezítették meg. Az erről szóló rendelet a TASZ álláspontja szerint súlyosan sérti az alapvető jogokat. A rendelet a modern analóg inzulin támogatását attól teszi függővé, hogy a páciens HbA1c…..
Megvan a "Magyarország Cukormentes Tortája" Háziverseny győztese: Puszta Laura olyan máktortát dobott össze sültszilva mousse-szal, hogy a Mautner Zsófi-vezette zsűri mindhárom tagja megnyalta mind a tíz ujját utána! Mák, szilva, ráadásul liszt nélkül egy süteményben: nem csak alacsony…..
Cukkerberg Mit sütsz kis szűcs? 2012.11.17 07:45:57
Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány meghirdeti a Magyarország Cukormentes Tortája" háziversenyt otthonsütőknek, hobbiszakácsoknak és lelkes cukrászoknak. A háziverseny célja a legfinomabb egészséges torta megtalálása, amely tartósítószer, finomított cukor és fehér liszt nélkül készül. Az ajánlott…..
Az milyen, hogy fegyvertartási engedélyhez ugyan New York-ban sem könnyű hozzájutni, de talán egyszerűbb, mint nem lebukni egy félliteres kólával az utcán? A nagyméretű cukros-szénsavas üdítőitalokat és édesített teákat ugyanis szeptembertől kitiltották a mozikból, az utcai…..
Kint leszünk a hétvégi, két napos WAMP-on (Wasárnapi Művész Piac) a Dorottya Palace-ban, mégpedig úgy, hogy a Keserédes jóvoltából mindenkinek, aki jön hozzánk cukrot méretni, egy diabetikus trüffel bonbont adunk ajándékba :) Isteniek a csokoládéik, érdemes megkóstolni. A…..
Cukkerberg MDOSZ állásfoglalás 2012.09.21 14:10:22
A Magyar Dietetikusok Orszűgos Szövetsége (MDOSZ) a "Magyarország Cukormentes Tortája verseny 2012-es győzteséről, az Almatortáról egressel a következő állásfoglalást juttatta el az Alapítványhoz. - - - "A recept alkotója olyan praktikákat alkalmaz, amellyel a vércukor…..
Nyilvánvalóan zseniális marketingötlet a gyorséttermeknek rámenni a gyerekekre, nem csak az ízekkel, de a különféle ajándékokkal is - önmagában egy színes műanyag izé ok lehet arra, hogy a gyerek MINDIG ezeken a helyeken akarja elkölteni az ebédjét. Mi, szülők meg persze…..