Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hétnyolcad

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha nem hangzana túl nagyigényűen, azt írnám: az alábbiakban erkölcsfilozófiai, sőt erkölcsteológiai kalandozásokra szeretném meghívni a kedves Olvasót. Hogy elővételezzem: elgondolásom lényege, hogy létezik egy éretlen, archaikus erkölcsiség, amitől felnőtt korban is sokan szenvednek, viszont…..
hétnyolcad 2018.07.28 21:27:07
@Hermes the God in Yellow: "megnyomorodnak a saját tanuktól, én a nagy önuralom erényével ministráns fiúkat molesztálnak, pedofil pornót terjesztenek"
Bocs, hogy közbekotyogok, de valamit nem értek? Honnan tudod, hogy a katolikus tantól megnyomorodva bántják a fiúkat és nem homoszexuális indítékból?
Nem a homoszexuálisok között a legmagasabb a pedofilok száma ?
A „La Civiltà Cattolica” című folyóirat aktuális száma részleteket közöl olyan beszélgetésekből, amelyeket Ferenc pápa legutóbbi Dél-Amerikában tett lelkipásztori látogatása során Chilében (január 16-án) és Peruban (január 19-én) rögzítettek. A pápa jezsuita…..
hétnyolcad 2018.03.14 12:25:25
@altavista: A híradók bűncselekmény-orientált és szenzációhajhász megközelítései nem a papok ellen lettek kihegyezve, hanem általánosan így működnek mindenkivel szemben."
Régóta motoszkál bennem egy kérdés. Ha a meleg egyesületeket is egy törzsnek tekintjük és az egyházat is, miért van az, hogy ugyanezek a híradók, az egyházon számon kérik a pedofíliát, a meleg egyesületeken meg nem?
Ma van Miki Szent Pál japán jezsuita vértanú és társainak ünnepe. http://www.katolikus.hu/szentek/0206.html A jezsuita kalendáriumban hozzájuk kapcsolódóan ünnepelünk még számos további japán jezsuita vértanút, akiket a közelmúltban avattak boldoggá. Egyikük Péter Kasui Kibe. Nemrégiben láthattuk…..
hétnyolcad 2018.02.15 22:49:10
@altavista:
Azért Jézus mondott olyant, " Aki kardot ragad, az kard által vész el." Koppány fegyverrel indult István ellen.
Kard, kard ellen ment a küzdelem. Koppány veszített.
Mit csináltak a testével? Ha megölték akkor már mindegy.
Miki Pál nem fegyverrel támadt a sógunra. Tehát itt fegyvertelen embert végeztek ki.
hétnyolcad 2018.02.20 21:04:16
@altavista: "Nézd meg Skandináviát: vígan élnek vallás nélkül, békében."
Talán nézzük meg mi történik Norvégiában:

A norvég gyermekjóléti szolgálat (Barnevernet) az elmúlt években több mint hatvanezer (!) gyermeket szakított el biológiai szüleiktől, sokszor olyan mondvacsinált indokokkal, mint például az, hogy az anyának fáj a háta, ezért nem tud még egy gyermeket felnevelni; a gyerek egy kilóval kevesebbet nyom, mint kellene; a gyerek elfordítja a fejét, amikor az apa le akarja törölni róla a morzsát; a gyerek az iskolában azt mondta, hogy a homoszexualitás bűn; a nagymama ölelése a pszichológus gyanúja szerint arra mutat, hogy túlságosan kötődik az unokához; nincs katonás rend a ruhásszekrényben; stb. A gyermekek elvételéről és nevelőszülőknél való elhelyezéséről, örökbefogadásáról (akár homoszexuális pároknál is) a Barnevernet megfelelő jogi eljárások és garanciák nélkül dönthet, és mivel a fellebbezést is ők bírálják el, az ítéletek megfordításának szinte nulla az esélye.
divinity.szabadosadam.hu/?p=15283
hétnyolcad 2018.02.21 15:37:19
@altavista: még annyi jutott eszembe, hogy gyerekeket elszakítani a családjuktól a legtöbb esetben egy nagyon nyomasztó dolog, és ha tényleg ez történik, az szomorú.
DE: el tudok képzelni olyan esetet amikor ez jobb mint ott hagyni
El tudok én is képzelni ilyen esetet, de sajnos ez nem ilyen. Erről tanúskodik egy Svédországban élő magyar szakmabeli is.

a norvég gyámügy sajnos nem ad jobb sorsot ezeknek a gyerekeknek, mint amit a keresztény radikális szüleik adnának. 1990 és 2002 között több mint 700 olyan gyerek halt meg akiket igy vettek el a szüleiktöl. S ez csak azoknak a száma akik elhaláloztak. Hányan vannak akik úgy-ahogy túlélték - a védö-óvo gondoskodást a norvég gyámügy részéröl. Sorra buknak ki a balhék hogy hány gyereket eröszakoltak meg a saját nevelöszüleik miközben a gyámügy úgymond elszállitotta a szülöktöl, olyan indokokkal minthogy " a szülövel egy ágyban aludt", vagy éppen "túl késön állt át a normál étkezésre". Egy 16 éves svéd-norvég lány öngyilkos lett mikor elszakitották az apjától. A norvég anya meghalt, a svéd apa pedig el akarta vinni a lányt az országból. A norvég gyámügy pedig úgy gondolta hogy szerintük ez nem jó ötlet. A lány - hangsúlyozom 16 éves lányról beszélünk, nem 3 évesröl - szó szerint elszökött a norvég gyámügytöl a svéd apjához. De sajnos visszavitették - hiába tiltakozott az apa is meg a lánya is. Hozzáteszem az apa nem volt büntetett elöéltü, normális egészséges ember volt. De a norvégok mégse adták a lányt. Aki végül egyszerüen öngyilkos lett
konzervativcsalad.blog.hu/2015/12/08/kereszteny_vagy_elvehetik_a_gyerekeidet/full_commentlist/1#c28783368

Világszerte nagyon sok helyen volt tüntetés a Barnevernet ellen. Most is aláírás gyűjtés folyik egy 12 éves kisfiú érdekében, akit a norvég állam rabolt el a szüleitől
www.citizengo.org/en-eu/ed/157422-homeschooled-boy-tackled-police-norway?mkt_tok=eyJpIjoiWWpVek1qUXlZV0prT0RjeCIsInQiOiJ2ZkFTMGV0alZocjFcL3B4NjF4UEhKeHpS
Meglehetősen nagy visszhangot váltott ki egy indiai rendtársunk Saju atya tánca és az oltárnál való jelenléte az egyik szeptemberi jezsuita nyolcas misén. Kommentelők sokasága fejezte ki véleményét tartalmilag és stílusban meglehetősen széles spektrumban pro és kontra. A kérdésben tekintélyes atyák…..
hétnyolcad 2017.11.21 17:50:11
@Hermes the God in Yellow: "kihagytad a mozeses kírtásra felszólító "igehelyet", ahol a homoszexuálisok kiírtását tanítjátok."
Tudomásod szerint, a Bibliára hivatkozva, hány homoszexuálist végeztek ki ?
2000. december 4-én az Egyesült Nemzetek Szervezetének Közgyűlése az 55/76-os határozatával a menekültek világnapjává nevezte ki június 20-át, amit 2001. június 20-tól kezdve minden évben megünnepelnek. Így kerül sor ennek megünneplésére az idén 2015. június 20-án,…..
hétnyolcad 2015.08.10 16:32:32
@Izrael misztériuma: Uram, engedje meg, hogy emlékeztessem, az Ön által elmondottak, csak bizonyítékok, a kereszténység zsidó gyökereire.
Az alábbiakban nagyon nagy együttérzéssel és compassioval, együttszenvedéssel szeretnék beszélni arról, amit „sérült férfiasságnak” is mondhatnék. Csak utalásszerűen hadd említsem az ezen a területen támadó nehézségeket: a homoszexualitást nagyon merész dolog…..
hétnyolcad 2015.07.16 10:54:11
@Felicitasz: Kérlek ne vedd tolakodásnak, de őszintén érdekelne a te véleményed erről, a videóban elhangzottakról.
divinity.szabadosadam.hu/?p=13794#comments
hétnyolcad 2015.07.19 10:25:54
@Felicitasz: Köszönöm Felicitasz, őszinte volt a részemről, hogy a véleményedre voltam kíváncsi, és tiszteletben tartom tartózkodásodat a vitától.
Azokat is, akik nem szoktak minden vasárnap templomba járni – nagyon jó, hogy eljöttetek! Itt vagyunk hát mindannyian. Van, aki hektikus, eseménydús, stresszel teli napok után, kifáradva; van, aki kicsit bosszankodva, hogy nincs „fehér karácsony”; de olyan is akad, aki örül ennek,…..
hétnyolcad 2015.01.26 18:56:42
@andronikos: a nálad jelenlevő horogkereszt az nem zavar?