Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BorsaBox

198 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor egy magyar lány megismerkedik egy német fiúval, de a lány nem tud németül, akkor egy közös, mindkettőjük által ismert nyelven, angolul kezdenek el beszélni. Idővel gyerekeik születnek és azok már a pocakban három nyelven kezdik el megismerni a világot. Ez az én többnyelvű életem története,…..
Forrás: thisisredy Hallottál már a menstruációs bugyiról? Nem használsz betétet, tampont. Nincs eszköz, amit fel kellene helyezned a menstruáció alatt. Csak felveszel egy alsó fehérneműt és már indulhat is a nap. Ja, és hogy még a Földet se árasztod el a tonnányi…..
A sírás mindig bánatot, tehetetlenséget, fájdalmat, szomorúságot jelent. Felnőttként ezt mi már tudjuk, de gyerekként még nem tudjuk nevén nevezni az érzéseinket. Ezért jó ilyenkor segítséget adni nekik, abban hogy a bánatból a kiutat könnyen megtalálják. 10 olyan mondatot hoztunk, ami hatásosabb…..
Mekkora esélyünk van arra, hogy egy aszteroida csapódik a Földbe? Kicsi, de a Nasa 2016 januárjában létrehozta azt a védelmi irodát, mely a bolygónk körüli, közel 8 millió km-en belüli űrt vizsgálja. Feladata a potenciálisan veszélyes tárgyak -aszteroidák, üstökösök- korai felismerése. Idén, 2021.…..
Legyen kisgyerek, vagy épp kiskamasz gyermekünk, az önbizalom semelyik korban nem jön magától. Felnőttként is hány olyan helyzet adódik, amikor azt érezzük, bárcsak bátrabbak lennénk. A felnőttkori bizonytalanságaink, gyerekkorunk tapasztalataiból is táplálkozik. Minél támogatóbb, elfogadóbb,…..
Mit tennél, ha váratlanul felbukkanna az a bizonyos első, nagy gimnáziumi szerelmed? Mint egy falevél görgeteg, amit felborzol a szél, újra előjönnének a régi szerelem emlékei. Ági teljesen váratlanul botlott bele régi, nagy szerelmébe. Azóta nem is tudja mit kezdjen az érzéseivel.  Ez a cikkem az…..
Ha életedben ettél már finom császármorzsát, akkor ha azt mondom kaiserschmarrn, tudod miről beszélek. Az itthon ismeretes változat nyomába se érhet az osztrák testvérének. Megmutatom nektek, hogyan tudtok igazi császármorzsát készíteni otthon! Ez a cikkem az ÉvaMagazin.hu oldalán jelent meg 2021.…..
A 2020-as évet még az unokáink is emlegetni fogják. Bekerül a dátum a történelem könyvekbe minden eseményével és lehet úgy fognak erre az évre tekinteni, mint egy időszak végére, és egy új kezdetére, mely a világ folyását egy új mederbe terelte. De vajon mik azok a dolgok, amikben változást kell…..
11 éve gyerekpezsgővel koccintok szilveszterkor. Idén is így volt. Ez nem panasz. Ez pusztán az élet egyik azon lenyomata, ami azt demonstrálja, hogy ünnep- és hétköznapjainkat, kivétel nélkül két gyerkőc társaságában töltjük. A bulizás, mint olyan pedig új értelmet nyert. Ez a cikkem az…..
Évente emberek milliói tesznek újévi fogadalmat, remélve, hogy pozitív változásokat érnek el általuk. Az évente visszatérő célkitűzések között szerepel a pénzügyek javulása, az egészség és az aktívabb élet elérése valamint a személyes és szakmai fejlődés érdekében új dolgok megtanulása. Valószínűleg…..
Mit várhatnánk egy ilyen év végén a karácsonytól? Anyu leginkább azt várta, hogy megyünk, ott leszünk nekik, főz, süt, eszünk, iszunk, ülünk, beszélgetünk, csilingelés, bontogatás és minden, ami ilyenkor szokott történni. Március óta azt érzem, hogy neki, az ő korosztályának különösen nehéz ezt az…..
Idén erőteljesen elgondolkodtam azon, hogy 'támogatni szeretném-e' a fenyőfa kivágást és tényleg egy valódi fenyő kell-e nekünk karácsonyra vagy rászánjam magam végre és vegyem meg azt a szuper 3D-s műfenyőt. Aztán úgy döntöttem beleásom magam a témába és a környezettudatásság jegyében megnézem…..
Ember. Nő. Barát. Fiatal. Értelmiségi. Jogász. Blogger. Író. Futó (átmeneti szünettel). Gerincvelő sérült. Ezekkel a szavakkal indítja blogját, Dr. Temesvári Orsi, akit 2 és fél évvel ezelőtt, az esti futásból hazafelé jövet baleset ért a zebrán. Elütötte egy autó, melynek következtében súlyos…..
Tele a szekrény felső polca, a padláson egymást támasztja a kinőtt kismotor, futóbicikli, első bringa és a tárolóban sem jobb a helyzet, mert az egyik falat csakis a kinőtt ruhákat és játékokat tartalmazó dobozok állnak. Sztenderd dilemma kis és nagyobb gyerekeseknél a mi legyen a kinőtt cuccok…..
Alapvetően már 1 gyerek is képes egy szobát a feje tetejére állítani egy csöndesen molyolós 20 perc alatt, így talán részletezni sem érdemes mi történhet, ha 2 vagy több kis gézengúz kezd neki a játéknak. Rendetlenség! Ez az örök, szűnni nem akaró tényező, mely az anyukák életébe masszívan…..
  A nagyi csak segíteni szeretne, mégis szájhúzás mindig a vége? Számos tippünk van a nyugis kapcsolat megteremtésére! Ez a cikkem 2020. november 19-én jelent meg az ÉvaMagazin.hu oldalán. Az egyik legszebb dolog az életbe, ha szüleinkkel is megoszthatjuk életünk legboldogabb pillanatait.…..
BorsaBox Kutyamese 2020.07.23 18:55:04
Van gyerek mese, felnőtt mese, kerek mese, négyszögletes mese, töltött mese és kutyás mese is. Most jöjjön egy igaz történet, cukormáz nélkül.   Hol volt, hogy nem volt, volt egyszer egy János nevű nagypapi, aki bizony ehoni mély vidéket járva, betévedt egy tanyára. Ez a tanya bizony nagyon…..
  Egyik este egy, a férjemmel közös ismerősünk küldött nekünk egy üzenetet: a lány, a kb. 50 centis hosszú haját lenyírta 7 milisre. Nem, nem bekattant itt a karantén idején, mint egyszer szegény Britney Spears. Pusztán csak úgy érezte, most jött el az idő – 1 év tervezgetés után – hogy kipróbálja,…..
A nő, a lány, a feleség, a dolgozó nő és még sorolhatnám hány állapotom mellett, határozottan egy, nagy helyet szorít bennem magának egy jó ideje: ez pedig az anya. 10 éve lettem anya az összes elképzelésével, magabiztosságával és félelmével. Egy könyvet olvastam el a várandóság…..
Azt se tudom néha, hogy merre áll a fejem. Valahogy úgy érzem a mindig flottul működő priorizálás, mintha most valami ismeretlen fogalom lenne. De nyomokban még fellelhető bennem! Ez már kiderült az elmúlt 6 hétben, amit a koronavírus miatt kényszerültünk itthon tölteni családi magányunkban.…..
  Szánjunk 10 percet magunkra és a lelassulásra ezeken a rohanó napokon, így sipirc a konyhába egy zöldséglevest főzni. Lévén, hogy reggel óta tanítod a két gyereket és evidens, hogy csak két kezed és egy feneked van, most az ebéd készítése legyen egy 2 az 1-ben program: főzés és a napi…..
BorsaBox Pozitív megerősítés 2019.05.21 13:40:01
Van saját megerősítő mondatod? Saját mondat vagy mondatok, amik kioldanak, amik biztonságot, erőt, hitet adnak egy helyzet meglépéséhez, egy érzés beengedéséhez, melyek pozitív irányban erősítik benned az elhatározást, vannak ilyenek? Nekem jó egy éve van ilyen. Ha nagyon a nevén…..
 Én mondom, hogy minden nőnek, a háziorvos, évente egyszer receptre kellene, hogy írjon egy fotózást. Mi az, hogy rutinból való kimozdítás! Mi az, hogy valami nem szokványos dolog kipróbálása! Nem is gondolnád, mennyivel többről is tud szólni egy rólad készített fotósorozat. Idén igazán belehúztam…..
BorsaBox Az őzike 2018.12.14 13:33:39
A képen látható 3.-os kislány...pardon rénszarvas a napvégi lopott 20 szabad percében gyereket játszott tegnap este. Olvasta az Egy ropi naplóját. Szeret olvasni, fél 9 környékén még engedjük, hogy olvasson egy kicsit, rénszarvas fejdíszben, hóemberes szemüvegben ahogy jól esik neki, mert hát…..
Nemrég kimenőztünk az urammal és mint a ’gyerekek időszámítás’ előtti, két lelkes mozilátogató, hova máshova, ha nem moziba mentünk. Megnéztük az eddigi filmes élményeim legképtelenebb, legidiótább és egyik szerethetőbb filmjét, a DEADPOOL 2 –t. Ha láttad az első részt, akkor tudod mire ezek a fenti…..