Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pikszi

38 bejegyzést írt és 344 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A napokban jelent meg egy impozáns kötet a Helikon kiadó gondozásában, Az Aranycsapat története címmel. A Magyarországon élő David Bailey írta, a hátoldalon található ajánlóban pedig azt olvashatjuk, hogy a kötet „a legjobb angol történetírói hagyományok szellemében egyszerre precíz és…..
Részben a blog azért született, hogy nyomon kövesse a magyar sorozatok, tévéfilmek sorsát. Ebben a posztban azokról a produkciókról írnék (többnyire tévéfilmekről), amelyek nem a közmédia évi, körülbelül 80 milliárdos költségvetéséből készülnek, hanem az NMHH Médiatanácsának Magyar Média…..
Az I. világháborúban nemcsak a harcoló katonáknak, hanem az őket kiszolgáló mérnököknek, építészeknek és a különböző mesterembereknek is fontos szerep jutott. Ők tervezték és építették a hidakat, utakat, erődöket. Napjainkra ezeknek a katonáknak az emléke elhalványult, sőt némelyiküké örök homályba…..
A frappáns dialógusok nagymesterének regényei adaptációra csábítanak, sajátos világát azonban kevesen tudják hűen mozgóképesíteni. „Szeretem, ha sokat beszélnek egy könyvben, de nem szeretem, amikor leírják, hogyan néz ki a beszélő. Én akarom kitalálni, hogy milyen lehet…..
Pikszi 2015.04.30 00:55:44
@Baski Sándor: Ekkora életműnél én hajlamos vagyok megbocsátani, ha egyik-másik darab halovány, meg aztán elég tisztes korú is volt már Leonard a Raylan idején. (Én spec. a Glancot nem bírtam hová tenni.) Amúgy még nem olvastam, de majd mindjárt, mindenesetre ajánlom a Váltságdíj fejébent, az eredetileg 95-ös, és raylanes. A Született bűnözők és a Justified közt olvastam, rögtön fel is tűnt, hogy az "idióták embert rabolnak" felállást háromszor is el lehet sütni egész jól és különbözőképpen.
A magam részéről talán azt csodálom leginkább Leonardban és a legjobb feldolgozásaiban, hogy van bátorságuk hosszan beszéltetni a szereplőiket, ráadásul úgy, hogy a párbeszédek és a helyzetek humora nem is mindig a legátlátszóbb. Kissé értetlenül (bár persze örömmel) állok az előtt, hogy lehet(ett) ezt eladni manapság.
Pikszi 2015.05.27 20:40:41
@Baski Sándor: Ne húzzuk le, mert tényleg elég élvezetes darab. A szénbányától és az elbénázott emberrablástól persze itt se szabadulunk, viszont szerintem meglehetősen egyedi hangulatot biztosít az olajbiznisz meg a főhős kapcsolata az apjával (ez utóbbi miatt különbözik mégis Carl Raylantől, bár ugye a különböző apakomplexusok is fontos motívumai az életműnek).
David Finchert is beállították már a sorba: A tetovált lány után a Holtodiglan is szinkronizáltan kerül a magyar mozikba. Akkor ez bevált, biztosan most is segít majd, lássuk hát, kiknek osztottak lapot. Ben Affleck – Széles Tamás. Nem valószínű, hogy maradt mára olyan,…..
Pikszi 2014.09.30 20:50:58
@MrRaizy: Cinema City, MOM Park.
A Filmalap támogatásában és az InterCom forgalmazásában érkezik az eddig reklámfilmekben utazó Herczeg Attila rendezői bemutatkozása, melyben Osvárt Andrea (Utórengés) játssza a címszereplő csajt, akit a 15 éves érettségi találkozón húz meg egyik volt osztálytársa (Simon…..
Pikszi 2013.12.19 18:01:06
@Kovács Erzsébet: Király :) (Sőt: Caesar!) Én egy 1989-ben játszódó alternatív történelmi-politikai thrillert adtam be, kit érdekel :)
Amióta az eszemet tudom, az egészségügy szapulni való dolog volt. Időpontot kell kérni a két órás várakozásért, és mandulaműtét után ugyan mandula nélkül, de gombával lehet távozni (esetleg karóra nélkül), miközben a szakmabeliek túlóráktól nyúzottan veszik át az…..
Pikszi 2013.10.22 22:07:04
@Kovács Erzsébet: Az olajszőkítésről majd Árpa Attis fog epikusan értekezni a Holtomiglan c. filmben, gondolom, miután leporolja magáról az Argo kettőt. (Vagy hármat?)
Már javában folynak David Fincher új filmjének munkálatai. A Gone Girl (magyar címe: Holtodiglan) egy fiatal házaspárról szól, akik hazaköltöznek a férj szülővárosába, miután a férfi elveszti állását. Odahaza minden spórolt pénzüket egy bárba fekteti, amiből szépen…..
Pikszi 2013.10.17 22:13:53
@Németh Barna:
Ebben a sztoriban ugyanannyi figyelmet meg teret kap a férj és a feleség is, nemtom, ettől már ún. női film lesz? :)
Wes Anderson új filmjében egy neves szállodaigazgatót (Ralph Fiennes) gyilkossággal vádolnak meg, és még az is lehet, hogy az ebből az alapszituációból kikeveredő "heist movie" tényleg Magyarországon játszódik, pontosabban annak egy fantasy-kiadásában hófödte csúcsokkal,…..
Pikszi 2013.10.17 17:14:03
@isvaen: Nemrég láttam a KAFF nyertes produkcióit, és hát azok a srácok (nem mind, de páran) már kaptak egy kis adagot a cuccból. Évek óta először nevettem magyar filmeken, moziban, meg voltam döbbenve.
prizmafolyoirat.com/2013/07/05/emberi-allatsagok-a-11-kaff-rovidfilmes-versenyprogramja/
Korábban már jeleztük, hogy Magneto fia, Quicksilver nem csak a jövőre bemutatandó X-Men: Az eljövendő múlt napjai című epikus műben (epikus, ha hihetünk James McAvoynak) tűnik fel, hanem a 2015-ös nyári moziévadot nyitó Bosszúállók-folytatásban is, ott viszont már húgával,…..
Pikszi 2013.10.07 12:52:17
@Kovács Erzsébet: Pedig azok a tinágerek tuti nem látták a Deep Blue Sea-ben, holott!
Pikszi 2013.10.07 14:39:17
@Kovács Erzsébet: Szent ég :) Remélem, a Wallandert is kommentálták. És azt is remélem, hogy lesz ógörög Avengers-remake!
Steve Carell játszott már szemétládát (legutóbb például Az első igazi nyárban, meg persze A hivatalban), de egyik sem volt olyan hátborzongató, mint a Foxcatcher mániákus edzője. Kubrick büszke lenne...
Pikszi 2013.09.27 11:01:17
@Zalaba_Ferenc: Oké, nyertél, megtaláltad a történeten a fogást, ha érted, mire gondolok.
Látom, közben kaptunk fél évet további brainstormra, micsoda megkönnyebbülés.
aeon flux díjszezon 2013 2013.09.24 08:58:00
A fesztiválszezon végével útjára indul a közelgő díjszezon részleteit nyomon követő gyűjtőcikk, amit majd a jobb oldali menüsorból tudtok elérni - a fontosabb frissítésekről pedig Facebook oldalunkon tájékozódhattok. 2013.11.23. (Egy kis filmzene...) A filmzenék versenye…..
A Hupikék törpikék 2. több mint félszáz mozi vásznát lepte el az elmúlt hétvégén, így már csak a lefedettség okán is bizonyos volt, hogy első helyen emelkedik ki e folytatás. A dobogó további fokait is az InterCom birtokolja a Farkassal és a Nagyfiúk 2.-vel, míg a másik…..
Pikszi 2013.08.05 17:59:13
@ZF2: A Művészben ma 12 filmet vetítenek, ebből 1 db szinkronizált. A Cirkóban és a Toldiban vsz. hasonló az arány.
Ha a film hozza majd azt a hangulatot, amit a trailer áraszt, akkor talán ki is pipálhatjuk az idei év Drive-ját. Persze, ha csak leülnének telefonkönyvet olvasni, ezért a szereplőgárdáért már akkor is jegyet váltanánk, főleg hogy szemlátomást a legjobb formájukat hozzák. No…..
Pikszi 2013.07.11 20:07:03
Geekblog Gillian Flynn: Holtodiglan 2013.05.10 06:00:00
A cikk vendégbloggerünk, Baráth Katalin krimiíró munkája. Jegyesoktatás Rohadt Ribanccal és Anyu Kedvencével.Nálatok megvolt már a „csavard vissza a fogkrémes tubusra a kupakot”? És a „te elfelejtetted, hogy ma este anya születésnapjára megyünk”? Esetleg a „nem tudnál…..
Pikszi 2013.05.10 11:59:49
@gesternmann: Bevallom, még egy szót se olvastam Julian Barnestól (de ez nem biztos, hogy így is marad). A magánéleted egzotikumait pedig csak csöndes elismeréssel tudom honorálni.

És köszönöm szépen a gratulációt. Biztos vagyok benne, hogy van az az összeg, amiért Dávid Veron is megkapná a King-dedikációt (ráadásul nem is menne rossz helyre, mostanában csak az adakozásairól olvastam a fickónak), de azért lehet, hogy csúnyán mellétrafálnánk a célcsoportot egy ilyen furfanggal.
Pikszi 2013.05.10 16:09:32
@napocskin9: Hát, minden történetnek jól jön, ha van egy szimpla sor, ami eladja (akkor is, ha az "Az év botránya" vagy a "Már kétmillióan olvasták").
Nálunk ugyan csaknem fél tucat új film hívogatta a nézőket, az amerikaihoz hasonló kivárás jellemezte az elmúlt hétvégét. A kivárás tárgya természetesen A hobbit, aminek hódítása előtt Gerard Butler tudott leginkább labdába rúgni, ám a Kispályás szerelem így is csak a…..
A díjszezon eddigi állása szerint úgy néz ki, Kathryn Bigelow új filmje, a Bin Laden elleni végső csapást feldolgozó Zero Dark Thirty uralja a mezőnyt, de azért a Lincoln, a Holdfény királyság vagy a Beasts of Southern Wild is megmutatta már magát. A Los Angeles-i és a bostoni…..
Pikszi 2012.12.09 19:46:06
Pikszi 2012.12.09 23:10:24
@Pikszi: Visszavonom.
Kiesések, csúszások, el nem jövetelek - ugyan a helyzet konszolidálódott a megszaporodott független forgalmazók jelenléte óta, azért még mindig van miért izgulni jelenünk filmellátásán. Éppen ezért, no meg a móka kedvéért, ezúttal inkább a múltba révedünk e rendhagyó, minden aktualitástól mentes…..
Az előző hétvége nem alakult túl fényesen a magyar mozikban, és ez jobbára a tolongásnak tudható be; hiába akadtak eltérő célközönséghez szóló premierek, erőteljesen gyengítették egymást a nézőkért folyó harcban. Szerencsére a kibővített hétvége behozta kicsit a…..
Pikszi 2012.10.27 15:18:01
@Zalaba_Ferenc: Alig tudtam foglalni munkaszombaton! késő délutáni! feliratos! előadásra a plázában, szóval nem lesz ezzel gond.
Őszintén bevallom, a rendezőnő eddigi munkássága (Jadviga párnája, Miskolci boniésklájd) alapján nem sok jót vártam ettől a filmtől, úgyhogy az Aglaja legnagyobb tanulsága számomra olyan, mint Chokitóé: Ne ítélj előre! Pedig már az első percben megijedtem. A…..
Pikszi 2012.10.10 12:07:04
@Zalaba_Ferenc: (akarom mondani: lábatokról :))
Ja, ez a cirkuszos téma a Carnivalét se szerettette meg velem (meg másokkal sem), pedig az is milyen jól nézett ki.
Miközben a fantasyirodalomban a cirkusz az új vámpír.
A Filmvilág fiatal magyar filmrendezőket kért fel, hogy válasszák ki, számukra mely tíz filmtörténeti alkotás számít a legjelentősebbnek. A listákat már közöltük (az összesített toplista és a kapcsolódó statisztikák a Filmvilág októberi számában olvashatóak;…..
Pikszi 2012.10.02 13:07:14
@Orosdy Dániel: Én inkább arra tippeltem, hogy ezek a srácok az élmények hatására még 18 éves koruk előtt szándékosan letüdőztek egy-két VHS kazit.
aeon flux trailer: lincoln (2012) 2012.09.14 07:03:33
Polgárháború. A rabszolgaság eltörlése. Gyerekhalál. Színházlátogatás. Gondolom, ezek a toposzok mind kipipáltatnak majd Spielberg régóta dédelgetett álmának celluloid kivetülésében, ám ahogy ezt a pátosszal teli előzetest elnéztem, mégis annak örültem volna leginkább, ha…..
Pikszi 2012.09.14 11:27:38
Pikszi 2012.09.14 12:36:00
@Zalaba_Ferenc: Oké, erre majd visszatérünk a díjkiosztó után :P
A Bourne hagyaték bemutatójával nálunk is hivatalosan véget ért a "nyári" moziszezon, és ez a szezon leginkább azért idézőjeles, mert immáron nem májusban, hanem a legújabb hollywoodi szokás szerint már áprilisban kezdetét veszi. És ki az, aki ezért haragudna rájuk? No de a lényeg a lényeg:…..
Pikszi 2012.09.12 14:39:22
@aeon flux: Biztos jelentős a nosztalgiafaktor abban, hogy a régi (régebbi) akciófilmeket vagy vígjátékokat jobban szeretem, de asszem, a nyafi oka nem az ízlésváltozásban van, hanem a félkész termék elfogadottá válásában. Az Avengersben, a TDKR-ban, a Prometheusban mind ott volt a jó alapanyag. (Ezért is vártam őket lelkesen, ugye.) Csak mintha itt abba is hagyták volna a munkát.

Persze nem értek hozzá, csak éppen rosszkedvűvé és gyanakvóvá tesz ez a csalódássorozat.
Geekblog A gyilkosok 2012.07.02 10:26:00
Hogy Robert Siodmak 1946-os film noirja (The Killers, 1946) egy mestermű, az az első néhány perc után nyilvánvaló. Két férfi érkezik egy kisvárosba, és már Rózsa Miklós zenéje érezteti, hogy bajt keverni jönnek. De ha ez önmagában kevés lenne: autójukból kiszállva egy…..
Geekblog Lawless trailer 2012.04.25 08:39:00
John Hillcoat, Nick Cave, Tom Hardy, Gary Oldman, Guy Pearce, Jessica Chastain, szesztilalom, csempészek, Thompsonok, keményfiúk. Ezt már nevezem. Még az se tud lelombozni, hogy benne van Shia LaBeouf is. ..