Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SKLinda

126 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újra Ház-álom bejegyzéssel jelentkezem, hiszen végre belevágtunk a nyári konyha megépítésébe. Bár még szinte semmi nem látszik belőle, azért ha tovább olvasol, már néhány részlettel szolgálhatok...
A mai bejegyzésben olyan fali dekorációs ötletet mutatok, melyet könnyű megvalósítani, csak egy kis koncentráció és nekiveselkedés szükségeltetik. Úgy veszem észre, hogy sokan bajlódnak azzal, mi és hogyan kerüljön a falra, pedig ha megvan a kellő lendületünk, pillanatok alatt összeállhat…..
SKLinda Variációk egy témára 2021.02.06 10:54:20
Az utóbbi időben sokkal kevesebb bejegyzést írok ide, pedig pörögnek az események körülöttünk. Akik a Facebook, Insta oldalaimat követik, láthatják, hogy nem unatkozunk.  Annyira nem, hogy időm sem volt eddig írni egy újdonságról: nemrégiben teljesen új projekthez kaptam felkérést. Már hónapok óta…..
A lakberendezési stílusok állandóan formálódnak, némelyek a trendek oltárán kerülnek feláldozásra, némelyek vissza-vissza térnek és újak születnek. Ilyen trend vagy stílus a kinfolk is, mely talán a legjobban jellemzi a az utóbbi idők életviteli fejlődését...
SKLinda HEMNES komód újragondolva 2019.11.16 15:48:33
A mai bejegyzésben egy igazi IKEA klasszikus, a 3 fiókos HEMNES komódunk újragondolt verzióját mutatom meg Nektek. Szerintem ez a rendkívül népszerű bútorcsalád joggal nagy kedvenc sok háztartásban, egyrészt időtálló stílusa, másrészt fa mivolta miatt. Mondjuk nálam a 'fa' elve varázsszó. Szóval…..
Nagyon hamar eltelt az első hat hónap a házban, és régóta adós is vagyok egy részletes beszámolóval. Sőt, kicsit több is eltelt már, mert ezt a bejegyzést lassan egy hónapja kezdtem írni, a fotózásról nem is beszélve. Mivel menet közben újra gigászi lendületet vett az építkezés, a képszerkesztés,…..
Eredetileg a 'Ház-álom' rovatba terveztem bejegyzést írni arról, hogyan találtunk meg a Házba Az új kanapét, de úgy döntöttem, inkább pontokba szedem azokat a szempontokat, melyek szerint érdemes kiválasztani otthonunk berendezésének egyik legmeghatározóbb darabját. Szerintem ez egy igen…..
A mai egy roppant gyors kis helyzetjelentés lesz. Történelmi fordulóponthoz érkeztünk, a tegnapi nappal elindult a kazán - van melegvíz és fűtés, juhhééj! Ezerrel a finisben vagyunk, rengeteg a takarítani való - de közben látványos eredménye is van a sok munkának - főleg Férj hihetetlen…..
Végre elérkezünk az építkezés azon szakaszába, mikor meg kell adni a festőnek a konkrét színkódokat a falakhoz. Bármily meglepő, ha rajtam múlt volna, minden fal fehér lenne, 'csak essünk túl rajta gyorsan' - hadd költözzünk már. De Férj még hónapokkal ezelőtt kategorikusan kijelentette, hogy ne…..
Szinte napról napra változnak a költözésről szövögetett terveink. Folyamatosan agyalunk, hangosan gondolkodunk - egyszer úgy fest, hogy minden klappol, aztán valami miatt megint borul a terv. Leginkább a gépészet a szűk keresztmetszet, de még bukhat minden a konyhán is...
Az építkezés utolsó szakaszába érve úgy érzem ideje írnom a konyhánk tervezéséről. Nagyjából az első pillanatoktól kezdve világosan lebeg a szemem előtt milyen legyen álmaink házának szíve-lelke, ennek ellenére hosszadalmas a folyamat és még mindig akadt a végére egy-két eldöntetlen dolog...
Az álomház tervezésekor az egyik első elem a listánkon egy külön álló mellékhelyiség volt, ami a bejárat mellett van. Azt hiszem, az egynél nagyobb létszámú háztartásban élőknek nem kell különösebben ecsetelnem ennek a lényegét. Nagy valószínűséggel egy inkább hímneműek által bitorolt helyiségről…..
A mai egy villámjelentés, szeretném megmutatni, micsoda változás történt azzal, hogy bekerültek a házba a külső nyílászárók. Nem nagyon volt kérdés, hogy csakis fa jöhet szóba - ha már az álomházunkat szeretnénk megvalósítani (még ha álom-telek nem is adatott meg...)...
Jó rég írtam utoljára a házunk táján történő (vagy éppen nem történő...) eseményekről. Halad-halad az építkezés, változó ütemben, valószínű ezért is voltam kicsit csendesebb az utóbbi hetekben (a fogzó, nem alvó egyévesnek ehhez semmi köze, á dehogy! :P)..
Az előrejelzésekből eléggé úgy fest, a hétvégén búcsút inthetünk a szeptemberi nyárnak. Ideje a lakást is hozzáhangolni a hűvösebb időjáráshoz. Ideje körülvenni magunkat finom puha textilekkel, jó illatot varázsolni egy kis süteménnyel, inni egy forró bögre teát begubózva a fotelben. Ezúttal hoztam…..
SKLinda Nyakunkon a sulikezdés 2018.08.31 21:37:17
Annyira elcsépelt szöveg amikor a kismamáknak azt mondják, hogy 'Hidd el, mindjárt iskolába megy...' - de tényleg így van! Szinte felfoghatatlan, mégis pár nap és teljesen új fejezet kezdődik a családunk életében. Erre természetesen nem csak lelkileg igyekszik az ember felkészülni, de csemetéjének…..
SKLinda Blogvalóság 2018.08.26 14:53:33
Ez bejegyzés azért született, mert egyszerűen ki kellett írnom magamból az utóbbi idők bosszúságát. A blogger lét ugyanis nem más, mint szélmalomharc. Az a helyzet, hogy hiába igyekszik az ember lánya, rajta kívül álló 'nagyobb' hatalmak - lásd Facebook és Index - hogy is mondjam, nem éppen…..
Kicsit több, mint három hónapja zajlik az építkezés és lassan kb az egy harmadánál járhatunk. A héten reméljük érkeznek az ácsok és elkezdik a tetőt, ami talán a leglátványosabb fejlődés lesz. Addig is készülnek a belső válaszfalak, már csak pár tégla és az összes helyiség elkészül. Nem mondanám,…..
Rég nem jelentkeztem bejegyzéssel - kicsit elmentünk pihenni, jártunk wellnessben, otthon szüleimnél, tengerparton - szóval nem unatkoztunk. Közben a házikónk építése pedig szépen halad. Az eleje rendkívül látványos, hiszen egyszer csak a semmiből kiemelkedik az építmény a földből. Két hónap alatt…..
Megtévesztő a cím ugye? Hiszen hogyan lehet egy olyan helyiség, ami teljes mértékben a házimunkáról szól, inspiráló? Nos minden bizonnyal, ha eme pusztán funkcionális terepet úgy alakítjuk ki, hogy az a lehető legjobban szolgálja a mindennapi teendőket. Na persze az sem baj, ha szemünknek is…..
SKLinda Levendula szezON 2018.06.04 12:47:51
Végre beindult a levendula szezon! Egyszerűen megunhatatlan. Bizton mondhatom, az utóbbi évek egyik legnépszerűbb növénye. Nem rémlik, hogy mondjuk tíz évvel ezelőtt ekkora divatja lett volna - persze felhasználásának mindig is volt hagyománya - korábban azonban kb nagyi ruhásszekrényében…..
Eddig végigvettem a rovatban, milyen gondolatok és igények mentén terveztük meg hamarosan épülő otthonunkat. Most végre megosztom, hogyan is néz ki az alaprajz papíron. De mielőtt egyből belecsapnék a lecsóba, egy kicsit még a tervezésről. Korábban már kifejtettem két bejegyzésben is, hogy milyen…..
Amikor a falra kerülő hidegburkolatok kiválasztására kerül sor egy építkezés vagy felújítás során, sok szempontot kell figyelembe venni. Mekkora a helyiség, milyenek a fényviszonyok, mekkora a burkolni kívánt felület, stb. Ha nem vagyunk annyira biztosak a dolgunkban, mert a bőséges kínálat…..
A kristály csillárról sokaknak a robosztus, hatalmas méretű, klasszikus formájú, kristály függesztékektől roskadozó, antik lámpatest jut eszébe. Az antik kristály csillárok még ma is nagy népszerűségnek örvendenek, de aki a modernebb, kifinomultabb formákat és stílusokat részesíti előnyben, az is…..
SKLinda Ház-álom: extrák 2018.04.09 12:23:44
Amikor az ember nekiáll építkezni, jó eséllyel nagyon hosszú távra tervez. Éppen ezért érdemes olyan dolgokat is megfontolni a családi ház tervezésekor, melyek még nagyon sokáig jelenthetnek majd örömet. Még akkor is, ha ezek némelyike megemeli az építési költségeket. Így ha már álmaink…..