Csikós Zsolt

Csikós Zsolt

Aktivitások

Mai Manó Ház A fény szerelmese - Dulovits Jenő 15 fotója Budapestről (1930-1958) 2016.10.06 00:02:00

Dulovits Jenőt a magyar fotótörténet és fototechnika-történet egyik legismertebb és legjelentősebb alakjának nevezhetjük. Évtizedekkel halála után is a japán, német, angol és amerikai gyűjtők, szakírók érdeklődésének középpontjában állnak életművének egyes részletei. Dulovits Jenő - aki a korabeli…..

Csikós Zsolt 2016.10.10 19:32:53
Amikor tízévesen az apámtól megkaptam az akkor a sorból kikerült Pentina gépét, elmagyarázta a fotózás alapszabályait, majd kezembe nyomta a Dulovits "Így fényképezek" című könyvét, mondván - "ebben minden benne van, amit a fotózásról tudni kell, és is ebből tanultam." Ő nyert azért pár fotópályázatot is, teszem hozzá. Nekem DJ volt az isten, és még ma is belelapozok, csak hogy elcsodálkozzak, mennyire szép rendszer volt a fejében a kémiától a megvilágításokon át a szerkesztésig.

Egy dolog, amit valamiért nem szoktak emlegetni, pedig az egyik legnagyobb magyar technikai vívmány volt (és például a karburátor nem az, mert nem Csonka találta fel), az a világ első beugró blendés, pentaprizmás, oldalhelyes képet mutató fényképezőgép-szabadalma, amiből a Duflex lett. A mai indexes MOM-megemlékezésben sem esik erről szó, csak a Momettáról meg a Momikonról. Merthogy Dulovits Jenő nemcsak fényképész-zseni volt, de fotótechnikai is. Egyébként: nagyon szeretem ezt a blogot.
Moped blog Trieszt or die... - mopedekkel! 2016.09.10 00:23:32

‹⊗› Extra érdekességekért és semmire sem jó hülyeségekért érdemes a Moped blog Facebook-oldalát is lájkolni. ‹⊗›   Amikor Zách Dani és Csikós 2012 októberében felpattant egy 110-es Honda Wave és egy 125-ös Vespa nyergébe, hogy bebizonyítsák, messzire menni nem csak 1000 köbcentis vasakkal lehet,…..

Csikós Zsolt 2016.09.11 21:54:40
Fiúk, annyira élveztem, hogy holnap indulnék én is egy ilyenre. Jók a mocik, jó volt a túra, jó a szöveg és isteniek a képek is. Ez a túra pontosan úgy megmarad majd, mintha egy 1000-es sportgéppel nyomtátok volna oda-vissza a Tre Sassi és a Falzarego között ötvenszer.

De lehet, hogy jobban.
Szónoklatok Ninivének Pokió, Nishiazabu 13-14 2012.11.02 11:22:00

Sok magyar régi álma ez: elmenni Pokióba, megkeresni Nishiazabut, és ott becsöngetni a 13-14-es házszámba. Nos, én ott voltam. És elhoztam nektek a részletes tervrajzokat arról, hogyan kell odajutni! A legfontosabb, hogy ez a cím valójában nem létezik - és mégis. Nishiazabu…..

Csikós Zsolt 2016.08.15 14:46:49
Szia! Azért Nishiazabu, mert apám jó barátja volt a Nepp, s a mi lakásunkban válogatták össze a zenéket (szintén részben apám kollekciójából) a Deák Tamással, mi meg épp akkor voltunk Tokióban, s a Nishiazabu akármelyik choméjában laktunk, most nem tudom a címet, mert Rióban vagyok, de egy hét múlva meg tudom nézni neked. A Nepp meg jó ötletnek tartotta, hiszen állandóan ezt írta a levelekre, amiket küldött nekünk. De nem az a ház, hanem egy régebbi, ma is megvan, a sarkon áll, az utca egyébként a Nissekidótitól nyílik, ami a vörös kersztes kórház mellett fut el. Üdv, cszs
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz