Csikós Zsolt

Csikós Zsolt

Aktivitások

Belsőség A Ferrarin és az 1420 méteres hágón túl 2014.07.23 10:55:30

Utolsó, vasárnap írott posztomban még csak azt ünnepeltük, hogy megérintettük Itáliát, igaz, rögtön fürdéssel kezdtük az alámerítkezést – bocs – azóta viszont már mélyebben járunk az országban. Hétfőn randa, esős idővel kezdtünk (de várjuk már a túránkat…..

Csikós Zsolt 2014.07.23 15:37:36
@Make Valamit:
Dehogyis, itt is van ilyen autó, rogyásig, ha akarnak. Pista furcsa álmokat kerget a veteránautókról :-)

@Patás:
Aha, aztán reggel szétszedtem a kocsit, mert dugóban nehéz alapjárat nélkül araszolni. Kicseréltem a fél gyújtást, továbbra is dadogott, aztán mikor bemelegedett, észrevettem a benzinfolyást a karbi alatti tálcában. Új a tűszelep, jó is, hát akkor mi?

A pisai programot módosítottuk, azaz megfordítottuk, délelőtt fürödtünk, amíg a pisai 500-as klub elnökére vártam, akit a netről néztem ki, majd megjött a szerelővel, elvitték az úszót, most épp valahol itt a környéken keresik a Weber 26 OC-be valót. Addig mi még fürödtünk, ebédeltünk, most már beborult és esik. Remélem, nemsokára lesz úszónk, mert holnap mennünk kell tovább Sienába, vár a szállás.

A gyerekek örülnek, most fogunk épp játszani egy kis Carcassonne-t, amit imádnak, a tabletet tegnap óvatlanul elrepesztettük, ezért mostantól nincs, a feleségem épp egy új szerrel gyantáz, ami nem működik, neki most ez a legnagyobb bosszúsága. Én várom a telefont, hogy lett-e alkatrész, de legalább a Bianchi eldöntötte, hogy nem délután, szakadó esőben fürödtünk, hanem még délelőtt, a szikrázó napsütésben. Minden rosszban van valami jó, néha utóbbiból több.

Ja, megpróbáltam ideiglenesen kipárologtatni az úszóból a benzint a gáztűzhely fölött (egy kanálban, nem direktben), hogy egy kicsit még legyen alapjárat, legalább Rómáig, mire begyulladt, most nincs szempillám, de ennyit megért a home-made tűzijáték, a gyerekek nagyon élvezték, a Kati kevésbé. De ez is megoldódik, az internet és a veterános szociális háló csodás dolog. Remélem.
Csikós Zsolt 2014.07.23 17:11:45
@Patás:
Lett már úszó, megy mint a Shaffhausen, indulunk Pisába várost nézni. Egy perc nem ment el napból, fürödtünk, ebédeltünk, homokvárat építettünk, társasoztunk, most városnézés. Csak a sorrend borult fel, éljen a pisai F500 klub!
Belsőség Kis csuklás után most itt vagyunk 2014.07.21 11:06:00

Tegnap (de mire otthon a kollégák kiteszik a posztot, az olvasóknak már tegnapelőtt lesz) alapvetően sima utunk volt Budapestről Balatonföldvárra, ha leszámítjuk a pakolás kitalálásának kínos óráját. Sajna mire Földvárra értünk, a kocsi telefosta magát váltóolajjal, azt…..

Csikós Zsolt 2014.07.22 23:37:51
@Swind:
Dehogyis, sose volt az :-)

@Pityubácsi:
Csak kicsi olaj jött ki, azt még Balatonon pótoltam. Azóta egy csepp se.

@Gyurma73:
Tabletet. Nem LSD-t, hanem ilyen... elektronikusat.

@Mérges 1234:
Pontosan úgy csináltam meg. Ráadásul épp egy fékfolyadék-tartályból. De tempónál mindig kapja a nyomást a tányérkerék felől, olyankor nehezen tud visszafolyni.

@Hurri Kán:
Mert a lengyelek kispókja akkor kb. 2-8 éves volt, ez meg most 49 és egyszer már kidobták 10 évre :-)

@protézisesh:
Leakasztom, lecsavarom a fedelét, megemelem és várok két percet. Azalatt visszafolyik. De csinálja magától is, ha nem folyamatosan 80 fölött megyek sokáig.

@dailyvicodin:
Ha kértek, kaptok vágatlan videót, igaz, nem VHS-t, csak valami jutyúbt.

@fedél nélkül:
Figyu, a Prinz összehasonlíthatatlanul jobb autó volt, de azzal talán ma se lenne kihívás. Csak akkor, ha a váltóval közös olajozórendszere megadná magát (a legtöbb motorjának az lett a vége). De arra lehet készülni.
Csikós Zsolt 2014.07.23 00:23:28
@Hurri Kán:
Nem hinném, a 126-os jobb, mert evolúciós termék, a gyújtását leszámítva masszívabb, jobban tuningolható, átgondoltabb cucc. Bocs, többre nem telik innen a szállásról, állandóan elszáll a net.
Belsőség Úgy tűnik, elindultunk Rómába 2014.07.20 06:52:04

Mire ezeket a sorokat olvassák, mi már feltehetőleg az M7-esen vánszorgunk olyan bő nyolcvanas tempóban Trieszt felé a 49 éves Autobianchival, hátunk mögött a tableten filmbe bambuló két gyerekkel, az ő hátuk mögött azzal a szerény cókmókkal, amit egyáltalán vihetünk…..

Csikós Zsolt 2014.07.20 23:14:09
@Brian:
Nem maradt el, összesen 3 kamion jött Triesztig egész úton...

@qmatch:
Ma 6,5 órát bírt, de azért nyitott tetővel és ablakkal, a Bianchi-gépészet infernójában épp csak hallani :-)

@FeketsZ:
Láttalak titeket :-)

@primavera:
Hűha, ezt nem ígérem, Sienára asszem 2 óra van betevezve, egybeesik Viterbóval és az aznapi római szállás elfoglalásával, ha jól tudom, de kösz, ha megy, írok!

@Giro:
Tényleg, hogy ez nem jutott előbb eszembe!

@Horváth István:
Hát igen, igazad van, poénnak ez durva lenne.

@Pensive:
Ebben nincs olajszag, csak műbőr (meg a nap végére volt egy kis ember is...) Ez itt meg van csinálva. A hőmérséklettel pedig egy szál baj nincs, az inkább elhanyagoltság kérdése.
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz