Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Humperdickk

783 bejegyzést írt és 2507 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint büszke bárka, úgy szárnyal a déli ég, és millió árnnyal simítja végig a tavaszi rétet; beszívom, s lassan kifújom a létet. Madárraj rebben az ágon. A levegőben sok pici lábnyom illan a habkönnyú szélben. Fekete varjú száll odafent az égen ...mivelhogy nem tudom leírni, próbálom vahahogy…..
www.ultima.ratio Egyszervolt 2024.02.25 22:07:57
Ha meghalok, hozzám ne jöjjetek. A élet egy aprócska szörnyeteg, belülről rág, amíg véget ér. Ne bánkódjatok semmiér', nincs idő, nincs neki rá oka. Elporlik, akár a vasfoga a mindent megharapó világnak. Sok kicsi odvában kivárnak a soha nem változó parányi dolgok. Megmarad bennük a múltatok. És…..
www.ultima.ratio Ima 2024.02.20 21:24:19
(rögtönvers) ...hogy küzdenek égen a csillagok! Hogy hallgatom őket, és hallgatok. Szállnak mint szárnyak az évek akármeddig, én elérek. Pont addig látok, míg akarok. Az idő csak álom, s mint ahogy telni sem képes, úgy fogyni se. Nincs közben gondolni semmire. Épp ahogy képzelem, álmodom:…..
Elmondhatnám, mert elmondhatom. Úgy tombol énbenned mindegyik atom, minthogyha mindegynek neve lenne. Úgy ülök ebben a tébolyban benne, mint én saját magamnak én saját bajom. Egyedül vagyok itt. Nagyon. Párkányomra a hideg ül. S reggel, ha nagyvégre kiderül, pirkadat jön rá csak, folyékony. Nézem…..
www.ultima.ratio Útmutató 2024.01.05 19:14:24
Rendszerint van ott egy szék, vagy egyéb felborult holmi, elég nagy, azt újra fel kell állítani, de ha nincs, a környéken valami egyéb alkalmas bármit kell találni, ami elbír, és arra kell felállni. Ezután a testet fél karral gyengéden átöleljük, pont úgy ahogyan régen ünnepkor vagy valami…..
www.ultima.ratio Testamentum 2023.12.29 19:05:16
(Teendők hirtelen halálom esetén) Megetetni a macskát, kipucolni a mocskát, telefont töltőről levenni, maradék kenyeret megenni lenni És este, mikor már nincs hova menni, megpróbálni az otthagyott semmi kis világba helyezni magadat. Kortyolni még, ami megmaradt. S ha lábodhoz fekszik a puha éj…..
www.ultima.ratio Karácsonyra 2023.12.24 15:26:45
Merre dúl a fagy ma éjjel, reggel úgyis felderül. Kelő nappal szórja széjjel, zsenge tűre jégcsap ül. De távol, ott a tünde égen ezer szeget láthatol, s úgy tűnik, mint egyszer, régen, csontodon is áthatol. Fénye van a régiségnek, árnya csak a földi mának. Keresztjeid elkísérnek. Adj esélyt most…..
Minden már volt; még ami lesz, elpattan, akár egy karperec, elhull mint szirom és eliramlik, mint pataknak sodra, mint megannyi antik komódnak mélyén a régi por. Minden kis sarokba elhatol kinyitott ablakodon át a szél. Nem áll meg, nem dohog, nem remél, csak áll bent a tétova, friss huzat. Nem…..
www.ultima.ratio Fekete dal 2023.11.30 22:32:09
Leszállt a didergő, kormos est, imbolygó árnyat a falra fest, ég alja már csak egy kis szelet, karéjnyi égbolt; én rádobok fekete éjszaka, fekete szenet. Koppan a tájban a sötétség, mint csizma a padlón, ha levették, elnyúlik szépen a táj felett; lehúnyom szemem és álmodok fekete éjszaka, fekete…..
Most, hogy már őszül a szakállam, elmondom azt, amit találtam képzeld, a macskának száz ezer szeme van vetve rám, míg hever magában a langyos melegben; képzeld el, mennyire szerettem szaladni, amíg a lábamat nem húzta fájdalomáradat; mennyire láttam, hogy mennyire ömlesz, hogy bármikor rád nézek,…..
www.ultima.ratio Egy lombhullásra 2023.10.29 12:55:31
Ősz van; ilyenkor mindig csordultig telnek a vedrek. Azon töprengek, mióta szeretlek, de csak súgnak a lombok, leintik avaron kavargó árnyakat. Nem maradt nagyon sok, talán csak pár falat tétova napfény a réten. S mint egykoron akkor, réges-réges-régen lobban a fán a sok levélke, táncol a csendben…..
www.ultima.ratio Sperare 2023.10.20 20:03:28
Egyedül maradtál; hanyagul dobd át a szelet a válladon. Otthagytál mindent, már nagyon ne keress mindenre választ. Te maradhatsz csak egyre, ím alul. Szerteszóratnak mindenek. Már azt összekaparni fáraszt, hogy kinek, mikorra, hol legyek. Maradj magadnak! Biztatod szegény kis lovacskád, kapasson.…..
www.ultima.ratio Confessio 2023.10.19 19:59:21
Hisz bűnös vagyok, mint annyi még. És eltűnődök, mint régiség, saját romjaimra hulltan. Nem vagyok más, mint a múltam, akármennyire semmiség. Nevet rám a könnyű, léha ég, futnak el felettem fellegek. Nem vagyok jó, hogy még jobb legyek. Nem vagyok elégnek annyi. Próbálok magam maradni abban a…..
www.ultima.ratio 49 (Popsláger) 2023.09.18 16:44:33
Túl korán ért be ez évben a szilva,és azon töpreng a földre lehullva,mi maradt végül az ágakon;el-elringatom bánatom, csitítom, tengermély, kék szemétlehunyja lassan, és szép zenétdúdolva csendesen elhagyom.Egyedül vagyok, de nem nagyon. Vannak itt időnként lágy szelek.Mit bánom az egészet,…..
Akkor még nem szerettél; kerestelek.Egyszer titokban lesteleka rossz kerítés kicsi rácsai közt;s láttam akkor egy cseppnyi szöszt, szőke kis pihéket, egy kicsi mellet.Szállt mint a szélvihar, feléd a lehellet,s zúgott is hozzá, mint őrült, a zivatar,szív dobogása, ha tudja, ma mit akar...
www.ultima.ratio Lánybúcsú 2023.09.01 07:26:01
Áll kába levegő. Ami röppenaz iszonyú némaság köröttem.Nem moccan egyetlen felhő az égen.Semmi sincs mostan, csak nagyon-nagyon régen. Próbálom gyengéden felfejteni.Szakad a jó idő, nem engedi.Amit így végülis belőle kihántok,elszáll, mint mozdulat, elhull, mint virágok. Valami örökre…..
www.ultima.ratio Reszket a 2023.08.18 14:38:19
bokrom ezernyi madárralszáll ide szól a madárdalröppen a szél, csupa súgáscsak te vagy senki se sincs más nézem a fám alatt ülvehogy fut a fény el az űrbehogy viszi hírem a messzitérbe de mégsem ereszti földem a bánatot innen.Mennyire messzire minden.Mint ülök itt a magányon.Mint puha hóban a…..
www.ultima.ratio Csapáson 2023.07.29 21:02:20
Száll a szél, de te csak kapaszkodj.Akár hogy fúj el, csak akard, hogyemlékezz arra, mi nem lehet.Fújd el, mint vihar, a felleget.Bújj el a szakadó víz alá.Maradj, mit elraktak bárhová,s feküdj ott, csendesen, nehogy hogy.Várd meg, míg elébed, reád rogyidő, hogy megkérjen, ne teljen.Várd meg, hogy…..
Ha nem szeretnek, azt viseld el békén.Senki se ér tovább a saját végén.S ott, ahol kalandoz tétova ujjbegyed,más ember kezdődik, nem neked. Nézz akkor mélyen a világba.Mint aki kút mélyről kilátvavárja, hogy jöjjön majd az Isten.Nem jön el. Eljönne, de nincsen. És akkor ott, annak a kútnak az…..
lepke röppen, erre-arra,körülötte felkavarva felettem idő veszi körbe, merre,önmagába föltekerve mi lettem olvad a pad, forr a távol,kiszüremlik oldatából az a nyár s lepereg, mint őz, ha sutánszökken el a másik után kitalál...
www.ultima.ratio Alba (az az éj) 2023.07.08 20:46:40
És akkor ott, akkor egy perc alattodabújt mindegyik pillanat,s mint fény suhan, valahogy minden áll,akármit akár hogy mondanál megtörött akkor a világnak a rendje,s mit magára tekintő cseppnyi kelengyelepedőt terített odakint fönt az ég. Nem tudom, nem hiszem, mintha réglett volna ennek a világnak…..
www.ultima.ratio Már mindegy 2023.06.26 22:30:18
Csak álltam és néztem a tájat,mögötted, ahogyan áradt,s láttam, hogy amit látni kell,nem tudom pótolni semmivel ha eltűnt. És eltűnt az élet.Csordogált kissé, feléledtpár kicsi zugban, majd tovaszállt, mint ezernyi kis puha kezemen tapasztalt izgalom.Egyedül vagyok már. Nem nagyon.Egyedül szántom…..
www.ultima.ratio Sad Spring Song 2023.06.06 16:07:40
Utolsót dörrent az ég, és a madarakszétrebbentek, így nem maradttétova ringás, se semmise;nem volt már gondolni bármire messzire szálltak a gondok.Csak daloltak, akár a bolondok,monoton lombot a kertben a fák.Csepp vizek sürögtek, szaporák, kicsinyke erekben folytak el.Talán még akadna, talán még…..
Hátára feküdten, halottanfekszik egy bogár, én aludtam,esélyem nem volt, hogy éljen;nézem, most ebben a végben mekkora cél lehet élni még.Bevág a napsütés, épp elég,ráhúzom lassan a függönyt.Nem látom, hogy repül ott fönt árnya az összes kis bogárnak.Telnek a napok, de bevárnak,odaérek-e egyszer.S…..
az ember megérzi, ha nem szeretik ahogy odakint az eső esik,ólmosan, súlyosan, hangtalan,ahogy a fűben a sok hangya van,ahogy a csigák kiúsznak a kőre ahogy látszik a fákon a póre,zöldesen csillogó cseppeken,a lomb, ahogy int, de már nem nekem,ahogyan úsznak az égen a felhők ahogy a testben a…..