Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Etilcsoport

0 bejegyzést írt és 140 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szép kis kétkezes gyomrost vitt be a Wizz ma két nagyágyúnak, egyszerre kapott a Ryanair és a Lufthansa azzal, hogy a káeurópai cég Frankfurt fő repterére indít járatokat, ráadásul Budapestről is és naponta. Michael O'Leary Ryanair-vezér addig mondogatta, hogy Heathrow-ra és Frankfurtba soha nem…..
Néhány évvel ezelőtt a norvég állami televízió szeretett volna indítani egy olcsó websorozatot, amin keresztül el tudják érni az a 20 év alatti korosztályt, ami egyre inkább telefont, tabletet és számítógépet nyomkod ahelyett, hogy a tévét nézne. Nem is költöttek rá túl…..
"Már megint ugyanazt a kiszámítható, futószalagon gyártott középszert kaptunk" - hány filmkritika és filmrajongó visszatérő mondata ez, miután lelkesen beültek az éppen 7-8-9. részét taposó franchise aktuális darabjára - és természetesen be fognak ülni a következőre is.…..
Etilcsoport 2015.11.10 12:41:22
@danialves:
Teljesen jogos. Vegso soron megteremtik a piacukat es ahogy irtad, a szeker megy tovabb. A kerdes az, hogy a piacteremtes eleg hatekony marad e. Allitom, hogy a Facebook es a Twitter letezesenek legnagyobb nyertese Hollywood. Es ezert vannak benn a kozepsz.r filmek a koztudatban folyamatosan. Lehet, hogy egyszer innen fog jonni a valtozas. Vagy nem :)

PS. Olvastam valahol, hogyan tortenik a film varhato beveteleinek becslese a kozossegi mediaban megjeleno posztok, lajkok es emlitesek alapjan. Felelmetes. Dashboard az egesz vilag adatai alapjan.
Etilcsoport 2015.11.10 16:32:36
@danialves:
Csoportdinamika. Eleg, ha egy mozizo tarsasagban egy / nehany hangado nagyon meg akar nezni egy filmet. Pl en - shoot here - utalom az osszes szuperhosos kepregenyadaptaciot. De amikor sogoromekkal paran megneztuk a fene tudja melyik Batmant, szo nelkul beultem veluk, mert oket erdekelte. Nem volt rossz, de magamtol meg le sem toltenem.
Subba Ma minden METÁL! 2015.11.10 09:18:59
..
Etilcsoport 2015.11.10 10:31:32
A millenniumi ünnepségek fénye homályosította el a tragikus eseményt, amely Pécs városában történt 1896 júliusában. A felelőtlen boltos által okozott tragédiában öten haltak meg. Még a hivatalába igyekvő Aidinger János a város akkori polgármestere, királyi tanácsos is súlyosan megsérült...
Etilcsoport 2015.11.10 09:55:29
@Rollende Landstrasse:
(ex)szegedikent nagyon erdekelne a tortenet.
Remelem, egyszer megirod!
nEuROTIKUSs Szakítópróbák 2015.10.09 09:00:00
Nem volt semmi a tegnapi nap. Tulajdonképpen az történt, hogy délelőtt Bondot, este pedig a Svábot tettem lapátra...
Drága Blog-olvasók! Nehéz elkezdeni ezt a bejegyzést, az utolsót.. Anyu imádta ezt a blogot, itt bármikor megoszthatta Veletek azokat a fantasztikusan érdekes történeteket, felfedezéseket, eseményeket, melyek Őt…..
Manapság játékboltok polcairól rengeteg EU-konform társasjáték közül választhatunk. Azonban most bemutatok néhány érdekesebb, régi táblás és egyéb játékot, ami már csak a gyűjtők polcain lelhető fel, mert a boltokban nagy részüket már sosem fogjuk viszontlátni...
1. A boszorkányvád már az i. e. 1. évezredben megjelent Mezopotámiában, míg az első jelentősebb boszorkányüldözések a Római Birodalomban zajlottak a 3-4. században. Bár elszórtan már a középkorban is rendeztek boszorkánypereket, az egyházi elit ekkoriban még javarészt népi…..
Subba Melóba 2014.10.14 07:34:44
Mindkettő vagy B) ..
Etilcsoport 2014.10.14 21:18:16
Ebben a sorozatban szorgos kezek munkái láthatók, olyanoké akik nem átallottak napokat (heteket?) tölteni egy-egy régi fotó színezésével. Némelyik egészen elképesztően jó lett. Sajnos nem tudom a szerzők nevét, de innét is gratulálok a munkáikhoz. A mai sorozatban az amerikai motorizációról…..
Augusztus közepén lesz két éves a Határátkelő, nemrégiben volt egy éve, hogy itt vagyunk az Indexen, és e két dolog egyenként is számvetésre késztetett a blog jelenével és jövőjével kapcsolatban. A számvetés eredménye egyfelől az, hogy örvendetesen nagy a közösség, sok a…..
Nemzetállam szlovák módra?   A csehszlovák revíziós törekvések és az erőszakos asszimiláció célpontjává vált magyar, illetve sváb kisebbség embertelen és kíméletlen körülmények között kényszerült elhagyni otthonát a második világháború után. A kollektív…..
Aki nem tudja, hogy mit nézzen nyáron, vagy mire készüljünk ősszel, az most nyissa ki a szemét. Erre az öt sorozatra érdemes nagyon odafigyelni majd a következő hónapokban, mert minden adva van ahhoz, hogy nagy sikert arassanak. Popcorn elő, sorozatnézésre fel! The Last…..
Mint azt jól tudjuk az első világháborúban több haditechnikai eszköz, illetve annak alkalmazása ment át forradalmi változáson, például a repülőgépek vagy a tengeralattjárók. A korszerű hadviselés egyik fegyvere, a harckocsi éppen ebben az időben alakult ki és jelent meg a harctereken. De…..
Etilcsoport 2014.06.05 16:29:59
@JTom:

Osszesen 20 "kis Curie"-t helyezett uzembe Mme Curie es 200 allando rontgenallomast rendezett be szerte Franciaorszagban. Az ezeken az allomasokon megvizsgalt emberek szama meghaladta az egy milliot(!!!)

Meg egy kis kedvcsinalo a konyvhoz - sajnos csak angolul:

Mme Curie found the solution. She created, with funds from
the Union of Women of France, the first "radiological car"; it was
an ordinary motor-car in which she put a Rontgcn apparatus and a
dynamo which, driven by the motor of the car, furnished the
necessary current. This complete mobile station circulated from
hospital to hospital from August 1914 onward; it was the only one
to take care of the examination of the wounded evacuated toward
Paris during the Battle of the Marne.

...

Mme Curie had foreseen everything that the war would be
long and murderous, that the wounded would have to be operated
upon more and more in the places where they were found, and that
the surgeons and radiologists would have to be at hand in the front
ambulances; that it was urgently necessary to organise the intensive
manufacture of Rontgen apparatus and, finally, that the radio-
logical cars would be called upon to render invaluable service.

...

Apart from the twenty motor cars she equipped, Marie installed
two hundred radiological rooms. The total number of wounded men
examined by these 220 posts, fixed or mobile posts created and
started going by Mme Curie personally rose to above a million.
A minap jelent meg a TÁRKI és a KSH közös kutatása, ami mellett természetesen nem mehetünk el szó nélkül, főleg azért, mert elég érdekes adatokat tartalmaz. Gyakorlatilag a fiatalok és az idősebbek (39 éves kor fölött) között is jelentősen megnőtt az elmúlt tíz évben ez az…..
Etilcsoport 2014.04.11 11:39:09
@Bebbi:
Meg Pesten a lengyel intezetben beszelgettem ora elott egy lannyal. Amikor tobbszor mondta mar, hogy "nalunk", rakerdeztem, hogy honnan jott? Lettorszagbol, mondja. 2 ev alatt tanult meg ugy magyarul, hogy ha nagyon odafigyeltel, eszrevetted, hogy a gy-t lagyabban, kicsit ty-nek ejti. Dobbenetes elmeny volt.
23:16Orbán nagyon tolja a TV-ben, Semjén vörösre tapsolja a kezét, biztos nagyon megdolgozott az eredményért.Akkor eldőlt minden, szép új korszak kezdődött. Mára ennyi volt, köszönöm a figyelmet. 23:08Átfordult. 5%-on az LMP.22:54LMP 4.91%!22:47A Fidesz 45,73 százalékkal a…..
Mondjuk inkább magyarosan Dzsihád múzeum-nak? 9 évig tartó kilátástalan háború után, idén 25 éve hagyták el a szovjet csapatok Afganisztánt. Ezt az afgánok totális győzelemként könyvelték el. 2009-től megtekinthető a szovjetek elleni hősies háborút meglehetősen érdekesen bemutató kiállítás…..