Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Guillaume de Saint Preux

0 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
899. december 8-án, 1121 éve elhunyt Arnulf, a keleti frankok királya. Halála jelentős fordulat volt mind a német, mind a magyar történelem szempontjából. A magyar honfoglalás 895-re megtörtént, és bár ez nyilván az időben elkenődő folyamat volt, Arnulf halálakor már befejezett tény, hogy a…..
Guillaume de Saint Preux 2021.01.17 19:04:28
Az adzsika egy grúz paprikakrém, nagyon sok változata ismert, van köztük normál édes és csípős változat is. Grúziából hoztam Aszódra életem első adzsikáját, amit ott ismertem meg úgy, hogy az útmentén sütött bárányhoz is azt adtak egy tányérba egy nagyobb kanállal,…..
Guillaume de Saint Preux 2020.08.06 20:04:00
Mint mindig, most is olyan téma következik, amiről a többség homlokegyenest mást gondol. Remélem, az érveim jók lesznek majd. Mondjuk, ha személyes ismerőseim között mondtam ezeket a gondolatokat el, akkor mindig lehülyéztek. Persze éveket kell gondolkodni, míg az ember rájön megoldásokra. Ha…..
A 20. századi magyar színművészet egyik legkarakteresebb képviselője, Bánhidi László 110 évvel ezelőtt, 1906. március 11-én született Szatmárnémetiben. Szatmár vármegye, melynek nevét az ősmagyar Zothmar személynévből eredeztetik, korábban is, ma is igen tekintélyes hely. A…..
Guillaume de Saint Preux 2019.08.18 15:14:52
A VV Csoki néven ismert vellalakó a bekerülésekor forgatott kisfilmben azt mondta, hogy Szavazzatok rám, néger vagyok! és ezen a platformon tolta eddig a szekeret odabent, levarrt két vagy három lakót (VV Krisztiánt nem számoljuk bele, de sanszos), majd testi épséget veszélyeztetett és kizárult. A…..
A 444 lelt rá erre a Híradó-részletre, amiben a tüntetésekkel foglalkoztak, egészen pontosan azzal, hogy micsoda mocsok maradt a felszínen a túlóratörvény miatt utcára vonuló, de jóval, több sérelem miatt ideges tüntetők levonulása után. És hát maradt egy olyan is, amin egy akasztott ember látható,…..
A jövőben nem indulhat a társadalmi nemeken és azoknak a tanulmányozásain alapuló képzés az ELTE-n - áll az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az igazságügyi tárca rendeletmódosító előterjesztésében. A magyar közvélemény egyöntetűen nem tud megbirkózni a gender kifejezéssel és annak valódi…..
Hollik István is házhoz ment a méretes lószerszámért...
Guillaume de Saint Preux 2018.07.17 13:17:28
              Aki kérdez: Demokrata.info, aki válaszol: Zina Mihailova, az Antifasiszta Hálózat egyik vezetője. Antirasszista, antifasiszta megmozdulások szervezője, szónoka. Csinos, halk szavú fiatal lány. Első pillantásra nem tűnik „harcos amazonnak”. Neve nem…..
Guillaume de Saint Preux 2018.01.16 21:55:28
Luca Guadagnino egészen biztosan a következő 10 év filmművészetének egyik fontos alakja lesz. Az olasz rendező azt már az A Bigger Splash kapcsán is bizonyította, hogy kifejezetten ért az érzelmes jelenetek megformálásához, azonban az a film összességében kiforratlannak, sótlannak tűnt, de látszott…..
  Szöveges leirat: "Alapvetően az az érzésem, hogy a f****** hagytam magam rábeszélni erre miniszterelnök-jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem. Annyi hatása volt, a PM felment 0%ról 1-re, ennyit tudtunk elérni ezzel. Sokkal beljebb nem vagyunk. Ráadásul nekem van egy fő…..
Guillaume de Saint Preux 2017.12.10 16:30:18
A magyar kormány szerdán elbukott ugyan egy csatát, de még nem veszítette el a háborút, amit a menedékkérők kötelező elosztásáról szóló tanácsi határozat, és általánosságban a kötelező menekültkvóta végrehajtása ellen visel. Ha Budapest számára az a siker mércéje, hogy akarata ellenére egyetlen…..
Guillaume de Saint Preux 2017.09.07 16:55:46
és azt állítja, hogy a magyar állam az utóbbi időben elérte a középhatalmi státuszt Európában. A híradások szerint valami ilyesmivel vigasztalta övéit az önkényúr, amikor legutóbb Kötcsén megszólalt, noha egyébként nem jutott eszébe semmi. A kép forrása: abouthungary.hu Tekintsünk el most attól,…..
Guillaume de Saint Preux 2017.09.04 20:19:22
Hét évad mindenből sok. Trónok harcából is, Agymenőkből is, X-Faktorból is. Megújulni hét évad után szinte lehetetlen, a reality műfajban meg különösen, és mondom ezt úgy, hogy 17. éve nézem a Survivort, és látom, hogy izzadnak vért az alkotók, hogy az alapformátumba valami csavart vigyenek. A…..
Úgy tűnik, egyelőre nincs meg a kellő kreativitás Botka László stábjában. Elkezdték szó szerint lenyúlni a DK szlogenjét, miszerint a jövő évi választás tétje: Orbán vagy Európa? (Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Botka László szegedi polgármester közösen avatja a Kecskemét-Szeged közötti…..
Vágó Gábor (jelenleg magánszemély) népszavazást kezdeményezett egy csokor kérdésben, melyek közül a választási bizottság egy darabot engedett át: az állami cégvezetők fizetésének maximalizálásáról szólót. Sajnos az egész egy hatalmas blődli, egy ostoba pótcselekvés: gyakorlatilag elköltünk több…..
Guillaume de Saint Preux 2017.08.18 20:24:25
Diadalittasan jelentette be Botka László csütörtökön, hogy a "demokratikus ellenzék sikeresen összefogott", ugyanis az ellenzéki képviselők elérték, hogy rendkívüli parlamenti ülést hívjanak össze augusztusban. Videó:   Ehhez a képviselők egyötödének (azaz 40 honatyának) az aláírására volt…..
Guillaume de Saint Preux 2017.08.18 20:22:37
A 24.hu úgy tudja, távozik a TV2-től Tuka Nikoletta, Tények felelős szerkesztője. Nem ő az egyetlen, aki lelép, egy régebb óta ott dolgozó riporternő és egy gyakornok is távozik. Tuka nem nyilatkpozott a 24.hu-nak, de nem cáfolta az értesülést, amit Fürst-Borsos Ádám, a Tények kommunikációs…..
Guillaume de Saint Preux 2017.08.08 19:34:35
@Ronald: Nem állítottam, hogy a királyi jobb...
Guillaume de Saint Preux 2017.08.09 10:17:42
@dr. Szergej Kapropov:
Вы совершенно правы...Но вылядит молоденько молоко ещё на губах не обсохло.
Ugyan senki nem kívánja a brit uralkodó halálát, reméljük, még sokáig ül majd a szigetország trónján, természetesen létezik egy titkos terv arra, hogy milyen protokollt követnek majd, ha ez a sajnálatos esemény bekövetkezne. Lássuk, milyen sorrendben követik majd egymást az…..
Továbbra is a félelemkeltésre alapozza Orbán Viktor hatalmának megőrzését célzó választási kampányt. Ennek érdekében folyamatosan hazudik a migrációval kapcsolatban. Muszáj, mert ha igazat mondana, azonnal kiderülne: nincs mitől rettegni...
Guillaume de Saint Preux 2017.07.31 23:50:00
@MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes:
Na nem Ausztria és Németország is mentesül ugye most nem megy a gnucsorda...
Guillaume de Saint Preux 2017.08.02 11:30:35
@sinus67:
Arra gondolok inkább hogy csak próbálkoztak de útjukat állja a Duna horvát területről meg visszaküldik őket de be kéne még jutni Szlovéniába is az meg nehéz. Úgyhogy a tolják a pénzt Törökországba addig jó míg meg nem gondolják magukat.
Ja Soros bácsinak lehet szubjektív véleménye, hogy a problémát hogy kell kezelni szerencsére nekem is.
Ezt pedig MUSZÁJ volt megírnom.
Szalai Szabolcs írása   Nem mindennapi "élményben" volt része annak, aki reggel az ATV-vel indította a napot. Hajnal Miklóst, a Momentum Mozgalom szóvivőjét a Start című műsorban kérdezték a hétvégi Nyitás Fesztiválról, amikor is az 5. perctől olyan médiatörténeti eseménynek lehettünk szemtanúi,…..
Guillaume de Saint Preux 2017.07.25 22:30:18
@vajdasagi: Most rettenetesen megrémült az LMP. Az LMP-nek azért is vége mert egy normális ember Schiffer is otthagyta őket.
Amúgy pedig a Momentum nem akar senkivel közösködni és az LMP sem fölösleges összeboronálni...
Guillaume de Saint Preux 2017.07.25 22:33:08
@Netuddki.:
Természetesen közpénzből a Momentum nem rendezett volna pártrendezvényt.. Ezt Ön honnan tudja ? Aki a húsos fazék közelében van mindenre képes nem kivétel ez alól a Momentum sem, mutatja mostani megnyilvánulása. Vérciki lenne, ha kiderülne honnan van a zsé....
Guillaume de Saint Preux 2017.07.26 20:14:47
@Balt: A másik az hogy hiába szimpatikus mondjuk valamennyire Schiffer ha mondjuk egy nyegle ficsúr momentumos indulna egyéniben az összes támogatásával tutira nem szavaznék rá. Én ugyanis mindig megosztom a szavazatomat...
Egy tabu téma, melyről hazánkban csak a médiából kaphatunk információkat, és a tudományos világ is kevésbé foglalkozik vele. Az erőszak és a szexualitás jelen van a börtönökben, de ennek okai nagyon összetettek, célok és motívumok rendkívül szövevényes hálóját szükséges megérteni ahhoz, hogy ezt a…..
Guillaume de Saint Preux 2017.06.28 17:58:03
Sándor öt év Ausztria után költözött vissza Magyarországra, és ha azt mondom, meglepte a magyar valóság, akkor nem mondtam semmit. Mégsem vág neki még egyszer, a poszt végén azt is elárulja, miért. Te is hazaköltöztél? Hogyan élted meg? Maradsz, vagy visszamennél megint? Jelentkezz a…..
Kedves Gulyás Márton! Láttam nem egy megmozdulásodat, ahol bizony a valamivel több mint 2 millió FIDESZ szavazó kapcsán megemlítetted: Ezek a szavazók meg vannak vezetve. Sokkal könnyebb a másikat megvezethető hülyének tartani, mint megérteni az érveit, és hallgatni rá. De tudom mit is várhatok egy…..
Guillaume de Saint Preux 2017.06.09 19:00:27