Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GC (törölt)

11 bejegyzést írt és 144 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Android KitKat és a Nexus 5 2013.11.07 16:12:58
Míg a világ jó része időzónától függően tökfaragással, ijesztgetéssel, józanodással volt elfoglalva, a Google megejtette a KitKat (ejtsd: kitket) kódnevű Android 4.4-es rendszer, és a hozzá tartozó referenciakészülék, a Nexus 5 bemutatkozását. Az újdonságok részben…..
Filmek, ahogy én látom Hitchcock 2013.09.25 13:39:36
Kicsit tudatlanul vágtam neki a filmnek, mert bevallom őszintén, nem sokat tudok Hitchcock munkásságáról. Először fel sem tűnt, hogy Sir Anthony Hopkins alakítja a főszerepet. Szerintem mindegyik színész alakítása kiváló, de akkor is a címszereplő visz mindent. Zseniális. A…..
Filmek, ahogy én látom Vérmesék 2013.09.25 12:56:20
Az utóbbi talán egy évben nagyon kevés olyan filmet gyártanak, ami igazán tetszene. Vagy elcsépelt a sztori, olcsók a színészek, vagy csak egyszerűen inkább nem kellett volna még egy bőrt lehúzni. Manapság már sajnos a nagy nevek sem jelentenek garanciát egy jó filmre. A…..
A film eddigi keresésem szerint nem kapott magyar címet. Ugyan rengeteg háborús, lövöldözős, akciós dirr-durr filmet láttam, bíztam benne, hogy ez egy kicsit más film lesz mint a megszokott. Mindezt abból következtettem le, hogy a szereplő gárda egy része nem hivatásos színész,…..
Rendkívül érzékletes példájával szembesülhetett a magyar újságolvasó annak, miként is terjed Magyarországon az antiszemitizmus, ha a két héttel ezelőtti (augusztus 24-ei) Élet és Irodalom Páratlan Oldalának Még Páratlanabb Glosszáin átrágta magát. Az oldalról eleve…..
Négy mag, 1,4GHz-es órajel, 1GB RAM, belső tárhely 16 vagy 32 vagy 64GB, még bővíthető microSD-vel, 4,8" átlójú, 720x1280-as felbontású Super AMOLED HD kijelző, 133g tömeg, 8,6mm-es vastagság, NFC chip, 8MP-es hátsó, 1,9MP-es első kamera. Mi van még? Full HD-s…..
A morgás joga Álomháború 2012.04.27 10:19:00
A kormány és a 18 évesek háborúznak. Álomháborúznak. Mert mit is akar a kormány? Megmondani, ki mit tanuljon és mi legyen ha nagy lesz. És mit akarnak a fiatalok? Saját álmaikat követni, tudásukat, tehetségüket a legjobban kibontakoztatni, komparatív előnyeiket kihasználni. Az…..
GC (törölt) 2012.04.27 16:18:22
Az a baj, hogy az én véleményem, illetve a posztoló véleménye is csupa sztereotípia.

Szóval míg a középiskolából kiszakadt diákok jó ha fele tudja mit is akar kezdeni az életben, vagy felveszik a hőn áhított karra, vagy nem.
Nagyon sokan mennek ilyen hűűűűűű..áááá basszameg legyen közgáz. És akkor megy a közgázra. Kismillió társával együtt. És akkor lesz rengeteg közgazdászunk (amúgy mi a fasznak, van belőle 10millió itthon). Vagy elmegy jogásznak, és hopp, abból is van sok.

De fizikai munkára senki nem megy, mert érdemi munkát végezni büdös. Kérdem én. Az a jogász, aki a jó kereseti lehetőség, és/vagy akármilyen indíttatásból végezte el a kart, annak ki fogja megépíteni a házát? Ki fogja rendberakni a csilliárdokért vásárolt telkén a kertet? Ki fogja legyártani a kasztöm nyílászárót? Ki fogja felrakni a csempét a fürdőszobába? Senki, mert nem lesz, aki a dolgozzon, aki a GDP-t növelné.
Ha mindenki a szellemi/pénzügyi/gazdasági szektorba megy, akkor másik oldalon nem lesz senki, akinek mondjuk a pénzügyeit intézzék, eltőzsdézzék a keservesen megkeresett tartalékát, akinek elárverezzék a házát/kocsiját, vagy mondjuk a jogi képviseletét ellássák.

Ezzel van a baj.

A szüleink, és úgy amióta a világ a világ a szülők a legjobbat szeretnék a gyerekeinek.
"menjen a gyerek egyetemre, mert majd jól fog keresni, eltart stb."
Aztán a gyerek majd a sok százezer/millió forintos tanulmányok után nem tud elhelyezkedni, és 25-30 évesen még mindig a szülőkre vannak hagyatkozva.

Szerintem még jó pár évtizedre elegendő jogászunk, pénzügyi tanácsadónk és bankárunk van.

köszönöm a türelmet.
GC (törölt) 2012.04.27 16:44:11
@janper:

A tévét majd megtervezik a sárgák. Magyarországon szinte már semmit sem tudunk gyártani, mert kevés a szakképzett ember.
Csupán arra szerettem volna rávilágítani, hogy túl nagy az a réteg, aki effektíve nem végez termelő munkát. Ha nincs termelés, akkor nincs GDP. Ha nincs termelés, nincs mit eladni, a sok diplomásnak meg nem lesz munkahelye.
GC (törölt) 2012.04.27 16:56:01
@d.hardman:
Hát, azért ívhegeszteni, CnC marót kezelni sem egyszerű.
Rutin, tény, de időigényes, és több hasznot hoz mint egy frissen szabadult jogász kollega.

Chico végülis leírta a miértek egy részét.
Mivel minden majom elmegy "sláger" szakokra, olyannyira felhígult a szakma, hogy nagyítóval kell keresni az értelmes embereket. Akkor inkább mentek volna el ládacipelő parasztoknak az ilyenek.

Még az iskolában ki kellene derülnie annak, ki az aki életképes, és ki az aki nem. Ezt egy szakmában viszonylag könnyű megitélni, de egy vizsgán nem feltétlenül mondja meg a papír, hogy az illető komolyan tanult, vagy csak két kocsma között pár nap alatt beseggelte a tanagyagot.

Ha jól érzem, már megint azok rinyálnak a mondandóm ellen, akik 1. középszerű diplomás dolgozók, 2. soha nem tettek keresztbe egy kibaszott gyufaszálat sem.
Aki ért ahoz amihez kell, az meg miért nem marad a seggén? Minek hőzöng? Divat minden ellen tiltakozni?
  Kösz, HáZsé. Ez kellett, főleg az eredeti meg hácsé után. Akik 1990 után születtek, azok valódi hősök, olyasféle igazi hollywoodi mindent túlélő fenegyerekek. De tényleg! Gondolj csak bele, az 1990 után születettek, azaz MI, kész csoda, hogy életben vagyunk. Nekünk…..
Egy közösségi portálon bojkottra szólít fel egy bejegyzés, amelyben a Wizzair-t jelölik meg a Malév csődjének elsőszámú okozójaként. Szerinte a fapados légitársaság volt az, aki feljelentette a Malévot az Európai Bizottságnál. Mint ismeretes, tavaly novemberben és decemberben…..
Én nem posztoló vagyok, csupán a blog olvasása közben felfigyeltem a "thai lányok: semmi cicó" bejegyzésre, és az érdekelne, hogy valahogy meg lehetne-e tudni annak a masszázsnak a címét, amiről a cikk szólt? Mert én szeretnék elmenni egy ilyen ropogtatós masszázsra,…..
A CHIP Magazin februári számának dvd-mellékletén legós tartalom van. Egyszerűen csak annyit írnak róla, hogy a legó teljes világát elrejtették a korongon (exkluzív videók, útmutatók, programok). Valaki látta már? Érdemes megvenni (a címlap szerint egyébként épp most…..
Ha nekem annak idején ilyenem lehetett volna! Talán ez iránti sóvárgásom tudatalatti emlékének köszönhetem, hogy bő egy évvel ezelőtt pont ezzel kezdtem újra a legózást. I. Alapadatok Neve: Tanker TruckSorszáma: 6695Témája: TownKiadás éve: 1984Kockaszám: 106Minifig: 1Ár:…..
Na, hát majdnem vége lett a blognak, de inkább folytatom.Leszögezném, hogy Tom Cruise nem a kedvenc színészem. Egy kis erőszakos törpe, aki a rámenősségével hódít. Minden filmjében a legjobb csajok, legszuperebb járgányok, és természetesen hihetetlen akciók jelennek meg. Jó, ez…..
Micsoda karácsony! Nem elég, hogy az elmúlt héten degeszre tömtük magunkat a jóságos Google által 10 centesre varázsolt alkalmazásokkal, most az egyik legnépszerűbb fotós program, a Camera 360 Ultimate verziójának ára csökkent 3.99$-ról 0$-ra. Az app egy sor érdekes, vicces…..
"Nehéz olyasvalakit találni, aki szeret, úgy igazán. Akivel meghitten lehet beszélgetni, akivel nem csak sport a szex” – posztolónk szomorú, mert fél éve nincs senkije. Lányok, ha nem akarjátok egyedül tölteni a Karácsonyt, tudunk nektek egy jó partit. És: Hogy ne…..
„A lány rendszeresen homlokon csókolja a kutyát és egyszer úgy tűnt, mintha szájon is csókolná, de nem néztem oda. És most smárolj a csajjal!” – a pasi hamarosan válaszút elé állítja a kedves barátnőjét, mert vagy ő, vagy a kutya, de a kettő együtt nem fér…..
Két okból foglalkozunk a Holdon hagyott amerikai műemlékek köré kijelölt két kilométer sugarú körökkel, amik a NASA ajánlása szerint tiltott zónának minősülnek. Ahogy a Fehér Ház is az: a Google által szponzorált Lunar X PRIZE verseny résztvevőinek holdjáróit szállító…..
GC (törölt) 2011.12.01 14:52:35
Akvarium install címmel tartanak kiállítást a XIII. kerületi Kika lakberendezési áruházban. Gyönyörű, egzotikus halakat lehet megcsodálni, viszont az egyik akvárium könnyen lehet, hogy bűncselekményt valósít meg. A kedvtelésből tartott állatok tartásáról és…..
Ez a film, egy újabb hatalmas ötlettel gazdagított.A sztori.A névtelen író (Bradley Cooper) alkotói válságba kerül. Barátnője elhagyja, és ráadásul a kiadója is őrjöng, mert nem adta le időben a készülő könyv első részletét (mivel egy szót sem sikerült kicsikarnia…..
Ismét egy angol film. Az utóbbi időben egyre több brit filmet van szerencsém megnézni. Nem tudom, hogy a sivár érdeklődésemnek, vagy a bővülő termésnek köszönhetően, de tetszenek ezek a filmek (mint pl a Postamester). Nem élvonalbeli, sokmilliós háromdés lövöldözős akció…..
Ezt a filmet kb. 1,5 éve egyszer elkezdtük suliban nézni. Nem mint tananyag, hanem a Microsoft és Apple harcát (informatika). Sajnos nem jutottam a végéig, mert el kellett indulnom. De most megszereztem, és megnéztem. Egy picuri kis közöm azért van az informatikához, így tudom hogy ki…..
Érdekes egy film volt. Kár, hogy nem olvastam el előre a leírását. Na mindegy, túlrágtam magam rajta.A sztori:A film, egy egyetem kollégiumában játszódik, ahol főhősünk (Sara Matthews) első nap máris beköltözik. Szobatársnője (Rebecca) csak éjszaka érkezik, míg Sara az…..