Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FionaG

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiabálás és röpködő papi pofonok, erőszakkal és kirúgással fenyegetőzés, kötelező misék és körmenetek hétvégén és az ünnepek alatt, megfélemlített és tehetetlen tanári kar. Így festette le számunkra egy kétségbeesett szülő egy Bács-Kiskun megyei általános iskola mindennapjait, mióta pár éve egyházi…..
"A ma már több vidéki nagyvárosban is elérhető cég villámgyors karriert futott be. Olvasónk levele alapján talán túl gyorsat is, és már, nem tudják tartani a lépést az igényekkel." - írtam tavaly nyáron. Azóta én is kipróbáltam, és bevallom, nekem nem jött be a rend és tisztaság elérése helyett az…..
Az elkövetkező fél év felért számomra egy rémálommal, folyamatos fájdalom, irritáció, égető érzés, gyakorlatilag minden nap a túlélésről szólt. Nem volt olyan ülő-, álló-, vagy fekvőpozíció, mely alatt nem éreztem volna az irritációt, belegondolni is szörnyű, hogy mi lett volna velem, ha fizikai…..
FionaG 2017.03.29 09:17:20
Az olvasással nagyjából a műtét utáni robbanásszerű székelésig jutottam. Annyit fűznék hozzá, hogy megfelelő táplálkozással biztosítani kell a puha székletet, persze már a műtét előtt is.
A gyógyulásban aktív szerepet kell vállalnia a betegnek is, akit a szükséges teendőkről tájékoztatni kell. Ahogy látom, ez nem történt meg.
És most hálából hadd reklámozzam Dr. Bánfalvi Péter proktológus oldalát:
www.aranyeresseg.hu/
Sok-sok információval szolgál - magyarul - a témáról.
Engem ez az orvos műtét nélkül, kettő vizit árán kigyógyított egy tíz éve tartó végbélgyulladásból, amit mások tévesen aranyérnek néztek.
Az ő rendelőjében mind szakmailag mind emberileg nagyon magas szintű szolgáltatásban volt részem.
A végbélről tréfálkozni szokás, de akinek volt már vele gondja, az tudja, hogy milyen fontos szervünk ez is.
A posztolónak végleges gyógyulást kívánok, és azt, hogy túl tudja tenni magát az őt ért sérelmeken.
Sokan esünk abba a hibába, hogy magasabb hőfokon mosunk ki egy-egy ruhadarabot, mint ahogy azt szabadott volna, emiatt pedig összemegy a ruha a mosásban. A second hand boltokban egyébként sokszor találunk ilyen darabokat, amiknek egyébként semmi baja nincsen, így akár luxus…..
FionaG 2017.03.22 17:21:31
  Mivel a magyar viszonyokat nem nagyon ismerem ezen a téren, elmesélem, hogy mit tapasztaltam itt Németországban az iskolás gyerek körében a „pénzgyűjtésről”. Többször, több helyen találkoztam már a jelenséggel, amikor iskolás gyerekek valamilyen célra pénzt gyűjtenek. És -nem meglepő módon-…..
Legyen tél vagy nyár, minden évszaknak megvan a maga vezető típusa és stílusa. Néha csak mosolygunk, olykor morgolódunk rajtuk, meg aztán sokszor el is felejtjük, hogy mi magunk is tudunk sokfélét produkálni az utakon. Csokorba szedtük a kedvenceket, az évről-évre visszatérő stílusjegyekkel. 1.…..
Mindenről beszélnek Madonna táncosai. Felfedik a popkirálynővel való turnézás hátterét és kendőzetlenül beszélnek, mennyire megviselte őket. Videók a tovább mögött!..
A pécsi lakásétterem csak pár hónapja működik, szinte mindig teltházzal. Az ország számos pontjáról, sőt külföldről, még New Yorkból is érkeznek vendégek, legtöbben visszajárnak. Miben állhat a kezdeményezést működtető Színes Gyöngyök Egyesület receptje?..
A minap megtudtam, hogy családomban nem is én vagyok a „családfő”. Telefonos felmérésben vettem részt, ahol a demográfiai adatoknál a hölgy fahangon nekem szegezte a kérdést: a háztartásban egyébként ön a családfő? Nem tudtam hirtelen válaszolni, nem beszéltük meg a…..
  A kismamák évtizedeken keresztül ünnepelték az eldobható pelenkákat, ami megszabadította őket a kakis pelenkák mosásának rémképétől. Azonban semmi sem tart örökké. A Magyar Fenntarthatósági Csúcson a textil pelenkákat népszerűsítő, közösségépítő kezdeményezésével, a Textilmamival nyert Ozone…..
Ne igyál kávét, a turbulencia miatt nem kell aggódnod, és ha a telefonod bekapcsolva marad, az sem jelent biztonsági kockázatot. Az Independent-ben jelent meg ez a kissé fura cikk ma. Nos, kíváncsi vagyok, mit szólnak ehhez a magyar olvasók. Amikor legközelebb repülőre szállsz,…..
FionaG 2015.11.02 14:54:03
@zoli_: Engem már ébresztett fel a légikísérő tengerentúli járaton azért, mert a takarótól nem látszott, hogy be van kapcsolva a biztonsági övem. Szóval igen, be kell kapcsolni, nem csak ezért.
Nem is akármilyenre van „összerakva”. Nyilván nem véletlen, hogy a négyzetméterára a 2 millióhoz közelít. Hatalmas egybe nappali, konyha, étkező teljes alsó szint (egyik fele) egy térben, néhány különleges ötlet és megoldás és csodás kert jellemzi dióhéjban a minimalista…..
Alimento Norbitoxikózis 2015.09.13 11:31:14
A hazai wellness/fitness piac megkerülhetetlen eleme a Schobert Norbert által életre hívott Update rendszer. Így aztán végső soron az is előre látható volt, hogy előbb-utóbb ebbe a témába is bele kell harapni. Aktualitását adja a dolognak, hogy megjelent a „A Nagy Kalóriahazugság” című könyv,…..
FionaG 2015.09.14 10:10:52
Bármilyen meglepően hangzik, de nagyon  sokan szinte megkönnyítjük a betörők dolgát. Többnyire azért, mert képtelenek vagyunk a betörők fejével gondolkodni. A biztonsági kérdésekhez egyébiránt nálunk,  mint a focihoz, szinte mindenki ért, - az eredmény is körülbelül…..
Nincs ebben a sztoriban semmi, csak egy történet egy ellopott és megtalált autóról, ami végül mégsem lett meg. Mert csak. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Nekem megvan erről a kérdésről a véleményem, mert elég sok macskát mentettem már, ezt ki is fogom a poszt végén fejteni. De azért igyekszem tárgyilagosan felsorolni a pro és kontra érveket a benti és a kinti tartásról. A benti tartás és a kijárás hívei között komoly viták szoktak lenni, nézzük…..
FionaG 2015.04.07 09:03:15
@Mészáros Laci: Azt tanácsolom, hogy NE MENJ KI, bírni fogod a bezártságot, csak azért akarsz kimenni, hogy macskákat gyilkolj.
FionaG 2015.04.07 15:22:51
@Mészáros Laci: A toxoplaztmózist terhes nőknél szűrik és kezelik, így a magzat nem károsodik. Érdekes módon nem is minden macskatartó fertőződik meg vele.
Egyelőre kevés a konkrétum a Germanwings fapados légitársaság Barcelonából Düsseldorfba tartó járatának keddi katasztrófájával kapcsolatban, ugyanakkor kimondhatjuk, a tragikus esemény sokkolta a repülős és a civil társadalmat. A repülés a legbiztonságosabbnak tartott…..
FionaG 2015.03.25 17:26:35
@Béla Forgó: teljesen egyetértek veled!
Nincs remény. 2011-ben az andrológus a lelet fölött közölte férjemmel, hogy ilyen értékekkel, ha egyszer azzal fogadom otthon, hogy spontán várandós vagyok, gyanakodjon a postásra. Így próbálta viccesen tálalni, hogy nincs más megoldás számunkra, csak a lombik, azon belül is az ICSI. Az első…..
Drága Réka! Olvastam leveled, és mit mondjak, nagyon köszönöm. Jó, hogy időben szóltál, nem vettem még meg a neked szánt csokrot, sem a félárú múzeumjegyet. Most akkor nem is fogom. Mert közölted: nem kéred. Azt is megírtad szerencsére, mit kérsz nőnapra. Azaz dehogy…..
(A Music FM reakcióját a poszt végén olvashatják.) A Kettős Mérce blog a Gumiszoba blogra hivatkozva írt arról, hogy a Music Fm Önindító nevű műsorában az eredetileg is eléggé nőgyűlölő "Szőke, vagy gyereket szeretnél tőle? nevű játék szerda reggel "Szőke, vagy…..
FionaG 2015.03.05 09:04:52
Az álomgyár rengeteget tett azért az elmúlt évtizedekben, hogy a hekkereket szinte szuperhősökként ábrázolja - a filmeknek köszönhetően rengetegen azt hiszik, egy billentyűzettel és internetkapcsolattal a világ a lábai előtt hever annak, aki ért a hekkelés misztikus…..