Regisztráció Blogot indítok
Adatok
I_Isti

0 bejegyzést írt és 3495 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyes zsidók nem mindenre emlékeznek, de a zsidóság együttvéve mindenre. Minden fontosabb eseményről pontosan tudjuk mikor történt, az milyen nap volt az adott héten, sőt, sokszor azt is, hogy melyik órában. Pontosan tudjuk Isten mikor teremtette a világot, mikor volt az özönvíz, mikor volt az…..
I_Isti 2019.11.06 09:48:18
Kedves A. J. Megyeri, a blog nagyon nagy hibája _szerintem_ hogy nagyon keveri a zsidó meséket, és a bibliai tényeket. Lehet, sőt biztos, hogy ezekben a mesékben van erkölcsi-filozófiai tanulság, ami tényleg összhangban van a bibliai kinyilatkoztatással, de a magyar társadalomban még az alapvető bibliai ismeretek sem gyökereznek elég mélyen ahhoz, hogy egyáltalán ezt a tanulságot meg tudják érteni. Lásd még a fenti hozzászólók némelyike.

Egyébként meg soha nem az volt a kérdés, hogy ki Ábrahámnak az apja, hanem hogy ki, és kik Ábrahámnak a leszármazottai, és leszármazottja - vagyis magja?

Mózes I. könyve:22:17 Hogy megáldván megáldalak tégedet, és bőségesen megsokasítom a te magodat mint az ég csillagait, és mint a fövényt, mely a tenger partján van, és a te magod örökség szerint fogja bírni az ő ellenségeinek kapuját.
Mózes I. könyve:26:4 És megsokasítom a te magodat mint az ég csillagait, és a te magodnak adom mind ezeket a földeket: és megáldatnak a te magodban a földnek minden nemzetségei;

A "tenger fövenye" - például Ézsaiás könyve:10:22, -ben, a zsidókkal van összefüggésben, ugyancsak a Hóseás könyve:1:10-ben, míg pl a Jeremiás könyve:33:22-ben a tenger fövenye inkább Dávid magvára, és a lévitákra vonatkozik, illetve itt előbukkan érdekes módon az "ég serege" is, ami szerintem csillagokra vonatkozik, és így utalhat az Ábrahámnak adott ígéretre.

Na de ki az az EGY "mag", az I. Móz. 26:4-ben, akiben "megáldatnak a "... " a földnek minden nemzetségei;"?
I_Isti 2019.11.08 09:14:59
@agarik: "Kedvesem, a Bibliában nincsenek tények,"

Az tény, hogy mi van benne, meg mi nincs. A többi a körítés.
I_Isti 2019.11.08 09:35:02
@agarik: "Tekintve hogy fordítottam a szöveget (angolból), elhiheted nekem."

Alapjáraton az az ember, aki ilyet állít hiteltelenné válik. Csak szólok.
("A" Talmud ugyanis legalább egy könyvespolcnyi könyvet jelent, még eredeti arámi és héber nyelven is, angolul meg 72 kötetes fordítása van, hogy azt te nem fordítottad sehova, az biztos! Ráadásul a puszta értelmezéséhez olyan történelmi-kultúrfilozófiai, zsidó vallásjogi ismeretek szükségesek, amivel biztosan nem rendelkezel.)

lásd még: tenyleg.com/index.php?action=recordView&type=places&category_id=3866&id=959950
Régóta lebegtettem már, hogy lesz egy ilyen cikkem, de mivel nem vagyok jómagam sem meggyőződve a kvóta 100%-os jóságáról, elég nehéz érvelnem mellette. De ellene is, mert látom, hogy egyes rétegeknek semmilyen más esélyük nem marad, csak ha megkövetelik tőlük a kvótázást. Egy ideális szemléletet…..
I_Isti 2019.11.06 09:12:56
@jobangel: "Neked igen, de valójában meg nem. Ha női kvóta van, akkor az azt jelenti, hogy nőket is behívunk állásinterjúra, adunk esélyt. Azonosat. "
Bocs, de ez tényleg nem így van! A cégnél, ahol dolgozok például van egy vállalás a tulajdonos részéről (jellemző módon német a fő-fő tulajdonos) ami szerint a felső vezetők 30%-a nő lesz nemsokára. Namost hét, esetleg nyolc darab felsővezető van a cégnél, és az egész kvótázás totális hülyesége ebből is kiviláglik, ugyanis 7-nek, vagy 8-nak mennyi a 30%-a? Így akkor hány nőt kell felsővezetői munkakörben foglalkoztatni?
A 43 éves Rémes Gyula 2018 decemberében halt meg a Westminsternél, tragikus körülmények között. A Guardian nemrég hosszú cikket szentelt sorsának és az ügy jelentőségének. Ezt foglaljuk most össze...
Mindenkinek eljön az életében az a pillanat, amikor belenézel a tükörbe, és nem Te nézel vissza saját magadra. Velem is így történt. Ekkor mondtam azt, hogy elég volt. Szeretnék végre az az ember lenni, aki én vagyok, szeretném felvállalni önmagam és nem megfelelni szeretnék, hanem boldogan…..
Tarlós úr leköszönt a főpolgármesteri székből, ezentúl a kormány oldalán lesz jelen tanácsadóként, a stafétabotot pedig átvette az ifjú kihívó, Zugló expolgármestere, Karácsony Sándor, izé, Gergely. Sok sikert kívánunk mindkettejüknek, de jelen bejegyzés célja az új főpolgármester szembesítése a…..
Hihetetlen tények és szenzációs fotók a világ legsúlyosabb pénzügyi, gazdasági krachjáról és az azt követő évtizedből...
I_Isti 2019.10.25 08:24:19
@Lord_Valdez: Ja-ja, valami olyasmi volt, hogy magasabbak voltak a részvények áremelkedéséből származó hozamok, mint a hitelkamatok, így az emberek hitelből vettek részvényeket. Egész addig, amíg a részvények áremelkedése tartott tök jó volt, aztán amikor kipukkant a lufi, akkor sokaknak elúszott minden pénze, meg még ráadásul el is voltak adósodva. És ezek után még ki is rúgták őket.
Másfél hónapig tudtam titkolni a Szerelmünket, majd egy váratlan pillanatban kaptam egy üzenetet Anyutól, hogy jobb lenne, ha elmennék egy szintén leszbikus barátnőm mintájára külföldre, mintsem itthon csodásítom magam. A hírem hamarabb megelőzött, minthogy lett volna elég bátorságom elé állni.…..
I_Isti 2019.10.25 08:09:30
@MAXVAL bircaman közíró: Nem jó a földikutyás sztorid, mert nincs benne szó a "nemváltó" műtétekről. A "fejlett-tudatú" társadalmakban már olyan is van, hogy _három_ éves gyereket operáltatnak át az lmbtq...xyz mozgalom csodálatos aktivistái. Az "átoperálás" pedig férfiak esetében egyértelmű kiherélést jelent.
Persze nem azzal kezdődik a show, hogy lmbtq aktivisták kirúgatják a munkahelyükről azokat, akik rosszallóan néznek két ocsmánkodó pasit, hanem ilyen behülyített emberkék által írt érzékenyítő blogokkal.
"Reménykedhetsz ugyan, hogy a katasztrófa elkerülhető, és érezheted magad még frusztráltabbnak és dühösebbnek a világ cselekvésképtelenségétől. Vagy elfogadhatod, hogy jön a katasztrófa.(Jonathan Franzen)" - a fentieket és hozzájuk hasonlókat írt le Jonathan Franzen író a New Yorkerben nemrég,…..
I_Isti 2019.10.22 15:25:28
@midnightcoder2: "Igazából nem is igen van ilyen életmód."
Szerintem van. Kb. önellátó szintű paraszti gazdálkodás a múlt század elejéről. Még lóval szántani, és még kézzel kaszálni. A szemetet komposztálni, csak a kertben kapirgászó csirkéket enni, és a saját, moslékon is hízlalt disznókat. Nincs műanyag csomagolás, nincs áramfogyasztás, nincs mobiltelefon, internet, nincs vasaláskönnyített nejloning, de tampon sincs és intim betét sem. És ha valaki csirkepörköltet akar enni, akkor az asszony elvágja a csirke nyakát, és pörköltösíti.
És ha a jégeső vagy árvíz, vagy aszály, vagy akármi elveri a termést, akkor szívás van, és nagyon intenzív fogyókúra.
Olvasónk Babaváró Hitelt igényelt és egy érdekes fordulatra bukkant. A bankok nem kérhetnek ügyintézési díjat, de a lenti sztori szerint ki lehet úgy hozni a hitel folyósítását, hogy megjelenjenek a külön költségek. Más banknál valaki járt már így? Tapasztalat? Hosszas számolgatás, morfondírozás…..
Több mint kétszázezren látták a Totalcar Mesterkurzus eseményéről készült videót a youtube-on, melyben Hanula Barna, a győri Széchenyi István Egyetem Audi Hungária Járműmérnöki karának dékánja beszél arról, hogy Meddig lesznek dízelek, mikor tűnnek el a benzinesek? Rögtön az elején leszögezi, hogy…..
Az MTI Fotóarchívumával közösen indított sorozatunk Színes mindennapok címmel 1958-től minden évet érintve igyekszik bemutatni a magyar mindennapokat sosem látott archív, színes felvételeken. A legutolsó bejegyzésünk a sorban 1970-ig jutott, ma a következő két évet érintjük. 1971. január 18. A…..
Nem sok izgalmasabb időszak lesz az életedben annál, mint amikor frissen kineveznek valamilyen menedzseri pozícióba. Már az elején választanod kell, hogy vezető, vagy Főnök akarsz-e lenni: arra az esetre, ha a második mellett döntesz (ami teljesen érthető), összeállítottunk neked egy útmutatót arra…..
Az élet kinek édes, kinek keserű, de mindenkinek rohadt gyorsan telik. Folyton rohanunk, soha nem érünk rá semmire, nem érjük utol magunkat, be vagyunk havazva, elborítanak a teendők, semmit sem tudunk normálisan megcsinálni. Ki tehet erről? A kegyetlen élet és az őrült világ, amiben élünk. Ki tehet…..
Időnként munkahelyünkön előfordulhat, hogy nem sikerül elvégeznünk a ránk bízott feladatot. A fizetésünket ennek ellenére szeretnénk továbbra is felvenni: az ilyen helyzetekből sikeresen kivághatjuk magunkat egy jól irányzott kifogással. Ehhez segítségül összeállítottuk az instant, bármely…..
A programozó is ember, csak különb, mint mások. A saját kódom soha nem hibás, csak meg nem értett. Mindenki más kódja szar. A fejvadászok létezésének egyetlen célja, hogy saját felsőbbrendűségemet igazolják: ha elfogadok egy ajánlatot, kegyet gyakorlok a világ felé. Bármennyi fizetést is kapok,…..
I_Isti 2019.09.30 08:39:37
@midnight coder: "hogy az egészbõl kipottyanó Excel táblában neki tetszõ adatok legyenek."
Ez nem egészen van így, ugyanis végeredményül egy darab, maximum három slide-os power point prezentációt akarnak, maximum 12 pontos betűkkel, amit klasszul lehet mutogatni, (mutogatni lehet, látni viszont nem!) és ami nagyon fontos, hogy _egy_ darab számot. (Mondjuk egy olyan bonyolult idősorra, amit legalább három-négy diagrammal lehetne normálisan bemutatni, vagy egy minimum háromdimenziós statisztikai táblával.)
Az idők folyamán rengeteg írás jelent meg a római birodalom bukásáról Montesquieu 1734-ben megjelent elmélkedéseitől napjainkig. A közelmúltban egy német kutató 210 olyan jelentős művet számolt össze, amely a birodalom végnapjairól szólt, de mindegyik csak társadalmi-politikai magyarázatokkal…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Évszázados szokás, hogy a judaizmus legszentebb helyén, az egykori Szentély utolsónak megmaradt faldarabjánál, a Siratófalnál a zarándokok és imádkozók, zsidók és nem zsidók levelet írnak kéréseikkel, vágyaikkal esetleg hálájukkal Istennek, ezt a papírt aztán a fal kövei közti résbe dugják. Honnan…..
I_Isti 2019.08.30 06:52:03
@kvadrillio: Egyszer egy barátom arrafelé járt, és ha már így volt, megkértem, hogy tegyen egy papírt az imáimmal a fal résébe. Csak három dolgot kértem a papíron, de mind a három teljesült.
      Nem szeretnék most egy dühös postot írni. Azt sem szeretném, ha minden másfeledik komment arról szólna: ezt hozta a feminizmus. Mert aki ismeri az országot, amiben élünk, az tudja, itt bizony családon belüli erőszak van sok helyütt, a komondor löki fel a feleséget és vállalatvezetők…..
I_Isti 2019.08.26 09:07:28
@rezsöatya: Kíváncsi vagyok! :)

Cserébe mondok én is egy sztorit: a nagyobbik fiam, aki most már tényleg nagy, kb 185 cm-es, akkoriban még csak kb 3-4 éves volt. Szokásos játszótéri kör, homokozó, hinta satöbbi. És akkor egyszer csak nagyjából azonos pillanatban jutott eszébe egy kislánynak, meg neki, hogy akkor ő most hintázni szeretne. A hinta az egy szűk keresztmetszet matematikailag, merthogy n darab gyerek van, de csak n-k darab hinta, ami azt jelenti, hogy a) sorban állás a hintára, b) valamilyen más módszer, amivel eldől, hogy ki hintázik. Szóval kiscsaj meg kissrác elkezd rohanni a hintához, persze a fiam ér oda elsőként, de a kiscsaj jól föllöki. (Na, gondolom magamban ez egy "jó" problémamegoldás.)
A fiam meg néz, hogy akkor most mi van? Normális nem feminista (a helyes kifejezés feminpicsoid, de ezt nem szeretem használni, pedig ez az pontos szakkifejezés rá) világban anyuci odamegy a lánykájához, elmagyarázza neki, hogy ez nem egy éppenséggel helyes szociális viselkedésforma, és arra kötelezi a lányát, hogy kérjen bocsánatot, és kérje meg a fiút, hogy hadd hintázzon ő először.
Ehelyett mi történik a feminpicsoid világban?
Anyuci helyeslően bólogat a lánykájának, hogy milyen jól csinálta.
Én meg mondom a fiamnak, hogy á, hagyjad, gyere építsünk egy klassz várat alagúttal.

Tanulság?
I_Isti 2019.08.26 12:08:57
@fuszujka: Egyszer egy igazi kocsma ajtajában az egyik kolleganőm majdnem föllökött, amikor én akartam először belépni... :)
(Jó, nem késdobáló volt, de nem is vendéglő, hanem rendes kocsma.)
  Lehet mindkettő, de ne keverjük sem a sorrendet, sem az okokat. Nagyot robbant az egyik kólás cég legújabb kampánya. Érzelmekre ható kreatívval és üzenettel állt elő: a szerelem, az szerelem, légy homoszexuális, leszbikus, vagy hetero. És egy így is van, bárki identitásától függően választhat…..
A márciusi merénylet után betiltották a félautomata fegyvereket az országban, ám a tulajdonosok kártérítésért visszaszolgáltathatják azokat. Sokan éltek is a lehetőséggel. (Fotó: új-zélandi rendőrség)..
Bizonyára mindannyian hallottunk már arról, hogy 2021-től be fogják tiltani az Európai Unióban a műanyag szívószálat. Sokakban azonban felmerül a kérdés, hogy miért lett hirtelen közellenség a szívószál, amit egyébként nagyon régóta használunk szerte a világon. Miért lett egyik napról a másikra…..