Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jancsó Andrea Katalin

86 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Budapesten közel 25 százalékkal voltak drágábbak az átlagos albérletek júliusban, mint egy évvel korábban” – derült ki a KSH és az Ingatlan.com közös lakbérindexéből. Augusztusban a budapesti kerületekben 120 és 295 ezer forint között mozogtak az átlagos bérleti díjak. A kollégiumi szobák sokkal…..
Miután nyilvánosságra került a Galvani hídhoz kapcsolódó útfejlesztések nyomvonalterveinek hatástanulmánya, minden szereplő aktívan próbál érdeket érvényesíteni. A ferencvárosi lakossági fórumon szinte teljesen értelmetlenül csak az Ecseri út 2x2 sávos nyomvonalterveket ismertették részletesen.…..
A Galvani híd beruházáshoz kapcsolódó úthálózat nyomvonalának ügyében lassan elérkezünk ahhoz a ponthoz, ahonnan már nincsen visszaút. Ma kiszivárgott az egyik online portálon a hatástanulmány, amely az egyes nyomvonalak tervezésére, vizsgálatára szorítkozott. A tanulmányból egyértelműen kitűnik,…..
Az Atlétikai Stadion beruházásához kapcsolódó környezetvédelmi hatástanulmányt lassan egy éve elkészítették a Nógrád Megyei Kormányhivatalban. Arról azonban senki nem beszélt, hogy ennek a nagy volumenű sportberuházásnak milyen környezeti hatásai lesznek, tekintettel arra, hogy az jelentős mértékben…..
Nem mehetek el szó nélkül a tegnap megérkezett fővárosi válaszlevél mellett, amely szerint a ferencvárosi Kiserdő "nem minősül fővárosi védelemre érdemes területnek". Dorosz Dávid klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettes, aki egyébként az egyik magyar zöld párt tagja is ugyan leírja…..
Ács Dániel 444-es újságíró tegnap ismételten olyan cikket közölt személyemmel kapcsolatban, amely a tények mellőzésével vágott össze különböző idézeteket tőlem. Erre most tények rögzítése mellett először és utoljára reagálok.  1. Parkolás - 2017 decemberében döntött úgy a képviselő-testület, hogy…..
  2019. április 9-én a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala a MÁV kérelmére a Budapest-Ferencváros-Kelebia vasútvonal fővárosi nyomvonalának megvalósítása tárgyában megadta a környezetvédelmi engedélyt.     forrás: Budapest- Ferencváros – Kelebia vasútvonal fővárosi nyomvonal –…..
        Jurák Kata újságíró a Magyar Idők förmedvényben az ápolási díj minimálbérre történő emeléséért tartott pénteki tüntetés kapcsán csak azzal tud foglalkozni, hogy kik szervezték meg azt, kihasználva egy újabb alkalmat egy kis soros-böffentésre.   Nem vagyok közvetlenül érintett, nem kell…..
Nem érdekes a városvezetés számára, hogy hűtlen kezelés bűntett gyanúja miatt nyomozás folyik a korábbi ingatlaneladások kapcsán, most egy rendeletmódosítással zöld utat nyitna az önkormányzati lakásvagyon csaknem korlátok nélküli elidegenítésének. A jelenleg hatályos rendelet szerint ugyanis "A…..
Egy önkormányzati képviselő élete sosem könnyű, de egy adattáblázatért semmilyen körülmények között nem vagyok hajlandó  a képviselői tiszteletdíjam sem több mint 3,5x-esét, sem több mint 2x-esét kifizetni. Még március elején beadtam a Ferencvárosi Intézményüzemeltetési Központhoz (FIÜK) egy…..
A Nemzeti Választási Bizottság 1,3 millió forintra büntette a Ferencvárosi Önkormányzatot, mert Hollik István fidesz-kdnp képviselőjelöltet túlreprezentálták a többi képviselőjelölthöz képest a kerületi újságban. Önmagában ebben már semmi meglepő nincsen, számos példa volt arra, hogyan értelmezték…..
Egy 2011-2012. évi történetet kell felevenítenünk ahhoz, hogy miért nem mehetünk el szó nélkül a Ferencvárosi Pinceszínház igazgatói posztjának odaítélése mellett. A márciusi képviselőtestületi ülésen ugyanis azt a Soós Péter rendezőt kívánja a városvezetés a színház élére kinevezni, akinek nevéhez…..
Ferencváros Ráday mesterhármas 2017.09.29 08:58:18
Az LMP hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz. Korábban már írtam arról, hogy a Fővárosi Önkormányzat a Ráday utca 10-12. szám alatti, közel 3000 nm-es ingatlan el kívánja adni. Az általa készített értékbecslés szerint az ingatlan értéke 1 milliárd forint, amelyet végül idén nyáron majd 3 milliárd…..
A felszámolás alatt álló VITUKI Környezetvédelmi és Vízgazdálkodás Kutató Intézet Nonprofit Kft. stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezet lett a legfrissebb Magyar Közlöny (pdf) szerint.    A felszámolás már évek óta húzódik, de a területre tervezett Atlétikai Stadion…..
A Közbeszerzési Értesítő ma megjelent számában fellelhető hirdetmény szerint Rudits Tibor cége (Kéményszervíz 1989 Kft.) nyerte el ismét a 2019. április 30-ig a Ferencváros közigazgatási területén elvégzendő kéményfelújítási munkálatokat.  Ugyan 6 másik pályázó is volt, de valljuk be az eredményen…..
A FEV IX. Zrt. (ferencvárosi vagyonkezelő) 2016-ban megvásárolt egy soroksári vízparti ingatlant abból a célból, hogy a területen "ferencvárosi diákok nyári táborozásához és szünidei programokhoz, illetve önkormányzati rendezvények lebonyolításához" helyszínt biztosítson.     Ma a…..
Jancsó Andrea Katalin önkormányzati képviselő ferencvárosi adománygyűjtő akciót szervez, hogy a rászorulók karácsonykor ajándékokhoz jussanak.   Az adventi időszakban izgalommal telve készülünk az ünnepekre. A szeretteink körében eltöltött napok, az otthon melege, a gondoskodás és a szeretet…..
Az LMP ferencvárosi szervezete felháborítónak tartja azt az ötletet, miszerint a 3-as metró felújítása keretében nem kerül sor a metróállomások rendbetételére. Nem elég, hogy a metrószerelvények „csak” egy bizonytalan körülmények közötti ráncfelvarráson esnek át, most Tarlós István főpolgármester és…..
Jött a hír: tervbe vették, hogy lezárnak számos budapesti metróaluljárót. A többség helyesli, hogy a hajléktalanok végre "eltakarodnak" onnan, eltűnik a piszok, a bűz és a hangulatot romboló valóság.  De vajon tisztában vagyunk-e azzal, hogy milyen állapotok uralkodnak a budapesti…..
A ma megjelent Közbeszerzési Értesítőből kiderült, hogy a Tűzoltó utca 33/a szám alatti lakóépületet egy konzorcium újítja fel közel 1 milliárd forintért. Az eredmény nem okozott különösebb meglepetést (igazából itt lenne az ideje lottózni), ugyanis a Tűzoltó 2016 konzorcium éppen azt a két céget…..
Számos kistelepülést megroppantott a túlárazásairól elhíresült mutyi, miután a várt támogatást nem kapták meg az uniós vizsgálat miatt. Ám mire ez kiderült, ők már hitelt vettek fel... Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelenleg 237 települési önkormányzatot vizsgál, mivel a gyanújuk szerint…..
A Lehet Más a Politika szerint elejét kell venni a korrupciós kockázatoknak az önkormányzatok működésében és segíteni kell az önkormányzatokat annak érdekében, hogy a rájuk vonatkozó jogszabályokat maradéktalanul betartsák. A Budapesti Korrupciókutató Központ (CRCB) múlt héten megjelent legújabb…..
Ferencváros Átlátható Olimpia? 2016.06.22 11:25:14
„A magyar olimpiai pályázatnak az összefogás és az átláthatóság, a becsületes munka és a nyílt szakmai párbeszéd, az érdemi konzultáció segíthet a legtöbbet” (Fürjes Balázs, a 2024-es olimpia megrendezésére vonatkozó budapesti pályázat kormányzati felelőse)   A fenti kijelentést figyelembe véve…..
Az elmúlt hónapok eseményei folytán nem csekély nyugtalanságot eredményez a ferencvárosi önkormányzat városfejlesztési és - rehabilitációs hosszú távú koncepciójának hiánya. A májusi képviselő-testületi ülésen újabb ingatlanokat adott magánkézbe a városvezetés. A Balázs Béla utca 24-28. szám alatti…..