Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Wintermantel Zsolt

53 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Újpestért Egyesület nagy múltú, polgári értékeket valló és közvetítő lokálpatrióta szervezet. 2006-ban például már elődöm, Derce Tamás is az ő támogatásukkal indult és lett sokadszorra polgármester Újpesten. Nekem is volt és van abban a megtiszteltetésben részem, hogy ezúttal is támogatóim között…..
WéZsé Az újpesti címerügy 2019.09.05 13:34:46
Szívügyem mindent megtenni az Újpestért, de a címer megváltoztatása kizárólag a tulajdonoson múlik. Erről beszélgettünk nemrég a 888.hu újságírójával...
Furcsa, de néha egy rosszakaratú megnyilatkozás döbbenti rá az embert, hogy micsoda érték birtokában van...
WéZsé A horgony lánya 2019.06.17 09:41:06
Raub Emőke mindössze 26 éves. Január óta kapitánya a Hullám nevű kirándulóhajónak a Dunán. Két ember köszönheti neki és legénységének az életét. ..
Magyarország 2004-ben vált az Európai Unió teljes jogú tagjává. Három év elteltével, az akkor következő költségvetési ciklusban már ennek megfelelő uniós támogatásokra voltunk jogosultak, amelyeket többféle célra, pályázati úton lehetett elnyerni. Újpest a kezdetektől pályázott ezekre a forrásokra,…..
Nem olvasható az aláírás, legalábbis én nem tudom kisilabizálni a kétségbeesett udvarló nevét, de tény, hogy Manczi a korabeli Újpesten nem viselte jól magát. Nem írt, nem is jelentkezett, így az epekedő szerelmeshez nem jutottak el a hírek Újpestről. Pedig Manczinak lett volna mit mesélni...
Tele van a hazai internetes és egyéb sajtó azzal a hírrel, hogy végre megépül az M3 metró meghosszabbítása Káposztásmegyerig. Mint a méhkas zúdult fel a közvélemény, pro- és kontra egyaránt. Pedig a hírek ebben az esetben nem fedik a valóságot. Ezt egyébként bárki beláthatja, aki megnézi a mostani…..
WéZsé Sz@rból várat 2018.09.24 16:40:30
"Augusztus 24. óta várja a vásárlókat az új Újpesti Piac. Napra pontosan egy hónapja. Ez az idő nem elég arra, hogy mérleget vonjunk, arra viszont igen, hogy összegezzük a legelső tapasztalatokat. Az biztos, hogy Újpest olyasmivel gazdagodott, aminek alig akad párja az országban. Ráadásul ezek nem…..
Polgári családba születtem, polgári erkölcsökkel egy nagyon nem polgári világba. Gyermekkoromat a Belváros kellős közepén töltöttem. Annyira a közepén, hogy még biciklizni is a Kossuth téren tanultam meg. Amikor az Echo TV megkeresett, hogy portréfilmet forgatnának rólam, nem hittem, hogy majd lesz…..
WéZsé Keresztény dzsihadisták 2017.09.06 19:00:54
Valamirevaló európai egy halom olyan értéket őriz, amely értékeket valamirevaló európaiként semmiért sem hajlandó megtagadni. Ilyen például a vallási tolerancia, a szolidaritás, a közös kultúrkincs és a közös történelem. A vallásgyalázás tehát egyáltalán nem tartozik ide...
WéZsé Újpest, Halott utca '78 2017.06.27 07:58:45
A hétvégén az M3-ra kapcsoltam. Nem különleges dolog ez, gyakran nézem ezt az adót, hisz az MTVA igenis hoz, hozott létre értékeket. Például az M3 csatornát, ahol a hazai televíziózásból kiveszettnek tűnt, de fájóan hiányzó egykori minőségi műsorok kapnak újra lehetőséget. Most éppen a Vakáció a…..
Wintermantel Zsolt 2017.06.28 05:08:59
@exterminador: mitől hamis?
Wintermantel Zsolt 2017.06.28 09:39:16
@Tökönrúgott Feleségek: Én is leírtam, hogy fáj a szívem a szűk utcácskákért és a kertvárosias környezetért. De az is benne van, hogy nekünk szerencsére három városrésznyi megmaradt belőle, és a mai napig szerves részét képezik Újpestnek. A cél az, hogy így is maradjon. A lakótelepek pedig kvézi lakóparkokká változzanak, nem a szó hagyományos, hanem parkvárosias értelmében.
Wintermantel Zsolt 2017.07.07 21:04:27
@Law enforcer: Illett volna rákattintani a képekre és megnézni, mi van melléjük írva, mielőtt sikerül ilyen kommentet kanyarítani.
WéZsé Több kifogás nincs 2017.05.22 12:06:25
Mikor idejött, sokat segítettem a belga tulajnak. Beilleszkedni, eligazodni, kapcsolatot teremteni. Többet is, mint egy magánvállalkozónak kellene. Talán nincs is olyan magánvállalkozó, akinek ügyét ennyire figyelemmel kísértem, segítettem volna. De hát mégiscsak az Újpestről volt szó...
Minden évben, Szilveszter környékén előkerül, és napokig, hetekig vita tárgya az éjféli petárdázás, tűzijátékozás. Sokakat szórakoztat, sokakat zavar. Elsősorban azokat, akik kisállatot tartanak. A helyzet az, hogy mindkét félnek igaza van. És mindkét fél a legdrasztikusabb eszközökkel akarja…..
WéZsé Forgószél, ami épít 2016.12.31 16:35:03
Már csak pár óra és véget ér ez az év. Mozgalmas volt, ahogy a többi is előtte. Épp virslit, lencsét, kenyeret vásároltam a piacon, amikor belém hasított a gondolat, hogy ez az utolsó ilyen évvége.  ..
A Life.hu kicsit elsiette az ENTER nyomkodását. Délután fél ötkor már feltették (kb két percig) a Konyhafőnök idei évadának nyerteséről szóló cikkeket. Én meg pont láttam. Kattints, ha nem félsz a spoilertől, és tényleg akarod előre tudni az eredményt. :)..
WéZsé Tények, puszta tények 2016.09.08 09:18:09
Az utóbbi napokban reflektorfénybe került az újpesti tömegsport és szabadidősport helyzete. Főleg az élsport támogatásával szembe állítva. Őszintén lehetünk büszkék erre - annak ellenére is, hogy a városunkat nem ismerő, messziről jött emberek ezúttal valóban azt mondanak, amit akarnak...
WéZsé Minden pirosfehérzöld 2016.06.09 12:11:47
Abban az évben születtem, amikor a magyar válogatott utoljára szerepelt EB-n. És épp nyolcadikos voltam, amikor utoljára jártunk világbajnokságon. Nekem nem lehettek élményeim arról, hogy milyen az, amikor az ember kontinensviadalon szurkolhat az országának. Eddig. Egész generációk számára…..
WéZsé CSI: Újpest 2016.04.29 20:39:47
Jól halad az új piac építése. Ehhez kapcsolódó feladat a Szt. István tér épületeinek hőellátását szolgáló, szennyvíz hulladékhő hasznosító központ építése is. Kevésbé cirkalmasan fogalmazva, a Városháza közvetlen szomszédságában föld alatti hővezetéket építenek. Aki járt arra mostanában, láthatja is…..
WéZsé Apa lettem! 2016.04.09 15:22:02
Sírjak, vagy nevessek? Nem tudok mit kezdeni a pletykákkal. Írtak róla könyvet, kutatták tudósok, megfejteni és főleg megérteni nem sikerült. A legtöbbször jót szórakozok rajtuk, de be kell látni, sokszor bosszantó, főleg ha a gyerekeimmel kapcsolatos...
Hetek óta böngészem a világhálót, és osztok meg érdekességeket különleges piacokról a világ minden tájáról. Piaclázban égek - szoktam mondani, ami nem csoda, hisz Újpest ismét nagy horderejű változás előtt áll: a város "középpontja" (nem geometriai, "csak" szociológiai értelemben) gyökeresen…..
WéZsé Csaltam menza-ügyben... 2015.11.26 17:44:51
Tudom, nem volt szép tőlem. Szerintem majd kapom is az osztást, hogy átvertem a szülőket. Meg, hogy oda a Mátyás király imázs. Csakhogy Mátyás király nem csak álruhás volt, de közismerten igazságos is. Az igazság pedig az, hogy menza ügyben nagyon sok az előítélet (a jogos…..
Ez a menzás sztori nem hagyott nyugodni. Ahogy több kollégámat sem. A Facebookon kialakult ádáz vita hatására úgy döntöttem: személyesen tapasztalom meg a megújult iskolai kosztot. Névtelenül, titokban, épp, hogy nem álruhában, mint Mátyás király. A tapasztalatokról,…..
Wintermantel Zsolt 2015.11.17 14:20:27
@scuynat: Az a lista az önkormányzat gazdasági szervezetének listája. Ennek alapján rendelik az ételeket az étkeztető cégtől, akik bizony nem látják, hogy kinek főznek. Ahogy a létszámból sem derül ki semmi, hiszen az összes iskolának ez a cég főz, és mindig változik a létszám, mert a gyerekek megbetegszenek, elutaznak a szülőkkel stb...
Wintermantel Zsolt 2015.11.17 16:11:15
@pushup: Nem a gyerek és a menza, hanem a gyerek, a menza, a szülők, a konyhásnénik, és a pedagógusok összessége alkot egy rendszert, ami meghatározza, hogy mi történik a menzai étkezés során. Ilyenformán tehát, ha csekély mértékben is, de az államnak és a konyhásnéniknek is van feladata a gyerekek nevelésében. Legalábbis, ami ez étkezést és a menzát illeti.
WéZsé Halloween-i tökfejségek 2015.10.31 12:28:05
Ma van Halloween napja. Vagyis inkább estéje, mert ez az ünnep a sötétséghez, a tűzhöz kapcsolódik. Akárcsak Szent Iván éjszakája. Egyre többször olvasom az utóbbi napokban, hogy sokan felháborodnak az új szokás miatt. Pedig szerintem ez butaság, mert a töklámpásos, maszkos,…..
WéZsé Az étel sója... 2015.10.26 21:08:35
Nemrég azon tanakodtam a Facebook-on, vajon mit kellene tennünk nekünk, szülőknek, és nekünk politikusoknak, hogy a menzareform okozta hirtelen "sokkot" átvészeljük, és kitaláljunk valami olyan megoldást, ami megőrzi a közétkeztetési szabályok kétségtelenül jó szándékú, s…..
Én már ahhoz a szerencsés nemzedékhez tartozom, amelynek csupán a diktatúra utolsó éveiről vannak személyes emlékei, de azért még emlékszem olyanra, hogy az iskolában október 23-a környékén szúrós pillantásokkal lehetett találkozni, ha valaki kiejtette a száján a forradalom…..