Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TSK

109 bejegyzést írt és 214 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még tavaly nyáron röppent fel a hír, miszerint minden idők legnépszerűbb asztali szerepjátéka, a Dungeons & Dragons új mozifilmes feldolgozást kap. Azóta szép lassan cseperegtek az infók, kiderült például, hogy a film hangulatában a Galaxis őrzőire szeretne hajazni, és sem titok, hogy több…..
TSK 2016.05.16 22:25:41
Ezt le kellett írnom! :D HATALMAS!!!..
Korábban már itt a blogon is is írtunk lakhelyünk egyik népszerű és általunk is igen kedvelt reggelizőhelyéről, a Napsütötte Sütödéről. Vas Krisztiánnal és Danival beszélgettünk az új helyről, a kialakításáról és a koncepcióról. Ők ugyanis a Dunakeszi és a Budai Napsütöttének…..
TSK 2016.03.08 15:14:43
@wrstjnethn: @Gekko Így van, ez az egész Hype értelmezhetetlen az élet körül,(vegetáció) eszköz és nem cél. Eszköz hogy ne haljunk ki, és kiszolgálja fajunk fennmaradását. Ebbe mondjuk bármi, ami nem vegetatív nem fér bele.
Persze mindenki úgy él, ahogy akar ;)
TSK 2016.03.08 17:24:55
@dumdidum42: Van ott egy ilyen kis kerék alakú bizbasz az egered közepén, azzal tudsz lefele görgetni. Szívesen ;)
TSK 2016.03.08 17:27:47
@mortullus: Szerintem kérdezd meg a srácokat mikor kelnek és mennyit dolgoznak a két üzlettel. Adok elérhetőséget, biztosan készséggel kielégítik a kíváncsiságodat...
Úristen, nincs nyitva a Teszkó Augusztus 20-án, honnan lesz így újkenyér?  Nem szeretnénk a profi hobbipékek szerepében tetszelegni, több olyan blog van, ami kiváló, és sokrétű infóval szolgál a témakörben, szóval ez a cikk egy kedvcsináló, és persze ad pár egyszerű…..
Attila lonc hajjal angolul rockol a SKY csánelen valamikor tök rég  ..
Ne csak a séfeknek legyen öröm a főzés - ezekkel a dizájnos eszközökkel mosolyt csalhatsz a vendégek arcára is. Mai összeállításunkban mókás konyhai kütyüket mutatunk be, melyek egyben igen hasznosak is. A különféle tojássütő formák a klasszikus reggelit is még…..
Idén mi is csatlakoztunk a Segítsüti akcióhoz, ahol karitatív célokra ajánlunk árverésre általunk készített süteményt. Idén a  Borsóházat támogatjuk! A mi felajánlásunk Panda csodálatos Epres-Mentás tortája.    Mi az a Segítsüti? Minden jel szerint megérkezett…..
 Angeli Matyival, a Nemo halétterem szakácsával beszélgettünk: "Év végén a főnököm megkérdezte, hogy a közeljövőben milyen pozíciók érdekelnének, és akkor döbbentem rá, hogy én ténylegesen szakács akarok lenni...másnap fel is mondtam"  Matyit a zenélés kapcsán…..
Nem akarok álszent lenni, én sem úgy kezdtem a blogolást, és a főzést, hogy minden ételem csodálatosan nézett ki, és persze biztosan még most is rengeteget tanulhatnék a tálalásról. A minap láttam egy "gasztrocikket" és megfogalmazódott bennem az, még ha a képeken látható…..
TSK 2015.02.24 13:51:16
@the.man: Köszönjük. Na igen, lehet rémségekkel találkozni... :D
Nemsokára indul a műsor (A Konyha Ördöge, TV2) és minden elfogultság nélkül elég izgalmasnak ígérkezik. A program felvezetőjeként meghívták a gasztroblogger közösség néhány tagját, vegyenek részt egy premier előtti bemutatón, és, ami csak ott derült ki, főzzenek együtt a…..
Na jó, ez nagyon komoly lett, kötelező, kihagyhatatlan. A gyorséttermi innentől felejtős, komolyan!  Ugye van az az alapvetés, hogy a jó burger az marha. Esetleg marha és sertés. Ezzel hellyel közzel egyet tudok érteni. Ha hamburgerről van szó. A csibeburger viszont tök más…..
Mi, a magunk részéről alapvetően utáljuk a Valentin-napot :D Ajándékot idén sem adunk egymásnak, de az tuti, hogy egy finom pálesz lecsúszik majd, és főzünk valamit. Csak mint máskor ;) Na de miért álltam neki akkor ennek a cikknek? Hogy ötleteket adjak. Mivel elég régóta…..
TSK 2015.02.11 13:45:26
@A fickó: HA érted a cikk lényegét akkor ezt is érted. Természetesen nekünk, akik jártasak a témában, ez sokkal árnyaltabb, de ez azoknak szól, akik viszont nem ;)
A következőkben pár rizottós alapvetést fogalmazunk meg, hiszen igazán könnyen elkészíthető és nagyon klassz fogás, de pár dolgot tudnod kell, mielőtt nekiállsz. Aztán elkészítünk két változatot amivel a húsimádók, és a vegák is meg lesznek elégedve, meg azok is, akik…..
TSK 2015.02.10 16:02:42
@A fickó: Köszi a kiegészítést! :D
Avagy: légy jófiú, és anyósod ilyen étellel vár haza.... De most komolyan: mostanában eléggé összevissza életmódot folytatok, hol itt vagyok, hol ott, és a legértékesebb dolog az, amikor végre itthon lehetek, együtt a családommal, a szeretteimmel. Tegnap érkeztem haza újra (és…..
TSK 2015.02.09 16:44:49
Szeretem a pisztrángot. Jó ízközvetítő, könnyű jó minőségben kapni, és még a markáns hal ízt nem kedvelők is szokták szeretni. Akik rendszeresen olvasnak minket, tudják, hogy több receptet is felkerült már ebből a halból, akik nem, azok pedig böngésszék át halas…..
Na, ennek a dolognak erős szkepticizmussal álltam neki. A módszer annyira egyszerűnek tűnt, hogy muszáj volt kipróbálnom, még ha kukába is kell dobnom egy szép darab császárt. Jelentem, működik, és így baromi egyszerűen, töredék áron tudsz hozzájutni kedvenc szalonnádhoz. Nem…..
TSK 2015.01.08 16:13:49
@inebhedj - szerintem: Nem vettem kötözködésnek, és köszi az új kiegészítést, nem baj, ha gyűlik az infó :D És hát jó szalonnázást...ne felejtsd a hagymát és a paprikát ;)
TSK 2015.01.08 18:48:17
@Kopasz Szuzukis: Én is a hagyományos tartósítás híve vagyok. egyelőre tesztüzemben az 5 nap elég, eddig nem tapasztaltam romlást, de ha így lesz, módosítunk hosszabb pácolásra. köszönöm a kiegészítést! Kíváncsi lennék a szalonnáitokra, megvásárolhatóak?
TSK 2015.01.24 04:54:42
Na ezt imádni fogjátok! Gluténérzékenyek külön örülni fognak. Egy jó alternatíva a pizzára, ami isteni finom. Oké, most jön a szokásos, najó, azért nem teljesen ugyanaz.  Az igazi pizzához nincs nagyon sok köze, már ha a formát nem tekintjük. Ízvilága, bár több…..
TSK 2015.01.15 10:35:00
@protézisesh: A fenti képen láthatod, milyen vastag lesz 3 réteg krumpliból ;) Hát ez nem éppen a pizza HUT. A többiben részben igazad van. Másrészt én nem pizzaként szerettem volna propagálni, csak alternatívát nyújtani. Sorry, lehet, hogy ez félreérthető.
Az egész csirke sütésének sokan nehezen állnak neki, mert elsőre nehéznek tűnik, de biztosíthatok mindenkit, nem nagy szám, a végeredmény klassz, és ha az alap dolgokat betartod, szinte lehetetlen elrontani. Most elmondok pár trükköt, amivel a jóból kiváló lesz. Nincs többé…..
TSK 2015.01.12 14:43:11
@ancsimancsi: Megy a cikk végére :D
Bár már egy ideje készítjük a házi sajtokat, szerettem volna akkor írni erről, ha már kiforrott a technika, és pontosan tudjuk mi miért van, mit hogyan kell, és nem szabad csinálni. Előrebocsájtom, azt gondoltam, ez valami nagy truváj, de most már jó szívvel ajánlom mindenkinek,…..
TSK 2012.09.27 12:31:05
@acsebacsi: A tej bekezdésben írtam, hoyg 200 Ft egy liter tej, gondoltam, a szövegkörnyezetből kiderül, de valóban félreérthető. A kenyereket mi is szeretjük otthon sütni ;)
TSK 2012.09.28 08:24:34
@ugatok: így sem lesz túrószerű ;)
TSK 2015.01.08 16:05:35
@A fickó: Már amennyiben a sajtot kizárólag a hosszú érlelésű sajtokkal azonosítjuk. Én szeretem a friss sajtokat is, ami nem zárja ki, hogy bármilyen más sajtokat fogyasszak. Nyilván, vannak olyan típusok, aminek eszem ágában nem lenne otthon nekiállni. Ellenben ez egy olyan fajta, ami könnyen elkészíthető, és eddig mindenki szerette, aki kóstolta. Akkor meg miért ne. Amúgy üdv újra, rég hallottam felőled :D Megyek is a blogodra, hátha van valami klassz újdonság :D
Szóval hal. Aki rendszeresen olvassa a blogot, már észrevehette, hogy nagy halrajongó vagyok. Szeretek horgászni, így a hazai halakat is imádom, de nagyon szeretem a tenger minden ízét is. A mai posztban rendhagyóan nem egyféle hal több elkészítését fogom bemutatni, hanem egy…..
Atyaég   ..
TSK 2015.01.06 15:45:40
Az angolok a pudding szó alatt merőben mást értenek, mint mi magyarok. Sokféle, teljesen eltérő jellegű ételt illetnek a pudding jelzővel. Nem mennék bele a részleteibe, most kiemelnék egyet (és tán később majd másikat is), ami egy imádni való köret, pikk-pakk megvan, és akár…..
Igyekszünk szezonálisak lenni, így előkerül majd minden olyan étel és ital, amit csak ilyenkor ősszel/télen, otthonülős, bevackolós időkben szoktunk készíteni. Ilyen a forraltbor, ami sokaknak triviális, de sokan nem tudják, hogy is kell igazán finomat készíteni. A…..