Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LondonBudapestMetro

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ass blaster Brexit 2019.04.21 10:24:59
Nem volt szándékomban írni erről. Az utóbbi időben viszont annyi orbitális baromság kering a britekről hogy miért léptek ki az Unióból hogy  muszáj egy kicsit más megvilágításba helyeznem a dolgokat. Olyanokat hallani hogy még midig nem tudták túltenni magukat a gyarmatbirodalmuk elvesztésén, sőt…..
Vajon hány magyar kel ezekben a napokban útra, hogy aztán végigharcolja magát fél (vagy egész) Európán? Nyilván rengeteg, köztük van a mai egyik ajánlott bejegyzés szerzője és családja is, akik 5 németországi év alatt azért már kialakítottak egy stratégiát az év végi…..
LondonBudapestMetro 2017.12.31 16:49:22
@Arthamyr: De, a hely eleg pofas volt, vilagos, folujitott, jol felszerelt. Az emberek igenytelenek. Havi 40 fontert, 75-ert es gondolom folfele is.

Ma reggel is voltam edzeni: a mellettem levo futoszalagon a fazon nagyon friss kutyaszarba lephetett odafele menet mert 5 meteres korzetben buzlott. Ezert kerlek, valtocipot azert vigyel magaddal.

BUEK!
A „hogyan neveljünk boldog gyereket?” kérdésre a legtöbb kultúra a saját válaszát adja meg. Aztán vagy sikerrel jár, vagy nem, az azonban biztos, hogy érdemes megnézni, mások miként próbálkoznak, hátha akad olyasmi, amit érdemes átvenni tőlük, vagy legalább megfontolni az átvételt...
LondonBudapestMetro 2017.12.06 11:59:02
@Határátkelő: Ertem en es osszesegeben nagyon szimpatikusak a leirtak. Foleg a hasznalt jatek es a kozos etkezesek. Csak mondom, en mint szulo ovatos lennek ezzel a kikerdezem a velemenyet dologgal, mert amit latok (Londonban, Budapesten) az az, hogy nagyon konnyen elszalad a lo. A legjobb szandekkal is.

Nem ismerem a hollandokat, szoval nem tudom, mi a felnott ,,vegeredmeny". Nem tunik rossz orszagnak, szoval valamit ezen a teren csak jol csinalhatnak.
Londonban sok dolog van, ami klassz, és persze egy csomó, ami nem klassz, ám mivel a legújabb sorozatunk arról szól, hogy mi az, amiért jó abban a városban, országban élni, ahol élsz, most az előbbiekre koncentrálunk. A London Budapest Metró blog szerzői írták meg, mit szeretnek a városban – jöjjön…..
LondonBudapestMetro 2017.11.28 16:48:31
@Arthamyr: Szia! Koszonom, ezzel en is igy vagyok. Ha regisztralok valahol, persze, nezzenek at rendesen. De utana mint letezo ugyfelet anyam neve alapjan azonositani? Londonban? Ez az egyik legkonnyebb resz, amivel simliskedni lehet. Nekik nem mond semmit, hogy az Huffnager Ottokarne vagy Dzsamila al-Hassambissan.
A minap tettem közzé egy felhívást a blogon, melyben arra kértem a vállalkozó szelleműeket, hogy állítsanak össze egy listát arról, miért szeretnek abban a városban élni, ahol éppen laknak, mi az, amit vonzónak tartanak benne. (Az ötletért még egyszer köszönet Gabuschka…..
LondonBudapestMetro 2017.11.09 11:00:06
En nem irnek kulon posztot mert Londonon kivul van mas varos amirol irni kene, itt tennem hat hozza amit en birok a brit fovarosban. Aprosagok, de sokat jelentenek:

- A buszon a leszallok gyakran elkurjantjak maguk, hogy ,,Thank you driver!".
- Az angolok (foleg idosebbek vagy nem az affektalos nagyvarosiak) neha ugy szolitanak beszed kozben, hogy love, hun (honey), dear, vagy a kedvencem, doll.
- Igen, az angol humor. Verhetetlen. Az Arany Oldalakat olvashatjak fol es viccesek, es ezt a politkorrekt multikulti terror sem tudta meg teljesen kitorolni.
- Sok a jotekonysagi seta, megmozdulas, charity shop. Tudom, hogy marha jo penz van az adomany businessben, de kozossegi szinten igenis szamit, hogy a napi benyomasok azt sugalljak, hogy figyelnunk es torodnunk kell egymasra, egymassal.
- Customer service: tomegkozlekedes, bolti eladok, ettermek, itt tenyleg kevesebb a paraszt, aki huzza a szajat, hogy miert munkaidoben zavarod. Segitokeszek es ki van adva az ukaz, hogy a vevo az elso!
- Egyetertek, az angol kertek valami tunderiek. Itt-ott ici-pici kertecskek, mini parkok talalhatok, es tenyleg bajosak, egyediek.
- Pubok. Sosem voltam kocsmas, de itt szinte mintha hazamenne az ember, ha talal egy jo helyet. Senki nem piszkal, hallgathatod a tobbieket sztorizni, eszel valamit es nezel ki az arcodbol. Bekes.
- Beken hagynak! Igen, azt hiszem a poszt tolerancia resze erre vonatkozik, itt nem csesztetnek es cocognek es vagjak rad a pofakat a meg nem ertett zsenik, csak mert nem ertenek egyet. Nagyon hulyen kell viselkedni ahhoz, hogy valaki odajojjon hozzad, hogy acsibacsi.
- Munka: ha idoben berkezel es tisztesen elvegzed a doldog, az mar olyan teljesitmeny, amit ertekelnek es honoralnak. Ennyi. Semmi zsenialitas nincs benne. A helyi munkamoral es esz ennyire csokott.
Orvosok, egyetemi tanárok, magánvállalkozók, könyvelők, nyugdíjasok, IT-sek… két dolog közös bennük: egyrészt évek óta a szigetországban élnek, másrészt pakolnak, mert a közeljövőben elhagyják az országot. Te is pakolsz, vagy csak fontolgatod, hogy otthagyod az Egyesült Királyságot? Miért? Mi szól…..
LondonBudapestMetro 2017.08.01 12:11:35
Anglia feje fajjon attol, hogy millioszam vannak-jonnek harmadikvilagbeli, kepzetlen, europai kulturatol idegen nepek, akik csaladkepe min. 4-5 gyerek. Szatocsboltot nyitnak vagy kitanittatjak a gyereket, szoval nem mind lehuto, de ez akkor is nagyon megvaltoztatja a demografiat 1-2 evtizeden belul. Nincs az a mennyisegu kepzett, tundibundi cseh, norveg, spanyol munkaero, amikkel oket ,,le lehet nyomni" hosszutavon.

Lesz nemi pofaraeses a gazdasagban, de en bizom bennuk, hogy kikecmeregnek belole. Talan meg dolgozni is elkezdenek.

A cikk pedig Guardian interju alapjan keszult, arrol annyit, hogy en akkor hagytam abba az olvasasat, amikor focimben szerepelt a ,,10 recept mehlepeny elkeszitesere". Nem viccelek. Egy olyan reteg ujsagja, akik mar amiatt sirnak, ha a gyerek nem kaphat bio quinoa kompotot az iskolaban, igy talan csak pici szegmenset kepviseli a 65 millios orszagnak. (Na nem mintha a konzervativ ujsag szinvonalasabb lenne. Raadasul online elofizetesem van, meg a krumplit sem tudom rajta pucolni).

En meg nem tapasztaltam hasonlo attrocitasokat, nekem ugy tunik, atlag normalis angol ertekeli, ha a nyelvet beszelo, mosolygos feher embert lat. Engem megfizetnek, ertekelnek, batyam lassan allampolgar lesz.
Az egyetlen attrocitas az volt, mikor egy falka fekete kolok feneken rugott egy sotet utcaban es rohogve elrohantak, de ez persze nem rasszizmus, ezek csak hatranyos helyzetu szegeny gyerekek, akiket a mai napig csak nyomorgat a feher, gazdag ember. Bullshit, de ezt mondhatod a Guardiannak...

Rant over.
Talán akad, aki emlékszik még rá, hogy valamikor tavasszal a londoni Highgate temetőbe kalauzolt el minket a London Budapest Metro blog szerzője. Akkor nagyon szerettétek az írását, aminek most megszületett a második része, ami szerintem legalább olyan érdekes, mint az első volt. Te…..
LondonBudapestMetro 2017.07.18 22:04:41
@P.Elliot: Koszonom, orulok, ha tetszett. :)
Nem mondom, hogy nem futott at az agyamon a karriervaltas - ezek az elok nagyon lefarasztanak. 19 evesen korboncnok akartam lenni (csendes melo es nincs ugyfelpanasz), de a vizihullak gondolatatol elriadtam.
A ferjnek pedig tudom ajanlani Evelyn Waugh-tol a The Loved One-t (ha meg nem olvasta) - temaba vag es szerintem brutal mokas.