Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csaba Szikora

0 bejegyzést írt és 646 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre inkább úgy tűnik, hogy Orbán Viktor a Kínai Kommunista Párt hátán kíván felkapaszkodni a nemzetközi politika legmagasabb szintjeire. Egy ilyen kijelentés tíz éve még abszurdnak és túlzónak tűnt volna, de manapság olyan egyértelmű gesztusok jelzik a magyar kormányfő lojalitását a kínai legfőbb…..
Itt van április első napja, a bolondozások ideje. Csak egy napig képzeljük el, milyenek lenne az életünk, ha a politikusok néha őszintén beszélnének! Szürreális képzelgésünk eredményét az alábbiakban olvashatják azzal a megjegyzéssel, hogy ettől még nem veszítettük el a realitásérzékünket.  Azt…..
Orbán Viktor beengedte a járványt és tudatosan hagyta addig terjedni, amíg az egészségügy az összeomlás szélére került. Ezért halt meg hetekig koronában közel 200 ember és még ma is szinte minden nap több mint 100. Ezek után tudja pont ő azt sugallni, hogy azért halt meg naponta 100-110 ember, mert…..
A K-Monitornál fontosnak tartjuk a kampánypénzek átláthatóságát, egyfelől azért, mert közpénzről van szó, másfelől, mert a közpénzekkel való számon kérhető gazdálkodás különösen elvárt a voksokért versenyző jelöltektől. Ezért a korábbi választásokhoz hasonlóan kikértük a Kincstártól az októberi,…..
Csaba Szikora 2020.12.30 15:28:22
A protekciós-korrupciós mechanizmusokat kiépítő, velejéig romlott orbáni rendszerrel szembenálló magyar ellenzék belföldön lényegében fegyvertelenné vált. Kit, mit kéne támogatni az ellenzéknek európai szinten, hogy együttes erővel véget vethessenek Orbán Viktor politikai ámokfutásának? A 2002-ben…..
Még van esélye arra, hogy megnyerje a Brüsszel elleni következő csatáját, de az már egészen bizonyos, hogy minden hitelét felélte Orbán Viktor az európai politikai közösségen belül. Kicsinyes bosszúja azokkal szemben, akik számon akarják kérni rajta az EU alapértékeinek tiszteletben tartását arra…..
Csaba Szikora 2020.11.28 18:07:41
A K-Monitor és a TASZ 2020 szeptemberében közös korrupciófigyelő programot indított, melynek célja, hogy háromhavonta kiadott jelentésben értékelje az állami korrupció és a jogállamiság leépítésére irányuló törekvések alakulását. Magyarországon a jogállam eróziója és a korrupció közpolitikai…..
Csaba Szikora 2020.10.28 18:38:14
Nyolcadik éve dolgozzuk fel a nyilvános agrártámogatási adatokat, ami alapján képet adunk a magyar agrárium erőviszonyairól. Egy év tekintetében is tekintélyes adatbázisról van szó, több tízezer sorral, melyből először 2016-ban készítettünk keresőt. Most ezt frissítettük, így települési szintre vagy…..
1956-ban a Nyugatot választottuk, és ma mit választanánk? A magyar történelemben, egyebek mellett, két politikai irányzat birkózik egymással: a „tág-magyar” és a „szűk-magyar” látószög. A „tág-magyar” megközelítés alatt a nyitott, szövetséget kereső, magunkat a tágabb környezetünkhöz integrálni…..
Csaba Szikora 2020.10.14 13:33:49
Valamit nagyon komolyan kéne vennie a miniszterelnöknek: A koronavírus elleni védekezést nem lehet az emberek vágyaihoz igazítani. Magyarán, a járvány elleni harc nem kívánságműsor. Orbán Viktor olyan területen kívánja felmutatni a demokratikus értékeket, ahol az a határozott központi akarat lehet…..
Kis túlzással azt állíthatjuk, hogy az Indexet azért ejtette foglyul az Orbán-rezsim, mert a saját kommunikációs gépezete csődöt mondott. Ha ugyanis a KESMA (Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány) beváltotta volna a hozzá fűzött reményeket, nem kellett volna elfoglalnia a kormánynak azt az…..
Az orbáni "nemzeti-keresztény" politika jobban hasonlít ceausescu-i / milosevicsi nemzeti-bolsevizmushoz, mint a hagyományos kereszténydemokráciához. A magyar jobboldal "Románia-élményéből"  nemcsak a székely autonómia ügye jött elő, hanem a Román Kommunista Párt etnikai alapú pártdiktatúrájának…..
Csaba Szikora 2020.07.23 08:16:33
@Magyaur: téged tuti megsütött a nap.De az ilyen f@szságokat amit írtál,meg is szokták magyarázni,tényekkel alátámasztani.Mert ez így csak egy DáKó pártos sablon szöveg.
Csaba Szikora 2020.07.23 08:18:06
@havrilla: reméljük ezzel a tempóval,ahogy a baloldal vágja maga alatt a fát.még a 3/4 is meg lesz.
Az Orbán-kormány úgy viselkedik koronavírus idején, mintha egy sötét szobában szeretne elkapni egy fekete macskát. Egymásnak ellentmondó védekezési stratégiák váltják egymást, a kommunikáció pedig finoman szólva is kaotikus. Egyetlen magyarázat lehetséges ezekre a jelenségekre: A kormány igyekszik…..
Csaba Szikora 2020.05.05 10:20:48
A magyar legszélsőjobboldalnak van a csőcseléknél is veszélyesebb fegyvere; a nyugati civilizációt, vele együtt a „nyugati-kereszténységet” elvető manicheizmus és a hozzá kapcsolódó, a magyarságnak világmegváltó szerepet tulajdonító „Szent Korona-vallás”. Ezeket a képzelgéseket komolytalannak is…..
Csaba Szikora 2020.04.17 18:38:30
@csulla: ls veled kezdi a népirtást.ha-ha-ha
Vannak ügyek, amelyeket jobb hagyni a francba, mert tuti bukók. Ezeket inkább agyonhallgatják azok, akik szarul jönnek ki belőle. De Magyarország más. Ha valami rájuk nézve nagyon ciki, az Orbán-propaganda annyira magabiztos, hogy a sunnyogás helyett az aljas, gonosz ellentámadást választja.  Mert…..
Csaba Szikora 2020.04.16 16:37:11
A tiltakozás hatására egyelőre mégis meghátrál a kormánytöbbség...
2020. február 12-én 1 euro 340,01 Ft-ot ért. Ennek számos oka lehet, de a legfontosabb következménye az, hogy kevesebbet ér a fizetésünk, nyugdíjunk, mint néhány hónapja. A kormány és a jegybank a szokásos flegma stílusában reagált a történésekre, bár a hivatalos megszólalásokból érezhető volt, hogy…..
Csaba Szikora 2020.02.15 15:27:41
A Századvég már méri, mennyien támogatnák ezt - állítja egy belső körös kormányember. ..
Csaba Szikora 2020.02.10 08:02:35
@megamedve: Egyébként téged bántott a Fidesz valamivel?És ezek a jogvédők tettek érted valamit,hogy véded őket.Kérlek mond el nekem,hagy okuljak.
Csaba Szikora 2020.02.10 08:06:55
@ebella: ezzel mire gondolsz?Azóta van mindenre pénz az országban,amióta ezt a "demokráciának" csúfolt valamit próbálják megreformálni.
Mit nevezel demikráciának?Talán azt hogy amikor egy választáson 2/3-al nyer az egyik,a másik 1/3.os kikiáltja magát többségnek,és vicsorogva tüntetnek.Ez a demokrácia?Mégis melyik?
Csaba Szikora 2020.02.11 09:47:15
Orbán Viktor ismét bebizonyította, hogy a törvények nem szabhatnak gátat az akaratának. Kormánya ugyanis tovább folytatja azt a bújócskát, melynek segítségével kicselezheti a törvényeket, felülírhatja a különböző ellenőrző szervezetek feladatait. Ami most a kormányzati médiakolhoz (KESMA) körül…..
Ismét beletörölték a Fidesz elnökének orrát a tavalyi kudarcába. ..
Csaba Szikora 2020.01.17 14:52:57
A legutóbbi napokban Orbán sajtózott, Medgyessy demokráciázott, Lendvai felezett, Gálvölgyi nempolitizált, Spiró pedig németezett. Lefülelt mondatok.   A nevére nem, a bajszára annál inkább emlékezni fogunk. (Rab László újságíró Kövér Lászlóról, VárosiKurír.hu, december 22.) Kis nullából lett…..