Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Autizmus Live

349 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy -két-háááá, FlexO-zunk egyet..most már Magyarországon is. Kik találták ki?? A Skandinávok, jobban mondva a Svédek, ha már a tájfutás őshazája, Skandinávia. Teszem hozzá azt is, hogy az Északi országokban, sokkal, de sokkal befogadóbb a társadalom, a sérült gyerekekkel és felnőttekkel…..
Level III. Special Orienteering avagy egy autista fiúcska versenyei a Tájékozódási futó sportban. Eltelt egy újabb fél év amit Levente a tájfutó sportban töltött, úgyhogy éppen itt az ideje, hogy megint összefoglaljam, a háta mögött lévő versenyeket, illetve van egy nagyon jó hírem, INDUL ÉLESBEN A…..
Tudom nagyon rég írtam, és most ennek a bejegyzésnek sem lesz túl jó a tartalma, segítséget szeretnék kérni Tőletek. Én nem tudom milyen átok ül rajtunk, de senkinek sem kívánom a hátunk mögött lévő őszt. Minden elromlott, ami csak elromolhatott, és minden negatív dolog összejött ami összejöhetett.…..
Tegnapelőtt főbe lőtt a számlavezető bankom, kétszer is. Tulajdonképpen első körben ugyanaz történt ami egyszer már megtörtént idén januárban. Nem vette figyelembe a bank, hogy moratóriumban van a hitelem, és teljesen kivéreztetett. Már nincs se húszasom, se tizenötösöm, semmim sincs. Két és fél…..
Autizmus Live Elég...... 2022.08.15 14:44:40
 Alig egy órája utánunk köptek az utcán. Egy teljesen jól szituált középkorú "ember" , előtte ránk kiabált, hogy GYOD ingyenélő vagy te ro.....dék, meg hogy a kölyköd Taigetosz pozitív. Én tartalak el az adómból a hülye gyerekeddel együtt. Húzz a ge.......be, ebből az országból, vagy fogd meg a…..
Autizmus Live Rehab... 2022.07.06 16:33:48
Azt tudtuk, hogy nem lesz kis meccs, attól függetlenül, hogy hol történt Levente altatásos fogászati műtétje. Minden platformon nagy műtétnek minősült fogászati szempontból. Szóval a két óra altatás, 5 fog kihúzása, 5 tömése és gyökérkezelése, plusz az egyéb kezelések, igen csak megterhelőek egy 12…..
Először is nagyon szépen KÖSZÖNJÜK (Levente, Szabolcs meg én) Mindenkinek aki segített benne, hogy Levente altatásos fogászati műtétje a magán egészségügyi fogászati ellátásban létrejöhetett. Nélkületek, nem ment volna. (A fotó június elején készült Leventéről.) Óriási KÖSZÖNET a Hungarodental…..
Őszinte leszek, nagy bajban vagyunk, és a segítségeteket szeretném kérni, Levente altatásos fogászati ellátásához. Leventéről: Levente fiam épértelmű, az autizmus spektrum középső tájékán elhelyezkedő, markánsabb autista jegyeket magán hordozó gyerek. SNI-s. Akik rendszeresen olvasnak, vagy…..
Level II. Special Orienteering avagy egy autista fiúcska versenyei a Tájékozódási futó sportban. Na akkor csapjunk a lecsóba, Lecsókával, miután ma már júniust írunk ez évben, és Levente az egyéni tanrendjében a Testnevelés jegyet a Tájfutásra kapta az iskolában, beérett a második beszámoló, hogy…..
Autizmus Live Kötél a nyakamon. 2022.05.31 16:21:22
Kötél a nyakamon, ami egyre jobban szorít. Most már fáj, és akár hogy vergődöm, akár mit csinálok, szépen lassan megfulladok. Sokszor kérdezem magamtól, hogy tényleg ez a sorsom, tényleg ezt mérte rám az a magasságos, vagy aki helyette van? Szóval egy ideje, csendben viselem, néha üvöltök, ordítok…..
Sziasztok! Tudom, hogy az emberek, csak azt hallják meg amit szeretnének ,de kérlek Benneteket, most tegyetek kivételt. Olvassátok végig kérésem.  Keresek háromszáz jóérzésű segítőkész embert, aki ezer-kétezer forinttal, sok-kicsi sokra megy alapon támogatná Levente fiamat, itthoni oktatása…..
Amire nem nézünk rá, az nincs is. Amit nem látunk az nincs is, és amiről nem akarunk tudni az sincs. De az sincs amiről nem beszélünk. Valahogy így tengetjük mostanság a napjainkat Leventével. Láthatatlanul. Elképesztő módon szomorú vagyok miatta. Tulajdonképpen az egész helyzet miatt, ami ősz óta,…..
Az elmúlt időszakban, elég sok kérdést kaptam, Leventével és a Tájfutással kapcsolatban. Sokan kérdezték, hogy-hogy érzem, van e létjogosultsága egy autista gyereknek a Tájékozódási futó sportban. ( Versenyrészlet : Gánt, Spartacus Kupa - Levente) A válaszom az, hogy abszolút van, és ezt nem én…..
Autizmus Live Végpont 2022.02.08 11:25:06
Tulajdonképpen a Covid zárlat első napja óta húztam duplán, triplán, mindenhogy. Az elején hajtott az adrenalin, meg a bizonyítási kényszer, hogy meg tudom csinálni. Persze meg is tudtam, de az utóbbi időben, mind fizikailag, mind mentálisan, az atomjaimra hullottam. Szóval ezt így nem lehet a…..
Boldog Születésnapot Levente...... Tizenkét éves lettél, ma ünnepelnünk kéne, egy jó betyáros bulit csapni, nagy gyerektársasággal, a barátaiddal, olyan igazit, ahol felhőtlenül boldog lehetnél, olyan igazán felszabadult, igazi gyerek. Tortát kéne enni az iskolában, az osztálytársak között,…..
Tudom rég írtam, de az az igazság, hogy a munka meg az itthon tanítás az utóbbi két hónapban, teljességgel kizsigerelt. Nulla időm írni. Pedig néha jól esne kiírni magamból a dolgokat, mert a terhek újabban csak tornyosulnak a vállamon. Az előző poszthoz, annyit fűznék hozzá, hogy iskolát azóta sem…..
Azt hiszem ez volt az az iskolakezdés, Levente tekintetében, hogy én csont ősz lettem a festett vörös hajam alatt, éppen tegnap néztem. Komolyan sírni tudnék, mert augusztus utolsó hete óta olyan kanosszát járok Leventével, hogy örülök, ha megmaradt az ép eszem. Augusztus 20.-a után, konzultáltunk…..
Autizmus Live Esőillat. 2021.08.16 12:06:31
Tegnap olvastam egy cikket, és fájón gondoltam vissza a gyerekkoromra és a fiatalságomra. A Wmn.hu hozta le: A „nekemisszarvolt” generáció gyermekei, címmel. Egész este az íráson gondolkoztam, az esti rutin feladatai közben. Vacsoráztatás, gyógyszerelés, fürdetés, altatás, merevre húzott percek, egy…..
Autizmus Live Szülői oldal. 2021.07.05 12:57:11
Nagyon rég szeretnék írni erről a témáról, újfent, mert régebben, néha-néha írtam erről is,de nem így. No igen, ez nem egy hálás téma, egy fogyatékossággal élő gyerek, vagy felnőtt szülőjének lenni, nem éppen fáklyás menet. Ezen a platformon, tegyél mindent félre, ami átlagos, és normál mederben…..
Autizmus Live Moratórium 2021.06.21 15:54:53
Szerintem most legszívesebben kiállnék egy jó nagy mezőre, és torkaszakadtából üvöltenék, hogy ELÉG !! De komolyan mondom, visszagondolva az elmúlt hét nem éppen pozitív eseményeire. Persze pozitív is akadt, gondolok itt, Zalán fiam év végi bizonyítványára,mert az gyönyörű szép. Kezdem is…..
Autizmus Live Létkérdés.. 2021.05.18 10:32:45
Jó párszor megfogadtam, hogy nem fogok írni, bizonyos dolgokról, amik az életünk érintik, mert a közel és kicsit távolabbi múltban, több hideget kaptam, mint meleget, amikor őszintén írtam arról, hogy mi van bennem, hogyan élünk, jobban mondva, hogyan próbálunk a mocsár felszínén maradni, amit még…..
Tulajdonképpen egy éve itthon vagyunk,( - legszívesebben ordibálnám, hogy FUCK COVID - ), kéthónapot leszámítva, és ahogy a családon végig nézek, markánsan ordít a helyzet kapcsán, hogybelefáradtunk.A középiskolás is, az általános iskolás autista is, a férjem is és én is, és az utca túl oldalán a…..
Autizmus Live Tizenöt (Zalán) 2021.03.18 14:37:17
Rég írtam róla, Ő meg hétfőn szép csendben behúz egy strigulát, és szép csendben tizenöt éves lesz,március huszonkettedikén. Őszinte leszek, sajnálom a jelen helyzetért, nem gondoltam volna, hogy minden marad ugyanúgy,ahogy tavaly. Online térben, zárt világban, nagy magányban, csendben a négy fal…..
Február huszonötödike kettőezer-huszonegy.  Nem-nem, vagyok jól a bőrömben, gépiesen tolom itthon a felmosó fát, és közben gondolkozom, ezen az átkozott valamin, a jelenem körbeveszi, és gyilkos módon szép lassan fojtogat.  Lassan egy éve vagyok háromnegyed részt bezárva, a gyerekeimmel, nekik két…..
De facto ! "Anyának nincsen pénze..! " Ez a mondat, két hónapja, harmincszor elhangzik,minden áldott és nem áldott nap. Egy autista gyereknek gyakorlatilag lehetetlen elmagyarázni,hogy nem úgy mennek a dolgok, vagyis egyáltalán nem mennek a dolgok, mert amikor azt hittük, hogy végre valamely talpra…..