Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gabuschka

25 bejegyzést írt és 241 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Heti Baba 22. Baba-mama torna 2018.12.28 09:16:01
Az első dolog amelyet megtanultam anyaként, az a feladataim két csoportra osztása, nevezetesen a gyerekkel és a gyerek nélkül végezhető tennivalók listája. Mivel Logan a születése óta keveset alszik, azt nagyrészt éjszaka teszi (ami persze nem baj), így napközben folyamatos szórakoztatást kíván.…..
gabuschka 2018.12.29 22:20:49
@Évi1987: Köszönöm, aranyos vagy! Jönnek az írások, remélem, hogy egyre több időm lesz. :-)
Itt találsz meg minden info-t az edzős videókról, most év végi akciók is vannak:
matenoemi.hu/shop/
gabuschka 2019.01.05 15:33:08
@Orsheka: Na az aztán a nehezítő súly. :-)
Ott marad, de ha nem éppen filmet forgat, akkor ilyenkor addig kiabál, amíg nem segítek neki a helyváltoztatásban. :-D De igen, már gondoltam rá, hogyha rájön, hogy ő is tud mozogni, akkor aztán készülhetek.
Jönnek még bejegyzések, egy legalábbis biztosan.
Heti Baba 20. Logan születése 2018.08.10 15:13:34
Ma arról fogok mesélni, hogy milyen az élet a párhuzamos univerzumban, ahova július 19-én, egyébként 2018-ban, hajnalban közel egy órával éjfél után léptünk át. Az új világunk fényes csillaga és középpontja kicsi fiúnk, akinek aznap hajnalban, a frankfurti Bürgerhospital szülészetén rákerültünk a…..
gabuschka 2018.08.16 18:02:28
@Orsheka: Köszönöm! Igen, imádom a kicsit, úgyhogy megérte. Meg az a jó, hogy amikor az ember benne van, már végig kell csinálni. :-)
gabuschka 2018.08.16 18:04:31
@Naschkatze (Mostindien / CH): Mikor kerülsz sorra? Remélem jó élmény lesz neked is! Nem volt rossz élmény, csak nem egyszerű. Igen, a Wolverine az ismert, de legalább ismerik a nevet az emberek. :-) Ja és igen, én is örülök, hogy nem vágott magának kijáratot, bár mondjuk még nem is akart kijönni.
gabuschka 2019.01.05 15:29:07
@Naschkatze (Mostindien / CH): Remélem sikerrel jártok a specialistánál! :-)

@sellőlány: Ezt én is csinálom, sajnos nem megy minden nap, de pár hetente felírom mik történtek. Szeretném az első évben írni neki.
  "Mozgalmas egy hónap van mögöttünk, nagyjából egy hónapja ilyenkor a szülés után pár órával csodáltam a kórházi tologatós lavórban Logant, hogy nahát, ő az én kisfiam. A szülés után két éjszakát maradtunk a kórházban. Az ott-tartózkodás legnagyobb előnye egyben hátránya az volt, hogy a…..
A legutolsó írás óta eltelt közel 10 nap, azt hittem hogy ma már a szülésemről fogok itt regélni és nem gasztro bejegyzéssel jelentkezem. De Csimpi máshogy gondolja, a kis huncut jól elvan bent. Miután 9 hónapig folyamatosan ijesztgetett, vagyis nem mindig ő, hanem a saját testem is, az elmúlt 4…..
  A kép a pénteki strandolásról, 39+7 napos terhesen. Ez egy több részletben megírt poszt, ez az első, június 26-ról.: Ez most egy olyan írás lesz, amelyet vagy befejezek, vagy sem. Ez pedig egy felesleges információ volt, mert a kettőből úgyis csak az egyiket tudnátok meg. Egyébként…..
gabuschka 2018.07.05 13:16:54
@sellőlány: Aranyos tőled, köszönöm, hogy gondolsz ránk. :-) Biztos sokkoló lesz a találkozás, kíváncsi vagyok milyen érzés lesz először megfogni. :-)

@.Petya.: Milyen kedves tőled, hogy itt is írtál, és köszönöm a jó kívánságot! :-) És tudom, néha egy novellányi poszttal kompenzálom, ha nem írtam már egy ideje. :-D
Háromnegyed tízkor ébredtem a zavartalan csöndre. Tökéletes éjszaka volt, a férjem nem horkolt, nekem csak egyszer kellett pisilnem, nem hallottam a madarak hajnali öt órás koncertjét sem, amikor már automatikusan kelek fel és zárom be az ablakot. Az egy hete tartó felújítás is szünetelt valamiért,…..
gabuschka 2018.07.03 19:35:15
@Orsheka: érdekes, válaszoltam a kommentedre, de nem jelent meg. Egyébként én mindig remélem, hogy az enyém nem lesz olyan mint egyesek gyerekei.
gabuschka 2018.07.05 13:07:38
@Orsheka: Igen furcsa most a kommentezés, meg azt is látom, hogy az előző kommentem fele nem is jelent meg. :-) Szóval mint minden anya, én is remélem, hogy az én gyerekem egy kis szófogadó, cuki, a mamáját mindig imádó kis falat lesz. :-D
Brazíliáról általában a sablonok jutnak az ember eszébe, Rio, tengerpart, (pláne most, a világbajnokság idején a) foci – pedig a dél-amerikai ország ennél sokkal több és másabb. Ezt is megmutatja öt magyar barátnő (plusz persze a szerző) beszélgetésén keresztül Tünde, aki…..
gabuschka 2018.06.28 21:01:27
@fhansziafilm: Szia nekem nagyon tetszett, magyarul is és portugálul is, olyan kellemes a hangod, hogy majdnem elaludtam rá. :-D A férjemnek is megmutattam, hogy milyen cool, hogy portugálul vlogolsz, mondta, hogy mennyire jól beszélsz (ő Brazil). Fel is iratkoztam a csatornádra, megnézem az interjúkat is. Köszi @Határátkelő, hogy bemutattad Tündét, érdekes újdonság! :-)
Heti Baba 16. Az utolsó hetek 2018.06.04 14:27:17
 Az elmúlt napokban rám jött megint, hogy szívesen írnék erre a blogra is, így egy rövid gondolkodás után, a korábbi kirohanásom ellenére megbeszéltem magammal, hogy miért is ne írjak, hogyha szeretnék. Ez a jó a terhességben, hogy az ember ráfoghat a hormonokra szinten mindent, a…..
gabuschka 2018.06.07 11:46:21
@Enikő Menczel: Elkezdtem nagyon sokat olvasni a témában, és igazából minél többet tudok, annál egyszerűbbnek tűnik az egész. Ezt a linket most találtam magyarul, sok minden le van benne írva. www.okolurko.hu/peluskodex

Rákerestem német oldalakon is, ott is találtam hasznos blogot és webshopot. Elsőre nagy kiadás, mert olyan 500 euró a csomag, de mindenhol azt írják, hogy mire vége a pelusos időszaknak, addigra eldobhatósból kétszer-háromszor annyit fizet ki az ember. De nekem inkább a környezetre gyakorolt hatása miatt lenne érdekes. Szerintem én ezzel indítok majd, és még mindig válthatok eldobhatóra, ha nem jönne be.
gabuschka 2018.06.15 11:40:35
@sellőlány: Az lesz, de sikerült túlinformálnom magam, lehet nem kellett volna egy nap alatt 4 videótréninget végig néznem, mert most golyózik a szemem, ha a mosható pelenka/Stoffwindeln szó megjelenik előttem. :-) Jövő héten veszek majd 1-2 típust, de csak próbának, és ha jó, akkor belevágok. A szomszéd pont tegnap dobta ki a pelenka kukájából a szerintem heti adag kakis pelenkát, mert ahogy felnyitottam a fedelét majdnem rosszul lettem a szagtól. Akkor megint éreztem, hogy motiválva vagyok a moshatóra, nem akarom a kakát kerülgetni a lakásban, majd a kerti kukában.

@Hmfc: Tocsogós rántotthúsos szendvics. :-D Ez jó!! Lehet, hogy majd ugrasztom a férjem amikor végeztünk, hogy hozzon valami normális kaját, én sem gondolom, hogy a mogyorótól majd jóllakom, de a szendvicset nehéz előre becsomagolni a táskámba. Köszönöm a tippet is az olajjal, biztos hasznos lesz, senki nem akar erőlködni egy szülés után.. :-)

@Naschkatze (Mostindien / CH): Mióta írtam egy kicsit megemberelte magát, remélem így is marad. Csodálkoztam is, lehet elolvasta a blogom. :-)
gabuschka 2018.06.22 22:04:30
@sellőlány: a pelust végre megrendeltem, már csak a tesztalanynak kell belecsinálnia. Biztos be fogok számolni a véleményemről.
A sok-sok kép után készítettem egy újabb videót arról, hogy mi is kerül majd be a kórházi táskámba. Tudom, tudom.. 30 hetes vagyok, de hétvégén volt időm pakolgatni és összeszedni (majdnem) mindent, amit a listán volt. Minimalista? Talán. Egy kisbabának az anyukájára és szeretetre van a legtöbb…..
Digitális nomádnak lenni érdekes, izgalmas és divatos dolog. Mint az általában az érdekes, izgalmas és divatos dolgokkal lenni szokott, a hátrányokról kevesebb szó esik. Ez nem igaz Tucano mai posztjára, aki tíz éve éli ezt az életet, és megtapasztalta mindkét oldalát. (A…..
Heti Baba 15. Ez most ennyike volt 2018.03.27 05:05:00
Nem szép dolog ezt tennem a hűséges Olvasókkal, de ez a mai lesz a Heti Babán egy ideig az utolsó bejegyzés. Az utóbbi hetekben egyre inkább azt éreztem, hogy a jövőben nem szeretném megosztani a babavárást, legalábbis nem ilyen mélységben és rendszerességgel. Érdekes, hogy…..
gabuschka 2018.03.29 08:30:39
@sellőlány: Engem is nagyon meglepett, hogy x év blogolás, söt egy személyes blog irasa mellett, ebben a temaban megsem szeretnék tovabbra ilyen rendszerességgel és mélységben írni. Mint irtam fentebb is, nem fogok teljes mertekben felszivodni. ;-)
gabuschka 2018.04.05 20:45:16
@Naschkatze (Mostindien / CH): Ó hát ezt sajnálom, mert a harmadik napig lehet még jelentkezni a klinikán, de utána azt hiszem már nem kezdik el abban a hónapban. Gondolom most várnotok kell még egy hónapot. :-(
Az írások egyelőre elmaradnak, de írtam, hogy egy ideig maradnak el. Ha később megint úgy érzem, hogy oké, akkor írok itt is.
gabuschka 2018.04.05 20:46:00
@Hmfc: Lassan kellene majd egy pocak képet is készítenem. :-) Arra tényleg jobb az insta.
Az jutott eszembe a napokban, hogy vajon amikor anyukák azt mondják, hogy könnyű terhességük volt, az valóban azt jelenti, hogy mindenfajta kellemetlenség, vagyis inkább úgy fogalmazok, hogy extra kiemelkedő kellemetlenség, vagy orvoshoz járás nélkül telt a babavárás, vagy inkább…..
Heti Baba 13. Mégis mozog 2018.03.13 06:16:00
Mármint Pötyike. Mióta megírtam, hogy mindig aggódom, ha napokig nem érzem, azóta folyamatosan ugrándozik, forgolódik meg rugdal. Mintha így akarná a tudtomra adni, hogy anya/mama (még nem döntöttem el, hogy hogyan akarom magam nevezni), ne aggódj, itt vagyok! És hogy biztosan elhidd, trambulinnak…..
A két hét adásszünet után frissen és fiatalosan kanyarítom ide a legújabb beszámlót. A laptop kijelzőjét kellett kicserélni, szerencsére olcsóbb volt mint egy új készülék, úgyhogy ismét jönnek az írások. Hebamme látogatása Két hete pénteken jött el hozzánk a…..
gabuschka 2018.03.06 20:34:40
@Naschkatze (Mostindien / CH): ez egy két hetet felölelő poszt volt. :-) Jelentkeztem egy hétvégi kurzusra, reméljük még lesz hely. Gondolom elég kompakt lesz az info, de nem tudom elképzelni, hogy hat héten keresztül hetente egyszer 2-3 órát más párokkal együtt légzőgyakorlatozzak. :-)
gabuschka 2018.03.06 20:35:28
@sellőlány: ez aranyos, biztosan így lesz majd. :-)
gabuschka 2018.03.06 20:42:21
@pearl88: Van lehetőség a legtöbb helyen, igazából attól függ, hogy az adott kórház hogyan van felszerelve. Biztosan ellazító, de engem zavarna, hogy meztelenül üldögélek a vízben. Majd meglátjuk, hogy élesben mi lesz, mit szeretnék. :-)

@Hmfc: Én is puhítom már most, de egyébként szerintem ha majd látja, hogy micsoda trutymák jön ki, ami egyébként nem jönne, biztos megnyugszik.
Ma először mutatott a mérleg 90 kilót, bár nem reggel mentem orvoshoz, így biztos több kilónyi étel ült a gyomromban. A férjem persze rögtön igazi férfi módjára ráérezve arra, hogy csak egy kis buksisimire vágyom, hogy nem is vagy kövér kedvesem, természetesen nem ezt mondta,…..
Heti Baba 3. A petesejt leszívás 2017.12.19 21:21:36
Minden nap tanulok valami újat, ma például azt, hogy ha több számítógépen is írok egy bejegyzést, akkor azt mindenképpen úgy mentsem el, hogy bárhonnan hozzáférjek az anyaghoz. Mert ebben az esetben nem járok majd úgy mint például ma, amikor a félig megírt posztomat újraírhatom, mert nem férek…..
gabuschka 2018.02.15 20:04:14
@Naschkatze (Mostindien / CH): Tényleg nehéz megmondani, mert nem vezettük sehol, de ha az inszeminációkat, az összes szűrést, meg egyéb vizsgálatokat is beleszámítom, akkor közel 3000 euró a ránk eső rész. Ha csak a legutóbbit, a lombik olyan 2-2,2 ezer körül. De legalább olyan szerencsések voltunk, hogy csak egyszer kellett kifizetni. :-)
gabuschka 2018.02.24 10:13:05
@Naschkatze (Mostindien / CH): Itt adnak mindig egy Behandlungsplan-t, azon azert mar rajta van, hogy mennyibe fog kerülni. Csak mindig van egy-ket olyan extra dolog, amelyeket nem mondanak el az elejen, mert lehet nem is kerül ra sor. Pl. a petesejt lefagyasztasa es tarolasa. Vagy attol is függ, hogy ki mennyi hormont kap. De ez orszagonkent is valtozik. Ez a Nemetorszagi menet. remelem talaltok olyan valakit aki szimpatikus es jo hire is van. :-)
gabuschka 2018.03.03 09:38:43
@Naschkatze (Mostindien / CH): Hat ez a kerdes nem semmi, hogy van-e generatoruk aramkimaradas eseten. :-D Nem mondtad, hogy az egy északi sarki klinikan voltatok a föld alá 50 meterre leasott bunkerban. :-D
Elcsépelt mondat mostanában az Interneten, hogy mindenki unja már a telet és várja már a tavaszt. Legnagyobb meglepetésemre viszont jövő héten már március, így már tényleg nem kell sokat kibírni. Sokan elkövetik azt a hibát, vagyis inkább egy jelenség ez, hogy nem időjáráshoz, hanem naptárhoz…..
Anno az esküvőnk előtt akkor vált teljes mértékben bizonyossá számomra, hogy csak egy visszafogottabb szertartás-ebéd kombó a legmegfelelőbb választás, amikor a szervezés kezdetén, mikor ezzel még nem voltam tisztában, a kézhez kapott különböző árajánlatokon nagyjából 15 millió dolgot kellett volna…..
gabuschka 2018.02.15 20:08:17
@Naschkatze (Mostindien / CH): Igen lesz valami itt Frankfurtban is, meg megnézzük a fiús babakocsi huzatot az interneten is.
gabuschka 2018.02.15 20:14:09
@sellőlány: Igen néztem, hogy a csomagtartója nem túl nagy, majd be kell szerezni egy extra táskát is. Ha nem túl kényelmes, akkor majd legalább hamar elkezd magától sétálni, és nem kell még 5 évesen is tologatnom. :-D
Heti Baba 9. A 18. héten járunk 2018.01.30 18:39:07
A napokban jutott eszembe, hogy a terhességnek csakis egy férfi adhatta az áldott állapot elnevezést, mert nagyjából annyira érzem magam megáldva, mint amikor gyerekként mondták, hogy a "ajóistenáldjonmeglányom" mert mondjuk eltörtem néhány poharat. Egyébként értem én, arról van szó, hogy egy…..
gabuschka 2018.02.04 18:00:20
@sellőlány: Hm ezek a típusok lehet megmosolyogtatók, de olyan apák, akik ott vannak és időt szánnak a családjukra, programokat szerveznek a gyerekkel. Felőlem akár szájharmónikázhatnak is szigorúan a lakáson kívül, ha ketten együtt nélkülem önállóan ellesznek. :-D
És a zabtejet szoktam a müzlimhez enni, azzal nagyon finom.
gabuschka 2018.02.04 18:10:40
@Naschkatze (Mostindien / CH): én úgy gondolom, hogy ha az egyik szülő otthon van, pontosabban az a munkája, hogy ellátja, szereti, szórakoztatja és életben tartja a közös gyereket otthon, akkor elvárható, hogy nagyobb részt vállal az otthon koordinálásában, ezekből a feladatokból kevesebb hárul a dolgozó félre. De a gyerek és a vele töltött idő szerintem fontos mindkét fél részére, hogy megfelelő kötődés alakuljon ki.
Heti Baba 8. A Hebamme mizéria 2018.01.23 06:00:00
Mielőtt belevágok a mai történetbe, muszáj mesélnem a terhességemmel kapcsolatos reakciókról, mert annyira viccesek. Eddig csak lettő maradandó visszajelzés érkezett, mert a többség azért szerencsére úgy reagál mintha normális lenne, így ezeket gyorsan megosztom. Remélem nem…..
gabuschka 2018.02.04 17:56:26
@sellőlány: Júliusban születik majd meg, mint én, később amikor már nagyfiú lesz, majd betoppanok a bulijára, hogy anyukának is most van, koccintanék veletek. :-)
Segítő kezekből nem lesz hiány, de a pontos ütemtervet még nem tudjuk. Anyós is gratulált.
Ja és dehogy haragszom, örülök, hogy adod az infot. :-)
Heti Baba 7. Álmok és egy mese 2018.01.16 17:09:57
Arról már meséltem korábban, hogy a progeszteron hormon micsoda cifra álmokat hozott nekem amikor elkezdtem használni, aztán ahogy - legalábbis gondolom - hozzászokott a szervezetem hagytak alább a sárkányos-pelenkás történetek. Egy időre mondhatjuk, hogy rendeződött is a dolog, semmi nagyon…..
gabuschka 2018.01.20 11:00:18
@Naschkatze (Mostindien / CH): Hú sajnálom, hogy le van tiltva, esetleg masik gepröl, vagy telefonrol meg tudod nezni. Örülök, hogy tetszett a mese. :-)
  Az első trimeszter élményeiről nem írni, hanem mesélni fogok. Készítettem egy videót a tapasztalataimról, hoztam néhány ultrahangfotót és azt is elárulom, hogy kisfiút vagy kislányt várunk.   Ígértem , hogy készítek egy videót a hasamról is, de mivel az nagyon béna…..
gabuschka 2018.01.13 09:38:15
@Hmfc: most jutott eszembe, hogy kivételesen grapefruit illatu testapolot vettem. :-D eddig soha nem fordult elö. Nálam a hideg szénsavas víz a sláger, bár gondolom azért is, mert kólát már nem iszom és hiányzik.
Az első nagyon halvány teszt után nehezen, de kibírtam, hogy várjak két napot, mire másodszorra is próbálkoztam. Egyrészt azért, mert azt olvastam, hogy lombik esetében, a petesejt leszívást megelőzően beadott ún. tüszőrepesztő injekció hcg hormon tartalma adhat fals eredményt, másrészt meg a…..
gabuschka 2018.01.07 11:51:00
@Orsheka: Nekem is ez jutott eszembe, hogy lehet, annak ellenére, hogy magamat egy laza cool anyukaként képzeltem el mindig, egy aggódós, minden helyzetben csak a lehetséges veszélyeket látó anya leszek. :-D
gabuschka 2018.01.07 11:56:39
@sellőlány: Én is azt vettem észre, hogy az ember saját magával szemben támasztja a legtöbb elvárást. Így, hogy elhagytuk a 12. hetet, azért nyugodtabb vagyok. Egyébként ketten is vannak az ismeretségi körünkben, akik néhány hét után elvesztették a babájukat, így nem csoda, hogy az ember nem meri beleélni magát az elején.
gabuschka 2018.01.07 11:57:48
@Naschkatze (Mostindien / CH): Köszönöm szépen!!
Először igyekszem a heti bejegyzéseket hozni, meglátjuk később hogy megy majd naponta. :-)
A legutolsó írást a legizgalmasabb résznél fejeztem be, mert mióta van Netflixünk és rágyógyultunk a sorozatokra, megtanultam, hogy így lehet biztosan odaláncolni a képernyő elé a kedves nézőket vagy olvasókat. Fondorlatos húzásom gonoszságát csillapítandó a mai epizódban sokat mesélek majd, sőt a…..
gabuschka 2017.12.26 19:57:43
@sellőlány: Köszönöm! Elvileg tudjuk, de még nagyon korai, de egyelőre még titok. :-)
gabuschka 2017.12.31 14:33:08
@Enikő Menczel: Köszönöm! :-)
gabuschka 2017.12.31 14:34:14
@Orsheka: Nahát ez micsoda jó hír!! :-) Nagyon nagyon gratulálok!!!! Remélem minden simán alakul az első napokban/hetekben!
Heti Baba 2. Hormoninjekciók 2017.12.13 17:48:30
Nyáron megkaptam Ördög Nóra Pozitív című könyvét. Anyukám elküldte a születésnapomra nagy örömömre, mert már sokat hallottam róla sorstársaktól és szívesen elolvastam volna. Nagyon tetszett, mert nyíltan és őszintén meséli el, hogy min mentek keresztül a lombik program során. A könyv első felében…..
gabuschka 2017.12.20 13:22:23
@sellőlány: Neked is kellemes készülödést kívánok! Minden egyes nö, történet más, van akinek összejön még akkor is, ha kevés az esély rá, van akinek meg nem. A folyamat nem olyan vészes egyébként, nem mondom, hogy kifejezetten kellemes, de szerintem a legrosszabb, hogy az embernek folyamatosan meg kell tudni oldania, hogy elmehessen az idöpontjára.