Regisztráció Blogot indítok
Adatok
organichicks

100 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miután megvettem az agar agart, igyekszem minél több desszertet elkészíteni vele, így született ennek az epres panna cottának is az ötlete. Aki hozzám hasonlóan szeretné felhasználni az agar agarját az itt és itt talál vele készült recepteket. Én ezt most az eper szezon miatt eperrel készítettem, de…..
organichicks 2018.03.30 09:49:29
@intihuatana: Szia, de picit érezhető, de szerintem nem vészes. Használj akkor pektint helyette az is zselésítő anyag.
organichicks Granola házilag 2017.11.14 12:47:00
A granola házilag való elkészítésénél nincs is egyszerűbb. Csak összekeverjük a hozzávalókat valamilyen zsiradékkal és édesítővel, majd megsütjük és máris készen van. Adagokat nem írok, mindenki ízlés szerint tegyen bele annyit amennyit jónak lát, bármilyen maggal, aszalt gyümölccsel variálható.…..
A hideg idő beköszöntével, mikor már nincsen sajnos sok idény gyümölcs gyakrabban sütök banánnal. Nagy kedvencem a banánkenyér, most kipróbáltam egy újabb verzióját mogyoróval. Szeretem mert megsütök egy adagot és az pár napig elegendő is nekünk reggelire kávé vagy tea…..
Eddig valamiért sosem készítettem cukkinit, a zöldségek közül a brokkolin kívül ez volt az, amit annyira nem favorizáltam (most azt hiszem ez megváltozott:). A receptet egy barátnőmtől lestem el, annyira ízlett, hogy mindenképpen felszerettem volna tenni a blogra, ezúton is…..
A tápiókagyöngy az afrikai és ázsia konyha meghatározó alapanyaga. Leggyakrabban pudingot készítenek belőle, de magas keménytő tartalma miatt lisztkén sűrítő anyagnak is kiváló. Pár hete volt szerencsém részt venni egy forgatáson az édesburgonya biogazdaságban Berzenczén, ahol az isteni 3 féle…..
A tahinit elsősorban keleti ételek alapanyagaként használják, finomra őrölt szezámmagból készült sűrű állagú pasztát jelent. Kitűnő forrása a magnéziumnak, káliumnak, cinknek és gazdag B1 vitaminban és rostokban. Lehet készen kapni bio boltokban, de házilag is elkészíthető. Sós és édes receptekhez…..
Édesburgonyát bármikor bármilyen mennyiségben és formában képes vagyok enni, mert annyira imádom:) Már régóta a terveim között szerepelt, hogy készítek belőle tócsnit. Nekem annyira ízlett a püré amit már korábban elkészítettem és fahéjjal, mézzel édesítettem, hogy ezt a kombinációt használtam most…..
Mivel még friss idénygyümölcsöket nem lehet kapni, ilyenkor többnyire aszalt gyümölcsökkel készítenem a süteményeket. Így született meg ennek a receptnek is az ötlete. Lisztek közül ismét a gesztenyeliszt és nyílgyökérpor kombinációt használtam, eddigi tapasztalataim szerint ettől lesz a legjobb…..
Unokatestvéreimmel van egy állandó programunk, amikor tehetjük vasárnap elmegyünk a Szimpla piacra és utána beülünk valahova reggelizni. Így tettük azon a napon is mikor ráleltünk kedvenc kávézónkra a Dohány utcában, ott ettem ilyen narancstortát először. Már akkor elhatároztam, hogy én ezt…..
  A csoki és mogyoró mániámat már korábban is említettem:) most ismét ehhez a kombinációhoz nyúltam, valami édességre vágytam és pont ez volt otthon, így hát elkészítettem a mogyorós csoki mousset. Pikk-pakk megvan csak be kell dobálni mindent a turmix gépbe és már készen is van. Én a tetejét…..
Régebben mikor még nem táplálkoztam tudatosan, elképzelni sem tudtam, hogy nekem valaha reggelire elég egy gyümölcsturmix. Aztán szépen lassan hozzá szoktam, most meg már enélkül nem tudnám elképzelni:) Teszek bele zabot és puffasztott amarántot, melynek kiemelkedő a vas, kálcium, magnézium és a…..
A pakora gyakorlatilag az indai bundázott zöldség megfelelője. Nagy előnye a magyar panírral ellentétben, hogy gluténmentes és kevésbé zsíros, valamint tojás sem szükséges hozzá így vegánok is fogyaszthatják. Nem kell hozzá más csak csicseriborsóliszt, víz és fűszerek ízlés szerint. Fogyasztható…..
Ezt a salátát először az egyik barátnőmnél ettem (ezúton köszönöm is neki az ötletet:), azóta előszeretettel készítem otthon. Nagyon jó halak, húsok mellé köretkén, de én sokszor eszem csak úgy magában is ebédre. Aki szeretni a tökmagolajat az imádni fogja:) Nagy előnye még hogy kb. 10 perc alatt el…..
Imádom ezt az előételt készíteni mikor vendégek jönnek hozzánk, villámgyorsan megvan, nem kell hozzá sok minden és tuti sikert aratsz vele:) Általában kecske camabertből készítem, de lehet simából is. Isteni finom lesz ahogy a sajtban összeolvadnak az ízek, kenyérre kenve a legjobb:) Kecske…..
A sütőtökkrémleves egy tipikus megunhatatlan téli étel. Gyömbérrel és kókuszkrémmel ízesítettem, mivel ilyenkor érdemes minél több gyömbért fogyasztani, kiváló gyógyír a megfázás ellen. Én ha már érzem, hogy kezdek picit megfázni egyből elkezdek friss reszelt gyömbérből készült teát inni, nagyon…..
organichicks Kávés chai latte 2017.01.31 07:00:00
A chai számos ázsia és európai országban teát, a chai latte pedig egy tejes-fűszeres forró italt jelent. Általában csillagánizzsal, gyömbérrel, fahéjjal, kardamommal, borssal ízesítik, még felturbózhatjuk kávéval, úgy is nagyon finom. Vannak előre elkészített chai latte keverékek is, amiket csak…..
A "szuperélelmiszerként" számon tartott goji bogyó Ázsiából, főkét Kínából származó aszalt gyümölcs. Előszeretettel fogyasztják gyógyhatása miatt, kiemelkedően magas a c-vitamin tartalma, de emellett 18 féle aminosavat és 21 féle ásványi anyagot is tartalmaz. Valamint több béta karotin van benne,…..
Ezekben a kemény mínuszokban előnyben részesítem a meleg leveseket, ez ráadásul a kurkuma, a gyömbér és a fokhagyma miatt tele van vitaminnal, jól esik ebben a nagy hidegben. Imádom a hagymát, fokhagymát minden mennyiségben, ezért keltette fel az érdeklődésemet ez a recept. Nem hagyományosan van…..
Ennek a receptnek az ötlete az egyik Mázsaházas edzőmtől származik, ezúton is köszönöm neki:) Örülök, hogy rátaláltam erre az edzés formára, nagy szerepet játszik az egészséges táplálkozásomban is. Amióta tudatosan odafigyelek mit eszem, azóta az edzés is jobban megy. Sokszor recepteket is…..
 Imádom az indiai konyhát, ott alkalmazzák elég sokszor a csicseriborsólisztet, gondoltam kipróbálom milyen lenne belőle a pizzatészta és jelentem elég jó nem beszélve arról, hogy csak vízzel kell összekeverni és mehet is a sütőbe, pillanatok alatt megvan. Bátran kijelenthetem, hogy ennél egyszerűbb…..
organichicks 2017.01.05 14:44:17
@nál: Igen a panírt én is próbáltam már, nagyon szeretem:) viszont tojást még nem tettem bele, de azt is kifogom próbálni, köszi!:)
Mióta elkezdtem blogolni a családom és a barátaim, ha bármi jót sütne-főznek rögtök küldik nekem a recept, hogy próbáljam ki. Ennek a süteménynek is az unokahúgom a "feltalálója":) Nekem olyannyira ízlett, hogy ez lett az aktuális kedvencem. A piskóta nagyon jó állagúra sikeredett, a banán-csoki-rum…..
Karácsony közeledtével igyekszem olyan desszerteket készíteni, ami akár a karácsonyi asztalra is kerülhet. Szerintem nagyon jó karácsonyi ízvilága lett, és természetesen ez is glutén-, tej-, és finomított cukormentes.  A tésztájába darált diót tettem, a tetejét pedig csoki krémmel és házi…..
organichicks Téli quinoa saláta 2016.12.12 07:00:00
Nagyon sokat készítek quinoát, előre megfőzök pár adagot, idény zöldségekkel összekeverem és meg is van az ebédem előre pár napra az irodába, feltettem már egy céklával készült receptet is, ami szintén nagy kedvencem. Imádom, mert szinte bármilyen zöldséggel kombinálva,…..
organichicks Chai latte chia puding 2016.12.07 07:00:00
 Aki hozzám hasonlóan szereti a chai latte-t, az imádni fogja ezt a desszertet is:) A mandulatejet kakaóval és őrölt Tea Masala fűszerkeverékkel ízesítettem, melynek összetevői a feketebors, fahéj, gyömbér, kardamom, szegfűszeg, szerecsendióvirág. A Lehel piacon a földszinti keleti fűszereket…..
Ősszel és télen mikor nincs széles választék idénygyümölcsök terén, elég sokat sütök almával, mákkal kombinálva elé jó párosítás:) Viszonylag gyorsan és egyszerűen elkészíthető (ezt videóval illusztrálom is:), reggelire vagy kávé/tea mellé kiváló. Figyeljünk oda, hogy ne süssük túl, mert…..
organichicks 2016.12.02 10:34:39
@Szerintem ...: Köszönöm, örülök hogy tetszik:)