Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dialog Egyesulet

22 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Civil háló Látványrádió 2015.11.17 23:06:47
Minden szerdámat a Civil Rádió Miskolc (CiRMi), Közszerdája határozza meg. Ezeken a napokon a mikrofon mögött találom magam a rádió stúdiójában. De a november 11., szerda eltért a megszokott szerdáimtól. Múlthéten kitelepültünk. Hova máshova mehetett volna a Közszerda, ha nem…..
Kis történetem inspirálója: „Belépek egy helyre, látom, hogy nincsen hely, leülök melléd, félre az illemmel” (Sziámi)  Persze idézetem nem szó szerint értendő… hiszen, mikor beléptem aznap este a miskolci Avasi Közösségi Kávézóba, még volt ugyan hely, de az…..
  2015. május 9-én – került sor az Ülőpad átadásra, és az I. Nagy Szomszédsági Vetélkedőre – ami némileg újnak tűnt számomra, hogy annak idején mikor szocializálódtam (a Star Warsban erre azt mondanák: hogy réges-régen egy messzi-messzi galaxisban…), ez a nap még a…..
Az ember társas lény. Szüksége van közösségre, amelyben élhet, amelynek szerves része lehet, ahol fontosnak érezheti magát. Ehhez szükség van egy helyre, ami tetőt ad az ötletek feje fölé. Az itt élő embereknek szükségük volt egy olyan közösségi térre, ahová bármikor…..
A Panel Levélben megjelenő cikkek, beszámolók, programok, részei egy pozitív kampánynak Miskolc Avas lakótelepét érintően. IDE KATTINTVA lapozható a legújabb szám!   ..
  A Kunbábonyi Nyári Egyetem, melyre a Dialóg Egyesület is meghívást kapott, július 30-tól augusztus 2-ig tartott. Hozzám nagyon közelálló dolgokról olvastam az ismertetőben. Hiszen én is ismerek…..
"Örvendjünk azon, mit kapunk;s adjunk vissza, mit adni tudunk."(Seneca) Mikor fenti kérdést felteszem, azonnal az alábbi két válasz valamelyike fogad:„- Nincs benne pénz!"vagy„- Bartel! Ilyesmi...?"Igen, valami ilyesmi, sőt, valójában pontosan ezek. Annyi különbséggel, hogy ha a…..
Közösségfejlesztés Miskolcon, az Avas lakótelepen. ..
A miskolci Avas történetének kutatása könnyű feladatnak látszik első nekifutásra. Amikor azonban a kutató nekiveselkedik a feladatnak, akkor szembesül a ténnyel: a feladat nem is olyan könnyű. Sok problémát okoz a „szakirodalom” beszerzése. Bár Miskolc város története elég…..
2015. június 18-án Miskolcon, az Avas lakótelepen egész napos, több helyszínt érintő eseménysorozat került megrendezésre, mely a CSÜTÖRTÖKÖN EGYÜTT nevet viselte. Alább az Avasi Fotókör képeivel illusztrált tudósítások olvashatók. A Mandulás sétányon Miskolc, Avas-dél,…..
Köszönet a Miskolci Nemzeti Színház alapítványának, akik harminc színházjegyet ajánlottak föl hátrányos helyzetű gyerekek számára. Csendes József beszámolója - Vasárnap reggel hat óra tájban arra ébredtem, hogy valaki nyitogatja a szemem, aki nem én vagyok. Kislányom állt…..
Csendes József írása - 2015.majus 9-én – került sor az Ülőpad átadásra, és az I. Nagy Szomszédsági Vetélkedőre – ami némileg újnak tűnt számomra, hogy annak idején, mikor szocializálódtam (a Star Wars-ban erre azt mondanák: hogy réges-régen egy messzi-messzi…..
The Citizens Foundation developed the online open source e-democracy platform Your Priorities and has used it to promote online, democratic debate and increase citizens’ participation in their community in Iceland and worldwide. More information: www.citizens.is The event is hosted by the…..
A Dialóg Egyesület a Norvég Civil Támogatási Alap hozzájárulásával valósítja meg 2015. március 1- 2016. április 30. között a „Közösségi tervezési modellek Borsod- Abaúj- Zemplén megyében” című kísérleti projektjét, melyhez szakmai támogatást az izlandi Citizens…..
A kezdetek Miskolc Avas II. ütemében, a Szilvás utca 19-es szám alatt található négy emeletes lépcsőház földszintjén helyezkedik el a Megújulás-Jelenlét program akcióterületének központjában az az Avasi Settlement lakás, melynek megálmodói a Dialóg Egyesület és a helyi…..
A Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának szociális munka és közösségi animátor szakos hallgatói voltak vendégeink Miskolcon, az Avas lakótelepen. Ellátogattak az Avasi Közösségi Térbe, az Avasi Közösségi Kávézóba, az avasi settlement lakásba. Tóth Tibor az Eszterházy…..
Az Avasi Közösségi Kávézó akcióhetet szervez Miskolcon. Az akcióhét két elemből áll, melyek párhuzamosan futnak majd. Egyrészt ülőpad készül gyűjtött üvegekből a kávézó elé (látvány- és ütemterv alább), illetve a Föld Napjához kapcsolódó programok várják majd az…..
(Kocsis Emese beszámolója) Volt aki csak felírt egy verset a a falra, volt, aki a mikrofonba is el merte mondani. Voltak járókelők, érdeklődők, és meghívottak is, voltak arra csellengő gyerekek és ott volt az Avasi Tanoda is teljes létszámmal, mentorokkal, gyerekekkel.Ott volt…..
2015. április 9-én az Abcúg munkatársai látogatást tettek az Avasi Közösségi Kávézóban! Fotók - Lévai Imre (Avasi Fotókör)    ..
2015. március 28-án 13 órától az Avasi Közösségi Tér (Miskolc, Szentgyörgy 42-44.) ad otthont a Dialóg Egyesület és az Orka Csoport szervezésében megrendezésre kerülő EMBEREK NAPJA eseménynek. A rendezvény a faji megkülönböztetés elleni harc jegyében jött létre és két…..
A Dialóg Egyesület fő profilja a közösségfejlesztés. Egyik terepe Miskolc Avas nevű városrészében található lakótelepi környezetben. Mint a zsúfolt lakónegyedeknél általában, az elidegenedés és elmagányosodás napi szintű problémaként jelentkezik. Az egymás mellett élő…..
A Dialóg Egyesület közel 5 éves munkájának eredményeként, a lakosság kérdőíves, interjús, közösségi beszélgetésen történt véleménynyilvánításai alapján, a lakosság igényeire alapozva nyitott meg Miskolcon az Avas lakótelep újabb közösségi tere, az Avasi Közösségi…..