Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Keen25

67 bejegyzést írt és 212 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Attila garanciális laptopja úgy járta meg az Extrem Digital-on keresztül a HP márkaszervizét, hogy a hibát ugyan kijavították, de csináltak helyette egy másikat, nehogy hiányérzete legyen. Ezek után Attila úgy pattant le az EDigital ügyfélszolgálatáról, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Az…..
via GIPHY Bár mélységesen együttérzünk, mindig öröm az olyan levél, amiből tanulunk is valamit. Például most azt, hogy a Trónok harca csatajelenetét 55 napig forgatták, ami azért érdekes, mert Tamásék fejhallgatójának javítását 180 nap alatt sem sikerült megoldani. Nem tudni, mi tart ilyen sokáig,…..
Mi történik akkor, ha úgy érezzük, nem tájékoztattak megfelelően egy termék tulajdonságairól? Olvasónk úgy gondolja, azzal hogy nem hívták fel a figyelmét arra, hogy az új mobilja 32 bites, megtévesztették, és most szeretne valami megoldást. Ám az a helyzet, hogy ha az ellenkezőjét sem állították,…..
Régi motorosok biztosan emlékeznek arra az esetre, mikor még Bill Gates jövőt jósolt nekünk, és ennek keretében - igaz mindez 1980-as években történt - állítólagosan úgy nyilatkozott, hogy 640 kByte mindenkinek, mindenre elegendő lesz. Akár tényleg elhangzott ez, akár nem, mi most mindenesetre…..
Olvasónk belefutott abba a helyzetbe, amikor egy kereskedő más áron kínál valamit, mint amennyiért adni szeretné. A vásárló fizet és vár, az Extreme Digital szerint viszont elírás történt, ezért nem tehetnek semmit.  2019.07.05-én rendeltem egy Asus Lyra mini 3 darabos mesh routert online. Nagyon…..
Keen25 2019.07.22 13:50:22
@GiaMarie: Valoban igy van, tehat ha elszurjak az arat, akkor azt nem kotelesek teljesiteni. De itt nem jeleztek, hogy elszurtak, hanem suttyomban mas termeket szallitanak ki, mint amit megrendeltel, visszaigazoltak. Ki is szallitottak, tehat ez hibas teljesites. Ha az altalad felvazolt helyzet van, akkor kuldenek egy emailt, felhivnak, hogy bocsi, elbasztuk, a felelost kirugtuk, es az van, hogy ezert megkapod az 1 db-s kiszerelest, es 20%- kedvezmenyt. ez igy ok?

Amugy az edigital szarjon sunt.
via GIPHY Mivel egy vadiúj hűtő nem szokott úgy zakatolni, mint egy gőzmozdony, az ifjú tulajdonos joggal kért cserét a készülékre, ám elsőre úgy tűnt, hiába. Sokadszorra is nehézkes az eljárás, pedig tájékozott, jól informált fogyasztóról van szó, aki ismeri a jogait.…..
Keen25 2019.06.20 14:22:50
@nagyonköcsögduda: En vagyok a hulye vasarlo. A labakat beallitottam, mind a harom tengelyen tokeletes volt a vizmertek. :) nem segitett.
Keen25 2019.06.20 14:22:51
@nagyonköcsögduda: En vagyok a hulye vasarlo. A labakat beallitottam, mind a harom tengelyen tokeletes volt a vizmertek. :) nem segitett.
Olvasónk saját bevallása szerint is csak többszöri nekifutásra bírta idegállapotba kerülés nélkül leírni a sztoriját, amin nem is nagyon lehet csodálkozni: a bank téves nyilvántartása miatt hetekig tartó ügyintézésre kényszerült, ráadásul 2 azaz kettő forint miatt, aminek nyilván a többszörösébe…..
A tanszékvezető egyetemi tanár tételesen cáfolja a vádirat állításait, és megállapítja, a szegedi városvezetők nem követtek el jogellenes cselekményt. ..
Keen25 2018.10.15 14:12:06
@paraszthajszal: Igy van, igazad van, akkor remelem a tobbi, fidesznek, es holdudvaranak nem tetszo iteletekre is alkalmazod a tezist. :)
Ma a vízcsapból is az folyik, hogy egyre növekvő számú informatikus hiányzik Magyarországon. Nem csak informatikusok, hanem jószerivel minden szakmában hiányoznak a jól képzett szakemberek.   A valóban jól képzett informatikusok hiányára utaló nagy port felvert ide illő hír, hogy évek óta nem…..
Keen25 2018.10.03 15:11:36
@munkanélküli informatikus: HAt, ez szerintem reszben igaz csak.
En most perpill 20 ev tapasztalattal mentem jobbra, balra, siman felvettek mindenhova, ahova jelentkeztem. papirom, asszem egy szofveruzemeltetoi van. meg "ereccsegi". a kerdes inkabb az, hogy ertesz-e ahoz, amire jelentkezel. nem a konyv szerinti tudast keresik a cegek mar eleg reg ota, hanem azt, hogy erts hozza. hulyen fogalmazva, egy komoly ceg manapsag 2 ev tapasztalatot beszamit 1 ev oktatasnak. ergo 6 ev multtal, kb ott vagy, mint egy diplomas. Plusz, ha jo vagy, akkor annak hire van itt a piacon, es hidd el, nem olyan nagy a piac. persze, ha nagymagyar ceghez akarsz menni, akkor ott megy a szarragas, okj, diploma, meg nyelvvizsga utan. a HR-s
Tékozló Homár Wow not fix it! 2018.03.29 09:12:48
Erre a szegény telefonra még úgy is nagyon rossz ránézni, hogy egy ismeretlen olvasó megviselt tulajdona. Ahogy terjedtek az okostelefonok és emelkedett az áruk, egyre fontosabbá vált a készülékek védelme. Jöttek is sorra a továbbfejlesztett tokok és képernyővédők, a nép egyszerű gyermeke meg…..
Andrea gondosan akart eljárni, mégis balul sült el a fővárosba utazása, és erről részben ő tehet, mert sikerült összekevernie és/vagy elhagynia az ügyesen előre megvásárolt BKSZ-es jegyét. Ami miatt írt, az az, hogy bár a különböző jegyek és nyugták eléggé valószínűsítették, hogy igaz a sztorija, és…..
Cselekvés Körei nagyon nem hasonlítanak a Fidesz polgári köreire; olyan, mintha a házimacskát hasonítanánk össze az oroszlánnal. És nem a Momentumnak vannak nagyobb karmai. ..
Keen25 2017.08.21 16:24:30
elmondom, hogy miert ertelmezed tevesen a dolgot.
1. A lekoszono miniszterelnok mogott azert volt jocskan penz, es a valasztasi vereseg miatt egy remenyvesztett, duhos bazis. A polgari korok megadtak a lehetoseget a hiveknek, hogy ne erezzek magukat elhagyva, es lehetoseget adtak arra, hogy aktivak maradjanak.
2. A Momentum, megprobalja az embereket, a kiabrandult, passziv szavazokat ott megfogni, ahol meglehet. Egy anyuka, akit zavar, hogy a helyi jatszoteren nincs egy normalis hinta, egy allergias bacsi, akit zavar, hogy az utcajaban nincs vagva a parlagfu, egy ingazo, aki azt latja, hogy szarul nez ki a hev-megallo, es akik eddig hiaba mentek pl. a fideszes, szoci, jobbikos onkorihoz, hogy megoldjak orulni fognak, ha ezek az apro dolgok a Momentum kezdemenyezese reven megoldodnak, ha csak ideig-oraig is. Mar csak az, hogy valahol kiadhatta a bajat, es ott meghallgattak, sokat szamit.
ez, piciben, a kocsmaban elmeselve, a jatszon beszelgetve, a hevmegalloban raeszmelve sokat segithet a momentumnak, mert, es ez a durva az egeszben, az atlag ember ott lesz boldog, ahol el, es ott, ahol lathatja, hogy vele foglalkoznak.
A napi politika semmit nem tesz kozvetlenul a polgarokert. Ha megoldja valaki (mert en pl nem tudok az onkori telken parlagfuvet kaszalni valamiert) akkor
a, jo fejnek tartom a Momentumot, hogy a segitsegukkel megoldotta
b, lehet, hogy ezt majd valamikor meg is halalom.

A problema nem itt van. Mig a polgari korok tolva voltak penzzel, aktivistakkal, es egyeb forrasokkal, addig itt ez nem all. Pista valsz nem fog haveri alapon hintat festeni, vagy keritest javitani korulotte, mert akkor inditsuk be az orszagot, hiszen mindenki onzo, es fasult. Ergo, 99% hogy nem fog mukodni.
Tudom, a PRIDE már elmúlt. Ellenben azt is tudom, hogy szándékosan vártam a probléma tárgyalásával. A 2018-as választás előtti utolsó PRIDE volt ez, és hosszú idő óta az első ami legalább részben kordonok nélkül zajlott. Fogunk még erről eleget beszélni a választásig hátralévő időben, nem…..
Keen25 2017.07.24 13:33:03
Koszonom valaszodat. Par dolog mellett azonban ertetlenul allok. Egyreszt. A Pride, szamomra pozitiv dolog, mert valami mellett all ki. Olyan dolog mellett, ami szamomra kovetendo, elvart. Mindez az embertarsunk jogainak elismerese, az o nemi, vallasi, politikai, nemi stb stb. hovatartozasatol fuggetlen jogegyenloseg.
A forma sokak szamara visszatetszo, hiszen "mennek tuntetni a buzik". Mennek.
A pedofilia. Ezt erzem csufnak a reszedrol, mert bar teny, hogy a pedofil nem valasztja meg a vonzodasanak iranyat, de targyat igen. Illetve, hogy a kategoria nem csak orvosi, hanem buntetojogi is.
Az emlitett K. H. 16 eves koraban kezdett kapcsolatba egy 12 eves lannyal. A kapcsolat egyebkent koztudott volt, es azota is tart. (nem, nem kisebbiteni akarom a dolgot, de itt nem egy negyvenes feher ferfi esete all fennt a 6 eves fiu / lany vonatkozasaban)
Tovabba. az LBGTCKSDDTEKKRR+++ csoportok egy valamit pontosan tudnak. a kozott, hogy otthon, hotelben wc-ben a felnott partneredet kurod seggbe, vagy egymast egy felcsatolhatoval, illetve hogy kiskoruakat rontanal meg, eg es fold a kulonbseg. Nem lattam meg LMBGTXXKKARL-+ aktivistat azert kampanyolni, hogy legalizaljak a pedofiliat....

Es nem mentem el. barmelyik betu helyere, melle be lehet tenni a pedofilt, a zoofilt, a nekrofilt, a sociopatat, a pszichopatat, es az osszes filt, es patat.
Vannak olyan fogalmak, amik vegtelen esetben expandalhatoak, meg ha ennek nagy resze is csak sci-fi.
Rengetegen ellenzik a pride-ot. Pont az extravaganciaja miatt, pont azert, mert a pornem arcaba tolja, figyelj, rossz buzi vagyok, setalok, es nem tehetsz ellene semmit. Egyebkent a kulonos az, hogy ahogy a melegek megitelese elfogadottabb, ugy langyosodik a polgarpukkasztas is. Egy evtizede meg ko kemeny provokacio volt, mindenkinek megmutattak, hogy ha bizonyos reszek nem tisztelig meg oket azzal, hogy legalabb a letezesuket nem golyozaporral fogadjak el, akkor nesze... Ennek a vegeredmenye volt az elindult parbeszed. eloszor mocskolodva, kopkodve. 10-30 ev mulva mar olyan oromunnep lesz, lehet, mint egy husveti kormenet. Amikor az emberseget es az emberiesseget unnepeljuk, nemre, szinre vallasra politikai hovatartozasra valo megkulonboztetes nelkul, egyutt.

A torveny elotti egyenloseg szamomra azt jelenti, hogy mindegy, hogy no vagy, vagy ferfi. Mindegy, hogy voros, szoke, pattanasos, vagy barmi. a toveny elott te egy allampolgar vagy, egy adoszam. Nem vesz figyelembe semmit.

Akos: Mindenkinek konnyu kiforgatni a szavait. Meg egyszerubb, ha o komolyan is gondolja. (akkoriban argus szemmel figyeltem, hogy a koveri modszer lesz, vagy kijelenti, hogy.... nem emlekszem a kijelentesre... De ha tevedtem, itt kovetek meg mindenkit, foleg a muveszurat.)

Mindenesetre az ideologia kiterjesztesetol, meg ha meggyozodesed, ovlak is. Minden tarsasagban vannak idiotak, radikalisok. De a miattuk valo elmeleti "barmit be lehetne helyettesiteni" rendkivl veszelyes. Ez pl. olyan, mint ha Bayer Zsolt rendezvenyeken valo megjelenese, es gondolatai alapjan kijelentenenk, hogy minden Fidesz-KDNP szavazo egy mocskosszaju bigott eroszakra buzdito, gyulolkodo fasz.
Keen25 2017.07.24 13:33:44
@Keen25: elnezest, de munka kozben nincs idom az atgondolt velemenynyilvanitasra. emiatt a cspongas, es a szetesettseg.
Nem is tudom már, hogy hol hagytuk abba. Lehet már bő két éve is, hogy elcsendesedett a blog, Rengeteg dolog történt velünk azóta. Egyrészt minden szép, minden jó. Egészségesek vagyunk, szépen nő a bundánk (most éppen a 30 fokban vedlünk, mint a kinek kötelező), rendszeresen…..
Most a költségek mértékén vitatkozhatnak a bankok és adósaik A Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara szerint megállíthatóak a devizahitel-szerződésekből származó követeléseken alapuló végrehajtások. Közvetett oka ennek a múlt héten nagy port kavaró legfelsőbb bírósági…..
Keen25 2013.07.09 10:03:28
@Ellenpontok: Ha a szerzodes semmis, akkor az eredeti helyzet helyreallitasa kovetkezik.
Ez alapjan:
- A bank fele a felvett osszeget ki kell fizetni ( a megfelelo devizaban) Amennyiben a hitelfelvevo mar torlesztett, ugy azt levonva belole. Kerdes: Ha 2008-ban felvettem 15000 CHF-et, es ebbol jelen ideig kifizettem mondjuk 10000 CHF-et es mar nem tudom fizetni a torlesztoket, honnan szedem ossze a maradekot? Gondolom azt senki nem hiszi, hogy akkor felvettem mondjuk 10M ft ertekben devizahitelt, torlesztettem belole 8-at, akkor a tartozasom mar csak 2M.
De legyen. Ha amr csak 2M ft tartozasom van, meg egy bejegyzet jelzalogom a lakasomra mondjuk a lakas 75%-ra, akkor mennyivel lesz nekem jobb? (PErsze tudom, mar nem 6M lenne a kifizetendo, csak ketto). Kitol kapok hitelt? Mlyen kamatra? (most azert odacsapna gondolom az adosoknak egy ujabb 5 eves 12%-s szabad felhasznalasu hitel....)

Szivem szerint a teljes devizahitelt a felvetelkori kondicioknak megfeleloen forintositanam, es arra szamolnek kamatot. Mennyire sep is lenne hirtelen az akkor forinthiteleket fizetni....
Sziasztok. Én magam is régen ragadtam billentyűt, de most szeretném pótolni egy kicsit az elmaradást. A mai témám a már annyiszor megfigyelt apróság: a bosszú. Mint régi kutyásnak, számomra nem volt ismeretlen az esetleges "rád morgok, ha beleeszel a kajámba" dolog, de be kell…..
Keen25 2013.01.21 20:46:50
@Nefernefernefer:Koszonjuk az elismero szavakat. igyekszunk tartani a tempot a dolgos hetkoznapokkal. :)
Keen25 2013.01.22 09:16:55
@Simone Lewis: azert vigyazz.:) ket macska dupla orom, tripla gond es fele alvas:)
Nem tudjuk, hogy mit dönt majd a kormány szerdai ülésén a felsőoktatás „reformja” ügyében. Másfél nap Orbániában nagy idő, addig még minden megváltozhat. Csak egyvalami biztos: a problémát nem fogja megoldani. Az, hogy vajon Orbán, vagy a diákok „nyernek”-e, teljesen…..
Keen25 2012.12.17 20:38:24
@Keresztyén és Magyar: Ott a pont. :) Szuntesseg meg a torteneli egyhazak adobol valo finanszirozasat. :) Azt csoportositsak at az oktatasra. Ket legy egy csapasra. :)
Keen25 2012.12.17 20:39:06
@Keen25: majdcsak megtanulok gepelni is. :)
Keen25 2012.12.17 20:57:28
Időnként előfordul, hogy némelyik nyomtató elkezdi ontani a lapokat magából, ami csak fura krix-kraxok vannak. Leginkább ilyen Wingdings-szerű karakterek. Még nem jöttünk rá, hogy ki(k) és mit nyomtat(nak) ilyenkor. Annyira nem fordul elő gyakran, hogy a nyomtatásokat is logoljuk…..
Keen25 2012.10.25 10:25:26
Lost and Found Levonó 2012.09.07 15:26:08
Nem, nem elírás, nem Lenovo notebookról lesz szó. BAZ megyében így hívják a matricát. Egyesek mániákusan matricáznak össze mindent, ami a kezük ügyébe kerül. Desktopot, monitort, belépőkártyát, mindent. Komolyan mondom, ezekhez képest a BKV üléseit taggelő kölykök…..
Keen25 2012.09.10 21:00:57
@Keen25: Illetve 4,75 :)
Imhol megint itt vagyok. A mai bejegyzés kicsit rendhagyó lesz, amennyiben kivételesen nem azt fogom bizonygatni, hogy Cicunk milyen egy édes kis macska. (Pedig le kell szögeznem, hogy az, ehhez ketség sem férhet. :) ) Szóval mindenekelőtt hosszas kutatás után rájöttem, hogy Zserbó az…..
Keen25 2012.06.19 16:46:52
@Nefernefernefer: Koszonjuk a felajanlast, de idokozben megerkezett Mazsola, aki szerencsere szinte teljesen ellentete a Hercegnonknek. Hozza kell tennem, hogy az evek folyaman azert Zserbonk is sokat szelidult. Mar akar percekig megul a karunkban:)
Remelem Wilsonotok ilyen kedves dogonyozheto cica marad. :) a lepedore meg ra se rants. mi mar feladtuk az allando kuzdelmet. Elfogadjuk a macskanyomokat a frissen felmosott kovon is. :)
Lost and Found Meg tudom csinálni? 2012.06.18 09:42:00
Valami van a levegőben, csupa tanácstalan ember jön mostanában hozzánk: user: Szia, nem működik a gépem, azt hiszem, nem kap áramot. én: A hosszabbító be van kapcsolva? user: Hát, lehet, hogy kirúgtam a konnektorból. én: Akkor nézd meg légy szaves, hogy be van-e dogva…..
Tegnap Matolcsy bejelentette, hogy 280 milliárd forint bevételre számítanak a tranzakciós adóból. A kormány állítása szerint ezt majd a bankok fogják megfizetni. Emlékeztetőül: 2010-ben a banki különadóból 180 milliárd forint folyt be, amire a bankok már akkor is panaszkodtak.…..
Keen25 2012.06.15 14:33:06
@hha96: akkor szamolj egy kicsit meg tovabb. mondjuk a bank azt mondja, szepen csendben, hogy a kpfelvetel ingyenessege megszunik, es alkalmankent mondjuk az OTP szintjere emelik. Atlagosan.
az atutalasaidert darabonkent felszamitnak mondjuk par forintot.
Meg a szamlavezetesi dijadat is emelik.
Ha ezt szepen osszeadod, akkor hopp, maris meglesz a havi 2000 ( ebbol 500 a tranzakcioid utan, a maradek 1500 meg csak siman dijban)
Persze nem gond.
Keen25 2012.06.15 14:55:11
@TrueY: a sajat szamlaid kozotti utalas elvben mentesul.....
Keen25 2012.06.15 14:58:34
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:
"A tranzakciós adó a terv szerint az utalt pénzek 1 ezreléke, de az is csak 30 ruppóig"
Nem jol tudod. valoban az utalt osszeg 1 ezreleke, es max 30e Ft. De nem az utalas annyi, hanem az ado van maximalizalva. ( bar a legutobbi hirek alapjan eltunik ez a plafon...)

Persze ettol meg a bankoknak csokken a nyereseguk. Emiatt kevesebb lesz a kihitelezheto penzuk is (hiszen a nyereseget nem pusztan jachtra koltik, hanem ezer mas dologra, ill dologba fektetik be...)
Már postán vannak a negyedik nemzeti konzultáció kérdőívei, hamarosan mindenki megkapja a borítékot a kérdésekkel.A korábbi konzultációkon az íveken egy egyedi kód volt található, amely össze volt kapcsolva a címzettel, így ha visszaküldted, akkor bekerülél a Nagy…..
Sokféle, közösségi oldallal kapcsolatos csalásról adtunk már hírt a blogunk hasábjain, de ez a mostani valljuk be, egy elég jól kifundált trükk. Kapunk egy emailt látszólag a Facebook csapatától, hogy állítólag kérvényeztük accountunk törlését, ezért most erősítsünk meg…..