Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Danube Institute

3199 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az amerikai Szenátus több hónapos politikai huzavona után 95 milliárd dolláros külföldi segélycsomagot fogadott el, amely 60 milliárd dollárt tartalmaz Ukrajna számára. Ennek ellenére még mindig nehéz küzdelem vár a teljes jóváhagyásra a Képviselőházban, ahol a Republikánus Párt tagjai megosztottak…..
Újabb európai koalíció jött létre Ukrajna megsegítésére. A weimari hármak vezetői, vagyis Emmanuel Macron, Olaf Scholz és Donald Tusk ezúttal Berlinben találkoztak. Az újra felerősödő együttműködés láthatóan magába foglalja az Európai Unió legmeghatározóbb gazdasági és katonai képességgel rendelkező…..
Továbbra is kitart Oroszország közvetlen megtámadásával felérő terve mellett a francia elnök. Emmanuel Macron az elmúlt hetek folyamán többször is kijelentette: támogatná a nyugati csapatok Ukrajnába küldését. Felhívta a nyugati hatalmakat figyelmét arra, hogy ne mutassanak gyengeséget…..
„Az új szavazóbázis megértésének a hiánya, az intellektuális hiány, amely elsősorban a stratégia átgondolásánál volt észrevehető, valamint a konzervatív politika alkalmazásának elmaradása elidegenítette a Konzervatív Párt régi és új szavazóit. Senki sem azt kapja, amit szeretne – és ezért nem…..
A moszkvai terrortámadás péntek este történt a Crocus City Hall-ban, ahol a „Piknik” zenekar lépett fel. 11 ember van őrizetben a vérengzés miatt. Eközben az Iszlám Állam magára vállalta a felelősséget, azonban az orosz elnök szerint Ukrajna állhat minden mögött...
A Les Républicains (LR) párthoz tartozó szenátorok a gyakorlatot „az orvostudomány történetének egyik legnagyobb etikai botrányának” nevezték. A közép-jobboldali párt keményebben akar fellépni a transz-identitással szemben...
A harcok felfüggesztését kérte a 2024-es párizsi olimpia idejére Emmanuel Macron francia elnök Oroszországtól. Moszkva álláspontja szerint figyelembe veszik az ajánlatot, de Oroszország érdeke minden esetben elsőbbséget kap majd...
Alig három hónap múlva, 2024 júniusában ismét Európai Parlamenti választások következnek, ezúttal egy várható jobboldali fordulattal fűszerezve. Miként alakulhatnak át a jelenlegi pártcsaládok? Mit hozhat egy esetleges jobboldali fordulat? Miben kaphat szerepet Magyarország?..
1999-ben Magyarország belépett az Észak-atlanti Szerződés Szervezetébe, vagyis a NATO-ba. Ezzel Hazánk a világ legerősebb katonai szövetségének a tagjává vált. Azonban nemcsak biztonsági garanciákat nyertünk a tagsággal, hanem kötelezettségeket is, amelyeket az elmúlt évtizedben egyre komolyabban…..
Dánia lesz a harmadik ország Európában, ahol nőket is besoroznak katonai szolgálatra. Mette Frederiksen miniszterelnök felvázolta Dánia védelmi rendszerének átalakítását, az európai konfliktusokat szem előtt tartva...
,,Majd rólad szólnak a hírek, Veled van tele a sajtó.” – idézte a Tankcsapda Együttes leghíresebb dalának refrénjét Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója a Lónyay-Hatvani Villában tartott „Huszárvágás - A magyar konnektivitási stratégia” című könyvbemutatóján. Orbán Balázs szerint az,…..
A jobboldali Szociáldemokrata Párt vezette Demokratikus koalíció győzelmével értek véget Portugáliában a parlamenti választások vasárnap. A külföldi szavazatok számlálása még zajlik, a sikeres kormányalakítás útjában azonban egyre sokasodnak az akadályok...
A karibi-térség országát már régóta a mélyszegénység és a rend hiánya jellemzi. Az erőszak, a gyilkosságok és a rablás már szinte mindennaposak az alig 28 ezer négyzetkilométernyi területen, a 11,5 millió fős lakosság összjövedelme nem haladja meg a New York Police Department jövedelmének felét sem.…..
Újabb botrányos esemény zavarta meg a német politika állóvizét. Az amúgy sem jól szereplő koalíciós kormányzat gyengeségére („jelzőlámpa koalíció”) most egy lehallgatási botrány mutatott rá. Ugyanis a Bundeswehr magasrangú tisztjeit sikerült az orosz titkosszolgálatoknak lehallgatnia. ..
Dél-Korea kórházai a műtétek és egyéb orvosi ellátások jelentős csökkenésével küzdenek, ahogyan az orvosgyakornokok a javasolt egészségügyi reformok ellen, immár második hete sztrájkolnak – a kormány konkrét felszólításai és ígért felelősségre vonása ellenére is...
A WHO bejelentése óta, mely szerint gyermekek halnak éhen és körülbelül 300 000 palesztin él minimális élelem- és ivóvíz ellátással, az USA megkétszerezte erőfeszítéseit a segélyszállításokat illetően. Azonban ez kevés sikerrel járt és legtöbbször káoszba torkollott. Sem a légi, sem a vízi…..
Az európai választások közeledtével a különböző elemzések a nemzeti-szuverenista hangok megerősödését várják Brüsszelben. S noha ez így önmagában valóban valószínűnek tűnik, mindezt értelmezhetjük félrevezető álláspontként, tekintve, hogy ez az úgynevezett szuverenista oldal korántsem olyan egységes…..
Ron DeSantis floridai kormányzó megvétózta azt a törvényjavaslatot, amely megtiltotta volna a 16 éven aluliaknak a közösségi média használatát. Egy új tervezet a tizennégy éven aluliak számára tiltaná meg a regisztrációt, az addikciófejlesztő elemeket pedig úgyszint betiltaná. Amerikában – ahogy a…..
Ahogy már arról korábban is beszámoltunk, a spanyol parlamenti választások egyik legmegosztóbb és leghevesebb reakciókat kiváltó kérdése a még 2017-ben megtartott függetlenségi népszavazásban aktívan részt vevő katalán politikusok amnesztiája volt. Míg a spanyol jobboldal ezt az ügyet olyan vörös…..
Oroszország az elmúlt évtizedekben jelentős teret veszített a posztszovjet térségben. A folyamatot leginkább Moszkva 2022-es Ukrajna elleni katonai akciója indította el, habár a Baltikum és a Kaukázus területén már előbb elkezdődött ez a jelenség. Látható, hogy a posztszovjet térséget Moszkva egyre…..
2024. június 6-9. között lesznek az Európai Parlamenti választások, amely során a 27 tagállam állampolgárai döntenek a testület összetételéről a következő öt évre. Bár 2024 a kulcsfontosságú választások éve, az öreg kontinensen kétségkívül a júniusi lesz meghatározó, több okból is. Éppen ezért…..
Japán gazdasága már hosszú ideje komoly problémákkal küszködik. 2023 végére el is érte azt a pontot, amikor Európa legnagyobb gazdasága, azaz Németország, leelőzte a szigetországot, legalábbis a GDP-ben mért adatok szerint. A szigetországnak olyan komoly kihívásokkal kell szembenéznie, amelyekre az…..
A líbiai fővárost közel egy évtizede irányításuk alatt tartó fegyveres csapatok beleegyeztek, hogy elhagyják Tripolit. Imad Trabelsi líbiai belügyminiszter szerint a csoportok azután vonulnak ki a fővárosból, hogy nemrég 10 embert megöltek. A halálos összecsapásokat követően a megegyezés értelmében…..
Japán beruházásokat hajt végre a zöld energia fejlesztésében, amely dekarbonizációs stratégiájának kulcsfontosságú eleme – különös tekintettel a hidrogéntermelésre és a nettó nulla kibocsátás elérésére. A Kishida-kormány a közelmúltban jelentős jogalkotási lépéseket tett a hidrogéntársadalom…..
özösen tüntettek a cseh határ mentén a Visegrádi Négyek mezőgazdasági termelői. A demonstráció célja az volt, hogy azonnali megoldást követeljenek az Európai Bizottságtól az elmúlt hónapokban és években felgyülemlett problémákra, köztük az ukrán gabona import kérdésére, valamint az európai gazdákkal…..