Regisztráció Blogot indítok
Adatok
trendmanó

127 bejegyzést írt és 185 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Trendmanó Szamurájok könyve 2023.09.13 08:17:47
Most jelent meg a legújabb fordításom, a Szamurájok könyve bookazine. A szamurájok a világ legikonikusabb katonái közé tartoztak, nem véletlenül. A japán történelem és kultúra híres, de nálunk nem túl alaposan ismert szegmense ez. Szerintem nagyon izgalmas, sok érdekes dolgot tanultam fordítás…..
Szomorú aktualitása van az áttekintésnek, Erzsébet halála világszerte emberek tömegeit szomorította el, talán azért, mert ő maga volt a velünk élő történelem.  A királynő 70 éves uralkodásának ikonikus pillanatait tekinthetjük át a bookazine ebben a bookazine-ban. "Kijelentem mindannyiuk előtt,…..
Megjelent egy új bookazine, A keleti front története. Már évek óta dúlt a II. világháború, amikor 1941. június 22-én vége szakadt a Szovjetunió és Németország addigi szövetségesi viszonyának és megkezdődött a tragikusan sok áldozatot követelő összecsapásuk. A győzelem mindent jelentett, és mindkét…..
Ismét megjelent egy érdekes bookazine : A pogányság története. Lapozgassátok, mert érdemes! Jó szívvel ajánlom és fordítani is izgalmas volt. Mi a különbség pogány és pogány között? Az első esetben az ősi politeista és panteista vallások követőinek történelmi meghatározására használjuk, a…..
Trendmanó A felfedezések kora 2021.12.13 14:45:48
A felfedezések kora annak is érdekes lehet, akit amúgy a történelem részletei kevésbé érdekelnek. Az viszont talán igen, hogyan ismertük meg azokat a helyeket, ahová ma simán elröppenhetünk egy repülőgéppel, de ez sokáig nem volt lehetséges. Sőt, az emberek ezek létezéséről sem tudtak. Új…..
Trendmanó A vámpírok története 2021.10.27 16:25:38
Új bookazine-t ajánlok a vámpírok szerteágazó története iránt érdeklődőknek, ezúttal a vámpírokról. Vannak benne régi és mai vámpírok, a különböző földrészek vámpírjai és egyéb vérszívói, könyvek, filmek, tévésorozatok a vámpírokról. Minden. Érdekes dolgokat tudhat meg az is, aki nem hisz a…..
Trendmanó Középkori történelem 2021.08.11 08:24:04
A középkor iránt érdeklődőknek ezért érdemes olvasgatni ezt az ópuszt: A középkort gyakran úgy utasítják el, mint a sötétség, tudatlanság, vérontás és betegségek korszakát – az úgy nevezett „sötét középkor” választja el a klasszikus ókort a felvilágosodás korától. Ám amíg a háborúzás, az inváziók…..
Újabb olyan bookazine, amit jó volt fordítani. Minden idők egyik legnevezetesebb és legjelentősebb birodalma volt. A rómaiak meglehetősen jól dokumentálják életmódjukat és katonai sikereiket, így ezt a bookazine-t is érdemes szerintem böngészgetni. Az ókori Rómában megtalálhatók a modern…..
Trendmanó Fáraók 2021.02.22 08:18:18
Az ókori Egyiptom több mint 3000 éven át fennállt, és mintegy 170 fáraó uralkodott ott. A fáraó, akit közvetítőnek tartottak az istenek és az emberek világa között, szent hatalmát a halálával az új fáraóra ruházta át, és ő maga istenné vált. De milyen volt a mindenható uralkodók mindennapi élete?…..
Megjelent egy újabb bookazine, A történelem legnagyobb rejtélyei. A korai évszázadoktól a modern időkig sok olyan rejtély keletkezett, amely még mindig foglalkoztatja az embereket. Ez a kötet sorra vesz ilyen talányokat, összeszedi, mit tudunk ezekről, vajon ma megfejthetők-e. Előre elárulom, nem…..
Trendmanó Az okkult története 2020.11.14 05:50:37
Itt a bookazine sorozat újabb kötete: Az okkult története. Összegyűjtve benne van mindaz, amit erről a témáról tudni érdemes. Nem kell ahhoz feltétlenül hinni a tenyérjóslásban, a misztikus tanokban vagy épp a spiritiszta szeánszban, hogy elolvassuk, mindenképpen érdekes. Az okkultizmus kezdetei…..
Most jelent meg egy újabb bookazine, az Amerikai elnökök könyve. Sorra veszi, kikből lett az USA-ban a hatalom feje az idők során. Mindenki szerepel benne George Washingtontól és Thomas Jeffersontól Abraham Lincolnon, Kennedyn, Nixonon át Obamáig és Trumpig. Kiderül belőle, ki volt igazi államférfi…..
trendmanó 2020.09.13 06:51:18
@Hells pass: Hát nem bonyolult. Könyvesbolt, nagyobb újságosok, online megrendelés, ilyesmi. :)))
trendmanó 2020.09.15 14:59:49
@My my my: Örülök, hogy már birtokolod. :)
A bookzaine-okban az a jó szerintem, hogy a magazinokhoz hasonló felosztásban készülnek, de nem nettó hülyeségek szerepelnek bennük, hanem könyvszerű a tartalmuk, és hozzáértők szokták írni. A lényeg, hogy nem egy sima betűtengert lát az ember, hanem érdekesen vannak a témák tagolva, pedig azért évszámok is vannak benne rendesen :))).
Ahova én fordítok, ott főként történelmi jellegűeket adnak ki, állatosak nincsenek, így azokról nem tudok nyilatkozni, de azok is nyilván hasonló szemlélettel készülnek.
Nézd meg esetleg az online könyvesboltokat, azokban általában kedvezménnyel lehet megvenni a bookazine-okat, és akkor hátha többet is meg akarsz (és tudsz) majd szerezni. :D
trendmanó 2020.09.15 16:55:34
@My my my: Csak azt tudom mondani: jó szórakozást!
Bár most éppen az állatost dicsérted, de azért úgy érzem, én sem dolgoztam hiába a történelmi jellegűeken. :)))
Megjelent az újabb bookazine, ez már a nyolcadik a sorban: A Korona igazi története. Nagy-Britannia leghosszabban regnáló uralkodója II. Erzsébet királynő lett 2016. október 31-én, amikor meghaladta a dédnagyanyja, Viktória királynő 63 év, hét hónap és két napos rekordját. Még azon a héten a Netflix…..
Megjelent a bookazine sorozat újabb, immár hetedik darabja, A sötét turizmus útikalauza. Mostanában ugyan inkább csak képzeletben lehet utazni, de ezt a bookazine-t lapozgatva sok olyan történelmi helyszínt láthatunk, amelyeket talán nem választanánk elsődleges úticélnak, de mindenképpen érdekesek…..
Megjelent a bookazine sorozat 6. darabja, amely az elmúlt század jelentős katonai tetteiből ad válogatást. A 20. század katonai hőseiben megismerhetjük, hogy az angolszász nézőpont milyen katonai teljesítményeket tart számon hősiesként a múlt századból. Sok olyan érdekesség található benne,…..
Megjelent a bookazine sorozat ötödik darabja, amely Németország náci korszakát követi végig a kezdetektől a bukásig. A most megjelent bookazine - az előzőekhez hasonlóan - brit történészi szemszögből foglalja össze, mi is történt az 1930-as és 1940-es évek Németországában. Áttekinthetően veszi…..
Trendmanó Diktátorok 2019.08.24 08:13:24
Megint egy frissen megjelent bookazine-t ajánlok nektek, címe: Diktátorok. Ez már a sorozat negyedik könyve. Azoknak, akik a modern kori diktatúrákról szeretnének tájékozódni, érdekes összefoglalót ad a különböző diktátorok - néha látszólag nem is olyan kegyetlen, de mégis mindig…..
A sötét középkor elrettentő ismertetőjegyei között az élen szerepel a személyes higiénia hiánya. Mai tisztaság felfogásunk szerint ez nagyjából helytálló, ám akkoriban másképp gondolkodtak erről. Egyébként szoktak fürdeni is, amíg a szifilisz elterjedésével és a nagy…..
trendmanó 2015.09.01 10:26:28
@mézescsók: Igen, ez a régi, úgynevezett "száraz" tisztálkodási módszer továbbélése, úgy tudom.
trendmanó 2019.06.17 09:38:56
@Zsuzsanna Cseh: Szia, én ugyan nem követő, hanem a Trendmanó vagyok, de megpróbálok válaszolni, amennyire tudok. :) Azt lehet tudni, hogy a nagy pestisjárvány a Selyemút mentén terjedt nagy mértékben, először Ázsiában, majd a Fekete-tengerről érkező genovai kereskedelmi hajók által került Európába. Lengyelország kereskedelmileg viszonylag elszigetelt terület volt ekkoriban, így nem söpört rajta végig a pestis, de azért ott is megjelent 1351 körül, csak nem lett belőle pusztító járvány. (Ilyen volt még Európában pl. a baszk terület egy része is.)
trendmanó 2019.06.17 09:49:33
Trendmanó A hidegháború könyve 2019.05.22 06:02:01
Újabb megjelent bookazine-ra szeretném felhívni a figyelmet, ez A hidegháború könyve. (És ezt is egy manó fordította.) A szuperhatalmak egymással való közvetlen és közvetett küzdelme a 20. század második felében is dúlt, sok áldozatot követelt a világ különböző hadszínterein, és csak a Szovjetunió…..
Szeretném az érdeklődők figyelmébe ajánlani, hogy megjelent A második világháború története. Ez is bookazine, amit egy bizonyos manó fordított. A tavalyi első világháborús könyv után most itt az újabb. A második világháború története érdekesen foglalja össze a kegyetlen háborús pusztítást. A…..
Ez az összefoglaló munka bookazine formátumú, vagyis egyesíti a könyv és a magazin erényeit. Most nem trendeket akarok nektek bemutatni (bár a háború sajnos örök trend, valahogy az emberiség nem bír meglenni nélküle), hanem egy történelmi áttekintést. A kiadvány érdekes és látványos (helyenként…..
A 60-as évek első számú nemzetközi modellje lett . A soványka lány megváltoztatta az egész divatvilág felfogását a manökenekről. És nem volt soha anorexiás, csak nagggggyon vékony (de formás). Ágacska Gyerekkori becenevén lett és maradt világhírű. A Lesley Hornby név nekem nem mond sokat, de ha…..
trendmanó 2018.05.11 14:13:23
@Rugovicsvalagba: 5 ft 6 inches = 167,64 cm (így kerekíthettem volna 168-ra is.). Itt van néhány hely, ahonnan az adat származik.
www.celebheights.com/s/-Twiggy-3791.html
www.imdb.com/name/nm0493341/bio
www.telegraph.co.uk
A világ egyik legszebb nője volt, és tehetséges. Máig ható ikon lett. Ő volt Hubert de Givenchy múzsája. Legendás, sikkes színésznőből akadt sok, de ők a múlt. Audrey viszont valahogy nem megy ki a divatból, most is trendi. Vannak ruhadarabok, amiket nélküle ma nem viselnénk. Idősebb korában már…..
trendmanó 2017.08.12 18:52:56
@Anna King: Igen, Tolochenaz a helység neve, itt volt egy régi, 18. századi farmház az otthona 30 évig. Semmi sztárallűr, csak repkénnyel befuttatva, és kész. :)
Trendmanó Gelato? Ide vele! 2017.07.31 17:24:45
Nyáron első számú hűsítő finomság a fagyi. Rengeteg fajtát: fagylaltot, parfét, jégkrémet, jégkását, sőt szorbét ismerünk, de ebben a népes családban az egyik komoly sztár az olasz gelato. Már évszázadok óta kényezteti az ízlelőbimbókat, és még mindig trendi.   Persze nem az olasz fagylalttal…..
Játszott női és férfi szerepeket, extravagáns öltözködési stílusát a rajongó nők utánozták. Kórházat rendezett be a színházban a francia-porosz háború idején, turnézott saját társulatával a világban, és nemzetközileg ismert ikon lett. Egyik lábát amputálták, de ez sem vetett véget a karrierjének. A…..
trendmanó 2017.06.22 14:30:11
@Ernoke: Köszi nagyon! :)))
A dolog csakis a kíváncsiságomnak köszönhető. Mindig rábukkanok valami érdekesnek ígérkezőre, aminek még és még és még érdemes utánanézni. :D
trendmanó 2017.07.27 14:50:45
@sifteran: Köszi szépen! :)
És köszi a Justh Zsigmondos linket is a megismerkedésükről.
Just naplóbejegyzésében szó van Bernhardt gepárdjáról. A posztban nem is említettem, de nagy állatkedvelő volt, egész sereglettel: gepárd, kutyák, papagáj, majom, kaméleonok.