Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mero.csaba

18 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
fecseg a mély Google AlphaGo 2016.01.28 13:57:18
A Google egy olyan eredményt publikált tegnap, amire a legtöbb szakértő még egy évtizedet jósolt. AlphaGo nevű programjuk 5:0-ra leiskolázott egy nagyon erős gómestert.  Ezek mind tegnapi hírek: BBC  , CNN  , ABC news, Nature , Wired, Gizmodo , Google Ez talán jelzi, hogy ez éppen egy olyan…..
Őszintén mondom, engem nem zavar, hogy Kövér László unokát szeretne. A megfogalmazás az ízlésemnek kicsit giccses, mondjuk eleve kiütéseket kapok attól a szótól, hogy önmegvalósítás, kicsit olyan, mint amikor azt hallom valamiről, hogy jó hangulatú, előremutató vagy…..
Soha nem voltak még ijesztőbbek a párhuzamos univerzumok. Magyarország valóságai köszönőviszonyban sincsenek egymással. Van például ez a történet, így indult.  Aztán lett belőle ez meg ez. Két valóság, ami köszönőviszonyban sincsen…..
Jó, akkor beszéljünk a halálbüntetésről, mintha nem volna jobb dolgunk. Senki sem tudja, hogy 50 év múlva milyen világban fogunk élni, ahogy azt is folyamatosan elfelejtjük, hogy 50 évvel ezelőtt milyen világban éltünk. A halálbüntetés tilalma azt jelenti, hogy az állam…..
Nem voltam jó gyerek. Tanulás helyett góztam éjjel nappal. Harmadikra konkrétan bukásközelbe kerültem, talán biológiából, és csak az mentett meg, hogy a tanár nem akart bejönni augusztusban. Hubertné viszont folyamatosan elengedett versenyekre. Harmadik végére pénteken és…..
Évekkel ezelőtt egy szociológia előadáson hallottam, hogy a jóléti társadalmakban a tömeges felsőoktatás funkcionálisan a munkanélküliség elrejtéséről szól. Akkor erősen taszított ez az állítás, de egyre inkább attól tartok, hogy ez így van, és ebben az értelemben a…..
fecseg a mély #JeSuisAhmed 2015.01.09 14:03:33
Adott két őrült, akik kiskoruk óta gengszterek voltak. Nyilván van valami hiba a rendszerben, hogy idáig eljuthattak, de ebből nem következik egyenesen az, hogy a sok milliós európai muzulmán közösség egészének beilleszkedési gondjai volnának. Ebből még nem következik, hogy a…..
fecseg a mély Ki vállalható? 2015.01.06 07:00:00
Divatos mostanában a rendszerváltás utáni teljes politikai paletta, a közelmúlt teljes egészének elutasítása. De a múltat nem szabad végképp eltörölni. Mert akkor nem viszik el a szemetet, nem jarnak a vonatok, nem folyik víz a csapból. A szerkesztőségben (szűk családi…..
fecseg a mély Politica Sacra 2014.12.05 07:00:00
Induljunk ki abból a termékeny fikcióból, hogy a Fidesz (innentől Orbán Viktor) olyan irányba kormányozza Magyarországot, amit őszintén helyesnek tart. Egy pillanatra tekintsünk el a rendszer nyilvánvaló romlottságától és korrupciójától, és próbáljuk megkeresni azt a felsőbb…..
Ezt a mocskot csak az egész ország együtt tudja eltakarítani. És ehhez azok is kellenek, akik ma még jobb híján a Fideszre szavaznának. De ők nem lettek megszólítva a tegnapi tüntetésen. A friss HaHás aktivistáknak megszokásból sikerült hozni a szokásos balos kelléktárat. Volt…..
Olyan gyenge ez a mezőny, hogy ha a következő választásokra párttá alakul egy fejvadász cég, vagy egy tetszőleges multi HR-osztálya, akkor még a végén rájuk szavaznék.  Az angol nyelv alapszintű ismerete ma a versenyszférában elengedhetetetlen szinte bármilyen irodai…..
Jó volna, ha a különböző világnézetű emberek együtt tudnának dolgozni. De ennek alapvető feltétele, hogy az általuk tapasztalt valóságban legalább minimális átfedések legyenek. Szörényinek és Bródynak könnyű volt. Egy tévé volt, és biztosak lehettek benne, hogy hazudik.…..
fecseg a mély Vigyázz, gumicsont! 2014.10.22 12:52:17
Szijjártó Péter hazajött Amerikából. Csak szólok.  Viszont közben a közönség ráharapott az internet adóra, amit a jogos kritikák hatására majd szépen módosítani fognak holnap, hozzáírnak fél mondatot a törvényhez (jó eséllyel egy olyan fél mondatot, amit tegnapelőtt…..
fecseg a mély A PC védelmében 2014.10.18 07:00:00
"...a politikai korrektség, ami a régi politikai világot meghatározta, valójában egy olyan taburendszer, amely megfoszt bennünket az őszinte, innovatív gondolkodás lehetőségétől és az őszinte beszéd lehetőségétől is.“ mondta Orbán Viktor. Viszont akasztott ember házában a…..
fecseg a mély Bíztam a Fideszben 2014.10.12 19:00:00
Gondolom nem árulok el nagy titkot, ha elmondom, hogy kulturálisan elég messze állok a Fidesztől. Ennek ellenére 2010-ben jóindulattal vegyes bizakodással tekintettem rájuk. Gondoltam, volt nyolc évük felkészülni a kormányzásra, rajta, lássuk! 2007 körül, mikor az ELTE-TáTK-n…..
  Van ez az új Bródy szám. Pont az a közéleti sláger lehetett volna, amire jó ideje várok, vicces, precíz, szomorú. Csak az a refrén ne lenne..." ezek ugyanazok". Ebben a sorban minden minden benne van, ami számomra nem kóser a mai magyar közbeszédben.  Volt nekem egy nagyon…..
... ugye tudjátok, hogy most éppen egy olyan civil kultúrkörnek a módszeres megsemmisítését nézitek végig alig burkolt kárörömmel, amely 2006-ban - elvi emberi jogi liberális alapokon - egyértelműen kiállt mellettetek, és a jogszerűtlen rendőri intézkedések ellen? TASZ ,…..
fecseg a mély A gumicsont 2014.09.30 09:51:30
Ez maga a tökéletes politikai üzenet. Korrektül megcáfolni valószínűleg két oldal volna, tele bonyolult szakkifejezésekkel, azt meg olvassa el, akinek két anyja van. De ez a gondolat letisztult: állítás + mert + indoklás. 126 karakter: egy SMS, egy tweet, két haiku.  Azért nem…..