Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tervezzvelem

370 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor egy helyiség vagy az egész lakás színeiről gondolkodsz, először leginkább a nagy felületek jutnak eszedbe, például a falak. Azonban sokkal könnyebb dolgod lesz, ha inkább a szoba fő darabjaira koncentrálsz, amit mondjuk nem szeretnél túl sűrűn cserélni. Vagyis az ülőgarnitúrára, a…..
Mennyire használod ki a helyet a szekrényedben? A jó vagy rossz helykihasználás már a szekrény megvásárolásánál kezdődik. Hogy miért? Rögtön elárulom! Az a tapasztalatom, hogy a megvásárolható szekrények belső kialakítása nem igazán praktikus, mert sokkal több az akasztós, mint a polcos rész.…..
Biztosan hihetetlenül hangzik, hogy az otthonosság nem múlik sem a lakás méretén, sem pedig a helyiségek alakján (itt elsősorban a keskenyebb vagy nehezebben berendezhető, szabálytalan formájú szobákra gondolok). Sokkal inkább a stílusosságon, az átgondoltságon és a praktikumon. Nézzük is, hogy mit…..
tervezzvelem 2023.11.16 16:19:07
@Kerma: Nagyon köszönöm a bizalmat és szívesen elfogadom az ajánlatukat.
Egy panel konyha sokkal több lehetőséget rejt magában, mint azt elsőre gondolnánk. Ezt a konyhát fiatal pár számára terveztem, mindössze 7,3 m2 az alapterülete. Viszont annyira jók az arányai (240 x 304 cm), hogy befért egy 75 x 75-ös étkezőasztal is.A tervezés során ezeket a szempontokat, kéréseket…..
Gondoltál már arra, hogy az étkezőt akár több célra is használhatod? Hogy a tér maximalizálásával többet is kihozhatsz belőle és ezzel otthonod is kényelmesebbé válik? Mutatom mire figyelj!   Először is azt kell számba venned, hogy hol helyezkedik el az étkező: - különálló helyiségben - egy…..
Akkor tudsz hatékonyan dolgozni, tevékenykedni a konyhában, ha a pultfelületek szabadok. Ehhez pedig megfelelő mennyiségű tárolóhelyre van szükség. A szekrényeken túl számos lehetőség kínálkozik, hogy a mindennapos használati tárgyaid vagy a zöldségek, gyümölcsök ne heverjenek szanaszét. Ebben a…..
Ismered a japandit? Egy stílus, amely ötvözi a skandináv és a japán érzékenységet és letisztultságot. Engem különösen magával ragadott egyszerűsége és praktikuma. Legjobban képek segítségével tudom bemutatni ezt az egyre népszerűbb lakberendezési stílust. Vágjunk is bele és merüljünk el az…..
Az egyik legösszetettebb tervezési feladat a konyha. Sok mindenre kell egyszerre figyelni, éppen ezért szeretnék a segítségedre lenni. Ebben és a következő posztokban szeretném részletesen bemutatni, hogyan alakul ki egy új tér, hogyan születik meg a kezdeti vázlatokból a végleges KONYHA. A…..
Bár az előszobát sokan nem tartják olyan hangsúlyos helyiségnek, mint a nappalit, a konyhát vagy a fürdőszobát, valójában nagyon is fontos, mert ez adja meg az egész lakás alaphangulatát. Vendégeink itt szerezik meg az első benyomásokat otthonunkról, ami lehet hívogató és sajnos taszító is. Ebben a…..
tervezzvelem 2023.04.28 07:35:59
@Kerma: Köszönöm szépen :)
Már nem gyerek és még nem felnőtt, de a véleménye nagyon határozott. Ismerős? Egy kamasz szobáját berendezni, dekorálni nem a legegyszerűbb feladat. Mindenekelőtt a legfontosabb: hallgasd meg és próbáljátok megtalálni a közös nevezőt :) És most nézzük meg, melyek azok a dekorációs praktikák,…..
Hangulatos és kifinomult. Merész és naturális. És ezzel csak néhányat ragadtam ki 2023 belsőépítészeti trendjeit leginkább jellemző fogalmak közül. Vegyük tehát sorra, melyek most az igazán divatos stílusjegyek. De ne ragadjunk le itt, hiszen a divat elszáll, inkább nézzük meg, hogyan őrizhetjük meg…..
Ha nyomon követed, hogyan változnak évről évre a divatos festékszínek, azt a trendet figyelheted meg, hogy egyre inkább távolodunk a szürke árnyalatoktól, és helyettük a meleg, valamint a földes, természetes színek kerülnek előtérbe. Tavaly a vidám zöldek vitték el a pálmát és minden a kényelmet,…..
Biztosan te is találkoztál már olyan szabálytalan alakú helyiségekkel, nappalikkal, amelyeknek a berendezése kihívást jelent. Kisebb-nagyobb beugrók vagy éppen a sok ablak teszi látszólag megoldhatatlanná a feladatot. Lehet, hogy a tiéd is ilyen? Éppen ezért most olyan ötleteket gyűjtöttem össze,…..
Amikor szóba kerül a falfestés, sokaknak feláll a szőr a hátán. Mert rögtön látják maguk előtt a pakolást, a rendetlenséget, a felfordulást. Megeshet az is, hogy nem sikerül teljesen eltalálni egy-egy helyiség falszínét. Esetleg kicsit unalmas lesz vagy sablonos. Az itt következő festési megoldások…..
A nyitott polcok nem mindig a legpraktikusabbak, hiszen jobban porosodnak rajta a tárgyak, azonban sokszor olyan a konyha, hogy csak egyedi méretű szekrény férne el. Ilyen lehet például egy sarok. Ezt nyugodtan ki lehet váltani néhány polccal, ez olcsóbb és ha odafigyelünk, nagyon dekoratív is,…..
Már csak egy hét választ el a karácsonytól. A meghittség, a bensőséges hangulat soha nem a külsőségeken múlik, azonban a fények játékával varázslatosabbá tehetjük ezeket az amúgy szürke, borongós, hideg napokat. Ezen kívül a fénynek szimbolikus jelentése is van. A karácsony Jézus és a fény…..
A kezdők és profik által egyaránt kedvelt krétafestés az egyik legnépszerűbb módszer  régi bútorok új életre keltésében. Azonban még annál is sokoldalúbb, mint gondolnánk, hiszen nemcsak egy vidéki otthon díszítésére szolgálhat. Éppúgy lehet modern, mint rusztikus vagy romantikus stílusú. Az itt…..
Aki olyan szerencsés, hogy nagy belmagasságú lakásban él, semmiképpen se hagyja kihasználatlanul ezt az előnyt. Különösen igaz ez akkor, ha mindez kis alapterülettel párosul, ilyenkor egyenesen vétek lenne nem beépíteni a lakás felső régióit. Legtöbbször a háló kerül a galériára, azonban…..
Egy-egy apró átalakítás meglepően sokat tehet hozzá otthonunk hangulatához, a jókedvű mindennapokhoz. Annál is inkább aktuális most a téma, mert ősszel hajlamosak lehetünk inkább a negatívumokat észrevenni, a korai sötétedést, a nyirkos, ködös időjárást és hogy már megint rohan az idő, mindjárt…..
Néha jó változtatni, kicsit átalakítani. Ha épp unalmasnak, "ezer éve" ugyanolyannak látod a nappalid, elég bedobni egy új falszínt vagy néhány csík tapétát, képeket vagy tükröket, máris frissebbnek, eredetibbnek, hangulatosabbnak hat. Annak megvalósításához gyűjtöttem most össze jó pár ötletet,…..
Ebben a rövid videóban egy konyhaátalakítás lépéseit foglaltam össze, a tervezéstől a megvalósításig. Előtte-utána fotókkal is kiegészítettem, a változás így még szembetűnőbb. Ha szívesen megnéznéd további munkáimat, látogass el a honlapomra, facebook és instagram oldalamra!..
Mi sem testesíti meg jobban a nyári idillt mint a tengerpart. De miért kellene csak a helyszínen élvezni, amikor könnyedén haza is viheted? Az alábbi összeállítással ötleteket szeretnék adni az otthoni tengerpart élményhez.  Tengerre fel! Néhány hangulatos kép, díszpárna, no meg egy jól…..
A fürdőszoba az a helyiség, amely az elmúlt években talán a legnagyobb változáson ment át. Szeretjük, ha lehet itt lazítani, pihenni, ha inkább szobára hasonlít, puha szőnyeggel, kevesebb csempével és ha van benne egy pici luxus, egy pici wellness hangulat. Népszerűek az extra világítási megoldások,…..
A növények otthonunk fontos részei, sokszor mégsem kapnak elegendő figyelmet. Csak leteszik az asztalra vagy polcra, néha megöntözik és kész. Pedig nemcsak hangulatunkra vagy a szoba levegőjére hatnak kedvezően, hanem hozzájárulnak az otthonossághoz, a kellemes környezet megteremtéséhez is. Egy kis…..
A modern világ számos új fogalommal ismertet meg minket. Ezek közül az egyik a mikrolakás fogalma, ami egyben egy lehetőség is: teljes értékű élettér kialakítása kevés négyzetméteren. Egyáltalán nem lehetetlen vállalkozás, erre mutatok be most egy példát, egy fiatal pár otthonát, amely mindössze 27…..