Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tankó Enci

61 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi nagyon szeretünk együtt sütni, főzni a kislányommal ezért mindig próbálok kitalálni olyan könnyű recepteket ami nem annyira idő igényes és nem utolsó sorban finom is. Ilyen ez a csoda buci is, ha egyszer elkészíted akkor onnan nincs megállás, igazi kedvenc lesz azt…..
Az alábbi interjút egy olyan alkotóval készítettem aki szívét lelkét beleteszi az alkotásaiba a fiatal kora ellenére, annyira elszánt hogy egy igazi példa lehet a fiatalok számára is. A termékei egyediek, horgolással készülnek, nagyon sok munka, idő amíg egy termék elkészül de ennek ellenére…..
Pár hete ovis lett a kislányom. Nagyon sok változást hozott az életünkben ami nem tagadom eléggé megviselt de minden erőmmel azon vagyok, hogy ne túléljem hanem átéljem! Az anyaság első 3 éve bátran kijelenthetem életem legszebb, legizgalmasabb és egyben legfárasztóbb időszaka volt. Az elválás…..
A világ egyik legcsodálatosabb dolga a várandósság, de a vele járó kellemetlenségek-gondolok itt - derékfájásra, kéz és lábzsibbadásra sajnos végig kísérhetik. A kismama jóga gyakorlásával  a fent említett problémák megelőzhetők továbbá segít a mélyebb kapcsolat kialakításában a kisbabával,…..
Tudtátok, hogy 21 nap kell ahhoz, hogy új dolgot, szokássá alakítsunk ki!? Az Online Joga Académia 21 napos jóga kihívás végére érve, bátran kimerem jelenteni, hogy működik.   Kép forrás: Google Itt van az a 10 dolog, amit a 21 napos jóga kihívástól kaptam: Az ok amiért elkezdtem, a…..
Szülőként rengeteg stresszforrásnak vagyunk kitéve, amit én is tapasztalok a bőrömön nap mint nap!   A napokban készítettem egy felmérést, ahol édesanyák adtak választ arra, hogy mi a legnagyobb stressz forrás amióta szülők lettek!? Nem tudom miért de ezekkel a problémákkal nem szeretünk, nem…..
Azt szokták mondani:                                     Arra van időd, amire akarod, hogy legyen! Ez igaz is lehet egészen addig amíg meg nem születik az első gyereked! Anyaként tudom, milyen nehéz beosztani az "időt" úgy, hogy mindenki elégedett legyen. Bátran kimerem jelenteni, hogy mi anyák a…..
Paradicsom krémleves, egy recept amit imád az egész család.Jó melegen de hidegen is isteni finom!   Hozzávalók: 4 érett paradicsom 2 cikk fokhagyma egy zeller szár 1 szál répa 1 vöröshagyma10 dkg köles olivaolaj  Elkészítés: Mossuk meg a paradicsomokat daraboljuk fel. A hagymát,…..
Itt a nyár, szünidő, ami sok veszélyt rejthet magában!Anyaként fontosnak tartom, hogy biztonságban érezze magát a kislányom minden helyzetben! Nemrég találtam egy karkötőt, ami szerintem egy fantasztikus megoldás arra, hogy megtegyük az első lépést: megtanítsuk mit tegyen, ha bajba kerül.Színes…..
Tudtatok,hogy isteni finomság sülhet ki csupán 3 hozzávaloból! És nem utolsó szempont, hogy gyorsan elkészül, egészséges és imádják a gyerekek is!     Hozzávalók: 1 bögre zabpehely 1/2 bögre áfonya vaj 10 g vaj Elkėszítés: A vajat jól dolgozzuk össze a zabpehelyel,majd adjuk hozzá az…..
E-design Manó-angyal leírása 2015.07.15 15:27:34
   Manó-angyal  leírása: Fej: 1 sor: kört ,6 lsz. készítünk (6) 2 sor: minden lsz. 2- p. (12) 3 sor: minden 2sz ,2 -p (18) 4 sor: minden 3sz,  2- p (24) 5 sor : minden 4 sz, 2- p (30) 6 sor: minden 5 sz,2- p (36) 7 sor : minden 6 sz,2- p (42) 8-12 sort ismételjük,azaz 42  p…..
Tankó Enci 2017.05.25 16:23:23
E-design Horgolj műanyagra! 2017.05.25 15:35:18
Már nagyon régóta foglalkoztat, hogy mit lehetne kezdeni azzal a rengeteg műanyag hulladékkal amibe sajnos lassan belefulladunk!   Megterveztem, elkészítettem egy egyszerű gyűrűt ami akár az egyik alternatívája is lehetne az újrahasznosításnak! Egy darab műanyagot és némi fonalat, na meg persze…..
Azt hiszem nincs olyan gyerek aki ne szeretné a palacsintát és a virslit! Nálunk mind kettő a nagy kedvenc   A következő recept a két alapanyagból áll  Hozzávalók : A palacsinta tésztához: 1 tojás 1 bögre liszt negyed bögre tej 1 kk. sütőpor  só,bors ízlés szerint 2 cikk reszelt…..
MomMylife Tavasz csalogató pizza 2017.05.10 21:27:11
Mindig is imádtam a pizzát, de valljuk be ki ne rajongana érte!? Ma spárgás változatát készítettem el, nagyon karakteres ízvilág és nagyon szerethető!   Hozzávalók az alap tésztához: 50 dkg liszt 2,5 dkg friss élesztő 2 dl langyos víz 4 kanálnyi olívaolaj 1 kiskanálnyi cukor só ízlés…..
Nem vagyok egy ékszer bolond, de vannak olyan egyedi darabok amiket szívesen viselek! Nem rég átvehettem az álmaim gyűrűjét, amit a https://www.facebook.com/larbredesign/ oldalán nyertem. Imádom mert letisztult, egyedi és természetes!    Hazai tervező páros a L' arbredesign készíti ezeket a…..
Nem is gondoltam, hogy a spenót ilyen sok oldalú lehet, most egy fasírtban kapott szerepet!  Nagyon sokáig hanyagoltam, de amióta megszületett a kislányom egyre több ételbe próbálom belecsempészni!        Hozzávalok: 1 tójás  félkiló friss spenót  100g sajt só ízlés szerint  2 cikk…..
MomMylife Humusz különlegesség 2017.03.27 16:04:57
Csicsriborsó konzervből készítettem kétféle ízvilágú humuszt. A spenótos, sajtos lett az újabb kedvencem! Jól variálható a tálalásnál, pirítóssal, nyerszöldségekkel de akár tortilla chipszel kanalazva is isteni!    Hozzávalok: Spenótos sajtos humusz: 150 g csicseriborsó  1 marék spenót 10…..
MomMylife Leveles tészta reggelire 2017.03.23 15:37:35
Leveles tészta reggelire, sok- sok finomsággal megpakolva! Szerintem az ilyen reggelinek nem sokan tudnak majd ellenállni!     Hozzávalók: leveles tészta spenót bacon szalonna  tójás  paradicsom  bazsalikom sajt  só, bors ízlés szerint Elkészítés: A sütőt melegítsűk elő 180…..
Mindjárt itt a húsvét, nem árt időben elkezdeni készülődni!7 nap, 7 húsvéti gyerek barát DIY ötlettet hozok, a hangsúly a közösen eltöltött időn van a végeredmény csak ráadás! Ma pom-pom nyuszit készítünk! Amire szükség lesz: papír olló ragasztó fonal Elkészítés: A papírra, rajzoljuk…..
Itt a tavasz, jó idő, ezért gyors és egyszerű finomságok kerülnek az asztalra.Ha szereted a körözöttet akkor mindenképp  próbáld ki ezt a receptet!   Körözöttes csigák   Hozzávalók: • 1 csomag leveles tészta• 150 gr körözött• 2 pár virsli Elkészítés: 1. A  sütőt melegítsük előre 180 fokra.2.…..
Mivel beköszöntött a tavasz ezért egy gyorsan elkészíthető uzsonna receptet hoztam, a szabadban garantáltan jól fog esni! Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta 15 dkg krémsajt (mascarpone is lehet) 15 dkg kolbász 100 g rukkola  egy fej vöröshagyma 2 cikk…..
MomMylife Zellerszár titkok! 2017.02.18 16:20:54
Ezért ne dobd ki a zellerszár végét!  Kipróbáltam egy nemrég látott, olvasott ötletet!Nem bonyolult művelet de annál inkább hasznos és tényleg működik!Zellert nem csak magról lehet termeszteni, eddig én se tudtam de kipróbáltam másképp és .... Így csináld:   Felhasználás utánn a levágott…..
Szereted a müzlit akkor mindenképp próbáld ki !     Hozzávalok : 2 érett banán  1 körte  1 bögre zabpehely Szükséges eszközök: kés kisebb keverő edény  szilikon lapát a keveréshez sütőpapír tepsi  vagodeszka villa zöldségreszelő Elkészítés: sütőt melegítsük elő 180…..
MomMylife Citromos cukkinis süti 2017.02.13 22:32:04
Siasztok ! A cukkiniről tudjuk,hogy milyen sokoldalú ma a citrommal házasítottam egy süti erejéig .  A hozzávalók kimerésére egy bögrét használtam . egy bögre cukkini 2 bögre liszt 1/2 bögre tej 1 tasak sütőporral  2 tojás Cukor ízlés szerint  2 citrom leve egy csipet só A fenti…..
  A rántott húst hagyományosan is szeretem, most viszont újragondolt változatát osztom meg veletek.     Először is pár infó a kuszkuszról: KuszkuszMennyiség / 100 gKalória (kcal) 112Lipidek 0,2 g Koleszterin 0 mg Nátrium 5 mg Kálium 58 mg Szénhidrát 23 g Rost 1,4 g Cukor 0,1 g Fehérje 3,8 g…..