Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lavmitendor

7 bejegyzést írt és 152 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
- SPOILERES ÍRÁS - Azt mondják, minden platformnak, minden konzolgenerációnak megvan maga játéka, az a program, amit évek, évtizedek múltán nem egyszerűen klasszikusként vagy mesterműként emlegetünk majd, hanem mint azt a játékot, amely egybeforrt az adott konzollal vagy…..
Lavmitendor 2014.06.22 10:30:13
Nem olvastam végig az összes kommentet, és tudom, hogy már nem aktuális, de én tegnap játszottam végig, és annyit tudok mondani, hogy aki Xbox vs. PS mizériában szenved, engem ez a játék győzött meg az utóbbiról és egyáltalán nem bántam meg.

Kb. az első játék amiben TÉNYLEG észreveszem azt a tudatos célt, hogy a játékos azonosuljon az általa játszott karakterrel. Nem csupán a játékmenet támasztja ezt alá (hiszen, minimális előnyünk van az ellenfelekkel szemben [hearing]), de az egész történet és annak zseniális tálalása. A játékmenet nekem egy kicsit unalmassá, és ismétlővé vált a vége felé. Ha észreveszitek szinte mindig ugyan az a forgatókönyv: belépsz valahova, el kell érni egy távoli célt (híd, kórház, épület...stb.) amit általában mindig egy bandita banda szegélyez. Ha odaérsz vagy kiderül hogy fölöslegesen mentél oda, vagy kiderül hogy zombikkal van tele, és harcolj ellenük. Természetesen ennek ellenére, a konfrontációk az esetek nagy részében változatosak, és valóban kihívóak, ráadásul a játékmechanika sose engedi elhitetni veled, hogy az x. csata már egyszerű lesz, akármennyire is felfejlődtél. Sokszor volt olyan, hogy amint észrevettem, hogy az utat 3-4 Clickers akadályozza, Joellel együtt szisszentem fel, hogy "Basszameg..." és erre kevés játék képes.

Maga a történet meg lebilincselő. A karakterfejlődés, a dialógusok a hibátlanul megrendezett cut scenek. Először kicsit szkeptikus voltam a sok 10/10 láttán, de higgyétek el, tényleg félelmetesen össze van rakva a játék cselekménye minden szempontból. A készítők teljesen tudatosan alkottak meg olyan karaktereket amik elősegítik az azonosulást így a játék végére tényleg közelinek érezzük a mellettünk lévőket, Joellel meg szinte teljesen létrejön az azonosulás. (Azt mindenki maga döntse el, hogy ez pozitív-e a számára). A Silent Hill 2 óta nem érintett meg ennyire egy történet sem, a fent említett tudatos módszer, az az a játékos és a játékbeli karakterének szinte észrevétlen összeolvadása meg számomra forradalmi dolog. Ami a sorozatoknál a Breaking Bad nálam az a játékoknál a The Last of Us. Megkockáztatom, hogy nem csupán "csak" generációja legjobbja, de talán minden idők egyik legjobb játéka.
Long live the flesh! ...and metal! ...in hell!!! Oké, komolyra fordítva: ki hányszor tolta végig a Doomot? Oké, még komolyabbra fordítva: ki hányszor tolta végig csalás nélkül? ..
Itt nem lesz aprítás, se nem kifogyhatatlan fegyverek, helyette viszont már a trailereken is vaskosan érezhető az első Alien hangulata. Nextgen-fronton egyelőre nálam ez a játék a deal breaker...
Eddig a Maffiózók volt, mostantól viszont a kváziközépkor számít etalonnak. Az HBO nem úgy számol, mint a kereskedelmi tévék, de mivel csak saját sorozatait hasonlítgatja egymáshoz, így ugyan mindegy. A Trónok harca epizódjai a kábeltévés vetítésük alatt (vasárnap új…..
Lavmitendor 2014.06.07 10:45:15
Nem, nem kezdek el újabb szinkronvitát. Nem követelek feliratos kópiákat. Nem kívánom a 3D halálát. Mást kérdezek. Azt vettem észre, hogy ha egy film 3D-s – és mostanság az a ritkább, ha egy nagy költségvetésű darab nem az –, akkor az szinte biztos, hogy szinkronizált (a…..
Lavmitendor 2014.05.31 18:05:36
2D.
Július 13-án debütál az FX-en Guillermo del Toro saját, Chuck Hogannel közösen írt regényének sorozatváltozata egy rejtélyes járványról, amely vámpírrá változtatja a pácienseket, végveszélybe sodorva New York-ot, majd az egész emberiséget. A pilotot maga del Toro írta és…..
Lavmitendor 2014.05.28 20:39:10
Néhány évvel ezelőtt nagyon nedves volt a szám széle. A Universal a kegyetlenül alul értékelt Gore Verbinski rendezővel közösen készült filmre adaptálni az utóbbi évek egyik legeredetibb rpg/fps-ét, a BioShockot, amely egy alternatív múltban játszódó steampunk-horror volt,…..
Az 5 Grammy-vel a kézi poggyászban, meg a Black White Tie robotszerkóban elég macerás lett volna becsekkolni még egy fapadosra is Lutonban, nemhogy egy nagy gépre a Los Angeles-i reptéren. De Guy-Manuel de Homem-Christo-t és Thomas Bangalter-t a két franciát így is kiszúrták.…..
Jimmy Fallonnál vot éppen, és amikor észrevette a jellegzetes külsejű laptopot, egy kicsit megtört a beszélgetés íve. ..
Lavmitendor 2014.01.26 13:35:57
@DogTheDog: Hát igen. Ezekben a talkshowkban én is azt utálom, hogy előre megrendezett poénokkal dolgoznak (néha van egy kicsi impro is), és annyira görcsösen akarják a véletlenek látszatát fenntartani, hogy már fáj.
Lavmitendor 2014.01.29 23:23:47
@Brekicc: Persze, az tényleg jó, én az ilyen beszélgetés jelenetekre mondtam, mint pl a fenti.
aeon flux grammy-jelöltek 2013 2014.01.27 08:42:00
Úgy tűnik, idén a zene világa sem sokban különbözik a moziétól, a muzsikusok is játszi könnyedséggel hagyták ki a főbb kategóriából az év kritikailag legsikeresebb albumait (pl. Justin Timberlake: The 20/20 Experience, Kanye West: Yeezus), viszont még így is sikerült egy…..
Lavmitendor 2013.12.07 11:37:39
@ungverjaland: Kár, hogy itt nem tudok lájkolni kommentet. :( *virtuális pacsi*
Egyes amerikai filmtörténészek szerint "minden idők legnagyobb, el nem készült filmje" címet egyértelműen Stanley Kubrick Napoleonja viseli. Több éves tervezgetés, kutatómunka, forgatókönyv, vázlatok, de kész mozi helyett mindössze egy vaskos kötet maradt az utókorra, benne…..
comment:com Hírek kávé mellé 2013.10.24 09:30:00
300. epizódjához érkezett a CSI, itt az alkotók, itt meg a szereplők mesélnek a sorozat eddigi történetéről, kedvenc részeikről meg minden olyasmiről, amiről ilyenkor szokás. Ja, és van még egy lista is a legfaszább vendégszereplőkről. Szereposztás: Whoopi Goldberg a Once Upon…..
Jövőre ugyan Pixar-film nélkül maradunk, ám a DreamWorks Animation ezer éve a legígéretesebb munkájával jelentkezik: a Mr. Peabody és Sherman kalandjai címet viselő rajzfilm-adaptációban a világ legokosabb személye (aki egy kutya) és az ő házi kedvence (aki egy kisfiú)…..
Szemüveges. Okos. Vicces. Koraérett. Érzelmes. Nosztalgikus. Különc. Cuki. Nagyon, nagyon cuki. Ha minden olajozottan megy, jövőre Wes Anderson újabb filmmel örvendezteti meg a bennünk élő ábrándos kiskamaszt. Beérkezett az első poszter, amiről első látásra nemcsak azt a…..
Lavmitendor 2013.10.15 00:23:59
@Kovács Erzsébet: Akkor tessék pótolni mert nagyon jó! :) Harvey bácsit én is csak harmadik nézésre memorizáltam. Újranézéskor minden alkalommal elfelejtettem, hogy nem csak fényképen szerepel.
aeon flux kedves j.j. abrams... 2013.09.29 08:30:00
Mese nincs, Abrams ezt nem szabhatja el. Lehet, hogy a Sötétségbent a Star Trek-rajongók (azoknak egy bizonyos köre) megszavazta minden idők legrosszabb Star Trek-filmjének (a balgák), na de a Star Wars egészen más kategória. Egyrészt minden "true trekkie"-re jut vagy száz vagy ezer tag…..
Machete tekintetéből két intelem olvasható ki ezen a magyar poszteren: nézzék meg többen az új filmjét Magyarországon, mint három éve az elsőt, és közben senki ne merjen SMS-ezni a nézőtéren. ..
Lavmitendor 2013.09.25 21:08:43
@doggfather: Rodriguezzel az a baj, hogy nagyon ért ezekhez a fajta mocskos örömökhöz, de szinte mindig belevesz valamilyen 12 éves gyereknek való "tanulságot" vagy érzelmi szálat ami kb. annyi pluszt ad mint pl a gyerekfilmjeinek az üzenete. Sin City-ben volt minden nagyon rendjén, de az ugye nem csak az Ő érdeme.
Elmerülve a nézettségi adatokban, egyből látszik, hogy egyre kevesebb embert érdekel az HBO szesztilalom idején játszódó sorozata, a Gengszterkorzó. Hiába jegyzik nagy nevek, de három év után sem tud a közbeszéd, illetve heves twitterezés tárgya lenni. Steve Buscemi a…..
Gondolom, nem én vagyok az egyetlen, aki vágja a centit szeptember 17-ig. Jön a GTA V, és várhatóan megint megdönt minden eladási rekordot, évjátéka-díjakra is esélyes a trailerek alapján, és persze nem kizárt, hogy pár botrányocska is lesz körülötte. A sorozat mindig is…..
Lavmitendor 2013.09.10 00:03:00
@HavocS [www.obsidianshell.com - sunametál]: Méghozzá nem is akármilyen sztorik!
Az angolban van egy nagyszerű kifejezés, a trainwreck. Ezt akkor szokták használni, amikor az ember látja, hogy ami az orra előtt történik, az nagyon csúnya véget fog érni (szó szerint vonatszerencsétlenséget jelent), de egyszerűen képtelen levenni a szemét a látványról, földbe…..
Ugyan mire a vászonig eljut, addigra technikai értelemben véve a forrás irrelevánsá válik, ám olyan szempontból mégis örömteli a hír, hogy a Star Wars: VII. rész a prequel-trilógiával szemben 35mm-es filmre forog majd, hogy az I-III. rész sematikus, mesterkélt látványvilágát…..
Lavmitendor 2013.08.23 18:12:09
@Adam Van Helsing: Én is ezt akartam kérdezni, mert ha ezt se tudom megnézni 2D-ben meghalok...
Ha feltennénk a kérdést, hogy kit képzeltek el egy paranoid skizofrén gyilkos szerepében, valószínűleg nem sokan voksolnánatok Steve Carellre. Bennett Miller rendező (Capote, Pénzcsináló) viszont pont ezt jelöli meg egyik fő okként, hogy mégis az elsősorban komikusként (el)ismert…..
Malics Gábor, a BKF operatőri szakának növendéke azt a feladatot kapta, hogy forgasson egy ál-előzetest. Ez el is készült, és a munkájukat övező pozitív visszhanggal szembesülve a közreműködők jelenleg azon dolgoznak, hogy egész estés filmet kerítsenek belőle, és tudjátok,…..
Lavmitendor 2013.08.17 12:49:58
@Zalaba_Ferenc: Pálfiban és Hajduban van kb. minden bizadalmam. A Toldit és a Délibábot nagyon várom.
Ez a méltó lezárása az akciónknak, amely azonban nem várt szenzációval folytatódik szeptemberben. Maga az IGAZI TLT-vel fogunk egy interjút készíteni! Ha minden igaz videósan, tehát láthatjátok a hús vér istenembert. És ez nem vicc, ő maga írta, hogy szívesen benne van. Erről…..
Lavmitendor 2013.08.15 12:05:21
@freddyD: Akkor ez az ember vagy tényleg jó arc, vagy minden egyeslehetőséget megragad, hogy szerepelhessen. Remélem nem fogtok kesztyűs kézzel bánni vele.
Épp elég hülye fog a True bloodak bedőlni, hogy megérje leforgatni ezt az ultragáz gagyit. A CGI színvonala megint a béka segge alatt. Viszont azt magyarázza el nekem valaki: tényleg jobban megéri a fegyverek csövének a végére oda CGIzni a torkolattüzet, mint fake pisztolyokkal…..