Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HEARTS and CRAFTS manufactura

6 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Így készül" sorozatunk előző két cikkében a cizellálás és a peremezés folyamatát mutattuk be, ezúttal pedig szeretnénk bemutatni a folytatást: hogy az előkészített, feldomborított réz alapra milyen módon kerül fel a tűzzománc, és hogy hogyan nyeri majd el 850 Celsius-fokos…..
Kilincselés - azaz csináld magad, amit a mesterek nem tudnak!   ..
Az előző cikkünkben a cizellálás technikájának főbb elemeit mutattuk be, abban a reményben, hogy egyfelől talán közelebb vihetjük általa a tisztelt olvasót a "szakma szépségeihez", másfelől pedig hogy talán sikerült felkeltenünk az érdeklődést a folytatás iránt. A sorozat…..
Többek kérésére szeretnénk egy kis fényképekkel illusztrált sorozatot indítani azzal kapcsolatban, hogy hogyan készülnek azok a sajátos tűzzománc munkák, amelyek az alapját képezik a faliképeinknek, bizonyos ékszereinknek, berendezési tárgyainknak. Egy konkrét munka…..
Az Arts and Crafts (Művészetek és Kézművesség) mozgalom létrehívójának, a brit William Morris-nak (1834-1896) a napjainkban is érvényes hitvallása szerint a tömegtermelés középszerűsége helyett a kézműipari eljárásokat kell feléleszteni, visszatérve a díszítés…..
...itt szeretnénk majd bemutatni eddigi, és leendő munkáinkat, alkotásainkat, néha rövid összefoglalókkal kiegészítve őket, arról, hogy milyen módon készültek, milyen munkafázisokon mentek keresztül. Emellett itt szeretnénk majd megosztani információkat Budapesten, a Palomában…..