Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KAMI

67 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hőskorban a Firefox főkiadásai rendszertelenül és évesnél is ritkább ütemben követték egymást. A felpörgetett kiadási ütemtervet a Mozilla a Firefox 5 megjelenésével vezette be, közel nyolc évvel ezelőtt. Ebben a rendszerben a sűrűbb kiadások 6 hetente követték egymást, miközben a termék 3…..
Fordítsunk alkalmazásokat közösen angolról magyarra! Szeretjük a magyar nyelvű alkalmazásokat. Sőt sokaknak ez elengedhetetlen. Rajongunk a szabad szoftverekért. Van egy maroknyi lelkes önkéntes akik szívesen fordítanak szabad szoftverek angolról magyar nyelvre. Gyere Te is és…..
A rendezvény célja a megmutatni a konferencia vendégeinek a nyílt forráskódú, szabad szoftverekkel történt feladat-megoldásokat, a szabad szoftvereket, a nyílt adat és nyílt kultúra működését és az ezeken a projekteken dolgozó hazai közösségeket. Előadások három teremben a…..
Múlt hét pénteken volt a Suzuki SX4 S-Cross ünnepélyes termelésindítója Esztergomban. Az efféle rendezvényen az újságíró csak másodrangú vendég a politikus után. Minket szűken kordonok mögé tereltek, ahonnan nem volt se ki, se be addig, amíg Orbán Viktor és köre el nem…..
A Firefox Flicks egy nemzetközi videókészítő verseny, amely idén is tavasszal-nyáron várta a lelkes filmkészítők munkáit, amelyeket Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 (link) licenc alatt kellett közreadni. A videók nem lehet hosszabbak mint egy perc és a…..
KAMI 2013.08.04 13:37:51
Milyen videót készítettünk?

A Firefox Flicks versenyre készítettük a „Fifteen years ago and Nowadays” című pályaművet, amelyet a következő oldalon tudsz megnézni:

firefoxflicks.mozilla.org/en-US/video/2013/610/

Csak számítógépről tudsz szavazni, telefonról nem.

Szavazáshoz az A) vagy B) pontban leírtak szerint kell eljárni:

A) Hogyan tudsz a videónkra szavazni gmail.com, yahoo fiókok esetén:
Látogasd meg a „Fifteen years ago and Nowadays” videó oldalát:
firefoxflicks.mozilla.org/en-US/video/2013/610/

Kattints a kék színű „Vote” gomba az oldal közepén.

Ekkor megjelenik egy „Mozilla Persona” új ablak, ahol az „E-mail cím ellenőrzése” mezőben meg kell adnod az e-mail címedet.

Kattints a „Következő” gombra.

Kattints a kék színű „Bejelentkezés Google/Yahoo használatával” gombra.

(Ha be vagy jelentkezve több fiókból a kék „Force Google/Yahoo logout” gombra kell kattintani.)

A megjelenő ablakban be kell jelentkezni a Gmail, Yahoo e-mail címeddel és jelszavaddal. (Ez az adott szolgáltató hivatalos bejelentkező oldal, ahogy az az oldal címéből is látszik.)

Ezek után a „Persona.org engedélyt kér a következőkre” oldal jelenik meg, ahol a kék „Elfogadás” gombra kell kattintani.

Az eredeti oldalon megjelenik a „Thanks for voting!”. Köszönjük a szavazatot!

B) Hogyan tudsz a videónkra szavazni bármilyen más fiók esetén (freemail, citromail):
Látogasd meg a „Fifteen years ago and Nowadays” videó oldalát:
firefoxflicks.mozilla.org/en-US/video/2013/610/

Kattints a kék színű „Vote” gomba az oldal közepén.

Ekkor megjelenik egy „Mozilla Persona” új ablak, ahol az „E-mail cím ellenőrzése” mezőben meg kell adnod az e-mail címedet.

Kattints a „Következő” gombra.

Add meg a Persona rendszerben használandó új jelszavadat kétszer. Ez a jelszó ne legyen azonos a levelezésben használt jelszavaddal.

Kattints a „Kész” gombra.

Nyisd meg a leveleződet és kattints rá a „Persona e-mail címének jóváhagyása” tárgyú levélben megadott „E-mail cím jóváhagyása és bejelentkezés a(z) firefoxflicks.mozilla.org weboldalra.” linkre.

A megjelenő Persona „Utolsó lépés” weboldalon, add meg az email címedet és az imént megadott új jelszavadat.

Az eredeti oldalon megjelenik a „Thanks for voting!”. Köszönjük a szavazatot!

Mit érdemes tenni szavazás után?
Miután szavaztál ajánlatos a Firefox Flicks oldal tetejéhez közeli „Sign out” linkre kattintani.
Lépj ki a Persona szolgáltatásból a Kijelentkezés gombbal a login.persona.org/ címen.
Lépj ki a levelező webes felületőről, amennyiben be lennél jelentkezve.

Mi az a Persona?
A Persona egy e-mail cím alapú hitelesítési rendszer. A Persona rendszert támogató oldalkra a mostani regisztáció után egyszerűbben tudsz majd bejelentkezni. Információk a persona-ról: login.persona.org/about

Kapok-e SPAM-et a megadott email címre?
A Persona rendszer és a Firefox Flicks veseny nem küld neked semmilyen SPAM-et. Csak a Persona rendszerbe történő belépéshez illetve az email cím hitelesítéséhez van szükség a fenti eljárásra.
A Firefox OS bemutatója A Firefox OS bemutatója, rendszerismertetés, fejlesztői eszközök, alapismeretek, hackelés. A legfontosabb információk, hogy belevághass a saját Firefox OS-re készült webapp fejlesztésébe. A Firefox OS a világméretű Mozilla közösség új operációs…..
Előadás - Mozilla: a mi hősünk Te vagy! A világméretű Mozilla közösség bemutatása. Innováció, nyílt forráskód, nyílt szabványok alkalmazása mindenki számára elérhető szabad szoftverek. Mozilla Firefox, Thunderbird, Lightning, SeaMonkey, Bugzilla, Firefox OS, Firefox…..
A fejlesztői partnerprogram célja, a hazai webalkalmazás-fejlesztés támogatása, így az éppen futó alkalmazásfejlesztői verseny résztvevőinek segítése is.   A Magyar Mozilla Közösség a Firefox OS fejlesztők támogatására partnerprogramot indít. A program keretében…..
Alkalmazásfejlesztői versenyt hirdet Magyarországon a Telenor együttműködésben a Mozillával. A verseny célja, hogy minél több hazai tartalmat kínáló, innovatív, hasznos alkalmazás jelenjen meg a Mozilla és a globális közösség által fejlesztett mobiltelefonos platformra, a…..
Onlinemarketing blog Jogi update 2013.05.09 19:52:55
Namost legszebb öröm a káröröm, persze. De ez a bejegyzés nem ezért született, hanem azért, mert látom, mennyire nem szokták tudni az ügyfeleim és a tanítványaim, hogy mit szabad és mit nem használni a weboldalon és közösségi médiában: milyen zenéket, képeket, szövegeket…..
KAMI 2013.05.09 22:21:15
Itt az idő, hogy búcsút vegyünk a Presto motortól. A mai napon az Opera Software bejelentette, hogy az Opera felhasználóinak létszáma elérte a 300 milliót. Ezzel egy időben egy már korábban sejthető lépést is hivatalossá tettek, miszerint az Opera hamarosan Presto-ról Webkitre…..
KAMI 2013.02.14 12:19:59
@Nekomajin: Melyek azok a funkciók amelyek nincsenek meg más böngészőkben?
KAMI 2013.02.26 16:21:21
@Nekomajin: Ez mondjuk a SeaMonkeyben megvan, lapcsoportosítás a Firefoxban (Panorama)
Kedves Barátunk egy Galaxy SIII-at vásárolt újonnan, aztán az első bekapcsolás után konstatálta, hogy nem tud vele felcsatlakozni az otthoni WiFi hálózatra. Mit volt mit tenni, berobogott vele a legközelebbi Samsung szervizbe, ahol a legnagyobb jóindulattal rendelkező szervizesek sem…..
„A Nevem Larry. Larry Laffer” – ezzel a James Bondot idéző nyitómondattal indulnak a játéktörténelem legviccesebb csajozási kísérletei, és általában katasztrofális eredménnyel végződnek. Larry helye kétségtelenül ott van a legjobb játékkarakterek panteonjában…..
Code Rush. Az 1998-as esztendő elején, a dot-com éra csúcsán, a Netscape-nél dolgozó programozók kis csapata elszántan dolgoznak, hogy újraírják a vállalat internet böngésző programját. Ezzel együtt újraírják a szoftverfejlesztés szabályait is azzal, hogy a böngésző…..
Tedd magad szabaddá, legyél aktív!Előadások «Szabad szoftverek «Szabad kultúra «Filmvetítés «Közösségi találkozó «   Idén ismét együtt ünnepeljük a Firefox böngésző, a Thunderbird levelezőprogram és más Mozilla termékek kiadását,…..
KAMI 2012.05.09 12:34:28
@DrGonzo: A filmvetítés a Mozillához közhető 1 órás film levetítése lesz. Az utána következő előadások arról szólnak, hogy milyen lehetőségek vannak a hozzájárulók számára, hogy réászt vegyenek a projektekben. Ennek kapcsán a Mozilla, a LibreOffice, az Ubuntu és a Fedora közösség is be fog mutatkozni. Ezek után mód lesz kötetlen beszélgetésre és lesz meglepetés is.
Megjelent a Firefox böngésző legújabb verziója. A Firefox mostantól alapértelmezetten kompatibilisnek feltételezi az összes telepített kiterjesztést, amennyiben a kiterjesztések készítői ezt nem tiltják le. Ez a verzió lehetőséget biztosít a kiterjesztések gyorsjavítására is,…..
Padlótól a plafonig, egymás mögött 6-8 sorban állnak a palackok, melyből a legolcsóbb is 30 ezer forintot ér“Megközelítőleg 15 milliárd forintnyi bor van a pinceajtó mögött” - állítja alkalmi idegenvezetőnk, mire akaratlanul is elkezdem fürkészni a pince védelmi…..
KAMI 2011.11.08 11:27:01
Mint arról a mozilla.fsf.hu oldal beszámolt, megjelent a Firefox 7 első gyorsjavítása, 7.0.1-es verziószámmal. A frissítés elérhető a Súgó → A Firefox névjegye ablakból, vagy a letöltési oldalról. Olyan ritkán jelentkező problémát orvosol, mely szerint a 7-es verzió…..
Az FSF.hu Alapítvány pályázatot ír ki szabad szoftverek fejlesztése, népszerűsítése és honosítása témakörben. A pályázók köre: bármely magyarországi természetes vagy jogi személy. A pályázatra biztosított keretösszeg 3 millió forint. Egy pályázó több pályázatot…..
Az "Informatika a látássérültekért" Alapítvány kiadásában megjelent a Beszélő Linux disztribúció legfrissebb kiadása, a BeLin 2.5. Az elmúlt évek során számos, látássérült emberek által gyakran használt alkalmazás vált elérhetővé a BeLinben, ilyen például…..
Az előzetes terveknek megfelelően ma jelent meg a Firefox böngészőprogram 7-es verziója. Az alkalmazás fejlesztését vezető és koordináló Mozilla Alapítvány – amely az internet jobbá tételén dolgozó non-profit közhasznú szervezet – a programot szabad szoftverként,…..
A vacsora fehérben (eredeti nevén Diner en Blanc) 1988 nyarán Párizsból indult, Francois Pasquier kertipartijával, ami nem fért el a kertben. Évente rendezik meg Európa számos nagyvárosában többszáz, többezer résztvevővel, és eljött az ideje, hogy mi is tartsunk egyet.…..
A több éves hagyománynak megfelelően idén is egy konferenciával ünnepelik a szabad szoftverek világnapját a szabad szoftverek rajongói. A konferencia célja a szabad szoftverekben rejlő lehetőségek bemutatása mindenki számára, legyen az akár kezdő otthoni felhasználó,…..
Sajnos lassan a vége a nyárnak, de azért ez a nyár is emlékezetes marad. Sok minden történt idén is. Többek között ott voltunk a Hegyalja Fesztiválon, és néhány önkéntessel a Szabad szoftvereket népszerűsítettük.Nagyjából egy hónapja írtam egy blogbejegyzést a Hegyalja…..
Az előző rész tartalmábólA Firefox 4 megjelenésével felerősödtek azok a kritikák, amelyek a böngésző memóriaéhségére panaszkodnak. Nem csoda, a Firefox 4 hosszas fejlesztése nyomán számos új funkció került a programba, amelyek önmagában is méretnövekedést okoznának. De…..