Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hobbicó

34 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan félnek, sajnos nem alaptalanul, hogy szeretett hobbijuk a kerékpározás lassan teljesen tiltva lesz. Az európai példákat látva ez könnyen lehetséges a jelenlegi helyzetben, de ahány ország, annyi fajta megoldás jellemzi a COVID-19 elleni küzdelmet, több, de inkább kevesebb sikerrel, legalábbis…..
KEMK blog Irány a Börzsöny! 2017.08.09 22:15:31
El szeretnél bújni a világ elől? Akkor irány a Börzsöny! Ezt a túrát már rég óta terveztem, a Strava-n gondosan megrajzoltam az útvonalat, mert ugye a Börzsöny… Hát igen, nyugodtan kijelenthetem: ha nem jól választunk útvonalat, akkor a Börzsöny bosszút áll rajtunk. Emlékszem 3 éve mikor először…..
Pár napja a YouTube ajánlott egy videót, nézzem meg hogyan lehet átlimbózni a reptéri szék alatt. Életem legnagyobb hibáját követtem el, nem néztem meg, mostanáig! Innentől ugyanis kötelező tananyag lehet Tatabányán. Elsőnek problémaként éli meg az ember ha a járda közepére táblát tesznek, elég a…..
Hobbicó 2017.01.27 20:52:27
C
A bicósok feketével írhatják 2016.10.13-át, ezen a napon ugyanis a magyar rendőrség hivatalosan is megállapította, hogy legális kerékpárt lopni. Jelmondatuk megváltoztatásán is gondolkodnak a következőre: Lophatsz és megvédünk. Most megyek feltörök egy autót, nem ellopom, csak közlekedési céllal…..
Hobbicó 2016.10.21 15:03:33
@büdösbanya: Akkor tehát kölcsönzés valósult meg, nem lesz ez túl nagy konkurencia a Bubinak? Majd ha kikölcsönzik így a biciklidet, akkor is gondolom azt fogod mondani nem ellopták, csak kikölcsönözték :D
Az idei bringás szezon számomra utolsó nagy dobására szeptember közepéig kellett várni. Így utólag visszagondolva megérte. A történet még február tájékán kezdődött, amikor elhatároztuk vissza kellene menni az Alpokba, a cél észak Olaszország, az országúti bringázás Mekkája, Bormio és környéke lett.…..
Tekerjen át az őszbe! Azaz indul az újabb Lidl roham a kerékpárosok kegyeiért. A bicós Facebook csoportokat újra elárasztják ezen akció megosztásai és az alájuk tartozó fightolások is kezdetét veszik. Bejegyzésemben pontot szeretnék tenni annak a nagy kérdésnek a végére, hogy vásároljunk-e ilyen…..
Összegyűjtöttem azokat a részeket a KRESZ-ből, amik szabályozzák a kerékpáros közlekedés módját. Elsőnek a nyers anyagot olvashatjátok, utána pedig egy rövid értelmezését félkövéren, mert mint a múltkori erdőtörvényes bejegyzésemben is említettem, van a szabály (félreérthetően), van a rendőrségi és…..
Hobbicó 2016.07.24 11:49:44
@Byk001: Itt például a következőket képzeld el: a kerékpárút külön párhuzamosan fut a közúttal, azonban a kereszteződésnél ha tovább akarsz menni egyenesen, csak ott teheted meg ahol a közúton ott a sárga szaggatott jelzés, és ott csak akkor van elsőbbséged ha kiegészítő tábla figyelmezteti a közúton átmenő forgalmat erre. Tehát ha ilyen kereszteződésnél nincs a kerékpárosnak (neked) kitéve az elsőbbségadás kötelező, vagy stop jelzés akkor neked van elsőbbséged, de ezt a közúti forgalom számára a képen látható táblával kell jelezni. Ha nincs ilyen kiegészítő tábla, azt jelenti az autósnak, hogy elsőbbséget kell adnia a többi közlekedőnek a közúton, de az előtte lévő sárga felfestésű kerékpárúton közlekedőknek nem kell megadnia. Tehát rá is állhat a kerékpárútra (pl. hogy lássa a forgalmat) és miután az autós elment és nincs senki a közúton, akkor tekerhetsz át a kerékpárútnak számító közútszakaszon. Remélem érthető, sajnos a legjobb helyek ahol be lehetne mutatni, új részek és nincsenek a Google Mapson. A lényeg: mint írtam az ilyen átvezető szakaszokon figyeljük a jelzéseket, ha számunkra van elsőbbségadás jelző, vagy stoptábla, figyelnünk kell, ha nincs akkor azt jelenti lassítás nélkül mehetünk, mert elsőbbségünk van. Persze a gyakorlatban nem ajánlom a körülnézés nélküli áthajtást, mert ezt a kiegészítő táblát pont az autósok nem ismerik :D Mivel ilyen helyen szokott lenni sima elsőbbségadás kötelező tábla részükre, és látják a felfestést, ezért úgy gondolják a bicósnak is meg kell adni, de igazából kiegészítő tábla nélkül nem, sokaknak ez egyébként a szerencséje, mert nem sok bicós ismeri ezt a fura háromszögű táblát sajnos, na a felfestésekről ne is beszéljünk.
Hobbicó 2016.07.24 11:55:52
@imi60: Egyetértek veled, de a KRESZ fogalmaz így: "a jármű biztonságos vezetésére képes állapotban van". Igen a gyakorlatban máshogy vannak a dolgok. Attól max. 10-el lehetne menni, az hogy nincs kilométerórája nem azt jelenti 40-el száguldhat. Ezt sokan viccesen szokták felfogni, de mikor elüt egy gyalogost, a rendőrség számára sem lesz mindegy mennyivel megy, mert ha 10-el teker és sima baleset történik akkor megússza, de ha 20-al rohanva kinyír egy gyalogost, akkor sitt lesz belőle.
Hobbicó 2016.07.24 13:22:33
@imi60: A szülő nem foglalkozik vele, mert az iskolában majd megtanítják, az iskola nem foglalkozik vele, mert nincs benne a tantervben, a rendőrség nem foglalkozik vele, mert nincs rá kapacitása, amikor meg történik valami, megy az egymásra mutogatás, Magyarország :D
KEMK blog A VérKör kerékpárral 2016.03.24 10:36:44
Az előző bejegyzésben a VérKör szegmensei lettek listázva, most egy kerékpáros teljesítő, Gelle László tapasztalatait olvashatjátok aki még 2014. június 17-én írta sorait. Az út változatlan, ezért örök érvényű írás, annyi kiegészítéssel, hogy a jelölések azóta újra lettek festve, lettek újak is, és…..
Hobbicó 2016.03.24 19:53:40
@Burgermeister: Igen, kb. annyi, hajrá! :-)
Hobbicó 2016.06.04 14:21:30
@Burgermeister: Edzőkörre jó, de egyébként most sáros.
A múltkori lámpaszámlálás előtt már írt a Kükü, hogy az OBB (Országos Balesetmegelőzési Bizottság) főtitkára előtt akar majd érvelni a statisztikai számokkal, hogy megelőzhető legyen a lakott területen belüli kötelező fényvisszaverő mellény használata. Kicsit csend van a témában, de összeszedtem ha…..
Hobbicó 2016.05.25 10:08:29
@Alonso Mosley FBI: Az én véleményem szerint is többet érnének el, ha minden háztartásba elküldenének egy KRESZ kisokost legalább az alapokról és a leggyakoribb szituációkról.
Most egy olyan izgalmas, kihívásokkal teli túrára invitálom a kedves sporttársakat, amely elég régóta a fejemben volt már. Ugyan sokszor jártam már a Pilisben bringával, versenyeztem is itt korábban, de kicsit utána olvasva ennek az ösvénynek, hát hogy is mondjam, elég érdekesnek ígérkezett. Végre…..
Engem mélyen megérintett Tarlós István észrevétele, hogy mi kerékpárosok vagyunk a BKK legnagyobb ellenségei. Ha ez igaz nagyon szomorú lennék, de ha így van el kell fogadni és el kell gondolkodnunk rajta. Ezért a BKK-tól kinyerhető információk alapján kielemeztem, hogy hogyan tartjuk fel mi…..
Hobbicó 2016.05.06 07:56:14
@xclusiv: Forrás: www.facebook.com/bkkbudapest/?fref=ts Szerintem tiltsuk ki az autókat a forgalomból, főleg a taxikat a buszsávból, mert csak lassítják a tömegközlekedést.
Istenem mit vétettek a bicósok ellened Magyarországon? Én lassan már teljesen feladom, meglátok egy fantasztikus kerékpárút fejlesztési hírről egy cikket, és nagy örömmel kezdem olvasni, aztán jobban megnézem a csatolt képet, pár nap,  vagy pár hónap múlva szintén a róla készült képeket, nagy…..
KEMK blog II. Gerecse 50 MTB KEMK 2016.05.02 10:52:03
A Gerecse 50 gyalogos túrára rá egy hétre újra mi montisok szerveztünk rá terepezést. A kezdést 9:00-ra írtuk ki, egy kicsit ugyan csúsztunk, de elütöttük az időt fotózással és bevártuk a Székesfehérvárról ide kerekező jelentkezőnket is. Az eredeti útvonalhoz képest az elején a Baji vadászházig…..
1. Előre is kötelező rendszám a jobb beazonosíthatóságért, valamint láthatósági mellényt is kötelezővé kell tenni a jobb láthatóság érdekében 2. A vezetői engedély elvétele egy évre gyorshajtás esetén 3. Nem javasoljuk a motorosok sávok közti előrehaladását 4. Igen balesetveszélyesnek tartjuk,…..
Hobbicó 2016.04.29 07:58:10
@Burgermeister: Igen, pedig a Gój motorosok alapján azt hittük ők a közlekedés szentjei, sajnos én is tudnák mesélni.. @korcs75: Az elöző cikkem végén pont erre hívtam fel a figyelmét mindenkinek, mi lenne ha nem egymást ölnénk? Sajnos a Gój motorosok ezt nem olvasták :(
Hobbicó 2016.04.30 09:03:50
@Ashi Valkoinen: Hú ha ezeket kiterjesztenék autósokra egy nap alatt a 90%-os autóállomány megsemmisülne :D
Vigyázat! Morbid és sarkított megfogalmazásokat tartalmaz! Csak erős idegzetű bicósoknak! Nemrég a Critical Mass (Kerékpárosklub?) rendezésében újra a bicósok világítása volt reflektor"fényben". 2011 tavaszától számolhatjuk velük a kivilágított bringásokon túl azok számát is, akik nem szeretnének…..
Hobbicó 2016.04.21 14:25:55
@tantum verde 3: Számoltunk, azért írtam, nézd meg a táblázatot.
Hobbicó 2016.04.25 09:10:49
@min: Azért látszik rajtuk miért nem nagy a kereslet irántuk :)
Hobbicó 2016.04.27 14:16:19
@hillman.: Régen valóban úgy volt, hogy ha nem tartottad biztonságosnak az utat akkor járdázhattál bárhol, sajnos már ezt kivették a kreszből.
Kimásoltam az erdőtörvényből a kerékpárosokat érintő részeket, ahol külön említésre kerültek azt zölddel kiemeltem. Van az elmélet és van a gyakorlat Mégpedig azért, mert ha értelmeztük, kitűnik belőle, hogy ott bicózhatunk, ami erre a célre kijelölésre került. Csakhogy ezzel az a baj, hogy ez az…..
1. Nem prioritás az „A-ból B-be legrövidebb” elv Mikor Budapesten szoktam kerékpározni nekem sem szokott ez fontos lenni. Minek menjek kinn a nagy forgalomban, vagy párhuzamosan a járdán/gyalog- és kerékpárúton gyök kettővel, mikor pár utcával arrébb párhuzamosan ugyanoda jutok? Alig van forgalom,…..
2016.04.08-ai állapot szerint: 116. § (1) A kerékpárt fel kell szerelni a) könnyen kezelhető, megbízható kormányberendezéssel, amely semmilyen helyzetében nem akadályozza a kerékpár egyéb kezelőszerveinek működtetését, b) két, egymástól függetlenül működtethető, száraz és nedves időben egyaránt…..
Mitől függ a jó teljesítmény? A félreértések elkerülése végett: Ez az írás nem módszer, még kevésbé edzésterv. De talán segít eligazodni azoknak, akik nem tudják merre is induljanak el a következő szezonjuk felépítését illetően. Ezek a gondolatok a saját fejemből, saját megélt tapasztalataimból…..
KEMK blog VérKör szegmensei 2016.03.17 09:15:09
Frissítve: 2016.03.18. Mi a VérKör? "A Vérkör egy 77 Km-es körtúra a Vértesben. Gyakorlatilag egy teljesítménytúra ami egyénileg, bármikor teljesíthető. Az útvonal teljes hosszában turistajelzéseken halad. A teljesítést az útvonalon elhelyezett ellenőrző (QR) kódok segítségével lehet igazolni.…..
Az idei első csopis tekeréseinket március 12-én délelőtt és 14-én délután tartottuk szezonnyitó jelleggel, azért ezen a két napon, mert ez a két időpont kapta a legtöbb szavazatot a kiírt eseményre. Nem mindenkinek volt munkamentes a hosszú hétvége, így tehát nagyobb esély volt rá, hogy valamelyikre…..
Nevük szerinti ABC sorrendben, további infókat a nevük melletti linke(ke)n kaphatsz. --- Ali-Bi FACEBOOK HONLAP Központja: Alistál (Szlovákia). Formája: Klub Róluk: "..Nyitra vidékéről és Magyarországról is csatlakoztak a túrakerékpározás kedvelői, akik szeretnek jó társaságban, szép helyeken…..
Frissítve: 2016.02.29. Szerettem volna készíteni egy olyan bejegyzést ami tippeket ad azok számára, akik saját maguk kívánják megszervezni a Balaton körbebicózását, ezt a kerékpárosbarát szálláshelyekre támaszkodva akartam megcsinálni. Ezt az előző bejegyzésemben a Melyik Balatonkört válasszam…..
Hobbicó 2016.02.25 11:32:38
@culé: Példaképük biztos nekik is a Zimmer Feri.
Hobbicó 2016.02.25 11:33:27
@DonnaQ: :D
Hobbicó 2016.02.29 08:45:45
@Pisti 90: A bejegyzést frissítettem, görgess az aljára, hátha pont ez segíthet neked is.
Frissítve: 2016.02.22. Ebben a bejegyzésemben segítséget szeretnék nyújtani azoknak akik először kívánják körbetekerni a Balatont, vagy már megtették, de más módját szeretnék választani, tegyék azt egyedül, vagy szervezett rendezvény keretében. Én háromszor bicóztam a Balatonnál, körbe pedig a XVI.…..
Hobbicó 2016.02.22 09:31:07
@Pisti 90: Köszönöm az ötletet, úgy is gondoltam rá utána kellene néznem a bicósbarát szálláshelyeknek, azzal egybekövetve remélem még a héten meglesz.
Megnevezés ... Letöltéshez kattints a fájlnévre: ... Verziószám: Kilátók+Szép kilátás+Cukiságok: kilatokkemk.gpx 1.20160217 Komárom-Esztergom megyei kutak: kutakkem.gpx 1.20160217   A megnevezésre kattintva új ablakban megmutatja a Google Térképen a helyét. A fotó…..