Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BETH

85 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Négy év kihagyás után, halloweeni hangulatban tér vissza a Tribute Maffia fesztiválja, ahol a legnépszerűbb rock és metál bandák dalai kelnek életre a Dürer kert termeiben. Október 28-án elsősorban a metal és a grunge zene rajongói lehetnek elégedettek, de a programokat elnézve igazi…..
Vasárnap reggelre véget ért a 15. Campus Fesztivál, délután megkezdődött a programhelyszínek bontása és a takarítás. Bár a fesztivál miatt lezárt útszakaszokat csak hétfő reggelre adják át, az idén megdöntött rekordokról már most is beszámolhatunk. A pénteki napon például annyi ember érkezett, hogy…..
Idén 15. alkalommal indul el a Campus Fesztivál, ami a jubileumi évben minden eddiginél minőségibb és izgalmasabb programválasztékkal várja a fesztiválozókat. A kiemelkedően népszerű előadókon túl önálló színpadot kap a hiphop, a rock- és metalzene, de ezen kívül is számos zenei csemege és izgalmas…..
2022. november 25-én, pénteken három legendás seattle-i grunge zenekar, a Nirvana, a Pearl Jam és a Soundgarden dalaitól lesz hangos az Instant-Fogas Komplexum. /Fotó: Bobál Katalin/..
Februárban már beszámoltunk nektek a legújabb Téveszme EP-ről, és az első benyomásainkról. Az már akkor is látszott, hogy kicsit tovább is faggatnánk az egri, a hardcore/punk szcénában megkerülhetetlen bandát az ‘exkluzív kulisszatitkokról’. Arra persze nem számítottunk, hogy az interjút nagyjából…..
A Working with God a Melvins - mindent is beleszámítva - 33. albuma, ami nagyjából 37 percben járja körbe az eddig megismert és szeretett stílusjegyeiket, hogy a végén esélyünk legyen rájönni; mivel váltak ők több, sok esetben náluk jóval híresebb bandák örök példaképévé...
A legújabb Mogwai egyszerre szabadulási kísérlet és beletörődés, a sötétben ébredő és onnan szétterpeszkedő fény, reményeink 2020 és 2021 között félúton, zsonglőrködés, a bukfenc és a kötél nélküli ugrás furcsa keveredése. A Glasgow-ból induló csapat több mint 20 éves pályafutása után idén…..
Amikor a szerkesztőség hírét vette, hogy február 5-én, közel 7 év ‘csend’ után kijött a Téveszme legújabb EP-je, teljesen biztosak voltunk abban, hogy egy szimpla megosztásnál komolyabb lendülettel vesszük birtokba a kislemezt. És nemcsak azért, mert az irányzaton belül megkerülhetetlennek tartjuk…..
Feszes tempó, jól ismert mozdulatok, rajongó generációk sora. A szerda esti Iggy Pop koncerten minket is elsodort a punk "keresztapja", aki a jelek szerint még mindig nem hajlandó nyugdíjba menni és hátradőlni...
Új év, első nagylemez - valahogy így foglalhatnánk össze röviden a MARMUNSK! eddigi 2019-es hónapjait. A csapat tavaly sokat koncertezett, jártak Kecskeméten, Debrecenben, Nagyváradon, adtak koncertet az A38 tetején és játszottak a kaliforniai Yawning Man előtt is a 2018-as Desszert…..
Négy év kihagyás után idén tavasszal érkezik az Ivan and the Parazol legújabb albuma, az Exotic Post Traumatic. A címválasztásról, próbatételekről, és a folytatásról beszélgettünk a zenekar frontemberével, Vitáris Ivánnal. /Fotó: Éder Krisztián/..
Nagyjából 7 éve alakult meg az a michigani rockbanda, akikre a szalagcímek a ”klasszikus rock” megújítóiként, az irányzat új reménységeiként hivatkoznak. Tavaly októberben jött ki első nagylemezük, az Anthem of the Peaceful Army, a Republic Records gondozásában. Végigturnézzák a világot, meghívást…..
BETH 2019.01.17 23:57:33
@Ződ2000: szia és először is köszönöm, hogy írtál. Szerintem egyszerűen csak az van, hogy máshogy látjuk (inkább halljuk) az eddigi munkásságukat. Nem osztó és negatív a kritika, viszont erősen szubjektív. Én egyelőre nem érzem egyedinek a dolgot, de a végén próbáltam igazságot tenni és magamat is helyre tenni, hisz az elvárások óriási léceket pakolnak a kezdő zenekarok elé, és a srácok virtuozitását senki sem kérdőjelezheti meg. Nem tudom, hogy ezeket a gondolatokat hogyan fogalmazták meg külföldön, ezt a saját véleményemként írtam le, és az egyéni ízlésemet tükrözi, amiben benne van az is, hogy nem fedheti mindenki véleményét. Viszont a kommented adott egy perspektívát, ami a következő lemezüknél már bevillanhat és segíthet abban, hogy pozitívabb képem legyen róluk. Köszönöm, hogy írtál és minden jót kívánok!
Azt mondják, hogy a Brit Floyd jóval több mint egy Pink Floyd tribute zenekar, sőt igazából a legjobb Pink Floyd tribute zenekar, akik minden fellépésen megidézik a nagy példakép legfontosabb dalait. Idén novemberben hozzánk is megérkeznek, és magukkal hozzák a The Dark Side of the Moon dalait, de a…..
Elkésett beszámoló. Annak fényében meg pláne, hogy több, a stílushoz passzoló, rockzenét kedvelő és népszerűsítő csoportban is olvashatjuk: “az erről bezzeg senki sem fog írni, meglásd” vagy “miért nem ezt reklámozzák” kezdetű sorokat - és ezekkel a kijelentésekkel alapvetően egyet is lehet érteni.…..
A koncertek napján nem teszünk ki ajánlót, vagy mégis? Ma, azaz október 4-én csütörtökön kiváló estét ígér az Alone in the Moon, és az Ifi, ráadásul még mindig nem késő eldönteni, hogy mentek és megnézitek őket a Robotban...
Szeptember 8-án, azaz most szombaton a Robotban a füstös stoner/sludge metált játszó Red Swamp az elszállós, spacerock/postrock ügyekben utazó Autopilot, és a súlyos osztrák metálzenekar, a CroworD szedi szét az Akácfa utcát...
Új belépőként, merész nyitással sétált be a White Joy a hazai underground színtérre, Witches Sabbath című dalukkal pedig szereztek maguknak egy hatásos belépőt...
A beszámolóknak van egy alattomos fajtája, amit ezer éve el kellett volna, el szerettél volna készíteni, de vagy nem jött ki rá a lépés, vagy értelmetlennek tűnt a lélektani határidő után, napi 10 ezer poszt, a fizetett tartalmak, botrányok vagy álhírek között. Viszont annyira…..
Újabb elkésett beszámoló, egy kislemezről, ami idén jelent meg és egyszerre tárja elénk a keletről “nyugatra” költözés és a felnőtté válás frusztrációit. Szubjektív beszámolónk következő állomásán, a Marmunsk! Wasted Energies című EP-jét ajánljuk...
Először a Rockstation virtuális hasábjain mutatja be legújabb lemezét az Alone in the Moon. A budapesti 'aréna grunge' zenekar második nagylemeze, a Ruin Pop szakított az előző felvételek nyers, keményebb riffeket szállító koncepciójával, de csak éppen annyira, hogy az még sokoldalúnak és ne…..
Új klippel jelentkezett a The Hellfreaks. A külföldön egyre nagyobb sikereket bezsebelő hazai banda legutóbbi lemeze, az Astoria tavaly jött ki, a videó az ezen szereplő Burn The Horizon című dalhoz készült. ..
Nem mindig kell felülni a savazó hangnemet kritikaként hirdető hullámvasútra – vannak bandák és albumok, amelyek pont azért működnek mert megfelelnek az elvárásoknak, de azért nem ragadtatják el magukat túlságosan. A Kasabian For Crying out Loud albuma is pontosan ilyen: jó…..
Egyre több mindent tudunk meg Chris Cornell haláláról – és egyre nyugtalanítóbbak a hírek. Nem mintha nem lett volna elég mély és sötét minden lehetséges verzió, a tények továbbra is makacsul, mázsás súllyal telepednek mellkasunkra, pedig ezen a ponton már nincsenek további…..
Nyolcadik stúdióalbumát jelenteti meg ma a svéd Mando Diao. A kaméleonként megújuló, leginkább alternatív és poprockot játszó együttest Hamburgban értük utol és a basszusgitárost, Jens Siverstedt faggattuk a banda terveiről, fesztiválokról, valamint kedvenc és/vagy legemlékezetesebb zenekaros…..
Nem mindennapi line-uppal várja jövő hét csütörtökön a Kuplung közönségét. A hazai színpadokon utoljára négy éve(!) látott The Hellfreaks, az idén második lemezével és egyéb meglepetésekkel jelentkező Alone in the Moon és a külföldön is egyre nagyobb sikereket arató…..