Regisztráció Blogot indítok
Adatok
behrens

155 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ezredforduló óta intenzíven kutatott terület a D-vitamin (más néven D-hormon vagy cholecalciferol) emberi szervezetben betöltött szerepe. Legismertebb funkciója a csontképződés és a kalcium felszívódásának elősegítése, azonban ennél sokkal több folyamatra van nagy hatással a jelenléte. Milyen…..
Az egészséges életre vonatkozó régi tanács, miszerint egyél zöldséget, mozogj és szedj vitamint, úgy tűnik, mégsem teljesen helytálló. Évtizedes kutatások sem találtak semmilyen szilárd bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy a vitaminok és étrend-kiegészítők használata jelentős előnnyel járna. Sőt, a…..
Közösségi finanszírozással szeretnék lehetővé tenni pedofil hajlamú férfiak kémiai kasztrálásának tesztelését a Karolinska Intézet szakemberei. Az ókorban általánosan elfogadott volt, ma Magyarországon nem büntetőjogi kategória – a pedofíliáról röviden...
Minden kapcsolatban elérkezik az a pillanat, amikor feltesszük a kérdést magunknak: más párok vajon milyen gyakran vannak együtt? És bár a válasz nem egyszerű, mégis regényeket lehetne írni a témáról. Ezt bizonyítja, hogy több tanulmány is készült ennek kiderítésére. Na de mit mond erről a…..
Megbízható öntöttvas serpenyője nem csak ínycsiklandó karamellizált kérget ad ételeinek és rusztikus hangulatot a konyhájának, de mint kiderült, növeli a benne készült ételek vastartalmát. Felmerül a kérdés, vajon mennyivel? Összehasonlítva más, tapadásmentes bevonattal…..
Egyeseket kiráz a hideg, amikor azt hallják, hogy valaki végigszántja körmeit a táblán, míg másokat párjuk horkolása bosszant. De mi van akkor, ha valakit a másik ember lélegzetének hangja is az őrületbe kerget? Akármilyen képtelenül hangzik, létezik ilyen betegség, bár…..
A XIX. században, jóval a multimédia kora előtt a sebészet szabályait és gyakorlatát illusztrálni kellett, hogy segítsék a tanulásban és az informálódásban azokat, akik ezen a területen kívántak a későbbiekben elhelyezkedni. A különböző sebészeti technikákról, a használt…..
Bizonyára tudja, ha sokat iszik, az arca sápadt és fakó lesz, de vajon azzal is tisztában van, hogy a latte vagy capuccino fogyasztás a felelős a szeme alatti sötét karikákért és az állán található foltokért? Vagy, hogy a homlokráncokat a csoki is okozhatja? Nigma Talib…..
Sok fiatal edz annak érdekében, hogy karcsú maradjon, ám egy új tanulmány szerint a 40-es életévekben történő rendszeres testmozgás kritikus az öregedés megakadályozása érdekében. Már az alacsony intenzitású testmozgás is lassíthatja a középkorúak sejtjeinek öregedését,…..
... a higiéniás szabályok be nem tartása miatt. Egy új felmérés arra figyelmeztet, hogy a kontaktlencsét viselők 99%-a megszegi a hordásukkal kapcsolatos szabályok legalább egyikét, ami miatt fennáll akár a vakság kockázata is! A felmérés eredménye azért is aggasztó, mert az…..
Az Egyesült Államokban az emberek évente közel 1 milliárd dollárt költenek antibakteriális és antimikrobiális szappanokra. De vajon ezek a szuperszappanok, valójában jobbak a hagyományosaknál? Nos, egy friss tanulmány azt mutatja, hogy a való életben vajmi kevés különbség van a…..
A tudósoknak új magyarázatuk van arra, miért vagyunk egészségesebbek a nyári időszakban: az immunrendszerünk az évszakokkal együtt változik – legalábbis egy nemzetközi kutatócsoport által készített új tanulmány szerint. A Nature Communications című szaklapban megjelent…..
A csomagolások vegyi anyagai, a húsok hormontartalma és az antidepresszánsok mind súlynövekedést eredményeznek. Egy új tanulmány szerint 2008-ban ugyanolyan mennyiségű kalória elfogyasztása mellett 10%-kal nehezebbek voltak az emberek, mint 1971-ben, a 2006-ban vizsgáltak pedig…..
Priapizmus – Állandó erekció Ez az állapot egyáltalán szórakoztató, sőt, egyenesen veszélyes. Priapizmus alatt a 4 óránál tovább tartó erekciót értjük. Priapizmust többek között okozhat a leukémia, a sarlósejtes vérszegénység vagy a fekete özvegy nevű pók csípése…..
Egy 11 kutatóintézetből álló európai konzorcium, a Semeoticons, kifejlesztett egy egészség-figyelő tükröt, a Wize Mirror-t, ami az arcon megfigyelhető jelek alapján értékeli a kardiovaszkuláris és metabolikus kockázatokat. A tükör az adatok alapján biztatja a felhasználókat,…..
Azok, akik genetikailag hajlamosabbak az alacsony D-vitamin szintre, a sclerosis multiplex fokozott veszélyének vannak kitéve – állítja egy tanulmány. A kutatás több tízezer európai származású ember DNS profilját vizsgálta, és alátámasztja azt a korábbi feltételezést, mely…..
Ha nap, mint nap a pohár fenekére nézünk, nem bírjuk megjegyezni a jelszavakat, a kutyánk folyton vemhes, esetleg nem vagyunk kibékülve a székletünk látványával, jobb, ha tudjuk, hogy problémáink megoldása már a küszöbön áll. A kutatók és a fejlesztő cégek ugyanis…..
Mi a közös Albert Einstein, John F. Kennedy és Texas állam elmegyógyintézetének elhunyt betegeinek agyában? Agyak az út szélén New York állam egyik falujának lakói igencsak megrémültek, mikor az út mellett 9 agyat találtak. Az állatorvosi vizsgálat megállapította, hogy nagy…..
Németország külföldi hírszerzésének bizonyítéka van arra, hogy az Iszlám Állam nevű szélsőséges dzsihadista terrorszervezet mustárgázt vetett be ellenségei ellen - adta hírül a Zeit német napilap. A sebesültek sérüléseit megvizsgálva az orvosok először repeszek okozta…..
Az emberi kitartást és állóképességet próbára tevő versenyek mindegyike a „legkeményebb”, „legnehezebb”, „legőrültebb” vagy ehhez hasonló szuperlatívuszokat használ önnön jellemzésére. Ám ha valóban ki akarjuk hívni magunk ellen a sorsot, kizárólag a következő…..
Az új vérvizsgálat véget vethet invazív biopszia szükségességének és segít az orvosoknak abban, hogy a tumor genetikai felépítésétől függően a legmegfelelőbb kezelést nyújtsák. Brit kutatók egy forradalmian új vérvizsgálati eljárást dolgoztak ki, mely képes észlelni a…..
Az EWG (Environmental Working Group) minden évben összeállít egy listát azokról a zöldségekről és gyümölcsökről, melyek termesztéséhez a legtöbb és a legkevesebb rovarirtó permetszert használják. Az alma már ötödik éve vezeti a „feketelistát”, ama vegyszerek miatt,…..
Manapság valószínűleg gyakrabban fogyasztunk koffeint, mint gyümölcsöt. A nyugati világban az emberek 80%-a napi rendszerességgel fogyaszt koffeint. Csak az USA-ban több mint 100 millióan kávéznak naponta és további 30 millióan fogyasztanak valamilyen koffeintartalmú üdítőitalt,…..
A sebészek által a minimálisan invazív sebészeti beavatkozásokhoz használt apró robotikus eszköz megdöbbentő módon képes volt arra, hogy szinte roncsolás nélkül, tökéletesen…..
Ha úgy gondolja, a cukor a legegészségtelenebb dolog, amit ehet, téved! A PLoS One című folyóiratban publikált legújabb kutatás szerint a világ legegészségtelenebb étele cím jelenleg a…..