Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PlasticBau

10 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előző bejegyzésünkben beszéltünk a gombásodás okáról és arról, hogy miként védekezhetünk ellene. Szóba került az is, hogy nem minden penészgomba faj ártalmas, sőt van amelyik nélkül bizony szegényebb lenne az emberiség. Most pedig innen folytatjuk. Mérgező penészgomba…..
Legelőször is nyugodtan fogadjuk el, hogy a penészgomba mindenütt jelen van, hiszen a szabad szemmel nem látható penész spórák mindenfelé szállnak a levegőben, de addig nem történik semmi míg ezek nem találnak maguknak megfelelő táptalajt. Ahol elég hosszan, elég nagy a…..
Sokan tapasztalhatták már, hogy egy régi nyílászáró cseréje után a korszerű műanyag szerkezet beszerelése után pár hónap alatt penészedés jelent meg a falakon. Ilyen esetben az ablakot érdemes okolni. Ez persze igaz, de csak részben, hiszen az ablak csupán ellátja…..
Sokat beszéltünk már napjaink egyre növekedő energiaárairól és az energiatakarékosság kérdéséről, melynek meghatározó részét képezik a nyílászárók, amik azonnal újabb kérdések sorát vetik fel. Mostani bejegyzésünk néhány praktikus tanáccsal igyekszik segíteni azok…..
A nyílászáró piac az elmúlt évtizedekben igencsak megváltozott, ma már senki nem lepődik meg azon, hogy a legtöbb beépítésre kerülő szerkezet műanyagból készül, szemben az előző évszázad főként fa uralta ablakaival. Hogy miért, gyorsan elmondjuk. A tendencia természetesen…..
Nincs szüksége senkinek semmilyen szakértelemre, hogy feltűnjön a nyílászárók megérettek a cserére. Apró hétköznapi momentumokból könnyen következtethet bárki arra, hogy valami nem stimmel a szerkezetekkel. Most sorra fogjuk venni azokat a jeleket, melyek alapján érdemes…..
Folytatjuk sorozatunkat, melyben a nyílászárókkal kapcsolatos alapfogalmakat tisztázzuk. Ma a profilok légkamráiról, vasalatairól, szellőzésérőlés, merevítéséről még néhány apróságról lesz szó. Légkamrák: Ennek száma azt mutatja meg, hogy a tokban és a szárnyban hány…..
A nyílászárók legnagyobb részét az üveg teszi ki, így a jó profil mellett az üveg választásnál is érdemes körültekintően eljárni. Float üveg: Változó vastagságú, átlátszó sík üveg Low-E bevonatos üveg: Olyan Float üveg, melynek egyik oldalára nemesfém-oxid réted…..
Az első néhány bejegyzésben azokat az alapfogalmakat vesszük sorra, melyekkel jó ha tisztában van mindenki, aki nyílászárót szeretne cserélni. Mindezt pedig könnyen emészthető, a szakzsargont mellőzve próbáljuk kivitelezni. Kezdjük talán az "U" értékkel, mely talán az egyik…..
A PlasticBau csapata úgy döntött, hogy blogolásra adja a fejét! Semmi más célunk nincs csak, hogy átadjuk azt a több éves szakmai tudást, mellyel reményeink szerint segítünk eligazodni a nyílászárók világában. Elhatározásunk szerint igyekszünk tapasztalatunkat a…..