Regisztráció Blogot indítok
Adatok
graymonkey

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
SGHCToma jóvoltából elolvashatjátok az idei Hacktivity CTF pályáinak részletes megoldásait: A selejtezőn (itt került kiválasztásra a legjobb 10 csapat) egyetlen gépet kellett root-ra törni. Ehhez  először is túl kellett lendülni azon, hogy a gépen kilátszó webszerver…..
A Day of the Tentacle egyik kedvenc játékom, a retrorovatban már volt is róla egy hosszabb értekezés. A játék ugyebár úgy kezdődik, hogy a Maniac Mansionben megismert űrlények egyike, Lila Csáp iszik Dr. Fred egyik gyanús löttyéből, mire kinőnek a karjai. Erre a kis szörny…..
Nem akarok hozzá érteni, csak használni – ez a kijelentés általában egy Apple-júzer szájából hangzik el. Mi is számtalanszor leírtuk. Egy célt akarunk elérni a gépeinkkel, lehetőleg minél kényelmesebben, minél kevesebb erőráfordítással. A cél nem a gép megértése,…..
Örök élet. Ingyen sör. Adócsökkentés! Több évnyi társadalmi vita és nyílt egyeztetés után, a civil szervezetek, az államapparátus magas rangú tisztviselői, nemzetközi hírű professzorok, és 6700 szakértő bevonásával elkészült a Kétfarkú Kutya Párt Legyen minden…..
(A múlt heti Defender of the Crown-cikk alatt előkerült, hogy a ZX Spectrum-verziót három magyar készítette: Taletovics Dávid, Kaproncai Tamás és Dombi Norbert. Nagy örömünkre egyikük, Kaproncai Tamás megírta nekünk, mi is történt anno:) "A játékot valóban hárman…..
Múlt héten az Időrégész-cikkben kétségbeesett segélykiáltást küldtem az űrbe, az Impossible Mission II egy fejlesztőjét, Szentesi Józsefet kerestem. Őt teljes kapcsolati hálóm mozgósításával sem bírtam megtalálni, de egy blogolvasótól pár órán belül meglett az…..
"E név: Kolumbusz Kristóf - már évszázadok óta fogalom. E dátum: 1492 - újkori történelmünk fordulópontja. A hajó: A Santa Maria - a felfedezések történtének legbüszkébb vitorlása. A genovai hajós azzal a céllal vágott az ismeretlen nyugai óceánnak, hogy -…..
maya.blog Autós IPhone töltő 2. 2010.01.17 22:08:00
Encsé töltőjével is elkészültem. Előtte: Utána: A végső teszt: ..
graymonkey 2010.01.18 09:25:23
maya.blog Autós IPhone töltő 2009.12.20 13:51:00
A legutóbbi forrasztgatás olyan jól ment, hogy most már összeszedtem minden bátorságomat, és csináltam mezei USB-s autós töltőből olyat, ami IPhone-t is tud tölteni.A lényeg, hogy a normál autós USB töltők csak az 5 voltot adják rá a csatlakozóra, a középső két tüske…..
Két egyetemi campust, két gyanús ügyekbe keveredett szórakozóhelyet és egy villamosmegállót köt össze az az aluljáró, amelyről András írt levelet az Urbanistának. A szétgrafitizett falakat egy hónapja ugyanis horpadt, foltos, randa bádoglemezek váltották fel: Kedves…..
A mostani körben a legutóbbi változtatásokhoz készült el néhány hangolási lehetőség az adminfelületen.  A Megjelenítés fül alatt rögtön két új alfület is találhattok: Az ajánlott bejegyzések alatt tudjátok állítani, hogy hány bejegyzést ajánljon a rendszer a posztok alatt, illetve itt ki is…..
BuheraBlog Hacktivity 2009. 2009.09.22 11:39:00
Nekiállhatnék ódákat zengeni az idei rendezvényről, de megpróbálok a lényegre szorítkozni:Nem tudom mikor fordult elő utoljára olyan, hogy két teljes napot szakmabeliek/kockák (kinek mi a szimpatikus) társaságában töltöttem, és a harmadik napon hiányzott a hangulat :) Az idei…..
maya.blog Lecsó 1 hetes 2009.03.20 17:02:00
Nem áll szándékomban, hogy baba-papa blogot írjak, de azért úgy gondolom illendő ehelyütt is megemlékeznem róla, hogy épp 1 hete született kisfiam, Lecsó. Hogy miért-e név? Nos, ez amolyan munkaneve neki, working title, hogy addig is amíg nem tudjuk, hogy milyen nemű, meg amíg nem…..
Nem lehet nagyon olcsó az ilyen méretű gumi, pedig muszáj lesz legalább kettőt beszereznie a lenti benzinfaló szörny tulajdonosának, ugyanis szabálytalan parkolás közben valahogy defektesek lettek az első kerekek. Szerintetek így kell ezt elintézni, jogosnak érzitek a megoldást,…..
Végre egy androidos mobil, ami még jól is néz ki. A Gizmodo szerint a Sharp érintőkijelzős mobilja minden, ami a most kapható T-Mobile-os nem: dizájn és fícsörök együttese, ami meggyőzheti a felhasználókat arról, hogy inkább ezt vegyék az iPhone helyett. Néhány adat a…..
graymonkey 2009.01.28 09:34:56
„Reakciójáték logikával ötvözve” – írja György a Merge-ről, és nagyon igaza van. Adott egy háromszögmezőkből álló mintázat, aminek sorait három oldalról egy-egy elem jelzi. A háromszögeket a bal felső sarokban megjelenő mintázatoknak megfelelően kell…..
graymonkey 2008.10.17 18:48:16
Külföldi Google-forrásaink érdekes fejleményekről csipripelnek. A nem is olyan távoli jövőben (elvileg már csak párat kell aludni) "global launch" várható. Előre csak annyit árulhatunk el, hogy egy, Google-mércével mérve is nagy durranásról van szó. A jó hír az, hogy…..
Más címet nem adhattam a Coign of Vantage-nek, mert nem tudom eldönteni, hogy ez egy zseniális játék vagy egy borzalom. Adott egy kép, aminek térben vannak elhelyezve a pixelei, a kép akkor áll össze, ha megtaláljuk azt a pontot, ami körül a pixeleket forgatva kétdimenziós látvány…..
Játéknak nem túl maradandó, poénnak viszont fergeteges a ROFLcopter, amiről Kyle Broflovsky fedőnevű munkakerülőnk készített szakértő leírást: „A játék lényege, hogy egy ASCII karakterekkel ábrázolt csatamezőn, egy igazi ROFLcopterrel pusztítsuk el a támadó…..
Többen is beküldtétek a Magic Pent, az utóbbi hónapok legeredetibb játékát. A cucc előzménye egy techdemo, amit a finn Petri Purho készített, és itt található (annak idején ezt is sokan beküldtétek, de vétkes hanyagságom miatt nem került a blogba) a demo lényege rajzolt…..