Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Média 2.0

56 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A sajtóközlemények döntő többsége olvasás nélkül a szemetesben landol. Összegyűjtöttünk pár szabályt, amelyekkel hatékonyabbá, pontosabbá, összességében figyelemfelkeltővé tehető egy közlemény, hogy legyen valaki, aki el is olvassa...
Egyre több vállalat szeretne vonzó munkaadóként megjelenni a tehetséges fiatalok és a legjobb szakemberek megnyerése és megtartása érdekében, de mik az Employer Branding alapszabályai? Erről szervezett beszélgetést az Independent Media Education Center (IMEC) az őszi kurzusaikat lezáró oklevélátadó…..
A Facebook számos előnye mellett, sok veszélyt rejt magában: "nyilvános panaszkönyvként" drasztikusan befolyásolhatja a felhasználók véleményét. Mik egy lehetséges krízis jelei? Milyen módszert érdemes alkalmazni? Egyáltalán fel lehet rá felkészülni? Az eMag Fekete Péntekjén át igyekszünk elemezni a…..
Mozgalmasan telt a nyár a hazai médiapiacon: Andy Vajna és Mészáros Lőrinc bővített, míg az Origo és TV2 szűkített. Szűnni nem akaró a hazai média lelkesedése, több új portál is startolt az elmúlt hónapokban, átalakulások zajlanak az ellenzéki sajtóban. Szemünk előtt zajlik a médiatörténelem: a…..
Az Independent Media Education Center (IMEC) Hallgatói Ösztöndíjat hirdet összesen 4 főnek a szeptemberben induló 4 képzésére: marketingkommunikációs, PR kommunikációs, Influencer-youtuber Marketing, valamint a novemberben induló Employer Branding képzésekre. Ezeknek a célcsoportja a szakirányú…..
Az Index Simicska, az Origó Matolcsy közelébe került. Lett plakáttörvényünk, egyszerre csökkentett és megemelt reklámadónk, valamint az állam által felhizlalt reklámpiacunk is. Indult több új lap, bővült tehát a hazai felhozatal, cserébe egy nagyobb sem szűnt meg. Fegyverkezik Csehország,…..
Hiába a legutáltabb sajtótermék a kormány szemében, a 444 ellenszélben volt képes megközelíteni a nullszaldós működést. Az állam folyamatos nyomás alá helyezi őket, de a portál tulajdonosi struktúrája miatt nem merül fel az olyan kormányzati tapogatózás, mint az Index körül. Úgy látják: nem férnek…..
A pályakezdőket foglalkoztató örök kérdések, hogy hogyan találja meg az ember a szakmát, ami igazán érdekli, és azon belül hogyan szerezheti meg álmai állását. Az állásinterjúzással és önéletrajzírással kapcsolatos tippek olvasgatása mellett érdemes tapasztaltabb szakemberek, cégvezetők benyomásait…..
Mi lesz a munkád egy olyan világban, ahol már most automaták intézik ügyeidet és robotok csetelnek helyetted? - tette fel a kérdést a Future Work Festival. A rendezvény keretében a Café PR ügynökség május 17-ei workshopján fiatal szakemberek mondták el, milyen kérdések foglalkoztatták őket…..
Bárki bármikor nekünk szegezheti a kérdést, hogy “Na, és te mivel foglalkozol?” Erre sokan csak makogni tudnak, többen kliséket puffogtatnak, néhányan pedig igen velős, világos és figyelemfelkeltő, pár mondatos bemutatkozást adnak elő. Mindannyian szeretnénk a harmadik csoportba tartozni, és a…..
A legtöbb frissdiplomást utoléri a kétség, hogy sikeres lesz-e majd a munka világában, ráadásul azt sem igazán tudja, merre keresse a sikert. Ezek teljesen normális érzések, de lehet tenni azért, hogy ez a kapunyitási pániknak nevezett bizonytalanság ne csapjon át a rossz értelemben vett, valódi…..
A TV2, a Figyelő és a köztévé képviselői is ott vannak a mai Media Hungary konferencián, Siófokon. Pedig náluk nem újságírók, hanem propagandisták dolgoznak - írja a Momentum közleményében. Az esemény helyszínén tett ki molinót a márciusban alakult párt, így üzenve a propagandamédiumoknak...
Az Independent Media Education Center (IMEC) ösztöndíjat hirdet két főnek a februárban induló marketingkommunikációs és PR-kommunikációs képzéseire. A képzések – melyeknek célcsoportja a szakirányú képzésben részt vevő diákok mellett a kommunikációs szakmában dolgozók -  egyben az ELTE Média és…..
Még nincs egy éve, hogy új politikai közösségként útjára indult a Momentum Mozgalom, a néhány hete aktívan kampányoló szervezetnek máris sikerült kivívnia a kormány ellenszenvét, rátámadt a kormányzati propagandagépezet. A Momentum ezt első nyilvános akciójával, a NOlimpia nevű kezdeményezéssel érte…..
A Media 2.0 újságírók, szerkesztők, médiaszakértők, pr-osok és oktatók szellemi műhelye. 2012-ben blogként indult, hogy a tágan vett kommunikációs szakmának független felületet biztosítson. Szerkesztői 2014 szeptembere óta rendszeresen szerveznek média- és kommunikációs meetupokat, ahol az egyetemek…..
Van ellentét tévé és az online felület között? Mit tanulhat el a televízió a netes tartalomgyártástól? A tartalom számít a nézettségért vívott harcban vagy a marketing? Van bármi szükség a kommentelésre? És mit tud mindehhez hozzátenni Kasza Tibi? Ezekről a kérdésekről beszélgetett Veiszer Alinda, a…..
Idén Magyarországon és nemzetközi szinten is több olyan esemény volt, amelynek érdemes megvizsgálni a kríziskommunikációs tanulságait. A hazai példa a Teréz körúti robbantás és a hivatalos szervek kommunikációja, a nemzetközi pedig a 2016-os amerikai elnökválasztás és az azt megelőző botrányokkal…..
A Cook Communications és a Mathias Corvinus Collegium (MCC) ismét ösztöndíjat hirdet Komáromy Gábor emlékére. A pályázatra jelentkezhet minden nappali tagozatos egyetemi vagy főiskolai hallgató, képzési területtől függetlenül. A sikeres pályázó pénzjutalmat kap, illetve egy minimum háromrészes…..
Az év második felében is nagy volt a nyüzsgés a hazai médiában: a kormánypárt tovább növelte médiahatalmát. Bővítette portfólióját a közmédia és a TV2 is, több új rádióval is gazdagodtunk, de a Vs.hu az év végére tetszhalottá vált. Az idei ősz, de az is lehet, hogy az év legnagyobb dobása a…..
Média 2.0 2016.11.07 23:35:03
Már végeztél a tanulmányaiddal? Még tanulsz, de tapasztalatra vágysz, és szeretnél az iskolapadban töltött évek után a PR-kommunikációs szakma gyakorlati részébe is belelátni, jelentkezz a Lounge Communicationhöz! Remek csapattag leszel, ha szívesen dolgoznál barátságos és inspiratív környezetben,…..
Kereken egy évtizede ostromolta meg feldühödött tüntetők egy nagyobb csoportja a Magyar Televízió Szabadság téri székházát. Igazi sajtótörténeti pillanatok voltak ezek: tőlünk nyugatra ritkán foglalják el közszolgálati médium épületét, ilyenre a rádió 1956-os ostroma óta hazánkban sem volt példa. A…..
Az Independent Media Education Center pályázatot ír ki a 2016. szeptember 21-én induló „PR-kommunikáció a gyakorlatban” című képzésére. A két meghirdetett ösztöndíjas helyet elnyerő tehetséges, de rászoruló fiatalok ingyen vehetnek részt a képzésen: gyakorlati ismereteket szerezhetnek a…..
Az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár vitrinbe zárt viaszbábukkal szeretné felhívni a fiatalok figyelmét arra, hogy minél előbb kezdjenek el takarékoskodni a nyugdíjas évekre. A nyugdíjmúzeumról készült képek miatt felmerült bennünk a kérdés, hogy biztos a Gozsdu udvarban elhelyezett bábuk lehetnek-e a…..
A debreceni #Trending Média Szakhét idén is több programmal várta az egyetemistákat még áprilisban. A szakhéten a #trending hívószóra épülő, aktuális témákról szóló szakmai kerekasztal-beszélgetésekkel, előadásokkal, filmvetítéssel készültek a Debreceni  Egyetem Kommunikáció- és Médiatudományi…..
2016 szeptemberétől a kommunikációs képzéseket szervező Independent Media Education Center (IMEC) párhuzamosan hirdeti meg pr- és marketingképzését. Az elmúlt félévekben a résztvevők olyan neves szakemberektől tanulhattak a márkaépítésről, mint például Azurák Csaba, Geszti Péter és Stahl Judit.…..