Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Asuka02

59 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
30/40 Minden, minden - filmkritika 2017.08.04 00:01:20
Azt gondolná az ember némiképp naivul, vagy tudatlanul, hogy a mai Facebook-generáció már nem fecsérli az idejét olyan régimódi, elavult szórakozásformákra, mint a mozi. Inkább letölti a filmet otthon, vesz hozzá kólát, meg popcorn-t, amit a mikróban ki –és megpattogtat, aztán a barátaival, vagy…..
Fábri Zoltán filmje, a Körhinta, Magyarország nehéz politikai háttere ellenére is képes volt megreformálni a hazai filmipart, és újra felhelyezni azt Európa filmes térképére. Soós Imre, a férfi főszereplő mellé - aki a Lúdas Matyival már 1949-ben berobbant a köztudatba – a…..
Tavaly ősz egyik legnagyobb meglepetése a Keijo volt, amit mindenki baromságnak tippelt a premissza alapján, és a szezon botránysorozata helyett az egyik legjobb light szórakozása lett. Tegyük hozzá, a címben már két csúsztatás is van: az egyik, hogy nem Keijo! az anime címe, hanem Keijo!!!!!!!!, és…..
Kritizátor Az alien anyakirálynő 2017.05.03 13:00:00
Lady Gaga (született Stefani Germanotta) művésznevét a Queen együttes, Radio Ga Ga című dalából kölcsönözte. Fontos megjegyezni, hogy a neve hozzátartozik a művészetéhez, a megkreált személyiségéhez, mellyel a pop iparban tevékenykedik. Sokan összemossák az extravagáns ruháiról ismert Lady Gagát a…..
Asuka02 2017.05.04 17:29:42
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Igaza van, akkor inkább azt kellett volna mondani, hogy a szokottól eltérő, más ízlésvilággal rendelkezdő előadókra is fordítsuk a tekintetünket. Az ízlés szubjektív, de a másra való nyitottság nem. :)
Asuka02 2017.05.04 17:34:51
@erkölcsi hulla: Az az agymosott zombi, aki kultúrálisan bezárkózik és sajátságos tagadásban él. A világ változik, és vele együtt az "általánosnak" vélt eszmék is.
Asuka02 2017.05.04 17:37:56
@Annie Oakley: A zenéjét például én sem szeretem, a cikkben leírtak szerint így hangtalanul néztem a klipet, így ténylegesen csak a képi világra tudtam koncentrálni. Az általad leírtakban mind igazat adok, én is valami ehhez hasonlóra szerettem volna felhívni a figyelmet. :) Az Artpop lemeze egy az egyben egy nagy intertextuális utalás a zenei világot meghatározó előadókra.
Karinthy Frigyes az irodalom és a tudomány mezsgyéjén is egyensúlyozni tudó humorista, filozófus és műfordító 1887. június 25-én született Budapesten. Munkássága során számos cikke, tanulmánya és értekezése jelent meg különböző újságokban, miközben lírikus és prózai…..
Az HBO legújabb saját gyártású sorozata, a Hatalmas kis hazugságok évadnyitója kapcsán azt írtam, hogy a széria grandiózus látvánnyal, remek alkotógárdával és biztonsági játékra építő nagyágyú színésznőkkel operál, meg egy történettel, amit már láttunk, amiért már…..
Az utóbbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy ha a HBO sorozatkészítésbe kezd, nem restek kellő pénzt és szakértelmet áldozni az aktuális projektre, így a diverzifikációnak köszönhetően igen kevés hibaszázalékkal dolgozhatnak, tehát a befektetés megterül. A HBO gyártási struktúrájára lefordítva…..
Maga a kék menny ereszkedik a csillagfényben,mely gyöngyeit szikrázva szórja... Barry Jenkins rendező és James Laxton operatőr olyan finom érzékkel álmodták vászonra Tarell Alvin McCraney darabját, hogy a Moonlight (Holdfény) interpretációja egyszerre érthető és értelmezhető az irodalom és a…..
Kritizátor A számolás joga 2017.02.04 13:00:00
A számolás joga film azoknak a kiskosztümös, körömcipőbe kényszerített színes bőrű nőknek a kálváriáját mutatja be, akik a 60-as évek szegregációtól terhes Amerikájában a NASA űrprogramjában dolgoztak. És nem, nem mint takarítók, hanem mint programozok, mérnökök, kalkulátorok! Mindezzel csak azt…..
,,A halál az élet természetes része. Örömmel gondolj azokra, akik végre egyesülnek az erővel. Ne gyászold őket! Ne fogóddz beléjük! A ragaszkodás féltékenységhez vezet, és az a kapzsiság ikertestvére." Yoda mester e szavakat intézte Anakin Skywalkerhez, amikor az ifjú Jedi szerelme halálát látta…..
Asuka02 2016.12.31 19:12:05
@arturdent: Biztos hatalmas élmény lehetett akkoriban látni! :)
Asuka02 2016.12.31 19:17:57
@encir: Igen, én is mindig így voltam vele! Elhiszem, hogy akkoriban mekkora élmény lehetett olyan technikával készült filmet nézni.
Kritizátor Két fiúról 2016.12.24 16:00:00
Az a bizonyos kereskedelmi csatorna csúcsra járatta Kevin McCallister karácsonyi kálváriáját a betörőkkel, mert nem telhet el úgy az ünnep, hogy le ne vetítsék az első két részt. Nosztalgiafaktornak épp megteszi, persze ezen túl biztos vannak olyanok (szerintem mazochisták), akik még ennyi idő után…..
Nem kell megijedni, mert kedvenc zenekaraitokat fogom kifikázni. Akármennyire is fáj, ez az igazság. A csicskaság inkább csak olvasócsábító címnek mondanám, igazából olyan zenekarokat fogok előtérbe helyezni, akik mocskosul cikik, gázak, kiöregedtek, vagy csak szimplán eladták magukat. Lehet…..
Mads Mikkelsen 20 éves karrierje jó példa arra, hogyan kell ingázni az európai és a hollywoodi filmgyártás között. A dán születésű színész első komolyabb szerepét 31 évesen kapta attól a Nicolas Winding Refn-től, aki többek között a Bronson (2008), a Drive – Gázt! (2011) és a Neon démon (2016)…..
Asuka02 2016.12.13 16:07:32
@dívamacska: Bajban voltam, bevallom őszintén, hogy ezt a témát mégis hogyan tudnám úgy megfogalmazni, hogy abból jól jöjjek ki. Értem amit a körülötte lévő "szakemberek" inkompetenciájáról írsz, és azt is, hogy a kislány nehéz időszakon ment keresztül, de még ha 5 éves is, volt szándékosság a tettében. Nem tudta, hogy pontosan mi lesz a következmény, de ennyi erővel bárkit meggyanúsíthatott volna.
Asuka02 2016.12.13 16:18:06
@FMR: Elég máshogy látjuk, persze ez nem baj. Fura, nekem a Prágai történet kicsit Esküvő után szinezetű volt, pedig sztorijában eltér, mégis hasonló volt a hangulat, és a választani kell, szerintem Bier filmje jobb.
Asuka02 2016.12.13 19:43:46
@FMR: Mindenképpen felbiggyesztem a megnézendő filmek listájára. :)
Milyen film az, ami szó szerint kinyír egy stúdiót? Aki szeretné megtudni, az feltétlenül nézze meg Renny Harlin rendezését, mely akkorát zakózott, hogy azzal a Guinness Rekordok Könyvében is helyet követelt magának. Szép teljesítmény, ami többek közt a szinte nem is létező reklámkampány, a…..
Létezhet-e olyan véletlen, hogy a sors olyasvalakit sodor elénk, aki kívülről ugyan teljesen más, belülről azonban ugyanolyan érzékeny és törékeny, segítségre szoruló lelket őrizget, mint mi? Na és hogy a neve is teljesen ugyanaz legyen? Aligha gyakori az ilyen eset, de ha megtörténik, biztosak…..
Asuka02 2016.12.06 08:33:04
@Kit Fisto: Leginkább sehol, kalóz úton tudsz hozzájutni (ncore), de az indavideón is fent vannak részek, szinkronosan biztos, mert anno adta az Animax, de szerintem feliratosan is fent lesz. :)
Előző, a dogma filmes mozgalommal foglalkozó cikkemben már utaltam rá, hogy a rendezők csak szigorú szabályok mentén alkotnak, arról viszont nem beszéltem, hogy mit jelent ez a gyakorlatban, vagyis hogyan valósulhat meg a dogma filmgyártás, és legfőképpen milyen személetmódot, kulturális és…..
1995-ben ünnepelték a mozi fennállásának 100. évfordulóját, de miről maradt még emlékezetes ez az év? Sokan azt mondják, hogy ez volt a filmes éra egyik legsikeresebb időszaka, sok, ma már klasszikusnak számító alkotás született, nagy színészek emelkedtek ki a középszerűségből vagy akár az…..
Bryan Singer legutóbbi X-men filmjét már nem vetítik a mozik, de aki úgy érzi, hogy kimaradt a különleges képességű gyerekek mókájából, az most bepótolhatja azt Vándorsólyom kisasszony és védencei kalandjával, Tim Burton rendezésében. Félreértés ne essék, aki azt hitte, hogy Burton karrierjének…..
Asuka02 2016.10.06 22:02:13
Hálás dolog egy antológia sorozatról írni, mert mindenféle előzetes információ nélkül, elfogulatlanul tudunk véleményt formálni, miközben nem kell reflektálnunk az előző évad minden apró részletére. Ugyanilyen hálás feladatnak gondolom az ilyen fajtájú sorozatok rendezését is, mert még ha az előző…..
Ha vesszük Japán szirupos, néhol túl kedélyes, néhol meg épp túldramatizált TV-esztétikáját, és beoltjuk a nagy amerikai depresszió korszakának hangulatjegyeivel, az egészet jó alaposan meglocsoljuk egy adag frissen kiontott vérrel és kisírt könnyel, majd ezt a neonszín löttyöt két elegáns, de…..
Kritizátor Lolita a filmvásznon 2016.08.25 14:00:00
Az erdő fái közül a regény lapjaira szökött nimfácska, azaz Lolita, a filmvilágot is hamar megbűvölte. Vladimir Nabokov több száz oldalt szentelt imádatának tolmácsolására, míg Stanley Kubrick és Adrian Lyne egy-egy film formájában áldoztak az oltárán. De ki az igazi Lolita? Melyik rendezőnek…..