Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A FutballKutató

54 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kutatómunkával nem hagyok fel, de egy tágasabb irodában folytatom a tevékenységem. A hivatalos weboldalam elérhetősége: www.futballkutato.hu Köszönöm, hogy továbbra is követed a Futballkutatót!..
Három évvel ezelőtt számoltam be a csupán 36 fős lélekszámú B.A.Z. megyei Keresztétéről, amely akkor a legkisebb, futballklubbal rendelkező község volt az országban. Azóta sajnos megszűnt a csapat (2019-ben), ezért újra elkezdtem felkutatni azt a helyszínt, amelyik átvette ezt a kivételes…..
Csupán egy bő félszezon jutott nekem ebben az esztendőben, viszont azt igen sok tartalommal sikerült megtölteni a futballpályák környékén szerzett nagyszerű, ám olykor szomorkás élményeim által. Többek között a Bükk változatos tájain, a szerényen gazdag Cserehát falvain és a pazar „palóc Olümposz”…..
Egy parázs rangadó a határ másik oldalán Írta: Kovács Ákos   Kétségkívül a román labdarúgás egyik legnagyobb múltra visszatekintő rivalizálásáról beszélünk, amikor a két szomszédos nagyváros, Temesvár és Arad futballcsapatainak csatározásait emlegetjük. Az egymáshoz kifejezetten közel…..
Szöveg és fotók: BeRé + ZiCi Eljött hát a nap! 2018.10.04-én, csütörtökön 8:40-kor landolt, mit landolt, szó szerint belecsapódott a leszállópályába a repülőgépünk. No, de sebaj, az a lényeg, hogy szerencsésen földet értünk. Gyors kicsekkolást követően elindultunk és már 7 perc múlva vonatra is…..
Guatemala déli vidéke felé haladva trópusi növényzettel borított kellemes fennsíkok és cukornádmezők pompás keveréke övezik utunkat. A négyezer lakosú Xejuyup (magyarul ejtve: shéhujup) elnevezésű városka a hegyek lábainál őrzi különös polgárait. Az első dolog, amit látsz, ha ideérkezvén kiszállsz a…..
Nem túl gyakran, de itt-ott azért előfordul világ és Európa-szerte, hogy néhány ország csapata egy határon kívüli bajnokságban szerepel. A legismertebb példa erre talán a svájci ligában szereplő liechtensteini FC Vaduz vagy a francia bajnokságban játszó AS Monaco esete. Ezen klubok legnagyobb része…..
Több mint két évtizede minden év márciusában a melbourne-i Albert Parkban megrendezett Ausztrál Nagydíjjal rajtol a Formula-1 világbajnoki szezonja. A belvárostól délre fekvő liget mindig is fontos szerepet töltött be a város sportéletében. Autóversenyeket először az ötvenes években rendeztek itt,…..
Délvidéken járunk, a magyar-szerb határtól 2 km-re délre, Hajdújárás (Hajdukovo) elnevezésű falvacskában. A  bő 2 ezer fős településen jó 10 évvel ezelőtt majd 90%-os arányban éltek magyarok, akik hangjától még manapság is zeng a környék. A helyiek 1947-ben (tehát pontosan 70 éve) alapították saját…..
A kolumbiai futball története egyik legszebb időszakát éli. A világranglistán top tízes nemzeti csapatuk a legutóbbi világbajnokságon eddigi legjobb szereplését produkálta a negyeddöntő elérésével, legnagyobb sztárjaik európai élcsapatokban játszanak. A kolumbiai Primera A kontinense harmadik…..
(A cikket írta: a Serie B magyar oldal szerkesztője) A Pro Vercelli az egyik legrégebben alapított olaszországi futballcsapat, lévén már 1887-ben működött az együttes, hivatalos alapítása pedig 1892-re tehető. 1908 és 1922 között összesen hét bajnoki címet szereztek még a régi rendszerben, később a…..
Montevideo utcáin járva nem a biztonság az első szó, ami eszünkbe juthat, főleg meccsnapokon. A különböző szurkolói csoportok megszokott helyükön gyülekeznek és a koreográfiáról, az ellentáborról, vagy éppen a következő túráról egyezkednek. Ők azok, akik mindenüket egy lapra feltéve kötődnek a…..
A FutballKutató 2017.01.27 19:52:51
@Eastbay1: Ráadásul minden hazai meccsen ott vannak a lelátón :)
A kakaó émelyítő illata járja át az egész környéket, szinte késztetést érzünk, hogy harapjunk egy nagyot a levegőbe. A csokigyár már lassan 200 éve édesíti az itt lakók életét és látja el a világot finomabbnál-finomabb termékekkel, ráadásul székhelye, Birmingham városa a földkerekség második…..
Tristan da Cunha szigetcsoport a dél-Atlanti-óceánban található hat nagyobb és több tucat kisebb szigetből tevődik össze. Ember nem élhet e Földön olyan messze a civilizációtól, mint az ottani háromszáz polgár, akik a legközelebbi lakott terülttől 1243 mérföldre tengetik mindennapjaikat. A főváros,…..
(A cikket kérésemre a Serie B magyar oldal szerkesztője írta.)  Az olasz másodosztályban szereplő Salernitana ultráit nem mindennapi elszántságuk és fanatikus szurkolásuk révén rendszerint Európa leglelkesebb szurkolócsoportjai közt szokás emlegetni. A gránátvörös színben pompázó egyesület…..
A FutballKutató 2016.12.02 19:25:39
@Bob1899: A rovat szerepel a jövőbeni terveim között, ezért biztosan mondhatom, hogy lesznek ilyen témájú cikkek.
Korábban volt ilyen is: afutballkutato.blog.hu/2015/05/29/ultracsoportok_osszecsapasa_is_lesz_a_spanyol-olasz_derbi_az_argentin_harmadosztalyban
A FutballKutató 2016.12.10 14:28:31
@Bob1899: Köszönöm és lesznek még bejegyzések ebben a kategóriában :)
A futballtörténelem folyamán sok termékeny gólszerzőt csodálhattunk, köztük olyan legendákat, mint Puskás Ferenc, Pelé, vagy éppen Gerd Müller. Góljaik száma a mai napig kiemelkedőnek számít, viszont van egy név, amely nem csenghet ilyen ismerősen még a legelvakultabb focifanatikusok számára sem,…..
(Jegyzetem 2010.11.27-én írtam) Valljuk be őszintén, ugye nem hullajtanánk egyetlen könnycseppet sem a tuvalui foci megszűnése miatt. Igazából sokan nem is tudják, hogy egyáltalán hol található ez az egzotikus kis ország, és hogy ott még labdarúgó válogatott is működik, hát azt meg aztán végképp…..
A FutballKutató 2016.11.27 23:12:07
@retrodj: Csak rajta :)
Szürreális a látvány. Közel nyolcezer ember látogatott ki a Bécs nyugati részén lévő Sportklub-Platzra. A hazai oldal már 45 perccel a kezdősípszó előtt tele van, a főtribünön nincsenek üres székek. Sőt, a nemzeti TV élőben közvetíti a mérkőzést. Mindezek ellenére egy osztrák harmadosztályú meccsről…..
A FutballKutató Bulletin első számában közzétett Empire Sports Ground története olyannyira megihlette egyik lelkes Olvasómat (aki mellesleg a Serie B magyar oldalának szerkesztője), hogy nem sokkal a sztori megjelenése után felkerekedett és egyenesen az apró szigetállamba utazott, ahol feltérképezte…..
Eleget téve FutballKutató barátom szíves kérésének ragadtam billentyűzetet, hogy kicsit szélesebb betekintést biztosítsak a mennyei megyei néven elhíresült falusi labdarúgás életébe. Nyilván megannyi hasonló sorstársam átélte ezeket a csodálatos pillanatokat, de ahány csapat, annyi féle. Nézzük,…..
Ritka jelenség ez hétvégente, de vasárnaponként izgalomtól lángolva, korán vetett ki az ágy. Alig múlt el nyolc óra, már a nap fénypontja járt az eszemben. Igaz, előtte még jó pár kötelező feladatot teljesítenem kellett. Egyik közülük a szokásos szentmise. Még szerencse, hogy a templom felé útba…..
A FutballKutató 2016.10.31 20:18:10
@retrodj: Kíváncsian várom :)
A Stadion. Mindenki képzeletében más gondolat jelenik meg e szó hallatán, de nem egy átlagos máltai futballbarát esetében, aki korántsem a Wembleyre, vagy akár a Maracanára aposztrofál. Annál inkább az Empire Sports Groundra. Be kell vallanom őszintén, hogy soha nem hallottam a Gzira városában…..
Magyarországon az 1956-os elsőosztályú labdarúgó-bajnokságot az forradalom miatt nem tudták befejezni. Bár az utolsó fordulóra még október 23. előtt sor került, de a csapatok külföldi túrái és a Vasas Közép-európai kupabeli kötelezettségei miatt több mérkőzés elmaradt és ezek pótlására nem volt…..
1837-ben (nem sokkal azután, hogy az első vonat megjelent Európában) megnyitották Haacht vasútállomását, amivel Belgium legidősebb megállója lett. A állomástól nem messze találhatunk egy sokkal nagyobb és híresebb épületet, a helyi sörfőzdét. Az építmény és a Primus 1898-as megjelenése örökre…..
Tömény csendtől hangosak Barentsburg rideg utcái, pedig itt, a Grönlanddal szomszédos szigetcsoporton is laktak emberek. A ’90-es években több mint ezren, manapság viszont már csak páran, ők is a település infrastruktúrájának fenntartása érdekében. Az elhagyatott kollégium, az iskola és az uszoda…..
A FutballKutató 2016.09.03 12:27:18
@retrodj: Igen, lélegzetelállító.